Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Vuoden paras kansi

(66 viestiä)
Ankka313
Minä äänestin kantta nro 17, Cavazzanon Taikaviitta -kantta siis. Se oli reilusti muiden yläpuolella, olisi aivan mahtavan upea seinällä! Mutta veikkaanpa, että Rosan kansi vie jälleen voiton, sillä Rosa faneja on niin himputisti... :-
Pidin myös kaikista urheiluaiheisista kansista, mm. olympianumero oli loistava, se jossa ankanpojat tulivat yhtäaikaa maaliviivalle. Myös se futisaiheinen kansi oli kiva. Jouluaiheiset kannet olivat seuraavaksi parhaita, mutta eihän ne joo oikein sovi ympäri vuoden seinälle (minulla on kyllä jouluaiheisiakin ankkajulisteita ympäri vuoden seinällä ::)). Myös Barksin kannet olisivat hienoja seinällä, mutta noista ylivoimaisin oli kyllä selkeästi tuo Taikaviitta...
Rosattaja
En äänestä, mutta laitan tänne Ankkikseen kuitenkin oman Top-5 listani.

1. nro. 25. Rosan kannet totta kai ovat suosikkejani, fani kun olen.
2. nro. 13. Paul Murry spesiaalin kansi oli piirretty sopivan "selkeästi" ja vitsikin toimi hyvin
3. nro. 17. Cavazzanon hieno taidonnäyte siitä, miten Taikaviitta piirretään.
4. nro. 1. Barks tarinan Nadorp-kansi hienon tarkasti piirretty.
5. nro. 16. Hansu kansi tarkasti ja yksityiskohtaisesti piirretty, sattui heti silmään.
souffleur m
Hetken jo pelkäsin, ettei tänä vuonna tulisikaan mitään kansiäänestystä, koska Akkarin ilmestymisaikataulussa lupailtiin jo Kalevala-julistetta. Ilmeisesti se tuleekin sitten voittajakannen kääntöpuolelle ja hyvä niin, sillä mitä todennäköisimmin luvassa on tavallista tiukempi äänestys nyt Rosan poissaollessa. Ja sehän olisi ollut pakko nähdä!

Itse en ole vielä tarkkaan päättänyt, mille kannelle oman ääneni annan, mutta kaiken kaikkiaan numeroiden 1, 24, 32, 39, 40 ja 50/2009 kannet ovat jääneet ehkä parhaiten mieleeni. Ykkösnumeron kuva perustuu yhteen Barksin legendaarisimmista tarinoista ja sen takia se ei olisi yhtään huono valinta julisteeksi. Numeron 24 kansi on myös samaisen mestarin taattua laatua, mutta laimea tausta ei niinkään miellytä.

Murtosaaren kannesta pidän sen sijaan myös paljon, mutten ole varma, toimisiko se sitten julisteena. Sama koskee myös Korhosen kantta, mutta toisaalta siinä on sen verran onnistunut tunnelma ja värimaailma, ettei se kovin huono valinta olisi. Myös numeroiden 39 ja 50 kannet omaavat hyvän värimaailman ja piirrokset, mutta erityisesti jouluista julistetta en tahtoisi pitää ympäri vuoden seinälläni.

Vuoden vähiten hyviä kansia ovat sen sijaan olleet numeroiden 11, 20, 23, 48 kannet. Sinänsä kannen 23 tarkoituksen ymmärtää ja siinä mielessä se onkin ihan onnistunut, mutta toivottavasti tämä ei tulisi voittamaan (pelkkä kasvokuva julisteena on aina vähän niin ja näin...). Muiden mainitsemieni kansien huonous taas johtuu lähinnä siitä, että taustat ovat niin huonoja ja vaatimattomia. Joihinkin kansikuviin (esim. 42/2009) tuollainen tyhjyys mielestäni sopii ihan hyvin, mutta näissä kansissa se vain näyttää liian tylsältä.

