Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Kääk13 ja vuosi ankkiksessa

(27 viestiä)
Kääk13
Ensi kuu on juhlakuukausi siinä mielessä, että sen puolessa välissä tulee kuluneeksi vuosi siitä kun kirjauduin Ankkikseen. Tämän kunniaksi aioin julkaista Ankkalinnakkeessa jonkin pitkistä sarjakuvistani. Olen listannut 10 vaihtoehtoa joista pitäisi valita se paras. Siinä tarvitsen teidän apuanne, hyvä ankkiksen väki.

Äänestys sulkeutuu kuun vaihteessa jolloin muokkaan valitsemanne sarjakuvan nettijulkaisumuotoon. Toivon mukaan saan työn valmiiksi siten, että juttu voidaan julkaista 15 päivä, mutta konessa on pikkuvika joka saattaa hieman viivästyttää tekemistäni. Älkää siis ihmetelkö jos tarina ei ilmestykään ihan ajallaan.

Olen paljastanut jokaisesta tarinasta sen verran, että osaatte paremmin antaa äänenne juuri teitä itseänne kiinnostavalle sarjakuvatarinalle. Perustelut eivät ole pakollisia, mutta olisi mukava kuulla miksi kukin äänesti juuri sitä tarinaa mitä äänesti.

Siispä siitä vain valitsemaan mielenkiintoisinta tarinaa. Päätösvalta on nyt teillä. :)

P.S. Älkää välittkö kuvien vaihtelevasta koosta. En ole vielä haka käyttämään ulkoisia palvelimia. ;D

Ankronikka
Särkymätön lasi (Klassikko)
Käsikirjoitus: -
Piirrokset: Kääk13
18s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kesä 2003
Hahmoja: Heimo Huima, Pelle Peloton, Roope-setä, Tupu, Hupu & Lupu
Juoni: Ankanpojat rikkovat ikkunan potkiessaan palloa. Säästääkseen korjauskuluissa, Roope lähtee etsimään särkymätöntä lasia toiselta puolen maapalloa.
http://i35.tinypic.com/34e6dqu.jpg[/img]

Superhessu
Kadonneet televisiot (klassikko)
Käsikirjoitus: -
Piirrokset: Kääk13
21s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kesä 2003
Hahmoja: Hessu, pikku-Pelle, Superhessu, Superpelle.
Juoni: Hessun palattua partiokierrokseltaan, pikku-Pelle kertoo, että heidän televisionsa on varastettu. Superhessu ja Superpelle lähtevät varkaiden perään. Varkaat kuitenkin karkaavat eri suuntiin, joten Supersankareiden on hajaannuttava syyllisten ja varastettujen televisioiden löytämiseksi.
http://i36.tinypic.com/ofq7mv.jpg[/img]

Aku & Touho
Kultainen Kilpi
Käsikirjoitus: -
Piirrokset: Kääk13
27s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kesä 2004
Hahmoja: Aku Ankka, Roope-setä, Taavi Ankka, Touho Ankka
Taavi tutkii Akun löytämää vanhaa asiakirjaa, josta selviää Kaarlo Kullan aarteen kätköpaikka. Aku ja Touho lähtevät Englantiin etsimään aarretta ja tarunomaista kultaista kilpeä.
http://i35.tinypic.com/4g3d5j.jpg[/img]


Ankronikka

Kuin unta vain
Käsikirjoitus: -
Piirrokset: Kääk13
36s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kevät 2005
Hahmoja: Ankenström, Heimo Huima, Selma Taateli, Tepa, Tupu, Hupu & Lupu, Roope-setä
Juoni: Roope on nähnyt kuluneen viikon ajan joka yö unta, että hän löytää jonkin satumaisen aarteen. Hän on varma, että kyseessä on enne. Heimo ja Ankanpojat lähtevät Roopen mukaan saarelle, josta aarteen pitäisi löytyä, vaan kuinka käykään?
http://i36.tinypic.com/30ua4xz.jpg[/img]

Superhessu
Voimat valloillaan
Käsikirjoitus ja piirrokset: Kääk13
20s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kesä 2005
Hahmoja: Hessu, Superhessu
Juoni: Superhessun juuri pidättämät konnat ovat karanneet vankilasta. Hessu saa heidät kiinni syömästä supermaapähkinöitä. Ankkalinnassa alkaa saman tien superrikosaalto. Millä keinoin Superhessu saa rikolliset kiinni paljastamatta salaisuuttaan?
http://i37.tinypic.com/x5yr7t.jpg[/img]

