Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Kirjoittaja

Aihe: Sivistyneen ankkislaisen käsikirja - Mikä sinua potuttaa?

(532 viestiä)
Fauntleroy
Minua potuttaa lähinnä nämä uudet jäsenet, jotka kirjoittavat lyhyitä, turhia, ja perustelemattomia viestejä. Esimerkiksi tämän aiheen aloittaja on kirjoittanut joka viidennen viestin. En nyt sano, ettenkö itse olisi kirjoittanut turhia viestejä mutta minä vain painan Muokkaa-nappulaa ja yritän saada mielipiteeni mahdollisimman vähiin viesteihin. Eniten ärsyttää tuo "Jatko- ja fanitarinat" -alue joka pursuaa toinen toistansa turhimpia tarinoita. Lisäksi aktiivisia käyttäjiä on todella vähän. Karkeasti arvioituna ehkä noin 30-40.
jho
Lainaus käyttäjältä: TKalTässä asiassa voisi tehdä vertailua vaikka Kvaakkiin, josta kyllä löytyy esimerkiksi tällainen keskustelu. Näitä ei Ankkiksessa ikävä kyllä näe. Keskustelun taso on aivan toista luokkaa kuin Ankkiksen keskusteluissa.Totta, että Ankkiksen keskustelun taso ei ole läheskään Kvaakin luokkaa, koska Kvaakissa lähes kaikki keskustelijat ovat täysi-ikäisiä ja he varmasti ymmärtävät mikä on asiallista ja mikä asiatonta/turhaa, kun taas Ankkiksen keski-ikä on varmaan n. 12 ja puolet käyttäjistä on massapostaajia, joita ei paljon kiinnosta omien viestien sisältö vaan niiden määrä.

Lainaus käyttäjältä: CrosbyMyönnän että allekirjoittanutkin on syyllistynyt kirjoittamaan liikaa jääkiekkoaiheeseen, mutta se lienee ohimenevä aihe.Tätä mäkin oon harrastanut, mutta maanantain jälkeen siellä tuskin enää keskustellaan.

Kaikkein turhin aihealue on jatkotarinat osio. Siellä tuntuu kokoajan olevan uusia viestejä luettavana, mutta mä en oo lukenu tän vuoden puollella varmaan edes viittä viestiä siellä. Tarinoiden laatu kun on mitä on.

Aineksia ihan kunnolliseen keskusteluunkin on, mutta ei sellaista vain synny vaikka täällä on monia ihan potentiaalisia keskustelijoita. Tiedä sitten syytä.
TKal
Lainaus käyttäjältä: jhoTotta, että Ankkiksen keskustelun taso ei ole läheskään Kvaakin luokkaa, koska Kvaakissa lähes kaikki keskustelijat ovat täysi-ikäisiä ja he varmasti ymmärtävät mikä on asiallista ja mikä asiatonta/turhaa, kun taas Ankkiksen keski-ikä on varmaan n. 12 ja puolet käyttäjistä on massapostaajia, joita ei paljon kiinnosta omien viestien sisältö vaan niiden määrä.
Minusta ylläpidon pitäisi miettiä, miksi aikuiset ankkaharrastajat ovat keskittyneet Kvaakkiin, kun taas nuoremmat ovat Ankkiksessa. Yksi tapa, joka saattaisi miellyttää sekä aikuisia että lapsia, voisi olla Ankka-osion jakaminen kahteen osaan - asialliseen keskusteluun, jossa on tiukka moderointilinja, sekä chat-tyyliseen keskusteluun, jossa hieman heikkotasoisemmatkin viestit menisivät läpi ylläpidon sormien.
squid
Kenties koska "aikuiset" ovat jo Kvaakissa kun taas Ankkiksen keski-ikä on n. 12?

Teitä on nyt 7 toivonut laadukkaita Ankka-aiheisia keskusteluita... kysymys teille: miksi helvetissä te ette niitä aloita?
TKal
Sanon nyt suoraan, että mulla ei taidot riitä. Asiallisten ja pitkien viestien kirjoittaminen ei ole valtavan helppoa, ja keskustelun aloittaminen on vielä vaikeampaa. Osaan kyllä ilmoittaa mielipiteeni, ja vielä yleensä perustellakin sen, mutta en esimerkiksi osaa kirjoittaa pohjustusta vaikkapa Ankkalinnan puoluepolitiikkaa käsittelevälle keskustelulle. En tiedä, osaisinko edes vastata tuollaiseen keskusteluun, mutta sellaista ainakin lukisin mielelläni, ja jos sanottavaa tulisi, niin myös vastaisin keskusteluun ja esittäisin omia näkemyksiäni.
July
Lainaus käyttäjältä: TKalSanon nyt suoraan, että mulla ei taidot riitä. --- En tiedä, osaisinko edes vastata tuollaiseen keskusteluun, mutta sellaista ainakin lukisin mielelläni, ja jos sanottavaa tulisi, niin myös vastaisin keskusteluun ja esittäisin omia näkemyksiäni.
Mitä ihmeen järkeä sitten on perustaa sellaisia aiheita, joihin kukaan ei osaa kommentoida mitään? :D En tiedä oletko huomannut sitä, mutta tässä syntyy ristiriita.
Vaikka Ankkiksen taso nyt yht'äkkiä paranisi puolella sillä, että keskustelujen laatua aletaan valvoa tiukasti ja nuorempien (mahdollisesti heikompien) keskustelijoiden viestit heitettäisiin armottomasti romukoppaan, miten se auttaa niitä kahta tai kolmea ihmistä, jotka pystyvät kirjoittaa vaadituntasoista tekstiä? Jossain vaiheessa toivotaan taas lisää keskustelua ja sitten pitää sitä sensuurinkin tasoa jo pienentää :D

