Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Parannetaan foorumin laatua yhdessä!

(77 viestiä)
squid
Toki kenties tietenkin, mutta nyt siellä on ollut liikaa ns. foorumille kuulumatonta, joten laitettiin se lukkoon. Jos nyt vielä vähän aikaa pidetään se lukossa, sanotaan vaikka noin viikko
akuankka1313
On se kyllä ollut vähän pidenpäänkin. Ja off-topicin myötä kaikki kirjoittajat ovat häippässeet.
Barksi
Tämä on Aku Ankka foorumi. Täällä puhutaan Aku Ankasta.
Tottakai on olemassa Lorem... osasto, jossa kuuluu puhua ei Ankka-asioista.
Ja tämän foorumin idea ei ole se,
että kirjoitellaan paljon turhia viestejä jotta viestimäärä kasvaisi.
Täällä kuulu keskustella Aku Ankasta.
Mielestäni täällä on kiva vaihtaa Ankka-aiheisia kokemuksia keräilystä ja luetuista sarjakuvista.
Ketään ei kiinnosta lukea aiheita joistain B-luokan sarjakuvapiirtäjistä,
varsinkaan silloin kun aihe alkaa tyyliin näin:
"Kiva piirtäjä tuo X. En nyt muista missä taskareissa hänen tarinoita esiintyy, mutta kiva se on silti."
Ei ole mitään järkeä kirjoittaa tuon tapaisia viestejä.
Ottakaa ensiksi selvää piirtäjästä hieman enemmän ennen kun aloitatte uuden aiheen.
Sama juttu koskee tietenkin myös muita aiheita kuin vain piirtäjiä.
Ja vastausviestejäkin olisi mukavampi lukea, jos niihin olisi kirjoittanut enemmän kuin muutaman sanan.
Olen itsekkin kirjoitellut todella mauttomia aloitusviestejä ja vielä mauttomampia vastausviestejä,
(katsokaa vaikka ihan ekoja viestejäni)
mutta kun on kirjoittanut yli sata viestiä, pitäisi laadun olla hieman parempaa. Tämä tästä aiheesta.
Shinkansen
Offtopic ei liene alunperin ollut mitään pikkuasioita varten, ja vaikka se ehkä onkin osoittautunut käteväksi niissä, niin ennen sen jäähyttämistä nämä pikkuasiat käsittelivät paljolti 10000 viestin rajan lähestymistä. Lisäksi se näyttää jossain kohtaa urheilutuloschatilta.
Toisaalta monet siellä sanotut pikkuasiat olisi voinut laittaa toiseenkin jo olemassa olevaan aiheeseen, jolloin asia ei hukkuisi offtopiciin, vaan se löytyisi helpommin ja selkeämmin nyt ja tulevaisuudessa.
Tämä foorumi ei ole, kuten Barks jo selvästi ilmaisi, olemassa offtopicin takia. Offtopic on jossain määrin tämän foorumin viihdettä, ei päätarkoitus. Samppali totesi, että sinne kirjoittaminen oli hänelle kimmoke muualle kirjoittamiseen. Tällainen viittaa siihen, ettei tälle foorumille edes tultaisi keskustelemaan Ankka-aiheista, vaan se olisi vain sivutuote.

Offtopicissa ei ole vaalittu täysin samanlaisia laatuvaatimuksia kuin muualla, mikä tekee sinne kirjoittamisesta helppoa. Kaikki eivät sitä voi tietää, mutta kerran aikaisemmin koko Lorem ipsum... -foorumi suljettiin kokonaan viikoksi, koska viestit alkoivat kertyä liiaksi sinne.

Ja kirjoittajat eivät minun nähdäkseni ole häippäisseet mihinkään, ei tarvitse kauaa odottaa, että viestejä on.
squid
Tottahan toki, oikeassa ovat molemmat kokeneet Poliisit(kyllä, Barks oli ennen Poliisi). Todellakaan ei ole tarkoitus lopettaa keskustelu kokonaan, vaan jonkinverran parantaa laatua. Katsotaan, jos avaan jossain vaiheessa tuon offtopicin, että onko mitään opittu! Jos ei, kiinni menee taas, mutta jos on, se saa jäädä auki!
Anonymous
noh parempaa topiccii en löytänyt joten kysäsempä täällä "laadunparantamis"-topicis (tai miten sen nyt haluaa sanoa)... Eli on ollut tossa mielen päällä sellainen ala foorumi kuin "käsikirjoittajat".. eli siis moni ei osaa piirtää kovin hyvin (?) mutta kirjoittaa paremmin (ja päinvastoin) joten annetaanpa noillekin vähän"kunniaa" laittamalla semmoinen tonne fanartin lisäksi...

