Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Parannetaan foorumin laatua yhdessä!

(77 viestiä)
kirja
Omasta mielestäni foorumin nykylaatu on huono. Keskimääräinen viestin pituus on noin kolme riviä ja viestit jakautuvat huonosti alueita kohden. Tämän topicohjetopicin sanomia sentään noudatetaan hyvin. Viestit (miinus topicien aloitukset) eivät ole kovin hyviä. Mitä tälle sitten voi tehdä?

Ainakin täytyy näyttää kunnon esimerkkiä Akuankka.fi:stä tuleville käyttäjille. Ko. sivustolta on tullut joitain roskakäyttäjiä. Parhaiten sitä, että he eivät huonoja viestejä kirjoita, saa estettyä esimerkillä.

Tuon linkittämäni topicin voima on nähty. Miksei siis voitaisi tehdä topic Lue tämä ennen kuin kirjoitat viestin?

Kysynkin muilta, onko kellään ideoita, kuinka saisi käyttäjät kirjoittamaan edes kymmenrivisiä viestejä? Esim. Hirmu on mukavan pitkiä viestejä kirjoitellut (kiitos hänelle :)), mutta kovin moni ei. Onko ainoa vaihtoehto keski-iän nostaminen?

~kirja
Crosby
Lainaus käyttäjältä: kirjaOmasta mielestäni foorumin nykylaatu on huono. Keskimääräinen viestin pituus on noin kolme riviä ja viestit jakautuvat huonosti alueita kohden. Tämän topicohjetopicin sanomia sentään noudatetaan hyvin. Viestit (miinus topicien aloitukset) eivät ole kovin hyviä. Mitä tälle sitten voi tehdä?

Ainakin täytyy näyttää kunnon esimerkkiä Akuankka.fi:stä tuleville käyttäjille. Ko. sivustolta on tullut joitain roskakäyttäjiä. Parhaiten sitä, että he eivät huonoja viestejä kirjoita, saa estettyä esimerkillä.

Tuon linkittämäni topicin voima on nähty. Miksei siis voitaisi tehdä topic Lue tämä ennen kuin kirjoitat viestin?

Kysynkin muilta, onko kellään ideoita, kuinka saisi käyttäjät kirjoittamaan edes kymmenrivisiä viestejä? Esim. Hirmu on mukavan pitkiä viestejä kirjoitellut (kiitos hänelle :)), mutta kovin moni ei. Onko ainoa vaihtoehto keski-iän nostaminen?

~kirja

Heh, moneenkohan kertaan olen tätä itsekin päivitellyt aikanaan? No niistä ajoista taso on parantunut minun mielestäni, mitä olen nyt foorumia lukenut. Eipä siihen oikein lääkkeitä silloin löytynyt, tuskin nytkään. Enimmäkseen silloin harmitti, että keskustelua ei ankka-osiolla ollut ja samahan se tuntuu nykyäänkin olevan, mutta ne viestit mitä sinne tulee ovat sentään laadultaan parempia mitä aikanaan. Että edistystä on tapahtunut, mutta samat ongelmat ne taitaa vaivata osittain edelleen. Mihinkään radikaaleihin toimenpiteisiin ei oltu silloin halukkaita, tuskin nytkään. Ei sen puoleen ihan ymmärrettäväähän se on, kaikkia foorumilaisia tämä asia ei haittaa, mutta varttuneempia se vaivaa.
TKal
Ei tämän foorumin taso mikään erityisen alhainen ole. Nykyinen kirjoitteluaktiivisuus on hyvä (aiemmin täällä saattoi olla päiviä ilman yhtään viestiä) ja aktiivikäyttäjiä on paljon. Viestien tasossa ei ehkä voiteta Kvaakkia, mutta kyllä nykyisetkin viestit ovat hyviä käyttäjien keski-ikään nähden.

Viestien pituus ei ole minusta mikään ongelma. Tärkeämpää on viestien laatu, joka on nykyisellään ihan riittävän hyvä. Aku Ankka -osio kyllä saisi olla nykyistä aktiivisempi, ja aktiivisuutta lisäisi parhaiten uusien aiheitten aloittaminen - valittaminen tuskin auttaa yhtään.
Kreach
Mielestäni viestien taso on ihan hyvä, vaikka voisi se parempikin olla. Ja on sentään hyvä, että tulee viestejä (vaikka loremiin ja AAK:n suuntautuvatkin), sillä silloin muinoin tuli ehkä viikossa saman verran viestejä, kuin nyt päivässä.

