Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Ankkamaailman suuret absurdit virheet

(85 viestiä)
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: TKal...mitään virallista Ankkalinna-käsitystä kun ei ole olemassa, vaan kaupunki muuttuu erittäin paljon eri tarinoissa.Totta, yksi näkemys asiasta on tietenkin tuo Ankkalinnan kartta. Ken lienee piirtänyt? Siinähän on tuollainen vaakunakin, ei sekään varman ole "virallinen". Muutenkin, kun useassa tarinassa on paikkoja, joita ei myöhemmin ole, on lähes mahdotonta tehdä kaikkiin sopivan kartan. Kaikki kai sen mielessään omanlaiseksi kuvittelee.
Kreach
Itse ajattelen, että Ankkalinna on jakautunut vähän kahteen osaan: hiiret asuvat pohjoisessa, ankat etelässä. Ankkalinnan todellinen keskusta on pohjoisessa, jossa on pilvenpiirtäjiä enemmänkin ja etelässä on rauhallisempaa. Roopen rahasäiliö on Ankkalinnan eteläpuoliskon keskustassa. Mikki Hiiri taas ei asu keskustassa, vaan pohjoisankkalinnaa vieläkin pohjoisemmassa paikassa, jossa on jälleen rauhallista.

Esim. Barskin Taikatiimalasi -tarinassa Ankat ovat katselemassa Ankkalinnan pohjoispuolta ensimmäisessä ruudussa.
Oskuarts
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaHyvän aiheet pistit!
Minuakin on arsyttänyt (joskus suunnattomastikin) tuo kun Roope ansaitsee jollain mahtavalla liikeidealla rahaa, niin saman tein kuljetetaan sitten holviin jollain älyttömällä helikopterilla joka laskee rahat suuren suuresta säkistä holviin ja Roope katselee tyytyväisenä nokka auki oleva Aku vieressään.
Kuten Samuel sanoi, että tuskin kukaan voisi maksaa hänelle korkoja rahoistaan, niin hän ei sen takia laita niitä pankkiin. Mutta Barksin ja Rosan tarinoissa Roope laittaa ansaitsemansa rahat pankkiin. En ainakaan muista lukeneeni sellaista Barksin tai Rosan tarinaa jossa rahat viedään rahasäiliöön.

Sitten on tämä betoniporsaan tyylittömyys. Roopen rahasäiliöstä on kaksi versiota; Barksin luoma kuutio, joka sijaisee kukkulalla. Kukkula on täynnä maamiinoja ja suuria kenkiä jotka potkivat kaupustelijat sinne minne pippuri kasvaa. Rähäsäilion sisäänkäynnin jälkeen eteen saapuu ansat. Paljon nastoja ja karhunrautoja lattia täynnä ja seinillä on aseita ladattuna. Sitten on myös suuri allas täynnä happoa. Don Rosan tarinassa Musta Ritari tapahtuu kyseisessä paikassa hauska kohtaus. Rahasäiliö ei ole kovinkaan tyylikäs ulkoa päin katsottuna. Se on lähinnä näyttää Bomberin mainitsema "virheeltä". Mutta Don Rosa on suunitellut entisen opiskelukaverinsa kanssa hyvät pohjapiirustukset Roopen rahasäiliöstä. Siinä nähdään ettei rahasäiliö ole mikään "virhe".
Toinen versio rahasäiliöstä on tyyliltään samantaipainen kuni Barksin luoma, mutta katolla on suuri kupoli, jonka päässä on antenni. Tässä rahasäiliössä on monenmoista härveliä jotka ovat joskus erittäin huvittaviakin. Rahasäiliön toista versiota käyttävät lähinnä italialaiset ankantekijät.
Tämä rahasäiliö ei näytä miltään "virheeltä" vaan hyvin suunitellulta rakennukselta, jota se onkin.