Milla Magia
Lantin mahti
Käsikirjoitus ja piirrokset: Kääk13
23s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: syksy 2005
Hahmoja: Aku Ankka, Korri, Milla Magia, Roope-setä
Juoni: Milla on keksinyt uhkaavan keinon tuhota Roopen kaikki rahat. Milla kuitenkin lupaa säästää rovot, jos Roope luovuttaa tälle ensilanttinsa. Roopella ei ole muita vaihtoehtoja kuin luopua esikoisestaan. Millan unelma saada Midaan kosketus ja tulla maailman mahtavimmaksi noidaksi käy viimein toteen. Voiko maailmaa enää mitenkään pelastaa..?http://i38.tinypic.com/2wpjn02.jpg[/img]


Roope-setä

Alaskan salaisuus
Käsikirjoitus: Deneb66
Piirrokset: Kääk13
19s. (täyden. vers. 20s.)
3 riviä sivulla
Valmistunut: talvi 2006
Hahmoja: Aku Ankka, Roope-setä, Karhukopla
Juoni: Roope saa kirjeen Alaskasta jossa kerrotaan hänen kaivostyöntekijöidensä kadonneen.
Hän lähtee Akun kanssa selvittämään mistä oikein on kyse.
http://i34.tinypic.com/2r5dmjp.jpg[/img]

Taikaviitta
Murray Riverin mestarit

Käsikirjoitus: Debeb66
Piirrokset: Kääk13
31s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: kesä 2006
Hahmoja: Aku Ankka, Pelle Peloton, Pikkuapulainen, Roope-setä, Taikaviitta
Juoni: Pellen uusi Australialainen apupoika Jorma joutuu nokakkain erään rikollisjengin kanssa, mutta Taikaviitta pelastaa hänet. Konnat kuitenkin karkaavat Australiaan. Seuraavana päivänä Aku puhuu ohi suunsa ja Jorman onnistuu saada selville Taikaviitan oikea henkilöllisyys. Koska tämä on kotoisin Australiasta Taikaviitta ottaa hänet mukaan apupojaksi.
http://i35.tinypic.com/2vl6xl5.jpg[/img]


Aku Ankka

Kolumbuksen hylky
Käsikirjoitus ja piirrokset: Kääk13
32s.
3 riviä sivulla
Valmistunut: syksy 2006
Hahmoja: Aku Ankka, Ankenström, Iines Ankka, Kent Powers, Taavi Ankka, Tupu, Hupu & Lupu, Roope-setä
Juoni: Ankanlahdelta löydetään vanha hylky, joka osoittautuu kuuluisan tutkimusmatkaaja Kristoffer Kolumbuksen uponneeksi laivaksi. Iines innostuu tästä ja aikoo kuvata dokumentin aiheesta tauolla olleeseen €
Kreach
Olen Mikki Hiiri -tarinan kannoilla, juoni vaikutti jännittävältä, oikeastaan olin kahden vaiheilla: Murray Riverin mestarit tai tämä Välähdys yössä. Ihan vaan siksi sitten valitsi Mikin, kun olisi hauska nähdä Mikki -sarjojasi. Kolumbuksen hylky vaikuttaa myös ihan kivalta, mutta ehkäpä nyt jotain muuta kuin aarteenetsintää...
jojo3
Nytpä pistit pahan.
Kymmenestä vaihtoehdosta pitäisi valita... huhhuh.
No, pitkien pähkälyjen jälkeen päätin että äänestän joko Murray Riverin mestareita tai Välähdystä yössä. Vielä en tiedä kumpi on lopullinen päätös.
Ja perustelut:
MRM: Taikaviitta-jälkeäsi on aina kiva katsoa. Ja yleensä juonet ovat sun Taikis-tarinoissa todella hyviä. Ja värityskin näyttää muutaman ruudun perustella parhaimmalta.
VY: Mikkiä ei olla sulta kauheasti nähtykkään. Muutama yksittäinen kuva. Ja noiden pienten esittelyiden perusteella juoni vaikuttaa noista parhaimmilta.

Kumpaakohan äänestäisin...
Karhula
Ajattelin ensin Särkymätöntä lasia tai Kolumbuksen hylky, mutta päätin tällä kertaa äänestää jotain muuta. Valitsin tuon Murray Riverin mestarit, koska juoni vaikuttaa hyvältä ja kiinnostavalta. Piirroksetkin olisivat mukava nähdä kun pidän siitä.
Bomber
Välähdys yössä vaikuttaa todella hienolta Mikkidekkarilta. Muutenkin jälki näyttää olevan oikein hyvää, ja juoni on salamyhkäinen ja jännittävä. Toinen kiinnostava olisi tuo Kuin unta vain, juoni on ehkäpä uniikki ja piirrokset vaikuttavat selkeiltä. Loistavalta kuulostaa myö tuo Murray Riverin Mestarit, nimi on todella hieno. Mutta ehkäpä nimivalintoja olisit voinut miettiä. Jorma?

