Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Parannetaan foorumin laatua yhdessä!

(77 viestiä)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaVielä ku sais pois tän valvojan hyväksyntä jutun :P
Heti, kun viestien taso paranee.
Aksu ankka
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Aksu ankkaVielä ku sais pois tän valvojan hyväksyntä jutun :P
Heti, kun viestien taso paranee.

Olisit heti sanonut! Pitää ruveta laittaa sisältöä tästä hetkestä eteenpäin viesteihin (Tätä viestiä ei lasketa)
TKal
Omasta mielestäni paras lääke Ankka-osion vähäiseen aktiivisuuteen olisi uusien kirjoittajien hankkiminen foorumille - nykyinen aktiiviporukka kun tuntuu olevan melko pieni, eikä uusia kirjoittelijoita ilmaannu kovinkaan usein. Isommalla porukalla saataisiin varmasti enemmän keskustelua aikaan, ja jos oikein hyvin kävisi, niin se keskustelu olisi kaiken lisäksi myös asiallista.

Siinä, mistä näitä uusia foorumilaisia sitten hankittaisiin, onkin taas hieman pohdittavaa. Akuankka.fi:stä tänne saapuvat kirjoittelijat ovat suurimmaksi osaksi spämmäreitä ja Kvaakin käyttäjät taas ovat tyytyväisiä nykyiseen foorumiinsa. Sopivaa kohderyhmää ovatkin ne, jotka eivät ole vielä Kvaakin tai aa.fi:n jäseniä - heidät pitäisi saada valitsemaan Ankkis näiden sivustojen sijaan.
Karhula
Saattaa kylläkin olla, että aktiivisia kirjoittajia löytyisi rutkasti enemmänkin, mutta monet eivät ymmärrä mistä viestejä kirjoitetaan.
Tätä minä en itse ymmärrä sillä itse löysin tuon 'Vastaus' napin noin parissa minuutissa.
Outoa, mutta silti täyttä totta.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KarhulaSaattaa kylläkin olla, että aktiivisia kirjoittajia löytyisi rutkasti enemmänkin, mutta monet eivät ymmärrä mistä viestejä kirjoitetaan.
Tätä minä en itse ymmärrä sillä itse löysin tuon 'Vastaus' napin noin parissa minuutissa.
Outoa, mutta silti täyttä totta.

Jos ei ymmärrä kuinka viestejä kirjoitetaan, kannattaa jättää foorumit kokonaan. Tai mennä mielummin aa.fi:n laadukkaisiin keskusteluihin.

Alkaa mennä tämä touhu jo koomiseksi. Nämä samat asiat nostetaan muutaman kuukauden välein esille, mutta ikinä se ei ole asiaa auttanut. Lääke tähän on selvä: Pitää saada uusia käyttäjiä (ei nollapostaajia (joita on ollut taas lähiaikoina turhan paljon)) jotka tuovat mielipiteensä esille ja näin saataisiin avattua uusia uria aiheeseen. Minäkin avasin uuden aiheen Ankka-alueelle mutta eipä sinne ole tullut kuin pari vastausta (kiitokset sinne vastanneille).
Etsivä Kaasi
Ankkiksen viestien laatu ei ole entisensä. Turhia viestejä tulee vaikka kuinka paljon ja mielenkiintoisia keskusteluja syntyy harvoin. Itse olen Ankkiksessa sisällä 24/7, mutta kirjoittelen harvoin. Voisin aloittaa taas kirjoittamisen tai siirryn kvaakkiin keskustelemaan. :-
akuankka1313
Myös Ankkiksen tunnelmataso on laskenut hirvittävästi parin vuoden aikana. Ennen kaikki olivat kavereita keskenään, kun taas nykyään monia käyttäjiä haukutaan päin naamaa. Lisäksi useat käyttät ovat tulleet (monasti muiden kehujen saattelemina) hirveän ylimielisiksi, ja asettavat itsensä muiden yläpuolelle. Sellainen ei ole kivaa. :(
TKal
Sanopas esimerkkejä, en itse ole huomannut tällaista.
Kreach
Aa1313 puhuu aivan totta. Tunnelmataso oli mielestäni aivan mainio vielä viime jouluntuntumilla, kun tänne palasin. Toivottavasti minä en ole sitä tasoa heikentänyt. Jotenkin vain - sanottaisiinko kesäloman alkutuntumilla tämä lässähti täysin. Jotenkin minun on pakko käydä täällä, vaikka en täällä juuri mitään tee. Olen kai koukussa tähän foorumiin.