Yksi oma huomaavani virhe tapahtuu Rosan tarinassa Matka maan keskipisteeseen. Ankat matkustavat siinä Maan keskipisteeseen jossa on todella kuuma. Miten he selviävät hengissä sieltä? Luin tuo tarinan kauan sitten joten en muista käyttivätkö he siinä jotain Pellen keksintöä apunaan. Miten on, käyttivätkö vai eivät?
Halusin vielä vastata tuohon maan keskipiste juttuun. :) Muistaakseni heillä oli ensin jonkinmoiset hengityslaitteet jotka kuitenkin otettiin pois kun huomattiin että tunnelissa oli ilmaa. Kuumuus selvitettiin sillä lailla että kertalaaki oli luonut käytävän seinään kerroksen joka suojasi kuumuudelta. Maan keskipisteeseen he matkasivat jollain pellen kehittämällä hissillä ja pois pääsivät Kertalaaki sateenvarjon avulla. (Korjatkaa jos muistin väärin.)
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: MirkkuMuutenkin, kun useassa tarinassa on paikkoja, joita ei myöhemmin ole, on lähes mahdotonta tehdä kaikkiin sopivan kartan.
Donaldistit tutkivat pitkään Barksin tarinoita, ja niiden pohjalta tekivät tällaisen kartan.
Kaikki paikannimet ovat kuitenkin Saksaksi.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaLainaus käyttäjältä: MirkkuMuutenkin, kun useassa tarinassa on paikkoja, joita ei myöhemmin ole, on lähes mahdotonta tehdä kaikkiin sopivan kartan.
Donaldistit tutkivat pitkään Barksin tarinoita, ja niiden pohjalta tekivät tällaisen kartan.
Kaikki paikannimet ovat kuitenkin Saksaksi.

Ja juuri tuon saksan kielen takia minä en ota siitä mitään selvää. Muutenkin kartan nimet ovat pienellä. Harmillista. Osaako kukaan suomentaa?
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KreachJa juuri tuon saksan kielen takia minä en ota siitä mitään selvää. Muutenkin kartan nimet ovat pienellä. Harmillista. Osaako kukaan suomentaa?
Kvaakissahan tuosta on ollut puhetta ja onhan siellä suomenneltukin niitä. Tässä joitain poimintoja:

Lainaus käyttäjältä: Jari LehtinenKummersdorf (F8) on Tyhjälä.
Luisenpark (H4) on Asuntola Rauha, jossa päätteeksi töräytettiin alppitorvella (Uudet naapurit, W WDC 178-02).
Katzenstegen (J6) voisi käydä Kattivaarasta.
Bomber
Tässä nyt jotain pientä

Entenhausen = Ankkalinna
Gänseburg = Hanhivaara
Dagobert = Roope-setä
Vulkan-Insel = Tulivuorisaari F2
Oma Ducks Gut = Mummo Ankan maatila J11
Geklspeicher = Rahasäiliö
Bucht = Lahti
Wald = Metsä
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaLainaus käyttäjältä: MirkkuMuutenkin, kun useassa tarinassa on paikkoja, joita ei myöhemmin ole, on lähes mahdotonta tehdä kaikkiin sopivan kartan.
Donaldistit tutkivat pitkään Barksin tarinoita, ja niiden pohjalta tekivät tällaisen kartan.
Kaikki paikannimet ovat kuitenkin Saksaksi.

