Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Kirjoittaja

Aihe: Sivistyneen ankkislaisen käsikirja - Mikä sinua potuttaa?

(532 viestiä)
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: KreachPitäisi, luen itse, mutta silti joskus joku virhe sinne jää. Mutta useimmat ei lue, itsekin huomaan virheet jotenkin vain helpommin "jo lähetetty" asussa. Mutta edelleenkin kysyn, että mitä haittaa siitä nappulasta oli?
Esikatselua kannattaa käyttää, niin näkee viestin niin kuin se tulee foorumille.
Ja kaikkien tänne tulevien viestien on tarkoitus olla pysyviä. Ei niin että "muutanpa nyt vähän tämänkin viestin sisältöä". Tulevaisuudessa tähän saadaan toivottavasti myös ylläpitoa kovasti kiinnostava parannus. Eli kun tekee muutoksia lähetettyyn viestiin, niin alkuperäinenkin on yhä luettavissa klikkaamalla muokatussa viestissä olevaa linkkiä. Siihen asti mennään näin.
TKal
Toisaalta, foorumille saattaa kirjoitella esim. lukihäiriöisiä ihmisiä, joilla saattaa viestin esikatselusta huolimatta jäädä useita kirjoitusvirheitä viestiin. Tällöin muokkauspainikkeesta voi olla todellista hyötyä, kun viestistä saa muokattua helposti luettavamman. Toki viestien pitäisi olla kirjoitusvirheistä huolimatta mahdollisimman asiallisia.
hjhh
Onhan se melko selvä, että miinuksia tulee plussia enemmän. Täältä löytyy sellaisia käyttäjiä, jotka mielestäni ovat tuollaisia keskivertokäyttäjiä. Sellaiselle käyttäjälle itse en anna luultavasti plussaa, enkä miinusta.
rhino
Lainaus käyttäjältä: AnacondaEli kun tekee muutoksia lähetettyyn viestiin, niin alkuperäinenkin on yhä luettavissa klikkaamalla muokatussa viestissä olevaa linkkiä. Siihen asti mennään näin.
Tota ideaa kyllä kannatan, sillä olisihan se kiva nähdä millanen alkuperäinen viesti on ollut. Näkyisikö siitä linkistä myös "välimuodot"? Välimuodoilla tarkotan sitä, että jos on vaikka muokannu viestiä kome kertaa, niin siitä näkee millanen on ollut toinen muokkaus. Musta tuo "välimuoto"-juttukin olisi hyvä (vaikka itse sanonkin)...
Ja vielä tähän muokkaus- ja poistonappula-juttuun, että mua ei kauheesti haittaa, vaikka ei voi muokata tai poistaa viestiä yli kaksi tuntia sen lähettämisen jälkeen.
Eikä tuo karma-systeemikään niin huono ole, itseasiassa se on varsin omaperäinen ja hyvä idea.
Zuppa
Oho, minäkin huomasin tuon karmajutun. Sinänsä kiva uudistus, kun saa tietää, mitä mieltä muut käyttäjät ovat itsestäni. Toimiiko tuo siis sillä lailla, että tuossa määrässä näkyy viimeisen 48 tunnin aikana annetut äänet vai kaikki yhteensä annetut äänet, joidenkin kahdesti, jos on antanut mielipiteen kahdesti?
Haluaisin kuitenkin vielä tietää, että mitä tässä on tarkoitusta arvostella? Itselläni on +0/-2, ja arvelen sen johtuvan siitä, että en kirjoittele Aku Ankka -osastoille. Voin kertoa siihen varmaan syyn tässäkin: mulla ei yleensä ole niihin ketjuihin mitään sanottavaa, mitä ketjussa ei olisi jo kirjoitettu. Mielestäni on parempi olla kirjoittamatta kuin kirjoittaa turhaan, vai? Ja mä ajattelin, että tässä arvostellaan viestien tasoa, ja ei se mun mielestä viestien tasoa laske, jos en kirjoita niitä turhaan. Mua ei myöskään kiinnosta Aku Ankka ihan niin paljoa kuin ennen, joten en jaksa niihin keskusteluihin niiin aktiivisesti osallistuakkaan. Myös joistain vastaväitteistä on saattanut tulla miinusta, mutta hei, on aika hankala keskustella, jos kaikki vaan sanovat saman asian tuhat kertaa/kertovat jonkun keskusteluun täysin kuulumattoman asian.
Mutta siis, mielestäni ihan kiva uudistus joo, mutta itse hämmästyin tuota kahta miinusta, koska en mielestäni kovin huolimattomasti näitä viestejä kirjoita, ja perustelen yleensä mielipiteeni.
Aku Vankka
Ymmärrän kyllä nuo minulle osioitetut miinukset, en ole viime aikoina kirjoittanut
kunnolla, enkä perustellut mielipidettäni.. noh, oppia ikä kaikki.