Lisäksi taso on parantunut mielestäni ihan tasaisesti. Sääntöjä olisi hyvä tietenkin lisätä, mutta toimii homma mielestäni muutenkin ihan hyvin. AA-aihealue on tosiaan yksi hiljaisimmista aihe-alueista, valitettavasti. Nyt T/K:kin ohitti "Sarjakuvajulkaisut" -gategorian viestimäärässä.

Hahmoihin ja tekijöihin tulee mielestäni ihan hyvin viestejä, mutta ihmettelen "Sarjakuvajulkaisut" -gategorian nykyisten viestien vähyyttä. Se on kuitenkin varmasti ehkäpä koko foorumin "ydin", jossa pitäisi olla keskusteluja uusista julkaisuista (onhan siellä juu, mutta hiljaista siltikin). Erityisesti ihmettelen, miksi "Uusin Aku Ankka -lehden" suuri, mahtava, kritiikkinen arvosteluraati on lähes kaatunut (missä olette, Mikko, Karhula, Fauntleroy, Crosby, Pullasorsa..). Nykyään siellä touhuavat vain minä, Vankka ja Souffleur, muutama yksittäistä vierailijaa lukuunottamatta. (Tosin minultakin on pari arvosteluja nyt jäänyt väliin.)

Sanon vielä, että AA.fin käyttäjät tuovat oman mausteensa Ankkikseen (Salwer, Iffo yms.), ja mielestäni tämä on paras Ankka -foorumi.

Ylläpito toimii myöskin hyvin, ei mitään kritiikkiä minultapäin (tälläkertaa :D). Ei ole tullut mitään sekasortomaisia uudistuksiakaan, ja perjaatteessa hyvä niin. (Karma. Voi että, kun joskus valitin siitä. Miinusta plussaa, miinusta, plussaa :D)

(Olisiko tämä viesti kuulunut positiivisen palautteen -ketjuun?)
Crosby
Lainaus käyttäjältä: KreachHahmoihin ja tekijöihin tulee mielestäni ihan hyvin viestejä, mutta ihmettelen "Sarjakuvajulkaisut" -gategorian nykyisten viestien vähyyttä. Se on kuitenkin varmasti ehkäpä koko foorumin "ydin", jossa pitäisi olla keskusteluja uusista julkaisuista (onhan siellä juu, mutta hiljaista siltikin). Erityisesti ihmettelen, miksi "Uusin Aku Ankka -lehden" suuri, mahtava, kritiikkinen arvosteluraati on lähes kaatunut (missä olette, Mikko, Karhula, Fauntleroy, Crosby, Pullasorsa..). Nykyään siellä touhuavat vain minä, Vankka ja Souffleur, muutama yksittäistä vierailijaa lukuunottamatta. (Tosin minultakin on pari arvosteluja nyt jäänyt väliin.)
Jep tuo on minustakin edelleen pahin asia mikä mättää. Pääaiheesta eli Aku Ankaan liittyvistä jutuista on kovin vähäisesti keskustelua, mutta muuten foorumilla tuntuu pyyhkivän varsin hyvin nykyään. Heh, suuri, mahtava ja kriittinen arvosteluraati. 8-) Omalla kohdalla on ollut hiljaiselon vaihetta sarjakuvien puolella nyt jonkun aikaa, nyt vähän taas aktivoitunut. Ankkaa on tullut kyllä luettua talven mittaan ja parin numeron kohdalla käväisi mielessä, että voisipa käydä arvioimassa, mutta aina se jäi. Ei ollut tarpeeksi aikaa ja kiinnostusta. Saa nähdä miten nyt menee, kenties käyn jotain arvosteluja pyöräyttämässä (itsekin tykkäsin siitä, kun moni antoi asiallisia arvioita viikoittain. Oli mukavaa ja keskiarvojakin oli hauska laskeskella. Ja toki edelleenkin olisi, mites on, onko muista raadin hiljaiseläjistä vastaamaan haasteeseen? ;) )

Tulipa vielä mieleen, että olisi mukava, jos edes tuo Muut sarjakuvat-alue aktivoituisi lisää, niin keskustelua olisi kuitenkin edes sarjakuvista, eikä pelkästään muusta mukavasta. Kvaakissa toki löytyy enemmän asiaa ja tietoa noista muista sarjiksista, mutta täällä voisi vähän vapaammin ehkä jutustella niiden tiimoilta. Ei sen puoleen, että Kvaakissakaan mitenkään tiukkoja oltaisi, mutta ymmärrätte varmaan pointin.
Imfromfinland08
Joo, noista Akkareista ja hhamoista on keskustelua aika vähän. Itse voin kuitenkin tästä lähtien tehdä jokaisesta ilmestyvästä Akkarista jonkinlaisen arvostelun.

