Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Kirjoittaja

Aihe: AA-Offtopic

(336 viestiä)
Fauntleroy
Ei tuo ole enää kovinkaan erikoinen. Käsittääkseni ennen vanhaan itsemurha ja kuolema olivat suositttuja aiheita sarjakuvissa. Onhan Mikkikin yrittänyt ampua itsensä. Ja Kvaakista luin, että tämän jutun takana oli itse Walt Disney.

Ja löytyihän se kuvakin: http://goodcomics.comicbookresources.co ... 301020.jpg

Lainaus:Aku Ankka-lehdessäkin oli aikoinaan tehtävä, jossa piti laskea, montako sikaria Hannu polttaa. Tämä joskus 50-luvulla, kuinkas muuten.
Tuostakin löytyy kuva: http://www.lmmz.net/files/randompics/sc ... ka1956.jpg
Barksi
Mikkihän on yrittänyt myös hirttää itsensä. Lisäksi rasistisia vitsejä esiintyy sekä vanhoissa sarjakuvissa että animaatioissa. Aku Ankka-lehdessäkin oli aikoinaan tehtävä, jossa piti laskea, montako sikaria Hannu polttaa. Tämä joskus 50-luvulla, kuinkas muuten.
EmRA
Tuo mikki hiiren itsemurhathan oli kokonainen sarja? Ainakin jossain luin noita monta,
yritti sillalta hyppäämistä ainakin.
Ja kyllä se Waltin idea tietääkseni oli, ainakin kyseisellä sivulla kerronttiin waltin pitäneen ideaa hauskana.
wierii2
Niin, olenhan minäkin niitä Mikin itsemurha juttuja lukenut. Mielestäni eivät kovin kummoisia ole.
akuankka1313
Mikin itsemurhasarja on legenda!
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: EmRAJa kyllä se Waltin idea tietääkseni oli, ainakin kyseisellä sivulla kerronttiin waltin pitäneen ideaa hauskana.
Kvaakista luin, että Gottfredson oli kysynyt Disneyltä, sopiiko moinen Disney-sarjakuviin ja Walt oli sanonut "antaa palaa vain" tjsp.

Tuli jostain yhtäkkiä mieleen. Kuinka moni on nähnyt Karhukoplalaisen ilman naamiota (varmaan aika moni mutta kysyn silti)? Rosan Missisipin mestarissa 16. sivun kolmannessa ruudussa yksi koplalainen on ilman naamiota. Tarinan alussa KK:n jäsenet ovat myös ilman naamioita mutta silloin varjo peittää heidän kasvonsa. Vuoden 2003 ensimmäisesssä akkarissa on Hugo Sauerin ja Bas Heymansin Auttamattoman anteliasta. Siinä Ankkalinnan vesijohtoveteen pääse anteliaisuus-seerumia ja tämän seurauksena kaikista tulee anteliaita. Tarinan kuudennen sivun kuudennesta ruudusta, jatkuen seitsemännen sivun kolmanteen ruutuun, 176-617 nähdään viidessä ruudussa ilman naamiota. Varsin hassun näköistä. Itse tarina on muutenkin varsin hupaisa. Voi kun tuollaisia idealtaan yksinkertaisia ja toteutukseltaan nerokkaita lyhäreitä osattaisiin vielä tehdä.

Ankkalinnan väkilukua ei ole taidettu mainita montaakaan kertaa (itse tiedän vain yhden kerran). Jan Krusen (tai Bas Heymansin) mukaan Ankkalinnassa on äänioikeutettuja 285 169 kappaletta. Siihen lisätään alle 18-vuotiaat, niin luku mennee yli 300 000 kappaleen. Rotan ja Rosan tarinoissa luku on vähintään kymmenkertainen.
EmRA
Äh, minä jo luulin että löysit jotain mikä minulta on jäänyt kaikki nämä vuodet, mutta sehän on
vain se mutanaama-koplalainen, jolta tällä kertaa on peitossa kaikki muut paitsi naamion osa.
Jos sinulla on tuo Hugon ja Basin tarina käden ulottuvilla, kuva olisi kiva.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Akuhullu97Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Monet varmaan tietävät Spectrum Associates nimisen käsikirjoittajan, mutta onko missään tietoa itse kirjoittajasta?
Eli kuka on tuo mystinen Associates?
Hmm.. Induckista ei löytynyt tekijästä mitään tietoja, syntymäaikoja yms. mutta tehtyjä tarinoita olisi tässä: http://coa.inducks.org/creator.php?c=SAo&c1=date

Käsikirjoituksia pelkästään, näemmä.


Käsittääkseni Spectrum Associates on studio, eikä yksittäinen tekijä.
Akuhullu97
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: Akuhullu97Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Monet varmaan tietävät Spectrum Associates nimisen käsikirjoittajan, mutta onko missään tietoa itse kirjoittajasta?
Eli kuka on tuo mystinen Associates?
Hmm.. Induckista ei löytynyt tekijästä mitään tietoja, syntymäaikoja yms. mutta tehtyjä tarinoita olisi tässä: http://coa.inducks.org/creator.php?c=SAo&c1=date

Käsikirjoituksia pelkästään, näemmä.


