Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Ankkalinnakkeen rakennemuutos

(12 viestiä)
Jukka
Olemme viime päivien aikana keskustelleet Ankkalinnakkeen sisäisistä uudistuksista. Esille ovat tulleet muun muassa sivuston rakenteen perinpohjainen uudistus. Uudistus muuttaisi sivuston wikisysteemiin tai vastaavaan pohjautuvaksi. Nyt kun mainitsen sanan "wiki" ei pidä suinkaan ajatella ensimmäiseksi täydellistä wikipediakopiota. Sivuston ulkoasu olisi tietysti ankkamainen ja muutenkin se muistuttaisi vain vähän nykyistä Wikipedia-sivustoa. Systeemi on kuitenkin sama. Kaikki mahdollinen tieto löytyisi yhden ja saman katon alta.

Jos etsit tietoa Touho Ankasta, Aku Ankan taskukirjan nro:ssa 321 olevaa tarinaa tai koodilla D 2000-169, niin kaikki tieto löytyisi parin napin painalluksella Ankkalinnakkeesta. Tulevaisuudessa ei enään tarvitsisi välttämättä katsoa Aku Ankan virallisilta sivuilta vai vaikka Inducksista tietoa, sen kaiken löytäisi Ankkalinnakkeesta. Lisäksi sivusto avautuisi enemmän kävijöilleen. Nyt jokainen voi ottaa osaa sivuston kehittämiseen. Tietysti ylläpito tarkastaa kaikki uudet tekstit ja jättää ne tarpeen tullen julkaisematta.

Huonoina puolina esille on tuotu sivuston yksipuolisuus. Tietoa ja tekemistä olisi kyllä, mutta kaikki toimisi sen yhden ja saman systeemin alla.

Mitään päätöksiä ei ole lyöty lukkoon, vaan nyt haluamme kuulla teitä!
Avatkaa sanainen arkkunne ja kertokaa, miksi juuri sinä et haluaisi tai haluaisit rakennemuutoksen tapahtuvan. Valta on teidän. ;)
July
Jukka says:
http://www.ankkis.net/index.php?topic=1505.0 haluamme kuulla mielipiteesi :)
July says:
hmm..
July says:
no mun mielestä se ei ole niinkään huono idea, jos sen tekee monipuoliseksi
July says:
koska Ankkalinnake on kuitenkin paikka, mistä etsitään TIETOA

(hei, saan mäkin laiskotella joskus)
Barksi
Tämä on tavallaan hyvä idea, tavallaan huono.

Ensinnäkin, minusta Ankkalinnake toimii hyvin tällaisena kuin se nyt on. Artikkeleita/arvosteluita tulee melko verkkaiseen tahtiin, joten sen puolesta Wiki-systeemi olisi parempi. Mutta miten kaikki haastattelut, sarjakuvat yms. saadaan wikiympäristöön sopiviksi? Ne eivät mielestäni kuulu wiki-maailmaan, joten se luo pienen ongelman. Sarjakuvia ei sinne oikein voi lisätä (tai tottakai pystyy, mutta hölmöltähän se näyttää). Mielestäni olisi parempi, jos tehtäisiin Linnakkeen ohelle "Ankkawiki", josta mahdollisesti parhaat artikkelit lisäisimme Linnakkeeseen. Tai tekisimme Ankkawikistä ennemminkin Disneywikin. Eli Linnake on Ankoille, Wiki muille Disney-aiheille. Koko Linnake Wiki-muodossa ei kyllä minua oikein innosta.
Jukka
Lisään tähän vielä yhden pointin meidän ylläpidon kannalta:
Nykyisin kun yksi esittely lisätään, sen lisäykseen voi mennä parhaimmillaan jopa puoli tuntia.
Eli ensin esittely luetaan läpi, laitetaan kaikki html-merkinnät sivustoa varten, lisätään palvelimelle, korjataan loput virheet, joita ilmeni lisäyksessä, lisätään ankistoon, lisätään uusimpiin esittelyihin. Tuo toimii niin pitkään, kunnes sähköpostilaatikossa on kymmeniä eri esittelyitä vaille lisäystä. :)

Vaikka tämä ei suoranaisesti liity asiaan, niin meillä on noin pari sataa esittelyä, jotka tulisi päivittää uutta ulkoasua varten. Emme todellakaan ehdi kaikkea tehdä betavaiheeseen mennessä, eli joka tapauksessa vain murto-osa sisällöstä löytyy silloin.
Barksi
Entäpä jos tuon esittelyjen lisäämisen jakaa useamman henkilön kanssa. Toistaiseksihan esittelyjä ei sentään niin paljoa tule, että ei millään pystyisi niitä lisäämään, eihän.

Mutta jos tehdään wiki-tyylinen sivusto sitten vain noille sarjakuva-esittelyille. Piirtäjä- ja hahmoesittelyjähän on jo melkoinen määrä, joten se ei liene ongelma. Sarjakuvia tulee kokoajan lisää, hahmoja ja piirtäjiä vähemmän. Eli julkaisut lienee tässä ainoa ongelma, mikäli oikein olen ymmärtänyt.
Jukka
Tuo voisi olla jopa toimiva ratkaisu. Mutta siinä olisi sitten, että jaksaako porukka hyppiä kahden eri "osion" välillä. Wikisysteemi ei välttämättä nykyiseen ulkoasuun voi upottaa, sille luultavasti täytyy tehdä oma pohja. :)
squid
Lainaus käyttäjältä: JukkaVaikka tämä ei suoranaisesti liity asiaan, niin meillä on noin pari sataa esittelyä, jotka tulisi päivittää uutta ulkoasua varten. Emme todellakaan ehdi kaikkea tehdä betavaiheeseen mennessä, eli joka tapauksessa vain murto-osa sisällöstä löytyy silloin.
Eikö sama "päivittäminen" olisi edessä myös wikiin siirtyessä?