Mutta Foorumin taso on mielestäni varsin hyvä. Eikä sen mikään ihan täydellinen (siis keskustelun tason) tarvitse ollakkaan.

Moni käyttäjä täällä on 12-13-vuotiaita. Älkää vaatiko heiltä sentään mitään "Wondy"-viestejä. ;)
jojo3
Lainaus käyttäjältä: TKalAku Ankka -osio kyllä saisi olla nykyistä aktiivisempi, ja aktiivisuutta lisäisi parhaiten uusien aiheitten aloittaminen - valittaminen tuskin auttaa yhtään.
Tuossa TKal on kyllä harvinaisen oikeassa. En oikein ymmärrä tätä täällä valittamista Aku Ankka -osion aktiivisuudesta yms., koska valittajat eivät tee itsekään asialle mitään. Patistetaan muita tekemään jotain mutta omaa panosta ei ole. Se on yksi syy miksi nämä valitukset eivät ole niin sanotusti menneet läpi.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: TKalViestien pituus ei ole minusta mikään ongelma. Tärkeämpää on viestien laatu, joka on nykyisellään ihan riittävän hyvä.Niinpä. On mukavempaa lukea viestiä, johon on tiivistetty ajatus. Postit, joissa jaaritellaan samaa asiaa niin, että viestistä tulee pidempi, ovat rasittavia.
Donald-91
Älkää nyt siellä ylläpidossa loukkaantuko, mutta eiköhän foorumin laadun parannus ole ihan ylläpidon hommaa. Heillähän on siihen kaikki tarvittavat keinot ja ainakin melkein kaikki valtuudet parantaa foorumia. Nimittäin topiccien lukitus ja poisto, turhien viestien poisto ja porttikieltojen antaminen jne. Tavallisilla rivikäyttäjillä tällaisia keinoja ja valtuuksia ei tietenkään ole. En edes tiedä, saako täällä ehdottaa ylläpidolle näiden sivujen suhteen mitään parannusehdotuksia. Mutta eipä tuota ainakaan säänöissä erikseen ole taidettu kieltää, että parannusehdotuksia ei saa antaa/kertoa. En siis tiedä, voisiko ylläpito vähän valaista kyseisessä asiassa?
July
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Älkää nyt siellä ylläpidossa loukkaantuko, mutta eiköhän foorumin laadun parannus ole ihan ylläpidon hommaa.
On, mistä olet saanut päähäsi ajatuksen, että Ylläpito ei olisi halukas kehittämään Ankkista?
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Heillähän on siihen kaikki tarvittavat keinot ja ainakin melkein kaikki valtuudet parantaa foorumia.
Korjaan: Kaikki valtuudet.
Lainaus käyttäjältä: Donald-91En edes tiedä, saako täällä ehdottaa ylläpidolle näiden sivujen suhteen mitään parannusehdotuksia.
Tietenkin saa, emme elä diktatuurisessa valtiossa.
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Mutta eipä tuota ainakaan säänöissä erikseen ole taidettu kieltää, että parannusehdotuksia ei saa antaa/kertoa.
Miksi ihmeessä säännöissä olisi kielletty parannusehdotuksien tekeminen? Siinä tapauksessa tämä topic olisi turha. :D
Anaconda
Jatkossa ei enää harrasteta tätä, että lainataan uudemmasta viestistä ja lisätään se vastauksen kera edelliseen viestiin.

http://www.ankkis.net/viewtopic.php?f=1 ... 111#p54111

Muuten laitetaan vakavaan harkintaan edit-asetusten muuttaminen.
jojo3
Tämä oli loistava veto. Rasittava ruveta arpomaan että missähän on vastaus johonkin kysymykseen, ja johonkin viestiin on saatettu jälkeenpäin lisätä vaikka lähemmäs kymmenen kommenttia. Menee tosi sekavaksi.

Hienoa ylläpito.
Anaconda
Jos ei muuten niin voidaan laittaa hetkeksi käyttäjiä lukutilaan. Selkeys pitää säilyttää.
Anaconda
Seuraava kuka kokeilee editoida seuraavaan viestiin vastauksen omaan aiempaan viestiin, pääsee lukutilaan. Poistin taas yhden.
Aku Vankka
Toivottavasti tuota minun äskeistä hommaa VM-topikissa ei lasketa, en en nimittäin sitä kirjoittaessani ollut tätä vielä ehtinyt lukea...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6