Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Urheilu Ankkamaailmassa

(16 viestiä)
Crosby
Urheilun ystäviä tuntuu täälläkin olevan eli yksi aihe mikä keskittyy urheiluun voisi olla paikallaan.

Joka ikinen vuosi ilahduttavasti julkaistaan yksi tai monesti useampi kpl urheiluspesiaaleja ja muitakin urheiluaiheisia tarinoita taskareissa varsinkin esiintyy. Kerta toisensa jälkeen lähes poikkeuksetta joudun/(mme?) pettymään karvaasti. Urheilunumero ei joko sisällä edes urheilua sivuavia tarinoita kuin sen yhden tai sitten tarinat eivät juurikaan ole kosketuksissa urheiluun. Erityisesti puolivillaisia urheilutarinoita on tullut vastaan paljonkin ja osa tarinoina on niistäkin varsin viihdyttäviä, mutta haluaisin oikeasti lukea oikeita urheilutarinoita. Melkein laji kuin laji hyvin toteutettuna kävisi.

Kenties paras ja suosikkini on vieläpä yhteen lempilajeistani keskittyvä Flemming Andersenin piirtämä F1-sarja, joka pyrki realismiin (toki ankkojen tyyliin) ja onnistuikin siinä. Tämä sarja on kenties paras urheiluaiheinen ankkatarina ikinä ja kaikkien tarinoidenkin listalla se on minulla korkealla. Ylävirran Yritys sarja on myös mainitsemisen arvoinen positiivisessa mielessä. Yksittäisiä tapauksia löytyy sitten jonkin verran mm. jalkapallosta ja jääkiekosta. Kertokaa minulle vinkkejänne muista hyvistä - otan vinkit mielellään vastaan ja päivitän listaan.

En voi sanoa etteikö urheilua käytettäisi tarinoissa sillä sivuamisia ja yritelmiä on paljonkin, mutta laadukkaita ja urheilupainotteisia ei ole liiaksi. Tässä olisi tekijöillä hyvä sauma iskeä sillä luulen, että urheilujutut kiinnostaisivat aika monia. Urheilu on kuitenkin iso asia ympäri maailmaa - vain suosituimmat lajit vaihtuvat maasta toiseen. Itseäni kiinnostaisi erityisesti moottoriurheilu, jääkiekko ja jalkapallo.

Sarja - ja osamuotoisuus kävisi erinomaisesti näihin tarinoihin akkarissa julkaistaviksi tyyliin F1-sarja ja taskareissa olisi sitten yksittäisiä eepoksia helppo julkaista.

Laadukkaat urheilutarinat/sarjat:

F1-sarja Aku Ankka-lehti
Ylävirran Yritys- tarinat Aku Ankka-lehti
Jalkapalloalbumit
wierii2
Tuo Adersenin F-1 sarja oli loistava. Muuten sitten ollaankin alamaissa. Usein on niin, että urheilu on tarinassa sivuosassa ja jokin muu ( esim. aarteenetsintä ropsussa) on pääosassa. Mielestäni siinä on suurin vika, sillä urheilun pitäisi siinä oll pääosassa, eikä minkään muun.
Salwer1st/
Urheilusarjat ovat äärimmäisen mahtavia. Niitä on aina ilo lukea, varsinkin jos ne ovat 100% urheilusarjoja, eivätkä vain sivua urheilua. Ylävirran yritys-sarjat ovat aivan loistavia. Luen ne aina uudelleen ja uudelleen innolla. Myös Flemmingin Formula 1-sarja vaikuttaa sen yhden osan perusteella minkä olen lukenut oikein mainiolta. Olenhan Formula-fani. Se tarina voisi realistisempana olla varsin täydellinen. Toivottavasti pian julkaistaan jonkinlainen realistinen Formula-sarja. Sen lukisin varmasti mielelläni ja se sijoittuisi parhaat sarjat-listassani kyllä todella korkealle. Toivottavasti toimitus hemmottelee lukijoitaan tänä vuonna mahdollisimman paljon urheilusarjoilla, ja nimenomaan niillä 100% urheilusarjoilla.
hjhh
Tosi on, että tarinoita jotka kunnollisia urheilusarjoja on melko vähän. Toki niitäkin on, mutta hyviä sellaisia ei mielestäni kauheasti ole.

Formula-fani kun olen niin pidän myös tuosta Andersenin F1-sarjasta kovasti. Autourheilua voisi olla tarinoissa useammin. Yleensähän urheilusarjoissahan kerrotaan jalkapallosta.
jojo3
Mäkin olen urheilusarjojen ystävä ehdottomasti. Valitettavaa vaan on, että niitä todellakin on todella vähän ja laadukkaita sellaisia vielä vähemmän ::)

Tuo Andersenin formulasarja on kieltämättä parhaimmasta päästä näissä urheilutarinoissa. Siinä todellakin keskityttiin urheiluun.
Myös monet jalkapalloaiheiset tarinat ovat todella mukavaa luettavaa.