Olen kyllä samaa mieltä tuosta, että nykyinen systeemi on huono: isomman esittelytulvan saapuessa on ylläpito tukossa. Kenties wiki auttaisi tätä, kenties ei... joutuuhan ne artikkelit "tarkistamaan" sielläkin. Ja tuo nykyinen systeemi olisi melko yksinkertainen homma muttaa hiukan "automaattisempaan" systeemiin, jolloin ylläpidon ei tarvitse kuin tarkistaa teksti, klikata vaikkapa "Hyväksy/Hylkää" nappia, ja täts it: teksti olisi lisätty/hylätty.

Entä sitten wiki? Ellei esittelyitä sun muita artikkeleita tule tasaisesti useita päivässä, on wiki mielestäni melko ylimitoitettu.
hjhh
Jaa kai tähän pitää jotain sanoa.

Tuo Wiki voisi kyllä toimia.
Helpottaisi tiedon etsimistä ja myös sen löytämistä sivuilta.
Mutta nykyiseen Linnakkeessa pystyy olemaan vähän muutakin sisältöä, kun pelkät esittelyt, arvostelut ym.

Kyllähän Ankkalinnake näin toimii mielestäni kohtuu hyvin vaikkei esittelyitä tule kauheasti tiheästi.
Nyt tälläkin hetkellä aika hiljasesti on noita esittelyitä kirjotettu.
Mutta tarvitseeko niitä tulla päivittäin?

Wiki-systtemihän otettiin uusilla Aku Ankankin sivuille myös käyttöön.
Kaikki jututhan siellä eivät ole kovinkaan laadukkaita, (paljon on myös hyviäkin) mutta uskon, että Linnakkeessa kaikki huonomman luokan jutut karsittaisiin pois. Jääköhän sen jälkeen jäljelle montaakaan kirjotusta , sillä uskon, että jos jollain on polttava halu ja into kirjottaa ankkajuttuja Linnakkeeseen, hän pyrkisi, tai olisi jo pyrkinyt Ankkalinnakkeen sisällöntuottajiin.
Tässäkinhän sitä aikaa vierähtää, kun pitää kaikki käydä läpi, jos juttuja suorastaan "tulvii".

Barksin idea tehdä Ankkalinnakkeen ohelle toinen Wikisivu voisi myös toimia.
Kyllä Linnakkeen ja sen Wiki-sivun välillä jaksaisi hyppiä mielestäni samallalailla, kun tämän Ankkiksen ja Linnakkeen välillä. ;)

Siitä en tiedä onko Ankkalinnakkeesta haastamaan Inducksia.
Miten sitä ollaan lähdössä tekemään? Missä osassa Linnake tulee lyömään sen?
Induckshan on todella laaja..
Ehkä ennemmin luottaisin sen apuun ensin.

Aku Ankan sivut Linnake pystyy kyllä haastamaan, ehkä tilanne on jo toisin päin. :)

Eli yhteenvetona tästä tekstistä: En oikein luottaisi siihen, että Ankkalinnake tulee kokonaisuudessaan Wikisivustona olemaan toimivin.
Ehkä osittain entinen, osittain Wiki voisi olla hyvä ratkaisu.
squid
Itse olen sitä mieltä, että wiki on kannattava, jos voidaan olla varmoja, että sisältöä tulee olemaan paljon, wiki kuitenkin on tarkoitettu vähän isommalle määrälle tekstiä.

Mitä tuohon sivuilta hakemiseen tulee, on tuokin kiinni vain linnakkeen ylläpidosta: haku on juuri niin monipuolinen, kuin he siitä tekevät. Sama koskee oikeastaan koko linnaketta, ei niitä ominaisuuksia sinne tule, jos ylläpito ei niitä sinne laita.
TKal
Kyllähän wiki-systeemi toimisi paljon nykyistä systeemiä paremmin Linnakkeen hahmo- ja tarinaesittelyissä yms. Tiedon hakeminen olisi todellakin helpompaa, mutta wikin kyllä pitäisi olla melko laaja (tästä squid sanoikin jo). Uskon kyllä, että Ankka-aiheiselle wikisivustolle löytyisi hyvin muokkaajia, vaikka sellainen Aku Ankan omilla sivuilla jo onkin.

Malliahan voitaisiin ottaa vaikka KontuWikistä, joka on ainakin minun mielestäni hienosti toteutettu. Mistään Ankkalinnakkeen ja erillisen wikin välillä hyppimisestä en erityisemmin pitäisi. Ja kaikki esittelyt wikiin, kiitos.

Ja jos ongelmana on se, ettei kukaan osaa tuollaista systeemiä toteuttaa, niin hankkikaa ihmeessä joku hoitamaan homma, muuten Inducksin haastaminen taitaa olla aika mahdotonta.
Jukka
Olemme nyt ylläpidon kanssa päättäneet seuraavaa:
Hahmogalleria ja Ankantekijät-osio pysyvät "manuaalisina" osioina. Ainoastaan Sarjakuvat-osio tulee wikipohjaiseksi, koska siihen tulee eniten päivitettävää (uusimmat julkaisut ym ym.) Muuten Ankkalinnake pysyy uudessa betaulkoasussa. Tiala yrittää nyt upottaa wikisysteemin tähän ulkoasuun. :)
Jukka
Wikisysteemi on todella hankala upottaa ulkoasuun sisään ja koska sitä ei haluttu erillisille sivulle, niin jatkamme manuaalisen systeemin kehitystä. Jukka kiittää ja kuittaa.

Lukkoon.
Sivuja: 1