Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Ankkamaailman jatkuvuus

(26 viestiä)
Anonymous
Ankkalinnalla ei ole muistia.

Vaikka sama piirtäjä piirtäisi uutta tarinaa, ei hän huomioi edellesiään tarinoita, jossa Kaupungintalo on juuri hajonnut. Eli kaikki muuttuu.

Kun Karhukopla tarinan lopussa joutuu (yleensä) linnaan, ei seuraavan jakson alkaessa muisteta tätäkään seikkaa. On hauska törmätä peräikkäisiin tarinoihin, joissa näin käy. Tarinoita tyyliin " Karhukopla vankilassa, Aku riippumatossa, Roope säiöliössän " ei synny.

Tällä en tietenkään tarkoita jatkosarjoja, mutta näissähän sitä jatkuvuutta löytyy :D
Leo
Jos Ankkojen aika on pysähtynyt, niin ehkä he tarinoiden välissä rakentavat uuden kjaupungintalon ja karhukopla pakenee vankilasta. Jos tarinan lopussa Aku joutuu keräämään rahoja luolasta, ja Tupu, Hupu ja Lupu laskevat, että aikaasiihen menee 131 vuotta. Saakin Aku kokonaisen kylän ja viisi nosturia itseään auttamaan ja homma sujuu hetkessä.
Anaconda
Ja nuo laskutoimitukset eivät aina pidä paikkaansa. Eräässäkin Roope-Setä lehden tarinassa olivat pojat laskeneet päin honkia yhdistelmien lukumäärän.
On noita vääriä laskutoimituksia varmaan enemmänkin.
Shinkansen
Ankkalinna ei ole yhtä suurta, jatkuvasti edistyvää tarinaa..Olisi oikeastaan aika hauskaa jos paljon useammin löytäisi tilanteita, joissa muistetaan tai muistutetaan jostain aiemmin tapahtuneesta ja elettäisiin niin että tapahtumat pysyvät ankkojen muistissa. Mahdoton haavekuva tietysti Itsestäni tuntuu silloin aika jäänältä kun lukee kahta tarinaa, joilla on kytkös toisiinsa ja ilmestymsen välillä on useita vuosia.
Anaconda
Tylsää olisi jos menneitä muisteltaisiin. Ankkalinna on parempi ilman muistia.
Tietysti joku käsikirjoittaja voisi alkaa luoda jotain pidempää, vaikkapa aluksi 200-osaista sarjakuvasarjaa. Ja tämä olisi sitten sellainen sarja, jossa seuraavassa osassa jatketaan siitä mihin edellisessä ruudussa jäätiin.
Tuollainen sarja ei tosin varmaan kiinnostaisi ketään.
Shinkansen
Miksei kiinostaisi? Onhan monet sarjakuvat huippusuosittuja juuri, tuollaisia kuin ovatkin. Tosin Aku Ankka on sen tyylinen, että siitä ei aina voi olla samaa mieltä kuin muista. Itse kyllä pitäisin sitä kiintoisana projektina
squid
Voisin koulussa tehdä aineena Aku Ankan, joka ei olisi sarjas vaan lyhyt kirjoitelma, sitten jatkaisin sitä joka aineessa(ellei niit määrätä).
Se voisi olla todella kiinnostavaa.

Tämä alkaa kyllä olla jo aika OffTopic
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenMiksei kiinostaisi?
Tuosta sarjasta vaan täytyisi saada sellainen, että siinä todella on joku jatkumo, sen olematta kuitenkaan tylsä.
Ja hyvien ideoiden keksiminen tuollaiseen pitkään tarinaan voi olla erittäin vaikeaa.
Shinkansen
Niin, erilaisia tapahtumia. Esimerkisksi sellainen missä olisi joku seikkailu ja sitten jonkunaikaa tavallista arkielämää sivujuonineen kaikkineen, ja sitten se yhdistyisi taas pääjuoneen jonain toisena matkana saman asian tiimoilta. Joku voisi joskus yrittää sellaista
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenEsimerkisksi sellainen missä olisi joku seikkailu ja sitten jonkunaikaa tavallista arkielämää sivujuonineen kaikkineen
Huh, tavallista arkielämää. Tämä alkaa kuulostaa jo joltain Ankkalinnan sarjakuvadraamasarjalta.
Shinkansen
Mutta sepä voisi olla mielenkiintoinen kokemus. Sellaista kun ei kovin paljoa missään tarinassa näe tai semmoinen kuvaus on ainakin vain sivuosassa. Näkisi kerran miltä se tuntuu ankkamaailmassa.
Shinkansen
On ainakin yksi asia, jonka tyystin erilainen näkemys eri tekijöillä on suunnattoman kiusallista. Se on Mustakaapu. Vanhoissa tarinoissa on selvää, jopa Mikki ja muut tietävät sen, että mustakaavun takaa paljastuu Al Rapinan -niminen gangsteri. Taskukirja 55:ssä tuo kaapuhan kääritään hänen päältään poiskin. Sitten on nähty näitä nykytarinoita, joissa Mikki miettii, että Mustakaapu on noussut suosta jne. Ja yhdessähän oli vielä valkoinen veli. Ihan kuin olisi joku kaapufriikki perhe.
Sama olisi jos joku piirtäisi semmoisen tarinan, että Taikaviitta on vaikkapa Hannu Hanhi, ihan kuin olisi aina ollutkin
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenMutta sepä voisi olla mielenkiintoinen kokemus. Sellaista kun ei kovin paljoa missään tarinassa näe tai semmoinen kuvaus on ainakin vain sivuosassa. Näkisi kerran miltä se tuntuu ankkamaailmassa.
Kai sitä voisi kerran kokeilla, mutta kuka sellaista tarinaa sitten lähtisi työstämään.
Ja mihin julkaisuun tuo tarina laitettaisiin? Tuskinpa ainakaan Aku Ankkaan.
Shinkansen
Siitä voisi tehdä vaikka muutaman erillisen pokkarin pituisen omaksi painoksekseen.
Pitää kerätä listaan nimiä sen puolesta ja lähettää Rosalle :)
Anaconda
Joo, ja sen jälkeen kun Rosa on taivuteltu, on kustantajankin saaminen naurettavan helppoa. :)
Sivuja: 1 2