Ehdottomasti, tuo on suomennettava!
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Lainaus:(eli Aku ei näemmä asu keskustassa)Jos Aku ei asu keskustassa, miten hänen taloltaan näkee Rahasäilöön, joka on luultavasti keskustassa.
Rahasäiliö on rahasäiliökukkulalla, ja kukkulahan on korkea.
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Lainaus:Tiedän, että on ihan typerää ajatella asioita kuten vaikka tätä, mutta ankathan syövät kalkkunaa jouluna... Yhdessä tarinassahan Aku kävi Kalkkunalassa tai jossain. Entäs syökö pormestari Pösö joulukinkkua?
Oman näkemykseni mukaan on Ihmiseläimet (ne älylliset, kuten Aku) ja peruseläimet.
Siis Aku on tavallaan ihminen, mutta kuitenkin ankka, taisiis.
Noh, käsitit varmaan kuitenkin mitä tarkoitin.
Peetukka
Olen miettinyt sitä kun Karhukopla joutuu aina vankilaan, mutta seuraavassa tarinassa he ovatkin jo vapaalla jalalla. Pääsevät hyvän käytöksen vuoksi vankilasta, mutta aina kuitenkin joutuu sinne takaisin. Onko Ankkalinnan poliisit jotenkin lepsuja? Ei ihme jos Roope pelkää koko ajan rahojensa vuoksi. Barksin tarinoissa ei sentään tätä ongelmaa ole.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaOlen miettinyt sitä kun Karhukopla joutuu aina vankilaan, mutta seuraavassa tarinassa he ovatkin jo vapaalla jalalla. Pääsevät hyvän käytöksen vuoksi vankilasta, mutta aina kuitenkin joutuu sinne takaisin. Onko Ankkalinnan poliisit jotenkin lepsuja? Ei ihme jos Roope pelkää koko ajan rahojensa vuoksi. Barksin tarinoissa ei sentään tätä ongelmaa ole.
Mitenköhän kummassa en ole tätä muistanut eikä kukaan muukaan ennen Peetukkaa? Tämä Karhukopla ja koko vankilakohta lienee suurimpia ja näkyvimpiä mokia. Tämä on myös yksi haitallisimmista, kun se on niin näkyvä ja kontrasti tosielämään on valtava. Tähän olisi hyvä keksiä jokin parempi ratkaisu sillä nykyisellään tuomiot ovat turhia. Sanoisivat vaikka vain että viikoksi joutuu rikoksista putkaan ja sitten pääsee pois.

Taitavat varkaat kuten Mustakaapu nyt voidaan vielä käsittää, että he aina pakenevat, mutta miten Kopla ja typerämmät rikolliset ovat jatkuvasti vapaalla. Tätä ei voi oikein niellä, jos vähänkin realistisesti miettii.
Aku-fani13
Sitten on vielä se virhe että Akulla on joskus paljon rahaa, mutta taas seuraavassa tarinassa Aku on köyhä. Miten tämä on selitettävissä?
Crosby
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Sitten on vielä se virhe että Akulla on joskus paljon rahaa, mutta taas seuraavassa tarinassa Aku on köyhä. Miten tämä on selitettävissä?
Akulla taitaa olla paljon velkoja ja säästäväisyys tai rahan järkevä käyttö ei usein tunnu olevan Akun vahvoja puolia. Tämä ei minusta siis ole kummallisimmasta päästä. Rahat menee velkoihin tai ne tuhlataan jollain tavalla tai joku huijaa ne Akulta myymällä vaikkapa arvottoman maapläntin kovaan hintaan Akulle.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaOnko Ankkalinnan poliisit jotenkin lepsuja?Kuitenkin Karhukopla voi joutua sinne vankilaan vaikka kuinka helposti. Ehkäpä se siitä joissakin tapauksissa johtuisi? Muutenkin jos miettii ajan kulumista Ankkalinnassa normaalisti: hahmot eivät ikinä vanhene, ankanpojatkin aloittavat aina saman luokan uudelleen, niin emmehän me tiedä, kuinka kauan kk on siellä vankilassa ollut.
TKal
Tuo Peetukan Karhukopla-huomio on ihan totta, ja siitä tuli itselleni mieleen muukin poliisin toiminta Ankkalinnassa. Se on nimittäin erittäin tehotonta, ja yleensä Roopen jouduttua ryöstön kohteeksi joutuu hän itse selvittämään syylliset - ja pankkiryöstöjen ja vastaavien kohdalla rikokset taas selvittää Mikki Hiiri. Tuntuu siltä, että Ankkalinnan omat poliisivoimat pystyvät selvittämään vain pienimmät rikokset.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6