Käsittääkseni Spectrum Associates on studio, eikä yksittäinen tekijä.
Nyt kun minäkin kävin muutamassa paikassa katsomassa, niin kyllä se taitaa studio, eikä tekijä olla. Jos siis oikein ymmärsin.
wierii2
Stdiohan se on, ainakin mielestäni. ;)
Tribe
Spectrum Associates = Spektri Yhdistykset. Kenenkään nimi ei voi olla sellainen.
Mikko M
Spectrum Associates on mielestäni tarinoita tekevistä Disney-studioista paras ja sen tarinat ovat keskitasoa laadukkaampia. Harva kuitenkaan tuntee koko porukkaa vaikka 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa studio oli yksi yleisimmistä Egmontin käsikirjoittajista taskukirjoissa. Heikäläiset tekivät muuten myös pari tarinaa Dekkari-Mikki-tarinasarjaan.

SA:n käsikirjoitustyyli on tunnistettavissa ja sen sijaan, että tarinat tuntuisivat tv-sarjan jaksoilta, ne tuntuivat muihin tarinoihin verrattuna elokuvilta. Alku ja loppu oli sidottu toisiinsa hyvin nerokkaasti. Studio teki hyvin paljon samantyylisiä juttuja ja harva tarina edes sijoittui tuntemaamme Ankka-maailmaan. Mielestäni SA:n uniikin tarinatyylinsä sekä juttujen selkeiksi kokonaisuuksiksi nivoutumisen vuoksi, studio on käsikirjoittajana yksi parhaista. Suurimpana ongelmana oli se, että lähes jokaisessa tarinassa oli samanlainen kaava (jota kukaan muu ei olekaan hyödyntänyt kuin Spectrum Associates). Jos pitää Aku-tarinoista, SA on ehdottomasti yksi parhaista kyseiseen hahmoon keskittyneistä käsikirjoittajista. Tämä on kiistaton väite.
Fauntleroy
Nyt kun on ollut viime päivien aikana paljon juttua Spectrum Associatesista, niin kertokaamme jokainen mielipiteemme.

Itse olen samoilla linjoilla kuin Steve M (heh!). SA:n tarinat poikkeavat selvästi massasta. Niistä löytyy seikkailua ja huumoriakin. Monia studion tarinoita on jäänyt mieleen. Yksi 90-luvun parhaista johtosarjoista Akkarissa (joita on lukuisia) on Vicarin piirtämä ja Paul Halaksen juoneen perustuva Roskaaminen sallittu?. Tarinassa edetään varmasti kohti katastrofaalista loppua (Akun kannalta)... Se on jäänyt hyvin mieleen. SA ja Antoni Bancells Pujadas eli Bancells, ovat loistava yhdistelmä. Taskareissa on ollut muutamia oikein onnistuneita juttuja. Numeroista 200-300 löytyy. Taskarissa 266 oleva Vietävän kivet on syöpynyt mieleeni. Taisi olla toinen taskarini ja se oli silloin aika jännittävä. Andersenin piirtämä Suuri postijunaryöstö on hauska tarina. Idea on melko yksinkertainen, mutta mukaan on saatu paljon kohellusta ja sattumia. Ja Andersenin hupaiset kuvitukset siihen päälle. Näiden lisäksi mieleen on jäänyt yksi Manriquen kuvittama sarja, joka kertoo vanhan ajan Ranskasta. Usein nämä ei-nykyaikaan sijoittuvat tarinat ovat vähintään kelvollisia.

Eli yhteenvetona voin todeta, että SA:n tarinat poikkeavat paksusta massasta edellä mainittujen seikkojen vuoksi. Ne ovat piristäviä, vaikka saattavatkin olla vähän samanlaisia. Tekijät esiin!

Lainaus käyttäjältä: Mikko MHeikäläiset tekivät muuten myös pari tarinaa Dekkari-Mikki-tarinasarjaan.
Niistä viittä ei ole nähty Suomessa. Niistä kaksi on peräti 94-sivuisia.
TKal
Spectrum Associatesin käsikirjoituksista itselleni ovat jääneet erityisesti mieleen 2000-luvun alussa Taskareissa julkaistut Solvausselkkaus ja Etelään, nuori ankka!. Nämä sarjat poikkeavat melko paljon muista Taskaritarinoista, mutta ovat keskenään melko samankaltaisia.

Itse en kuitenkaan voi nostaa Spectrum Associatesia parhaiden käsikirjoittajien joukkoon. Käsikirjoitukset ovat omaperäisiä, se on totta, mutta ne kulkevat aivan liikaa saman kaavan mukaan. Studiossa on kuitenkin potentiaalia nousta keskinkertaisuudesta loistavuuteen, joten uusia ideoita ja juonikuvioita peliin!
Kääk13
Etsin ja etsin, mutten millään löytänyt asialleni sopivaa aihetta. Onneksi tämmöinennkin offtopic on keksitty.

Seuraan tätänykyä varsin tarkasti, mitä italian Topolinossa tapahtuu.
Numerossa 2775 alkoi varsin mielenkiintoinen jatkosarja.
Mikki tarina, Dr. Mouse md, joka parodioi selvästikin suosikki TV-sarjaani House:a.

Tarinan on kirjoittanut Fausto Vitaliano ja sen on piirtänyt Alessandro Perina.
Jutusta on julkaistu nyt kaksi ensimmäistä osaa ja tarina näyttäisi jatkuvan vieläkin.

Olisikohan tätä mahdollista saada suomeksikin? Vaikka joskus tämän vuoden lopulle, tai vuodelle 2010...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23