Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Kääk13 ja vuosi ankkiksessa

(27 viestiä)
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Odotin hieman enemmän äänestäjiä, mutta ei auta pettyminen...
Nyt kesällä on ollut vähän koko foorumilla hiljaista. Jos olisit tämän järjestänyt vähän myöhemmin syksyllä, todennäköisesti olisi enemmän äänestäjiä ollut.
Jukka
Noniin, päivä on koittanut. Onnea Kääk13:lle ensimmäisen vuoden johdosta! :)

Voittanut sarjakuva on ilmestynyt Linnakkeeseen, käy lukemassa se täältä.
Huomaa myös syyskilpailu, sarjakuvan on piirtänyt kukas muukaan kuin Kääk13!
Aku Vankka
Erittäin hyvin piirretty ja suunniteltu tarina, mutta väritys tekee tarinasta erittäin sekavan, sillä sen alta on tarinasta hankala saada selvää.
Karhula
Mahtavaa! Ilmeet olivat erittäin aidon oloisia ja Hessu näytti mitä parhaalta. Ainoa huono puoli oli, että tarina oli ehkä liian helppo arvata ja miten yksi vangeista oli päässyt pakoon, muka? No, se jää varmaan ikuiseksi salaisuudeksi. ::)
hjhh
Kommentoimpa tätä "uutta" sarjistasi. :)

Mikki-tarina oli kyllä mukava sinulta nähdä. Piirrokset hyviä, mutta itse Mikissä hiukan parantamisen varaa. Joissakin ruuduissa eri näköinen, kuin toisissa. Ymmärtäähän sen kun olet enemmän ankkoja piirtänyt. Kyllä siellä on sellaisiakin Mikkejä, jotka ovat mielestäni loistavia. Esimerkiksi kuudennen sivun viimeisen ruudun Mikki on aikas mahtava.

Juoni on ihan hyvä mutta sitten kun toiminta kunnolla alkaa on tarina jo pian ohi. Väritys olisi voinut tosiaan olla parempi, mutta ei tuokaan nyt ihan huono värityskään ollut. :)
Jukka
Yllätykset eivät tähän loppuneet. ;) Julkaisemme myös äänestyksen kakkoseksi tulleen sarjakuvan, joka kantaa nimeä Taikaviitta: Murray Riverin mestarit. Tykkään enemmän tästä sarjakuvasta, väritys pysyy uomissaan, tarina kulkee jouheasti ja jää mielenkiintoiseen kohtaan. Hienoa työtä Kääk13!
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: JukkaJulkaisemme myös sarjakuvan Taikaviitta: Murray Riverin mestarit. Tykkään enemmän tästä sarjakuvasta. Tarina kulkee jouheasti ja jää mielenkiintoiseen kohtaan. Hienoa työtä Kääk13!Kiitoksia Jukalle, joka toimi ohjeitteni mukaan, mutta tarinan juonesta en vastaa. Se on kokonaisuudessaan Deneb66:sen kirjoittama. Minulla ei ole siihen osaa eikä arpaa. Vastaan vain kohtuullisen näköisistä piirroksista.
Kertoisin kyllä mielelläni juonen synnystä, mutta kun en ole sitä tehnyt, niin en osaa siitä mitään kertoa. Sen sijaan olen saanut vaivoin rahdattua Denebin tietokoneen ääreen ja hän saa paljastaa teille kaikki mehukkaat yksityiskohdat tarinan juonen kehittelystä.

Olepa hyvä, Deneb.
Estradi, tai pikemminkin näppäimistö on sinun.
Anonymous
Vs: Kääk13 ja vuosi ankkiksessa
Kiitoksia, kiitoksia.

Viime kirjoituskerrastani onkin jo aikaa. Tarkoitukseni on kertoa Murray Riverin mestarit -tarinan syntyhistoria.

Pidän realististen tarinoiden kehittelystä, ja jonkinlaisen Australia innostuksen johdosta halusin tarinan sijoittuvan Australiaan. Ja siispä piti saada jonkinlainen aasinsilta Ankkalinnan ja Australian välille. Näin sai alkunsa hahmo nimeltä Jorma. Miksikäs siitä tulikaan juuri Jorma? Ai niin, sehän oli Kääk13:sta idea. Nimestä lisätietoja voi tiedustella Kääk13:sta.