Kuitenkin olen edelleen sillä kannalla, että muokkaus-napin pitäisi
olla jatkuvassa käytössä, jotta milloin tahansa huomattu virhe tai muu
korjattava kohta viestissä voitaisi korjata.
Karhula
Niinpä, mutta on kai tyydyttävä siihen, että lähettää ylläpidolle yksäriä tai on tarkempi.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaKuitenkin olen edelleen sillä kannalla, että muokkaus-napin pitäisi
olla jatkuvassa käytössä, jotta milloin tahansa huomattu virhe tai muu
korjattava kohta viestissä voitaisi korjata.

Lainaus käyttäjältä: KarhulaNiinpä, mutta on kai tyydyttävä siihen, että lähettää ylläpidolle yksäriä tai on tarkempi.
Onko se muka liikaa pyydetty lukea oma viesti postaamisen jälkeen? Minä ainakin luen aina viestini kahteen kertaan, esikatselussa sekä valmiina viestinä. Jos noin menettelee, niin ei kyllä varmasti jää kirjoitusvirheitä. Ai niin, unohdin ne jatkotarinat (tämän sarkastisen huomautuksen jälkeen alkaa taas sataa miinusta. Jee.).

Lainaus käyttäjältä: ZuppaMutta siis, mielestäni ihan kiva uudistus joo, mutta itse hämmästyin tuota kahta miinusta
Mitä kahta miinusta? Sinulla on +2/-2 joten olet periaatteessa nollassa. :>
Zuppa
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyMitä kahta miinusta? Sinulla on +2/-2 joten olet periaatteessa nollassa. :>
Nojoohei, tuo oli vielä aikaisemmin tänään -2... Vielä tuosta kehu/läppäse-jutusta: Entä jos muuten joku lukee käyttäjän X kaksi vuotta vanhoja viestejä. Käyttäjä X ei ole tuolloin kirjoittanut läheskään yhtä hyviä viestejä, ja viestit ovat siis perustelemattomia, vilisevät kirjoitusvirheitä ja ovat hirmuisen lyhyitä. Sen viestin perusteella käyttäjä Y läppäsee käyttäjää X, koska viesti on niin huono. Kuitenkin X on kehittynyt viestien kirjoittelussa kahden vuoden aikana paljon, ja ymmärtää itsekin, että ne alkupään viestit ovat hyvin huonoja. Onko silloin tyhmää läppästä käyttäjää X? Itse nimittäin luin tänään vanhoja viestejä, ja köh, luulen, että kirjoitan nyt rutkasti parempia viestejä kuin tuolloin...
Muokkausnapin puuttumisesta minulla ei ole mitään valitettavaa, itse nimittäin ihan oikeasti luen ne esikatselussa ne viestit ennen julkaisua, ja suosittelen sitä lämpimästi. :D
Anaconda
Vastaanpa vielä tuohon viestimäärälaskurin nollaamiseen kun sitä täällä parikin jäsentä kyseli. Nollaustoimenpiteellä vähennämme roskan määrää täältä, kun enää ei lähetetä viestejä vain sen takia että saisi kasvatettua omaa postausmäärän näyttävää lukua. Ja kuten jo tuolla toisessakin ketjussa mainitsin, niin viestimääriä ei enää myöskään lasketa.
jojo3
Turhaa tästä asiasta täällä valitetaan. Tämä karma osoittaa selvästi mitä mieltä muut ovat kyseisestä käyttäjästä, tuskin kukaan muuten vaan rätkii. Että jos on -50 niin kannattaa miettiä mitä kirjoittaa.
Miettikää järjellä: kuka tälläisessä yrittäisi "huijata"? Jos ei pidä käyttäjästä, antaa miinusta ja jos pitää niin antaa plussaa. Kertokaapa miksi tässä kannattaisi huijata?
Esimerkiksi itse pidän TKalia tämän hetken aktiivisista parhaimpana kirjoittajana. Kun kerran kaverin tekstit ovat mun mielestä hyvin kirjoitettuja ja muutenkin, miksi antaisin miinusta?

Lainaus käyttäjältä: KarhulaLainaus käyttäjältä: akuankka1313Mielestäni olisi parasta, jos ylläpito hoitaisi nuo karmahommelit. Plussa hyvästä käytöksestä ja huonosta miinus. Niin ei ainakaan tulisi huijausyrityksiä... jos ylläpitoomme nyt voi luottaa.
Kannatan! Mielestäni tällainen olisi paljon toimivampi kuin tämä, että kaikki jäsenet saavat arvostella toisiaan. Se todella hyvä ja toimiva keino jolla kaikenlaiset yritykset huijata eivät onnistuisikaan. Hyvä idea! :)

Turha teidän alkaa yhtään itkemään sen takia että teillä on paljon miinusta. Eikä teille kukaan niitä miinuksia piruuttain laita, teillä on kyllä viesteissä parannettavaa vielä.
Eihän siinä olisi mitään järkeä jos ylläpito noita jakelisi. Paljon enemmän saa ääniä jos käyttäjät niitä laittavat, ja tulee todennäköisesti suurempi jako miinuksien ja plussan välillä (tai sitten ei).

