Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Ankkamaailman suuret absurdit virheet

(85 viestiä)
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: akuankka1313On olemassa sentään yksi mahdollisuus: Sudenpentujen käsikirja onkin tietokone.
Ai googlestako löytyy kadonnut kieli, josta kukaan ei ole tiennyt mitään?

No tietysti superkehittynyt tietokone, mitäpä muutakaan?
Mirkku
Minua ihmetyttää suuresti se, että kukaan ei tajua Taikaviitan oikeaa henkilöllisyyttä. Oikeastaan ankkoja on Ankkalinnassa aika vähän, ja kaikki tietävät Taikaviitan olevan Akun ystävä. Usein on tullut myös läheltäpiti-tilanteita, joita ei ole selitetty sijaistamisella. Miten ankkalinnalaiset ovat niin pöhköjä (älkää ottako henkilökohtaisesti :)))? Vai onko tähän olemassa joku vastaus?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: MirkkuMinua ihmetyttää suuresti se, että kukaan ei tajua Taikaviitan oikeaa henkilöllisyyttä. Oikeastaan ankkoja on Ankkalinnassa aika vähän, ja kaikki tietävät Taikaviitan olevan Akun ystävä. Usein on tullut myös läheltäpiti-tilanteita, joita ei ole selitetty sijaistamisella. Miten ankkalinnalaiset ovat niin pöhköjä (älkää ottako henkilökohtaisesti :)))? Vai onko tähän olemassa joku vastaus?
Ranskalaisissa tarinoissa Veljenpojat tietävät Akun henkilöllisyyden, jollen ihan väärin muista.

Itseäni on ihmetyttänyt tällainen:

Roopehan usein löytää aarrekartan jostain kirjan välistä tai muusta vastaavasta lähteestä. Sen jälkeen nippu kilpailijoita lähtee perään, pahiksen rooleissa tietenkin. Roope näyttelee näissä aina sitä hyvää, kun muut kilpailijat edustavat pahuutta. Miksi ihmeessä? Muistan tarinoita, joissa Roope löytää kirjastosta kartan tai nappaa sen jonkin divarinpitäjän kirjan välistä (ilman maksua tietenkin). Miksi siis muista aarteenetsijöistä tehdään pahiksia, eihän Roopekaan ole moraalisesti oikealla tavalla tietoaan hankkinut (kirjasto nyt on kuitenkin poikkaus, viittasinkin lähinnä tuohon divarinpitäjään)?

Usein tämän aarrejahdin päättää se, kun hiekkakasojen alta pilkistää arkullinen täynnä kultaa. Mikä ihmeen oikeus Roopella on ottaa nämä rahat omaan kokoelmaansa? Ovatko muinaisankat säilöneet nämä arvotavarat vain Roope varten? Useinhan nämä aarteet ovat joidenkin löytöretkeilijöiden, merirosvojen jne. kätkemiä. Tämä tarkoittaisi sitä, että rahat ja muut arvoesineet olisi anastettu, usein myös anastuksen kohde on joutunut alistuksen partaalle. Eikö nämä historialliset aarteet yleisesti ottaen kuuluisi palauttaa joko oikeille omistajille ja heidän jälkeläisilleen, jotka kovia ovat kokeneet, tai museolle, joka näistä lienee oikein ratkaisu, jälkeläisiä kun voi olla vaikea löytää?

Joku toinenkin absurdivirhe, jos näitä nyt niiksi voi kutsua, oli mielessä, mutta unohdin sen. Ensi kerralla sitten...
Bomber
Lainaus käyttäjältä: BarksiRanskalaisissa tarinoissa Veljenpojat tietävät Akun henkilöllisyyden, jollen ihan väärin muista.
Olen lukenut pari tuollaista tarinaa, niissä Taikaviitta on pelkkä säälittävä pellepuvussa ilman varusteita leikkivä surkimus..
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: BarksiRanskalaisissa tarinoissa Veljenpojat tietävät Akun henkilöllisyyden, jollen ihan väärin muista.
Olen lukenut pari tuollaista tarinaa, niissä Taikaviitta on pelkkä säälittävä pellepuvussa ilman varusteita leikkivä surkimus..