Sitten oli vuorossa pahisten kehittely. Tämä sarjakuvan "pääpahis", se jonka hattu reikiintyy, piti saada herrasmiehen kaltaiseksi, mutta se epäonnistui hiukan. Sitten tämä ryhmän "hullu tiedemies". Hän taas onnistui hyvin ja minä pidin häntä kiinnostavana hahmona (joten käytin häntä yhdessä toisessa käsikirjoituksessa, vaikka Kääk13:sta pitää sitä muka hankalana piirtää). Alunperin tarinan "suuressa" lopputaistelussa, joka nähdään tarinan kolmannessa osassa, piti olla enemmänkin rosvoja, mutta se osoittautui juonellisesti liian hankalaksi.

Karttakirjasta oli myös suurta apua tämän tarinan kehittelyssä. Muutama Australialainen kaupunki, kuten Brisbane, Swan Hill ja Ouyen (joka tarinassa on virheestäni kirjoitettu Quyen), ovat saaneet nimensä sarjakuvassa esille.

Ankkalinnakkeessa julkaistavassa versiossa on kaksi Kääk13:sta tekemää uutta aloitusruutua, jotka mielestäni onnistuivat hyvin.

Kiitos ja kumarrus.
jojo3
Tämä Taikis-tarina oli ehdottomasti parempi kuin tuo Mikki-tarina.
Juoni oli hyvä, tarina ei loppunut kesken (joka Mikki-tarinassa oli vähän ongelmana). Muutenkin pidin käsikirjoituksesta enemmän.
Ja piirrustuksetkin olivat parempia. Kyllä huomaa kumpaa olet enemmän piirtänyt. Ja värityskin on paremmin onnistunut.

Upea tarina kokonaisuudessaan.
Karhula
Oho! En ollutkaan huomannut tuota Taikkis-tarinaa joten menin lukemaan sen heti ja pakko sanoa, että hyvä, koska väritys oli upea, samoin piirrokset ja ilmeet olivat erinomaiset. Loppukin oli paljon erilaisempi kuint avallisesti, että Taikaviitta voittaa roistot tuurilla, mutta nyt ei ollut niin, ehkä kuitenkin hiukan liian helppo loppu.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: jojo3Tämä Taikis-tarina oli ehdottomasti parempi kuin tuo Mikki-tarina.
Juoni oli hyvä, tarina ei loppunut kesken (joka Mikki-tarinassa oli vähän ongelmana).
Nyt voinkin sitten koettaa selitellä...
Noh, tuon Mikki tarinan nopea päätös johtuu siitä, että minulla oli tarinaa kirjoittaessani vain rajallinnen ja melko aneeminen sivumäärä käytettävissäni. En muista olenko tätä tällä foorumilla koskaan kertonut, mutta kirjoitin jutun 8-luokalla äikän tunnilla ainekirjoitusmuotoon. Muistaakseni opettajani antoi luokalle maksimisivumääräksi 6 A3:sen kokoista arkkia. Aihealueen sai valita jokusesta vaihtoehdosta ja päätin kirjoittaa seikkailudekkarin.

Valitettavasti juoni tarvitsi vain paljon enemmänkin sivuja kulkeakseen sujuvasti eteenpäin.
5nellä sivulla tajusin, etten millään saisi lopetettua tarinaani kahden sivun jälkeen, joten päätin yrittää hankkia luvan hieman pidemmän tarinan tekemiseen. Jostain syystä opettajani ei ollut lainkaan innostunut antamaan lupaa lisäsivuihin. Aikamme väännettyä kättä, sain lopulta vängättyä tarinaani yhden lisäsivun. Vuotta myöhemmin muokkasin aineestani käsikirjoituksen, jotta voisin kuvittaa tarinan sarjakuvaksi. Koska juoni oli muisto 8-luokalta en edes viitsinityt alkaa parantelemaan sitä, vaan päätin toteuttaa sarjakuvan sellaisenaan.

Meneekö läpi..? :)
jojo3
Menee toki. Eihän sitä juonta viitsi ruveta muuttelemaan :)
Sivuja: 1 2