Mutta se on tosiaan vaikea sanoa, mikä on tehnyt foorumistä tylsemmän ja synkemmän. Kun rekisteröidyin tänne, viestini olivat aika kuraa, mutta kukaan ei valittanut vaan kertoi aina yleensä jatkoa viestiini oman mielipiteen. Nyt valitetaan joka asiasta, monta käyttäjää on tämän takia lähtenyt. Esimerkkinä sanottakoon Ankkavankka, joka oli mielestäni erittäin loistava uusi käyttäjä: sutkoht rento, mutta asiallinen ja viestit olivat sellaisia peruskelvollisia, joita on mukava lukea. Tekihän hän myös jonkinmoisen "Hyvää kesää Ankkikselle!" kuvankin, joka oli mielestäni hassunhauska ja eipä muut käyttäjät ole kertaakaan tuollaista kuvaa y-viestillä lähettänyt. Jonkin sortin pikkusyyn takia hän lähti. Harmillista :(

Miten musta tuntuu, että aktiiviset käyttäjät VÄHENEVÄT kokoajan, vaikka niiden pitäisi lisääntyä tai ainakin pysyä suhtkoht samana. Itse pidän Ankkiksesta, koska Kvaakissa on mielestäni liian aikuismaista keskustelua ja aa.fissä liian lapsellista.

Nyt minusta tuntuu, että ainoat aktiiviset käyttäjät täällä ovat AAhullu97 ja Aku-fani13. En jaksa kirjoitella, kun kukaan harvoin mitään erikoista vastaa. Piikikkäät kommentit ovat huonoja, esim. jos joku on kirjoittanut Barl Carks, niin aiheeseen on ihan turha valittaa, miksi ihmeessä ei voi sitä y-viestillä kertoa. Itse olen tehnyt niin. Odottaisin myös lisää keskustelujen tekoja ylläpitäjiltä/modeilta (jos haluaa foorumin säilyvän, kannattaa myös moderaattoreiden osallistua keskusteluun, Barksin mielipiteitä juuri mistään en ole saanut selville).

Olen jo pitkään miettinyt, miksi käyn täällä kun foorumi on mielestäni kuihtunut kekoon. Kaikki parhaat ajat ovat takana, ja turha täällä on roikkua. Aiheisiin on vastattu ja jotenkin se into puuttuu.

Nonni, mäkin siirryn nyt lähes kokonaan kvaakkiin, tosin käyn siellä harvemmin kuin yleensä kävin täällä.
PAH, en tuu tänne ku tekee sen 12-osaisen kovakantiskokoelman aina kuukauden alussa tammikuusta (09) vuoden loppuu ja Mikko M:kaa arvosteluja.
Karhula
Itsekin olen oikeastaan vaan koukussa koko paikkaan.
Ennen kaikki vastasivat iloisen oloisina aiheisiin, mutta nykyisin tuntuu jotenkin väkisinväännetyltä.
Keskustelutkin ovat muuttuneet hirveän vakaviksi, esimerkiksi tekee pienen virheen jossakin viestissä niin hirveä melu nousee.
Tässä vielä pari viikkoa suurin osa viesteistä oli valitusta, mutta nyt sekin on jo loppunut ja viestien kirjoittanut on kuin katkennut.
Väkeä löytyy, mutta mistä keskustelua?
(PS. Kokonaisaikani Ankkiksessa on 19 päivää, 13 tuntia, 21 minuuttia.)
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Lainaus käyttäjältä: TKalMyös Ankkiksen tunnelmataso on laskenut hirvittävästi parin vuoden aikana. Ennen kaikki olivat kavereita keskenään, kun taas nykyään monia käyttäjiä haukutaan päin naamaa. Lisäksi useat käyttät ovat tulleet (monasti muiden kehujen saattelemina) hirveän ylimielisiksi, ja asettavat itsensä muiden yläpuolelle. Sellainen ei ole kivaa. :(
Sanopas esimerkkejä, en itse ole huomannut tällaista.

Jep, minäkin kaipaisin esimerkkejä. Tuollaisia "päin naamaa haukkumisia" on ollut pari kertaa mutta mitään ylimielisyyttä en ole havainnut.

Lainaus käyttäjältä: KreachNyt valitetaan joka asiasta, monta käyttäjää on tämän takia lähtenyt. Esimerkkinä sanottakoon Ankkavankka, joka oli mielestäni erittäin loistava uusi käyttäjä: sutkoht rento, mutta asiallinen ja viestit olivat sellaisia peruskelvollisia, joita on mukava lukea. Tekihän hän myös jonkinmoisen "Hyvää kesää Ankkikselle!" kuvankin, joka oli mielestäni hassunhauska ja eipä muut käyttäjät ole kertaakaan tuollaista kuvaa y-viestillä lähettänyt. Jonkin sortin pikkusyyn takia hän lähti. Harmillista :(
Tuosta on kyllä turha nyt enää huomautella. Itsekin kirjoitin erään tekstin Ankkalinnakkeen wikiin ja otin oikeasta wikipediasta muutamia suoria lainauksia. Jukka sitten tästä huomautti minulle ja sanoin, että asia on selvä ja se siitä. Noin pienestä ei pitäisi ottaa nokkiinsa, ainakaan minä en ottanut. Ja ketä muita täältä on lähtenyt valitusten takia? Itselleni ei ainakaan muistu mieleen...

