Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Kirjoittaja

Aihe: AA-Offtopic

(336 viestiä)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Tarinan on kirjoittanut Fausto Vitaliano...
Täytyy kyllä sanoa, että en yllättynyt käsikirjoittajasta.

Mielenkiintoiselta tarinasarjalta kieltämättä vaikuttaa. Olisi se kiva, jos tänne lähetettäisiin aina suoraa Topolinot ja ne käännettäisiin ja sitten tulisi koteihimme. Missähän tuo sitten julkaistaisi? Roope-setä ja taskukirja ovat ainoat vaihtoehdot... Ellei jotain kovakantista tms. ilmesty.

Itsekin seurailen aina silloin tällöin, mitä Topolinoon ilmestyy.

Muuten, tänään tuli TaikisextraRoope-setä-lehti! Avaustarina ei ollut kovin Taikaviittainen, eikä sitä Guido Martinaa näkynyt...
Aku-fani13
Olisi hyvä, jos saataisiin tuo tarina sarja tänne kotimaahankin. Luultavasti se julkaistaisiin Roope-sedässä, koska RS-lehtihän on pääasiassa italialaisten ankka-taiteilijoiden "valtaama.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Olisi hyvä, jos saataisiin tuo tarina sarja tänne kotimaahankin. Luultavasti se julkaistaisiin Roope-sedässä, koska RS-lehtihän on pääasiassa italialaisten ankka-taiteilijoiden "valtaama.
Taskarikin pääosin. Ja kyllähän DoubleDuckin julkaistiin/julkaistaan taskarissa jatkosarjana.
Fauntleroy
Aika mielenkiintoinen yritys tuo House-parodia. Tosin House ei ole ikinä kuulunut suosikkisarjoihini. Tekisivät parodian 24:stä tai Prison Breakista (Pako)...

Casty kävi täällä ja antoi linkin tarinaansa, joka on työn alla. Käsitin, että se on jonkinlainen parodia Lost-sarjasta.

Lainaus käyttäjältä: KreachMuuten, tänään tuli TaikisextraRoope-setä-lehti! Avaustarina ei ollut kovin Taikaviittainen, eikä sitä Guido Martinaa näkynyt...
Niinpäs tulikin. Toimitus on näemmä ottanut tavaksi kertoa aina niin monta faktaa hahmosta, kuin se täyttää pyöreitä. Mikistä 80, Viitasta 40 jne.

Lainaus käyttäjältä: TKalStudiossa on kuitenkin potentiaalia nousta keskinkertaisuudesta loistavuuteen, joten uusia ideoita ja juonikuvioita peliin!
Inducksin mukaan uusin tarina on vuodelta 2006.

Lainaus käyttäjältä: EmRAJos sinulla on tuo Hugon ja Basin tarina käden ulottuvilla, kuva olisi kiva.
Tämä taisikin olla osoitettu minulle. Tottahan toki tarina ja lehti on käden ulottuvilla (tai oikeastaan ei, käteni ei veny yli kymmenen metrin päähän), mutta skanneria ei ole. Joku muu voisi skannata. Eli AA 1/03.

Ja lopuksi mainittakoon, että tämä aihe on todella hyödyllinen. Kaikki pikkuasiat voi laittaa tänne.
Barksi
Tällaista pyytäisin:

Jos löydätte netistä artikkeleita Disneystä, Disney-maailmasta tai jostakin Disneymäisestä, laittakaa linkkiä tänne (artikkelilla tarkoitan lähinnä mielipiteitä sisältävää tekstiä, en niinkään Wikipedia-tyylistä tietopläjäystä. Tietopläjäyskin voi olla hyvä, jos se on kantaaottava. Disney & kapitalismi olisivat varsinkin lähellä sydäntä, sekä muu "polittiinen" teksti... Tekstit voivat olla suomeksi sekä englanniksi. Voitte toki kirjoittaa myös tekstin itse, sehän olisi vielä parempi...). Kiitos jo etukäteen...
wierii2
Onko väliä jos kyse on hahmosta, Barksi? Tai piirtäjästä?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: wierii2Onko väliä jos kyse on hahmosta, Barksi? Tai piirtäjästä?
Kuten sanoin, en hae minkäänlaisia tietopläjäyksiä vaan mielellään Disneyä kritisoivia tekstejä. Hahmoista saattaa löytyä tällaisia, mutta tekijät usein jäävät niin nimettömiksi, ettei niistä kirjoiteta juurikaan. Barksista ja Rosasta ehkä, muista tuskin. Toisaalta, Mikki Hiiri ja Aku Ankka taitavat olla ainoita hahmoja, joista poliittista tekstiä on kirjoitettu. Ja tietenkin Disney-maailman epämääräisitä perhesuhteista. Roope & kapitalismi ovatkin sitten asia erikseen...