Miettikää vähän mitä vaaditte ennen kuin vaaditte. Saatatte huomata sen hyvin rakentavaksi (ja sillä vähennätte "roskapostin" määrää). ;)
TKal
Ehkä tällä tavalla saataisiin vanhat, jo palstalta hävinneet kirjoitajat, kuten esimerkiksi Anaconda, palaamaan Ankkiksen ääreen ja kirjoittelemaan viestejä. Muistaakseni vanhan ylläpidon paluussahan nimen omaan haluttiin nostaa keskustelun tasoa jopa radikaalein muutoksin.

July, minä ehdotin Ankka-osion jakamista asialliseen ja chat-tyyliseen keskusteluun. Keskustelua varmasti olisi paljon chat-puolella (ei tarvitse pyytää lisää keskustelua), ja jos asiallisessa ei keskustelua synny, niin idea voidaan hylätä huonona. Tuosta ristiriidasta: itse olisin ehkäpä asiallisen osion lukija, ja chat-tyylisen osion lukija ja kirjoittaja.
Crosby
No jos joku täällä sattuisikin avaamaan ''laadukkaan aiheen'' se täyttyy yleensä noista höpönlöpö-tasoisista viesteistä. Toki kuten sanoitte, jos foorumi ei miellytä voi siirtyä muualle. Tämän keski-ikä on tosiaan huomattavasti nuorempi ja monet massapostaajista lienee 9-12 vuotiaita. Tästä sitten aiheutuu se, että vähääkään varttuneemmat eivät oikeastaan jaksa heidän viestejään.

Muuten varmasti olisinkin vakiokäyttäjä Kvaakissa, mutta siellä kaikenmaailman ankka-aiheet on tungettu alueen sisälle ja se on mielestäni sekava. Täällä on käyttöjärjestelmä ja selkeys hyvällä tasolla ja sen takia täällä mieluusti keskustelisin. Kreach sen taisikin todeta, että kun aktiivikäyttäjiä on vähän on kaikkiin hyviin aiheisiin jo kaikki vastanneet, jolloin ne ketkä haluavat viestejä suoltaa ulos ja viestimäärää kasvattaa mättävät viestejä galleriaan ja loremiin sekä fanitarinoihin. Minulla ei näitä alueita vastaan mitään ole- loremia pidän jopa järkevästi käytettynä hyödyllisenä. Se sen sijaan ottaa aivoon ja harmittaa, että keskustelu on siirtynyt lähes pelkästään noille alueille. Eihän tähän muuta ratkaisua ole kuin, että varttuneempia käyttäjiä tulisi lisää, mutta siihen on vaikea vaikuttaa. Tässä siis totesin vain miten itse ongelman nään. Vaikea tätä on ylläpidonkaan korjata.

Kai se sitten vain on niin, että on tyydyttävä kvaakin sekavampaan, mutta asiallisempaan keskusteluun ja jätettävä tämä ala-asteikäisille käyttäjille vähän kärjistäen. Onhan kvaakissakin muutamia täysiä tolloja joita täällä ei sentään ole. Eli siellä mennään ääripäästä ääripäähän, mutta keskiarvo jää kuitenkin laadukkaan ja asiallisen paremmalle puolelle, kun täällä se on hieman alapuolella. No kiitoksia ja näkemiin. Mukavaa oli foorumilla ja varmasti tulee joskus käytyä lukemassa viestejä ja ehkä postaamassa, mutta siirryn itse toistaiseksi toisaalle. Ei siis mitään kaunaa jää ketään kohtaan eikä ylläpitoa kohtaan. Adios Amigos.
Kreach
Minua ärsyttää myös jatkotarinat -osio osiltamäärin. Itse kirjoitan tarinaa, joka on minusta ihan hyvän luokan tarina ja olen käyttänyt siihen paljon vaivaa, mutta kommentoijia on aina vain yksi: samppali (Karhula pari kertaa myös). Mutta kun katselee esim. Taikaviitan sitä Zombi -tarinaa vai mikä olikaan, tai muita tarinoita, jotka tuntuvat olevan minuutissa tehtyjä, kommentteja satelee sinne vaikka millä mitalla, mutta sitten minun vaivalla tehtyä tarinaa ei kommentoida lähes ollenkaan :-
Jotenkin tympeätä, kun muut -ei niin vaivalla- tehdyt saavat paljon kommentteja, mutta minun viikon työtäni vain yksi arvostelee. Siksi olen kiitollinen samppalille!
jojo3
Lainaus käyttäjältä: KarhulaTaikaviitta on hyvin upea, koska ilme on saatu ilmeeksi
Tässäkin oikein laatuviesti ::)