Mutta huonojakin urheilutarinoita löytyy. Kuten viimevuotinen Hedmanin olympiatarina. Ei siinä sitten loppujen lopuksi keskitytty urheiluun käytännössä yhtään.

Enemmän saisi urheilua olla tarinoissa. Itse en niinkään välittäisi autourheilusta (sillä sekaan sotkeittaisiin kuitenkin jotakin Pellen turbobuustereita), vaan esim. pyöräily voisi olla melko mielenkiintoinen. Yleisurheilu on myös vallan mainio laji ankkatarinoihin.
Samuel
Lainaus käyttäjältä: jojo3esim. pyöräily voisi olla melko mielenkiintoinen
Taskarissa 118 Yli kivien ja kantojen oli mainio pyöräilyaiheinen tarina Pienet BMX-taiturit.

Inducksilla löytyi tällainen 60 sivuinen Suomessa julkaisematon pyöräilytarina vuodelta 1954: Paperino al Tour.
Fauntleroy
Hieno aihe. Täältäkin löytyy urheilusarjojen harras ystävä. Hyviä urheilusarjoja on paljon mutta sekaan mahtuu myös kehnompiakin yrityksiä.

Hehkutettu Andersenin F1-sarja löytyy minunkin suosikkilistalta. Vaikken moottoriurheilun ystävä normaalisti olekaan, on se silti laadukasta luettavaa. Huumoria ja jännitystä ei puutu kyseistä tarinasarjasta.

Ylävirran Yritys-tarinat ovat myös kärjessä. Kyseisiä tarinoitahan näyttää olevan 14 kappaletta ja kaikki on julkaistu Suomessa. Saa nähdä, aikooko kaksikko Halas & Rodriques tehdä niitä lisää. Vuodelle 2010 niitä voisi ainakin odottaa.

Yksittäisiä ja onnistuneita urheilusarjoja on paljon. Tässä kohdassa mieleen tulee ensimmäisenä Korhosen kirjoittama ja Massarolin piirtämä Armoitettu ääni (AA 9/98). Aivan loistava sarja. Jos ei ei tiedä tarinaa, niin tässä Aku on suosittu urheiluselostaja. Selostaa rallia autojen takakonteista jne.

Hedmanin ja Milletin Kovaa peliä kiekkokaukalossa (AA 19/03) on myös hieno tarina. Siinähän seikkaillaan Suomessa jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2003. Jos jossakin Hedman on onnistunut niin tässä.

Rosaltakin löytyy urheilusarja. Ankkalinnasta Lillehammeriin sisältää paljon huumoria ja vitsejä sekä kunnon toimintaa. Tätähän ei ole vielä Rosa-kirjoissa ollut joten ehkä sitä voi odottaa täksi vuodeksi.

Yllä olevat käsittelevät talviurheilua. Mielestäni parhaimmat urheilusarjat löytyvät jalkapallon maailmasta. Erityisesti minua miellyttävät ne tarinat, jossa Roope on joukkueen omistaja ja kilpailee yleensä Kroisoksen kanssa. Tähän kohtaan voisi suositella taskaria 75. Ko. taskaristahan löytyy Scarpan legendaarinen Maailman ensimmäinen jalkapallo-ottelu. Ei voi muuta sanoa kuin että on tuo uskomaton sarja. Niin monivaiheinen ja juonenkäänteitä piisaa.

Samasta taskarista löytyy Marco Rotan Libero Aku. Siitäkin löytyy useita hauskoja kohtia, näistä mainittakoon mm. se, että Australiassa pelataan bumerangi-pallolla ja pohjoisimmissa maissa pelataan lumesta tehdyllä pallolla.

Viime vuosina on ollut aina jalkapallon EM- ja MM-kisojen aikaan taskareissa Andersenin ja Fecchin sarjoja. Ne ovat mielestäni varsin onnistuneita. Näistä parhaiten on jäänyt mieleen Maailmojen Cup ja Onnenankka. Kummassakin asialla Paul Halas ja Fecchi. Andersenin Riemuretki on myös hulvaton tarina, vaikka käsitteleekin jalkapalloa vain lähinnä huligaanien muodossa.

Uusia lajeja voisi tuoda ankkamaailman urheilusarjoihin. Mäkihyppy voisi olla kiinnostavaa. Tai miten olisi curling?
Bomber
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyTai miten olisi curling?
Jesh. Aku Ankka ja Kerkko Vanhapaavallahden joukkueongelmat.

