Don Rosa fanisivusto

Käsittelyssä "Täyttä roskaa"

Trash and Treasure
(13 sivua)

Rosan tarinoita ei ollut julkaistu vähään aikaan, kunnes viime keskiviikkona (22.10.) räjähti ensimmäiseltä sivulta Rosan uusi vitsisarja, Täyttä roskaa. Tarina oli aika tavanomainen kymmensivuinen. Rosan loistava piirrosjälki pelastaa paljon, koska juoni on aika tuttu monista muista samantyylisistä ankka-tarinoista. Tässä lyhyt kuvaus tarinasta:

Aku saapuu säiliölle, jossa Roope makaa pyörtyneenä. Neiti Näpsä kun oli ehdottanut, että rahasäiliön komeroista voisi heittää jotain vanhaa rojua pois. Lopulta Roope suostuu tähän karmivaan ajatukseen ja Aku saa luvan kasata vanhaa tavaraa pahvilaatikkoon, mm. laskuja vuosisadan alusta, kuivunutta mustetta ja muuta yhtä "tarpeellista". Aku lähtee säiliöstä viemään pahvilaatikon roskakoriin ja hakemaan Roopelle tuoreen aamulehden, jäteastiasta tietenkin. Vietyään roskat, Aku palaa säiliölle tuomaan lehden Roopelle. Lukiessaan lehteä Roope huomaa mielenkiintoisen ilmoituksen. Ankkalinnan hienoin meklarifirma kauppaa vanhaa keräilytavaraa, jota Roopelta lensi juuri suuri kasa roskakoriin.

No, tästähän kehkeytyy mieletön kilpajuoksu roskakuskien kanssa. Roopen pahaksi onneksi laatikko päätyy Karhukoplalle. Roope uskottelee näille kelmeille laatikossa olevan todisteita Karhukoplan linnaan saamiseksi. Koplan jäsenet eivät tietenkään tahdo lusimaan, ja heittävät laatikon Ankkajoen kuohuihin. Aku hyppää laatikon perässä ja havaitsee laatikon pudonneen hiiliproomun kyytiin. Aku sieppaa laatikon ja juoksee rahasäiliölle pää kolmantena räpylänä odottamaan Roopen saapumista. Aikansa odotettuaan ovi aukeaa ja Roope laahustaa toimistoonsa ja ilahtuu nähtyään Akun laatikon kanssa. Roope oli tarinan alussa sanonut, että: "Kaikki pois heitetty kuuluu sille, joka sen löytää"! Aku löysi laatikon ja väärinkäsityksen seurauksena nappaa postimerkin laatikosta ja heittää laatikon muun sisällön pois. Tässä Aku tekee todellisen munauksen, luullen tätä postimerkkiä arvokkaaksi. Huutokaupan edustajan saavuttua Aku antaa kuoren hänelle, ja saa kuulla epäonnekseen kuoren arvon olevan vain muutaman hassun sentin. Akun ihmettellessä tätä, kaivaa Roope laatikon roskakorista ja antaa edustajalle paketillisen käyttämättömiä Parker "Aztec" A-X -täytekyniä joiden arvo on tietenkin huipussaan ja aloitushinnaksi asetetaan puoli miljoonaa euroa.

Tuomas