Näitähän tuli muutama kappale akkarin b-numerossa vuonna 2002. Tosiaan, surkeita (ja lyhyitä) tarinoita, mutta omalla tavallaan hauskoja. Sehän niissä on ärsyttävää, kun ankanpojat ajattelevat ajatuskuplissaan: "Tietäisipä hän, että me tiedämme" tjsp. Omaan mieleeni on jäänyt hyvin.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: BarksiEikö nämä historialliset aarteet yleisesti ottaen kuuluisi palauttaa joko oikeille omistajille ja heidän jälkeläisilleen, jotka kovia ovat kokeneet, tai museolle, joka näistä lienee oikein ratkaisu, jälkeläisiä kun voi olla vaikea löytää?Itsekin olen ihmetellyt sitä, että Roope saa pitää aarteet itsellään. Olen kuitenkin kuitannut asian sillä, että ankkamaailmassa se on mahdollista. Voihan olla, että Ankkalinnassa ei ole sellaista lakia, jolla määrättäisi esim. 100 vuotta vanhat esineet luovuttamaan museolle/valtiolle.
EmRA
Pa- Huonot piirtäjäthän siinä on kyseessä?
Joissain tarinoissa Roope ajattelee vain itsekkäästi rahaa,
kun taas toisissa Roope on tunteellinen rikas henkilö, jolla on rahaa saavutustensa ansiosta.
Joissainhan Roope pitää niitä muistoesineinä, eikä myy niitä.
Ja kyllähän Roope välillä lainaa tavaroitaan museoihin.
Suurin osa tässä topicissa esitetyistä kysymyksistä on vastattavissa helposti piirtäjien erilaisuudella,
tai sillä, että kyseessä on sarjakuva.
Myöskin vielä se, että Roope on RIKAS. Jossain tarinassa Roope sai poliisivoimat ja armeijan avukseen,
kun kertoi olevansa se macankka joka maksaa [iso prosenttiluku jota en muista tähän] veroista.
Eli Roopella kenties on suurena veronmaksajana tietyt etuoikeudet?
Itse kuitenkin ajattelen sillä tavalla, että kyseessähän on vain sarjakuva, jota piirtää monta ihmistä.
Kaikki piirtäjät on siis tulkittava eri tavalla?
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: EmRAJossain tarinassa Roope sai poliisivoimat ja armeijan avukseen,
kun kertoi olevansa se macankka joka maksaa [iso prosenttiluku jota en muista tähän] veroista.

Eikös tuo ole Rosan Hakkaa päälle?
EmRA
Kuulostaa ainakin siltä.
Viimeksi kun luin kyseisen tarinan Englanninkielisenä nimellä Attaaack!
TKal
En nyt viitsi lainata tuota Barksin viestiä, mutta voisin kyllä kertoa oman kantani asiaan.

Mielestäni Roopea ei voi ajatella puhtaasti "hyviksenä". Ajatellaan vaikkapa sitä, miten hän kohtelee Akua; Roopen maksamalla palkalla eläminen on niukkaa eikä rahaa riitä velkojen maksuun. Roopelta ei myöskään koskaan irtoa rahaa mihinkään hyväntekeväisyyteen, vaikka Ankkalinnan seudultakin löytyy köyhyyttä. Myös Barksin mainitsemat pienet epärehellisyydet ovat arkipäivää hänen elämässään.

Vaikka Roope onkin nähnyt vaivaa rahojensa eteen, ei hän siltikään ole täysin rehellinen. Häntä onkin käytetty loistavasti "pahiksen" roolissa mm. monissa sudenpentutarinoissa.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaLainaus käyttäjältä: EmRAJossain tarinassa Roope sai poliisivoimat ja armeijan avukseen,
kun kertoi olevansa se macankka joka maksaa [iso prosenttiluku jota en muista tähän] veroista.

Eikös tuo ole Rosan Hakkaa päälle?

"Haloo, kenraali? Pankkiiri Ankka tässä. Aivan, sama Ankka, jonka verot kattavat yli 70 prosenttia sotilasbudjetistanne."
EmRA
[quote author="TKal"]

Tämähän (kuten aiemmassa viestissäni jo sanoin) riippuu taas piirtäjästä.
Jossain tarinassa (muistaakseni rosan) Roope huusi neiti Näpsälle kaksinkertaistavansa
vuodelliset lahjoituksensa sudenpennuille, ja Näpsä kysyy hämmästyneenä "Kokonaiset 10 markkaa/dollaria/euroa?"
..Ja lahjoittihan hän sudenpennuille ovennupin muuttaessaan ankkalinnaan!
Mutta toisten piirtämänä Roope taas perii jokaisen velan ja nappaa jokaisen rahan minkä saada voi.

Roope on sen verran laaja hahmo, että hänet on kaiketi mahdoton ymmärtää samalla tavalla.
Mielestäni hullunkurisin (ja samalla rasittavin ja typerin) tapa, jolla Roope on hankkinut omaisuutensa,
oli eräässä akkarissa kuukausi pari sitten. Siinähän Roope hankki rahansa nappeja keräämällä! phyh.
TKal
On totta, että eri piirtäjät näkevät Roopen eri tavalla. Itse kerroin viestissäni, millä tavalla itse näen kyseisen hahmon - mielestäni eri piirtäjillä on oikeus pieniin vapauksiin, kunhan barksilaisia faktoja ei liiaksi rikota. ;)
EmRA
Agreed. En käsitä, miksi kaikkien on pakko tunkea lisää sukulaisia joka nurkkaan.
Touko-serkku, se ihme urponnäköinen akka roopekoirineen, ja ne muut ihme hyypät...
Barksi
Lainaus käyttäjältä: MirkkuOlen kuitenkin kuitannut asian sillä, että ankkamaailmassa se on mahdollista. Voihan olla, että Ankkalinnassa ei ole sellaista lakia, jolla määrättäisi esim. 100 vuotta vanhat esineet luovuttamaan museolle/valtiolle.
Mutta kun Roope ryöstää Afrikan valtioiden kullan, Meksikosta kähveltää arvoesineitä tai sortaa kehitysmaan asukkaita. Käsittääkseni Meksikon laki ei anna oikeutta muista valtioista tuleville ryöstäjille. Sortaminen taas on ihmisoikeuksia vastaan.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6