Lainaus käyttäjältä: KarhulaVäkeä löytyy, mutta mistä keskustelua?
Ei ainakaan jatko- ja fanitarinat- osiosta.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: KreachNyt valitetaan joka asiasta
Mä olen täysin eri mieltä. Kyllähän pientä valittamista on, mutta ei nyt joka asiasta. Ja itsehän tuossa viestissäsi valitit aika paljon.

En ymmärrä miten tälläisistä asioista jaksetaan aina muutaman kuukauden välein valittaa. Eikö se ole yksinkertainen totuus että jos ei keskustelua synny niin sitten ei synny. Ei sitä nyt väkisin jonkunlaista keskustelua pidä vääntää, se nyt ei miellytä ketään.
Mirkku
Eipä niin. Nyt on kuitenkin viime aikoina uusia käyttäjiä tänne rekisteröitynyt, ja oikeastaan mielestäni on kuitenkin hyvä, että kävijämäärä ei ole välttämättä ihan mahtavan suuri. Kun on paljon porukkaa, siihen mahtuu kaikenlaisia tyyppejä, niiden mukana tietenkin spämmäreitä ja muuten vaan turhia kirjoittelevia. Ovathan toki laadukkaiden viestien kirjoittajat -senhän voi käsittää monella tavalla, useiden mielestä voi olla, että minun viestini eivät ole tasokkaita (en väittäisi, että ne olisivat)- aina tervetulleita, ja jostain sitä pitää aloittaa, jos vaan on halukas aina edetä seuraavalle "tasolle". No, itse olen ollut täällä aika vähän aikaa, eikä sillä välillä väen lisääntymisen ohella ole mitään suurempia muutoksia luonnollisesti tapahtunut. En oikeastaan tänne kamalasti mitään kaipaa, jos vaikka viestejä kirjoitettaisiin tuhatmäärin, niin koneella menisi hirmuisesti aikaa.

Täytyy myöntää että oli sekava viesti, toivottavasti jotkut ymmärsivä pointin.
hjhh
Niin kieltämättä on ihan hyvä ettei viestejä tule mahdottoman paljoa, mutta ankka-alue kaipaisi jotain uutta keskusteltavaa.
kirja
Heitetäänpäs tänne viesti.

Täytyy sanoa aluksi yksi juttu. En ole kirjoitellut tänne paljoa, vaikka paikalla käynkin. Siihen on yksi selkeä syy.
Olen rekisteröitynyt noin kahdellekymmenelle sivustolle, päivittäin käyn kaikissa. Miksi sitten en kirjoita tänne usein?

Ne muut ovat selkeästi viestien laadultaan parempia. Tänne ei tule paljoa pitkiä viestejä, jotka innostaisivat minut tuomaan oman mielipiteeni esiin. Itse kaipaan paljon perusteluja, jotta voin tuoda oman mielipiteeni esiin, sillä perustelut avustavat muita oman viestin asian ymmärtämisessä ja samalla kehottavat muita tuomaan sen oman mielipiteensä esiin, mutta valitettavasti tuo ilmiö on koko ajan harvenemassa. Johtuen perustelujen puutteesta tai vähäisyydestä.

Viestini on selkeä. Kirjoittakaa perustellen! (Ja pitkästi.) Se innoittaa muita ihmisiä vastaamaan, sillä tuntee mielipiteensä olevan erilainen kuin edellisillä ja haluaa tuoda sen oman mielipiteensä esiin.

Lisäksi on toinen tärkeä tekijä.

Sivuston aihe ja sivuston keskittyminen aiheeseen.

Sivusto on suunniteltu Aku Ankoille. Miksi ihmeessä ankattomia alueita on enemmän kuin ankallisia? Tämä sivusto keskittyy kuitenkin ankkoihin.

Useat ankka-alueet ovat hiljaisia, ankattomat eivät. Ylläpito, yrittäkää herätellä keskustelua ankallisissa, kiitos! Tänne foorumille on tultu keskustelemaan ankoista, nyt se ei näytä onnistuvan. Miksi? Se on se suuri kysymys. Kukaan ei näytä pitkillä ja perustelluilla viesteillä muille esimerkkiä kirjoittelemisessa.

~kirja
Sivuja: 1 2 3 4 5 6