Pahikset

Päätin Roopen kolmen päävihollisen persoonallisuudet jo heti urani alussa. Ne perustuvat tulkintaani Barksin tarinoista.

Karhukopla

Karhukoplan pojat ovat rakastettavia hölmöjä. He haluavat vain Roopen rahat. He eivät vihaa visukinttua, tämä ei ole uhka heidän "identiteetilleen". Kopla saattaa jopa salaa pitää Roopesta. He eivät koskaan yrittäisi satuttaa (tai tappaa!) tätä. Jos joskus näytän heillä olevan tällaisia aikeita, se johtuu vain siitä että rakennan vitsiä... tai olen ollut huolimaton.

Milla Magia

Sama juttu. Roope ei ole hänelle uhka. Milla haluaa vain ensilantin. Hän ei toivo Roopelle tapahtuvan mitään pahaa (ensilantin menettämisen lisäksi). Jos visukinttu menettäisi omaisuutensa, sillä voisi olla ikäviä vaikutuksia loitsulle, jota Milla aikoo käyttää ensilanttiin.

Kulta-Into Pii

Pii VIHAA Roopea. Hän ei ole lainkaan kiinnostunut mistään mitä Roopella on. Kulta-Into on jo ennestään rikas, yhtä rikas kuin Roopekin - ehkä narunpätkän verran köyhempi. Roope on uhka Piin identiteetille. Pii tahtoo Roopen KUOLEVAN. Häviävän maailmankartalta. Pii tahtoo tappaa Roopen ja jauhaa tämän luut tomuksi. Pii yritti tappaa ankat viimeisessä tarinassa, jossa Barks tätä käytti. Pii yritti tappaa ankat myös minun ensimmäisessä akkatarinassassani Auringon poika (johon aikaa luulin sinisilmäisesti, että kyseessä oli neljäs kerta maailmanhistoriassa kun Piitä esiintyi). Olen tainnut tehdä jokaisessa tarinassani selväksi, että Pii ei halua mitään sen vähempää kuin Roopen kuolemaa.

Pahan trumviraatti

Rakastan pahan triumviraattia (kolmikko), jonka Barks näistä loi - yksi (ryhmä) haluaa suurimman osan Roopen rikkauksista, rahasäiliön sisällön. Toinen haluaa pienimmän osan Roopen rikkauksista, yhden kolikon. Ja kolmikon pahin ei halua viedä Roopen omaisuutta vaan tämän hengen.

Ei tarvita enää kuin pahis, joka ei halua mitään mitä Roopelta, ja on oikeasti mukava kaveri, joka ei veisi senttiäkään keneltäkään, jolla ei olisi siihen varaa, eikä vahingoittasi kärpästäkään. Kukahan se voisi olla?

Aivan, kyseessä on Musta ritari, Arpin Lusene. Rosan oma luomus.


Don Rosan tekstistä kääntänyt Kai Saarto