Itsekin olen harras urheilija niin penkillä kuin kentälläkin. Varsinkin Ylävirran Yrityksen hienot tarinat luen moneen kertaan.
En kuitenkaan nyt jaksa väkertää mitään suurviestiä, suokaa anteeksi.
Ankkarock
Olen syvä urheilun ystävä. Etenkin jalkapallo ja jääkiekko ovat mieleeni.
Kun ankkasarjakuvat, sekä jalkapallo & jääkiekko sekoitetaan yhteen, tulee kerrassaan loistavaa jälkeä. Jalkapalloa ankoissa nähdään useimmiten taskukirjoissa, tai niille varatuissa albumeissa, kuten seuraavissa ankkajalkapalloalbumisarjan 3 osassa:
1 Maalikuningas
2 Pilkun paikka
3 Kanuunakuti.

Kyseisistä albumeista paras on tietenkin Maalikuningas, vaikka se ei juurikaan sisällä Mortti & Vertti Ylävirran yritys-tarinoita, jotka ovat aivan loistavia.
Tykkäsin kyseisen albumin kaikista tarinoista, ensimmäisestä viimeiseen.
Pilkun paikka ja Kanuunakuti taas alkoivat sisältämään näitä M ja V Ylävirran yritys sarjakuvia. Se oli kerrassaan loistava uudistus jalkapallo albumeihin, vaikka näitä Mortti jne.. tarinoita onkin jo nähty ennemmin ankassa.

Lätkä-tarinoita en sen sijaan ole paljoa lukenut, tai ylipäätäänsä kuullut.
Muutama kun on nokan eteen sattunut, niin eikun innolla lukemaan.

Jääkiekkoa saisi ehdottomasti tulla lisää akkariin.

Taskareissa julkaistavat Jalkapallo tarinat ovat ihan hyviä, ei kuitenkaan mitään parhaimpia. Alessio Coppola kun piirtäisi tällaisia jalkkis-tarinoita niin tulisi loistavaa jälkeä. Muistaakseni pari kertaa tällaisia lukuelämyksiä Coppolan kädenjäljestä on syntynytkin..

Ei muuta kuin jalkkista ja lätkää kehiin!
akkaridekkari
Urheilusarjat ovat silloin tällöin hyviä, mutta erittäin harvoin loistavia. Flemming Andersenin formulasarja oli kieltämättä kyllä ehkäpä paras lukemani urheiluaiheinen sarja. Olen tähän mennessä pitänyt lähes kaikista hänen piirtämistään tarinoista, ja tuo sarja oli kyllä siitä huolimatta hänen parhaimmistoaan.
Essi Ankka
Ehdottomana jalkapallofanina olin aivan innoissani tuosta Kanuunakuti-albumista. Se on mielestäni TODELLA hyvä. En ole seurannut formuloita muuten kuin realityna, joten on kyllä tuo F-1 jäänyt väliin, mutta tottahan toki luen sen, kunhan löydän. Niin muuten, onko sitä saatavilla yksien kansien välissä? Ja jos ei, niin voisihan sitä varmasti jonnekin esittää toivomuksen asiasta ;D?
Ankkarock
Juu, unohdin nuo Flemming Andersenin F1 sarjat kokonaan laskuista poies. Eli näistä tarinoista todellakin pidin. Muutenkin seuraan Formuloita.. Tekisi flemming lisää noita, sillä niitä todellakin on ilo lukea. Mietinpä tässä vain koska mahtaa tulla seuraava urheilupohjainen AATK-kansi. Ehkäpä viimeistään kesäolympialaisten aikana.
souffleur m
Mitäpä mieltä olette olleet tästä Aku Ankka -lehden uudesta neliosaisesta jalkapallotarinasta? Omasta mielestäni on ihan mukavaa, että jalkapallon maailmanmestaruuskilpailulle on tehty peräti moniosainen sarja, johon on selvästi nähty myös hieman vaivaa, mutta ainakin nyt näissä kahdessa ensimmäisessä osassa on sählätty lähinnä joidenkin mitaleiden kanssa sen itse jalkapallon sijasta, mikä on ollut pieni pettymys. No, puolet tarinasta on toisaalta vielä jäljellä, joten tässä vaiheessa ei kannata tyrmätä kokonaan...

Huvittavaa muuten, että Ankkalinnalla on peräti oma joukkue MM-kisoissa. :D
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: souffleur mHuvittavaa muuten, että Ankkalinnalla on peräti oma joukkue MM-kisoissa. :D
Niin on aina ollut. Minusta on lähinnä ärsyttävää se, että Ankkalinna on olevinaan oma valtionsa kaikissa jalkapallokisoissa, olympialaisissa ym,. :)
Ankkarock
Lainaus käyttäjältä: souffleur mMitäpä mieltä olette olleet tästä Aku Ankka -lehden uudesta neliosaisesta jalkapallotarinasta?
En ole kerrenyt vielä lukea kuin vasta ensimmäisen osan, mutta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tarinalta. Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi olen lukenut futis-tarinan, joten ei ole pahitteeksi ainakaan :D

Kuka haluaisi nähdä jääkiekkoa Akkarissa enemmän? -Olisi se kivaa, mutta lukisin lätkätarinoita mieluummin talven puolella.
Sivuja: 1 2