kiitos
Barksi
Siellähän on jo jatkotarinat. Sinne voi kirjoitella tarinoita jos tykkää.
juketsu
Niin ja jos tarkoittaa ideoita ja kässäreitä, joita muut saavat käyttää, niin Fanartista löytyy nille topic :)
KoDo
Eikös sen off-topickin voisi jo avata? Se on nimittäin ollut jo 2 kuukautta lukitua :o
akuankka1313
Ennen joka osiossa oli uusia viestejä :o
Crosby
Eikös taas voisi poistaa näitten epäaktiivisten ankkislaisten tunnukset? Jos vaikka ei ole yli vuoteen käynyt kirjoittamassa mitään niin eikö olisi järkevää poistaa sellaiset tunnukset?
Destiny
Nollapostaajia poistetaan toki vähän väliä, mutta pitkään käyttämättömänä olleet tunnukset yleensä säästetään. Syitä hiljenemiselle voi olla monta, ja mistäs sitä tietää jos joku vaikka muistaakin tämän paikan vuoden tauon jälkeen ja innostuu kirjoittelemaan. Käyttäjätunnuksen poisto olisi tällöin varsin ikävä yllätys.
Crosby
Tällainen loistava topic löytyi puolivahingossa, kun tein erään haun ja eiköhän taas olisi aika tätä nostaa, vaikka tuolla käsikirjassa tätäkin aihetta on sivuttu jo parin vuoden ajan säännöllisesti.

Eli nyt kunnon talkoot pystyyn. Ankka-alueen viestien laatuun ja järkevyyteen onkin mielestäni jo tullut parannusta ja se on hieno juttu. Siitä tuli itsekin aikanaan väännettyä kovasti. Laatu on kunnossa, mutta nyt onkin ongelmaksi noussut keskustelun vähäisyys, kun aktiiviset on vastanneet kaikkeen kiinnostavaan ja sontaa ei enää jauheta mikä on hyvä juttu.

Tälle emme enää hirveästi voikaan tehdä mitään, sillä minkäs teet kun aiheet on kaluttu läpi? Ainut konsti on, että jokainen laittaa aivonsa sauhuamaan ja pohtii löytyykö hyvä aihe, jota ei ole vielä olemassa tai sitten katselee vanhoja topiceja ja postaa sinne uusia ajatuksiaan. Laatu kun on nyt saatu minusta hyväksi voisi keskustelua jo syntyäkin joistain jo hieman unholaan painuneista aiheistakin.

Ainut selkeä epäkohta ja ongelma johon helposti voisi saada parannusta on tuo muiden alueiden yliaktiivisuus. Eihän niitä mielellään poistaisi, mutta niiden käyttö järkevästi tuntuu olevan mahdotonta kaikille, sillä aina joillakin tulee tarve päästä lähettämään jotain jonnekin. Hankala tapaus ja enpä tuohon itsekään mitään hienoa ehdotusta keksi. Toisaalta tästä on tullut jo tällainen noidankehä, kun yhtä asiaa seuraa toinen jne.

Ankka-alueella aiheet kalutttu läpi -> Osalla pakko päästä postaamaan jonnekin -> Siirrytään muille alueille -> Foorumi ei olekaan enään ankkoihin keskittyvä -> Tämä taas ärsyttää ankkojen takia tänne tulleita (mm. minua, tosin nyt on ollut niin paljon muutakin ettei hirveästi ole minua täällä näkynyt) -> Valitusta ja väittelyä -> Välillä valitus hiljenee sitten se taas alkaa

Itse olen aikeissa avata yhden aiheen ankka-alueelle lähiaikoina, jos ja kun kerkeän. Topic oli niin hyvä, että tämä oli pakko nostaa esiin ja avata taas keskustelu. Tästä on tainnut jo tulla itselleni (paha) tapa. Kannattaa muuten lukea koko topicci läpi sillä täältä löytyy vanhastaan hyviä viestejä.
Karhula
Itse olen yrittänyt tässä vuoden mittaan hiukan parantaa viestieni laatua, mutta ei oikein luonnistu.
Itselläni on käynyt juuri niinkuin Crosby sanoikin, eli itse olen jo sanonut sanottavana kiinnostavissa aiheissa Aku Ankka-alueella ja siksi on hiukan painottunut kirjoitus muille alueille.
En itse voi mitään kun en keksi mitä voisin kirjoittaa, että se olisi järkevää, joten monien viestien lähettäminen on jopa sitten jäänyt itseltäni, vaikka viestejä olen kirjoittanutkin paljon. Valitettavasti - varsinkin alkupään - viesteissäni ei ole oikein kunnollista järkeä. :(
Aksu ankka
Noh, eipä näisä munkaan viesteisä oo paljon päätä eikä häntää.
MUTTA Olen yrittänyt parantaa viestieni laatua, ja sisältöä.
Vielä ku sais pois tän valvojan hyväksyntä jutun :P
Sivuja: 1 2 3 4 5 6