Mutta jos löydät tekijöistä ja hahmoista mielenkiintoisia artikkeleita, linkkaa toki tänne. Ehkä joku muu kaipaa sellaisia...
wierii2
Minulla olisi omia tekstejä Mikistä, Hessusta,Barksista,Vicarista ja kuukauden sisällä myös itse Waltista. Sen voin laittaa tänne, kunhan se valmistuu.
Barksi
Laitetaan nyt tänne, kun en muutakaan aihetta keksi (ja tämähän on artikkeli, joita itsekin perään kuulutin...):

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Ak ... 5243309036
wierii2
Luittekos eilen hesarista, kun joku 8-luokkalainen oli kirjoittanut, että sarjakuvia pitäisi sallia enemmän koulussa.
TKal
No ei luettu. Kerropa lisää.
Turtana
Mä luin (ja leikkasin talteen). Siinä sanottiin, että sarjakuvia ei arvosteta tarpeeksi kirjallisuuden muotona, ja että Aku Ankasta voi oppia hyvinkin monipuolista kieltä ja erilaisia vähän harvinaisempia ilmaisutapoja (esimerkkinä oli mainittu "partapotso"). Että sarjakuvia pitäisi lukea kouluissa samalla periaatteella kuin kirjoja. Tarkemmin en muistakaan.
Kääk13
Itse en ole tuota juttua nähnyt, mutta kvaakissakin tuosta mainittiin ja sieltä pomin oheisen lainauksen.

Lainaus:Tänään 24.3.2009 oli HS:n Mielipide-sivulla kasiluokkalaisen Elinan pitkä ja hyvin kirjoitettu teksti siitä, kuinka sarjakuvaa pitäisi opettaa koulussa - esimerkkinä Aku Ankka.

Mielestäni sarjakuvia aliarvioidaan täysin kirjallisuuden lajina. Etenkään Aku Ankka ei saavuta ansaitsemaansa arvostusta. Olen lukenut Aku Ankkaa pidempään kuin jaksan muistaa, jo kauan ennen kuin osasin oikeasti lukea. En olisi luultavasti edes oppinut lukemaan ilman Aku Ankkaa.
(...)
Puheenikin saattaisi olla melko tylsää ilman Aku Ankasta lainattuja kuolemattomia lausahduksia: "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä!" (puhuva koira), "Kas kas, mikä hiiliproomu tuolla mennä puhkuu. Naamakin on kuin kuivalla kapakalalla!" (Joe-poika Singaporesta), "Örps." (ankanpoikien ilmeisen vähä-älyinen kaveri Joppe), "Hrmph!" (Iineksen ystävättären poikaystävä Hauis Harteikko), "Pim! Olet hypnotisoitu!" (Roope Ankka) ja parhaimpana Akun laulu tarinasta Aku iskelmälaulajana: "Ja suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren..."

Niinpä olen vakaasti sitä mieltä, että esimerkiksi juuri peruskoulun äidinkielessä pitäisi panostaa enemmän sarjakuviin, ettei tämä rento ja erittäin viihdyttävä kirjallisuuden muoto kuolisi kokonaan nykyajan digitalisoituneen viihteen jalkoihin.


Hyvä, Elina!!

Alkuperäinen teksti on kvaakin käyttäjältä, Lurker
Bomber
Lainaus:*kirjoitus*
Harvinaisen hyvin sanavalinnoin ja rempseästi kirjoitettu kolumni. Parempaa tekstiä kuin monella Ankkiksen tarinanikkarilla.

Propsit Ellulle!
TKal
Toisaalta Aku Ankka on kyllä esimerkkinä melko outo - kyseessä lienee kuitenkin se kaikkein arvostetuin sarjakuva, ainakin Suomessa.

Olen kyllä samaa mieltä siitä, että sarjakuvia pitäisi arvostaa koulussa enemmän - esimerkiksi kirja -tai kirjailijaesitelmiä voisi minusta ihan hyvin pitää sarjakuvistakin.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23