Tälläistä perustelemattomuutta/aivan tyhmiä perusteluita esiintyy kyllä aivan liikaa. Ja sitten ne jotka sellaisia viestejä jakelevat, vastaavat kaikkiin mahdollisiin aiheisiin niin paljon kuin kerkeävät.

Tuo Jatko- ja fanitarinat -osio on mennyt aivan kauheaksi. Sinne ilmestyy tarinoita joka päivä, ja uusia osia tulee tunnin välein. En ole todellakaan pitkään aikaan jaksanut lukea niitä tarinoita, poikkeuksena Kreachin ja Samppalin tarinat. Ne ovat oikeasti sellaista tasoa, että niitä jaksaa lukea. Sellaisia jos olisi osio täynnä niin ei mitään, mutta kun tälläistä minuutissa väännettyä... sitä.

Ylläpidolle, saisiko noita tilastoja pois? Tai ainakin joitakin? Top kirjoittajat ja aiheiden aloittajat ainakin. Noita tarinoitakin ilmestyy varmaan sen takia, että pääsisi tuolle aiheiden aloittajat -listalle. Ja muutenkin, eräs henkilö jonka kaikki tietävät, varmasti yrittää nostaa itseään noilla listoilla, ovat hänen viestinsä niin turhia.

Nooh, täytyi munkin sanoa mielipide, tosin joku saattaa olla sitä mieltä että itsekin kuulun kyseisiin henkilöihin... muttamutta, tätä mieltä mä olen.
squid
Kyllä kaikkea voidaan ottaa pois näkyvistä. Viestejä voidaan myös ruveta rankkaamaan erittäin kovalla kädellä, mutta se sitten vaatii sitä, että "asialliset" käyttäjät kirjoittelevat. Kenties sillä tavalla saataisiin jopa uusia asiallisia käyttäjiä, sekä "asiattomat" oppisivat myös kirjoittamaan asiallista.
Kreach
Kannatan ideaa, Squid, sillä esimerkiksi Fanart-galleriassa tai jatkotarinoissa, melko useat kommentoi: "Hyvää työtä, jatka samaan malliin" tjts. Ei tuollaisesta saa piirtäjä tai kirjoittaja yhtään mitään irti. Voi laittaa huonoa / hyvää tai muuta mukavaa kommentoitavaa, mutta tuollaiset ovat ihan turhia. Jos ei ole jotain sanottavaa, turhaan lähettää viestejä.

Ja tuosta vielä Squid, että ei tietenkään pidä jokaisesta viestistä mitään eeposta tehdä, mutta jos käyttäjällä ei ole mitään erikoista sanottavaa, niin ne viestit voi poistaa...
samppali
Kyllä tuo idea minulle kelpaisi. Luultavasti viestien taso paranisi. Täällä nimittäin näkyy paljon sellaisia yhden rivin viestejä (joita tosin joskus ennen itsekin kirjoitin, mutta nyt olen ottanut opiksi kun ikääkin on vähän tullut enemmän).
Itseäni ärsyttää juuri tuo kun piirroksiin tai tarinoihin vastataan vain: "Joo vähä hyvä, tee lisää", koska sellaiset eivät ole edes mielipiteitä. Tuo haiskahtaa siltä ettei kehdata sanoa suoraa mielipidettä vaan mielistellään.
Myös kirjoittajille, jotka eivät käytä pisteitä, isoja alkukirjaimia jne. saisi antaa kunnon varoituksen, ja toisella kertaa vaikka viikon bannin. Jos ei osaa kirjoittaa oikein, tuskin kannattaa foorumilla kirjoitella. Toivoisin että säännönrikkomuksiin puututtaisiin enemmän. Aluksi juuri noilla huomautuksilla ja väliaikaisilla banneilla.
Anonymous
No joo... Tiedän että useat tarkoittavat minua, mutta aion olla asiallisten viestien kirjoittaja tästä lähtien! Mutta olen huomannut erään joka ei edes ole valvonnassa, vaikka hänen viestinsä ovat ainakin minun mielestä asiattomia. Tässä yksi esimerkki viesti häneltä:
Lainaus käyttäjältä: Azzie AnkkaAku EI oo Tupun, Lupun ja Hupun isä. Ne on sen veljenpoikii. Äly hoi...
Katsokaapa hänen muutkin viestit.
squid
Miksi vasta tästä lähtien? Mikset alusta asti ole kirjoittanut asiallisia viestejä?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36