Lainaus käyttäjältä: BomberMutta tuntuu hieman, että plussia annetaan vain niille ihan kaikista parhaimmille käyttäjille ja sitten keskivertokäyttäjille annetaan miinusta. Olen mielestäni ihan keskivertokäyttäjä, kirjoitusvirheitä ei ole juuri lainkaan enkä muutenkaan kirjoita kovin paljon turhia viestejä.
Itse rohkenen olla eri mieltä. Ja tuollaiset asiat muutenkin ovat ihan mielipidekysymyksiä. Joku saattaa pitää sua hyvänä postaajana, osa huonona.

Nyt kun tätä kiistelyä tutki, niin selvästi huomasin tälläisen asian: 95-vuonna syntyneet (poikkeuksena Kreach) ja vanhemmat ovat ottaneet uudistukset ilomielin vastaan. 96-vuonna syntyneet ja nuoremmat nalkuttavat näistä uudistuksista (ja vähän joka asiasta).
Karhula
Lainaus käyttäjältä: jojo3Turha teidän alkaa yhtään itkemään sen takia että teillä on paljon miinusta.
En ole alkanutkaan. ;D Olen oikeasti alkanut nauramaan ja eivätpähän nuo miinukse minua haittaa. Tulkoon niitä vaikka sata, tiedänpähän ainakin kannattaako viestien laatua parantaa. ::)
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: TKalToisaalta, foorumille saattaa kirjoitella esim. lukihäiriöisiä ihmisiä, joilla saattaa viestin esikatselusta huolimatta jäädä useita kirjoitusvirheitä viestiin.
Kyllähän sen aika helposti huomaa jos samalta käyttäjältä tulee jatkuvasti samantyyppisiä kirjoitusvirheitä. Lukihäiriöisten osuus on n. 5-10 prosenttia, eli hyvin todennäköisesti muutamalla tänne kirjoittavista sellainen on. Näille myös varmasti käy hyvin usein niin, että kirjaimet vaihtavat paikkaa tai joku kirjain puuttuu. Se on ihan täysin ymmärrettävää.
Korjaamme toki ainakin pahimpia kirjoitusvirheitä silloin kun niitä huomaamme. Pyrimme kuitenkin siihen, että käyttäjät ajattelisivat itse ennen viestin lähettämistä. Tiedämme kyllä, että lukihäiriöiseltä henkilöltä jää herkästi kirjoitusvirheitä huomaamatta huolimatta siitä, että on lukenut kirjoituksen monta kertaa ennen lähettämistä. Ja toisaalta kai se on vielä niinkin, että omia kirjoitusvirheitä ei niin helposti huomaa kuin muiden.

Lainaus käyttäjältä: BarksiJos teet aiheen jostakin kirjasta, ei siitä hirveästi keskustelua synny. Käyttäjät lähinnä vain kertovat, ovatko he ostaneet kyseisen kirjan.
Näitä on täällä paljon. Tai sitten vain ilmoitetaan että "En omista yhtään, mutta kirjastosta olen lainannut." Tai "Kävin kirjakaupassa katsomassa, mutta vielä en ostanut." Keskustelua tosiaan pitäisi saada enemmän, eikä näitä turhanpäiväisiä ilmoitusluontoisia viestejä.
akuankka1313
Nyt muutaman päivän hermolevon jälkeen aloin viimein ymmärtää järkeni ääntä, joten olen palailemaan päin Ankkikseen. Tauolla toki mietin vähän käyttäytymistäni foorumila, mutta en vain tiedä, miten voisin sitä parantaa. Kyllähän minä osapuilleen tiedän, mistä nuo miinukset ovat profiiliini tulleet. Viestinieni pituus ei ole erityisen päätä huumaava, sisältö tökkii, suomen kielen käyttö ei ole järin sujuvaa, tai koska olen vain muuten "ärsyttävä tyyppi". Luonteelleni en valitettavasti voi tehdä mitään, mutta muita asioita voisin parannella.
Joo myönnetään, kyllähän nuo miinuksetkin vähän aluksi kiukutti, mutta olen nyt päästänyt pahimmat höyryt pois ja todennut, että eihän karma nyt määrää, halveksitaanko vai suositaanko käyttäjää. Samat vanhat käyttäjäthän täällä edelleenhän pyörivät.

Toivon, ettei tämä "liian aikainen" palaaminen tuottaisi kommentteja tyyliin "Et sitten kauemmin pärjännyt ilman Ankkista" tai "No, parannahan käyttäytymistäsi". Enkä tietenkään toivoisi tästä viestistä miinuksia, tein sentään parhaani.
Toivon, että hyväksytte minut takaisin kaiken sen jälkeen, mitä olen täällä sekoillut.

Voisin vielä jälkikäteen pyytää anteeksi ylläpidolta (ja tietenkin kaikilta muiltakin Ankkislaisilta).
Fauntleroy
Miten minusta tuntuu siltä, että Ronaldo ja aksu ankka ovat yksi ja sama käyttäjä? Asuinpaikka ja ikä samoja sekä viestien taso on yllättävän samanlaista.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36