Hyviä olivat myös muut, mutta ehkäpä ne jäivät hieman muiden varjoon. Muun muassa tuon Lantin mahti-tarinan parin ruudun perusteella Milla-jälkesi vaikuttaa perin vaatimattomalta. Molemmat Superhessu-tarinat eivät myöskään kiinnostaneet, mielestäni Superhessu on aina ollut aika huono hahmo. Kolumbuksen hylkykin on aika tavanomainen juoneltaan, mutta Nokkapokka-piirrokset kiinnostavat.

Ääneni meni Mikkidekkarille. Odotan innolla julkaisupäivää, toivottavasti koneesi vika korjaantuu.
TKal
Itse äänestin Välähdystä yössä. Mikki-dekkarit vain ovat mielestäni hyvää luettavaa, ja on kiinnostavaa nähdä miten sellaisen tekeminen onnistuu harrastelijapiirtäjältä (melko taitavalta sellaiselta).
akuankka1313
Mikki-tarinan kannalle menin minäkin. Perustelut samat kuin muilla, eli juoni on salamyhkäinen ja jännittävä ja olisi kiva nähdä, miten Mikki-sarjakuva sinulta luonnistuu.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: BomberLoistavalta kuulostaa myös tuo Murray Riverin Mestarit, nimi on todella hieno.Kiitoksia! Kai huomasit, että tarinan käsikirjoituksesta vastaa ankkiksessa viime jouluna vieraillut Deneb66? Hän se tarinan nimen keksi.
Täytyypä hieman mainostaa, koska silloin tuli rutkasti toiveita yhteistöidemme julkaisemisesta. Vielä silloin vastaukseni oli jyrkkä ei, mutta nyt olen löysännyt nuoraa ja antanut teille mahdollisuuden taas nähdä tarina, jossa Deneb on ollut mukana.

Tällä hetellä MRm:n äänisaalis ei ole häävi.
Mikki sarjis näyttää kiinostavan yllätyksekseni varsin monia.
Antakaa äänenne kuulua. Aikaa on vain rajoitetusti... :)
The Aku Man
Murray Riverin mestarit on minun äänestyksen kohteeni. Väritys ja piirrokset on upeaa katseltavaa.
Ei täs sen enempää selityksiä.
Kääk13
Mainostan vielä kun ehtii... :)

Haluatko vaikuttaa siihen, mikä pitkä sarjakuva julkaistaan ensi kuun puolessa välin juhlistamaan vuottani ankkiksessa? Jos et ole jo äänestänyt suosikkisarjaasi, niin nyt äkkiä äänestämään. Aika loppuu jo huomenna ja sen jälkeen on turha enää yrittää mitään. Hop Hop!
Zakari
Äänestin Murray Riverin mestareita (http://fi.wikipedia.org/wiki/Murray). Välähdyksiä yössäkin vaikuttaa ihan kiintoisalta, mutta siinä on aika vähän sivuja.
Kääk13
Kas, joku on huomannut, että Murray on ihan oikea joki Australiassa.
Tämä on tyypillinen faktayksityiskohta joita Deneb66 viljelee käsikirjoituksissaan.
"Tositarinoita" on muuten aina hauskempi piirtääkin.

Ja mainostettakoon vielä kertaalleen, jos joku ei ole vieläkään äänestänyt suosikkisarjakuvaansa niin hariappia nyt sitten. Äänestys päättyyy heti klo. 20 jälkeen.
jojo3
Niinhän siinä kävi että Mikkiä tullaan näkemään.
Unohdinkin mainita, että itse äänestin myös sitä.
Fauntleroy
Oma ääneni meni Alaskan salaisuudelle. Mielenkiintoiselta tarinalta näyttää...
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: jojo3Niinhän siinä kävi että Mikkiä tullaan näkemään.Nyt kävi näin!
Varsin odottamaton yllätys, jotten sanoisi... :D
Luulin, että Kolumbuksen hylky olisi saanut paljon ääniä ja Särkymätön lasikin olisi poikinut ainakin yhden äänen. Vanhemmat sarjani eivät pärjänneet alkuunkaan vaikka niitä aika ajoin toivotaankin. Porukka ilmeisesti vierastaa ruutupaperijälkeä.

Odotin hieman enemmän äänestäjiä, mutta ei auta pettyminen...
Myös enemmän hajontaa olisin suonut, mutta tehän tämän asian päätätte, hyvät ankkislaiset(ankkalinnakelaiset(?)).

Aloin jo työstämään voittajasarjakuvaa nettijulkaisumuotoon.
Tällä hetkellä näyttää, että aikataulu pitää, mutta aina voi tulla jotain odottamatonta vastaan. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan niin käy. Juhlapäivänä julkaistaan myös muuta mukavaa, että odottamisen arvoinen kuun puoliväli on toivon mukaan tulossa.

15. päivään siis- :)
Sivuja: 1 2