EDIT: Miten muuten voi äänestää netin kautta? :-[ Palkintotehtäväsivulla on vain tuo tavallinen tekstiloota, pitääkö siihen sitten vain kirjoittaa mieleisensä kannen numero? Ennenhän tuo äänestystapa oli oman muistikuvani mukaan toisenlainen.
Padi
Itse äänestän tänä vuonna ykkösnumeroa, samoilla perusteluilla kuin Souffleurilläkin, minusta se on tyylikkäin ja onhan se Kulmikkaat Munat melkoinen klassikko. Muita hienoja numeroita ovat 14, 21, 32, 40, 41, 44 ja 47, eli sitä samaa Brksia, Korhosta ja Rosaa, Rosaa on kuitenkin ollut jo sen verran että ykköstä äänestän.
Aku Vankka
En kyllä todellakaan tiedä, mitä kantta äänestän.. ykkönen on tosiaan hieno, mutta on niitä muitakin hienoja. Pitäisi miettiä, mikä kansikuva toimisi parhaiten julisteena.

Tänä vuonna julkaistiin neljä(?) Rosan tarinaa, muttei ainuttakaan hänen tekemäänsä kantta. Ehkä juuri siksi, koska Rosan kansi olisi kumminkin voittanut. Ensi vuonna on kyllä melko varmasti luvassa taas Rosan kansikuvaa ''Temppeliherrojen kätketty kruunu'' -tarinan yhteydessä.
Karhula
Rosan kansia on tullut äänestettyä ja viime vuonna Cavazzanon kantta, joten nyt on vähän hakusessa. Oikeastaan mikään ei tuumaa sopia omasta mielestäni julisteeksi näistä kansista. Parhaiten ehkä numeron yksi Kulmikkaat munat-kansi, joka on yksinkertainen ja hieno. Olisihan hienoa saada juliste Barksin käsialallakin, nyt kun siihen on hyvät mahdollisuudet.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaTänä vuonna julkaistiin neljä(?) Rosan tarinaa, muttei ainuttakaan hänen tekemäänsä kantta. Hyvä vaan, olen kyllästynyt siihen, että Rosan piirtämä kansi voittaa lähes joka vuosi.

Vaikea päättää mitä nyt lähtisi äänestämään. Varmaankin ensimmäisen numeron kantta äänestän, olisi kiva saada vihdoinkin Barksia seinälle. Onhan tuo pari vuotta sitten Roope-sedän mukana tullut juliste jo aika kulunut. Myös 23. kansi sopisi erittäin hyvin julisteeksi. Myöskin Marco Rotan tekemä neljänelonen on erittäin komia. Eiköhän se ääni silti lähde ykköselle.
Padi
Oho, jotenkin näin että kolmekakkonen olisi Rosan piirtämä mutta nythän minä huomaan ettei se ole ollenkaan mitään Rosaa ;D Muuten, hieman offtopiccina, näkikö joku teistä muistakin että tämän viikon akkarin kansi oli Barksin oma piirros? Itse luulin että se oli Korhosen piirtämä kunnes katsoin siitä viimeisen sivun boksista niin siinä luki että se olisi Barksin oma piirros. Kyllähän sen nytten näkee noitten veljenpoikien ja tuon jääkarhun ulkonäöstä mutta tuo Roope muistuttaa vieläkin Korhosen Roopea, lisäksi on omituista että Barks piirsi nuo kolme koiraa huskeyksi. ???
Niketin
Vuosi ei ollut mikään mahtava kansien suhteen. Rosaton vuosi on kuitenkin hyvä asia. Aikaisemmin pidin aina parhaana kantena jotain Rosan kantta, mutta nyt se vaihtui Barksiin.

Hienoimpana kantena pidän numero 14:sta. Kyseessä on Barksin piirtämä kansi Barksin ksikirjoittamaan ja Daan Jippesin piirtämään tarinaan Korakarumin ruhtinas.
Kannessa Roope(tai hänen esi-isänsä Roope-kaani) ja ankanpojat juoksevat aarre mukanaan pakoon barbaareja, jotka yrittävät hyökätä Akun puolustaman muurin yli. Mielestäni se sopisi hyvin julisteeksi.
Toke
Hienoja kansia oli, kuten 1, 14, 18 ja 50. Itse kuitenkin päädyin antamaan ääneni kannelle numero 17. Kuvassa on erittäin hauska idea ja hyvä värimaailma. Toimisi varmasti julisteena. Tuohan sopisi hyvin kiinnitettäväksi seinälle sängyn yläpuolelle. Ja sitten vaikka kouluaamuna toimisi Akun esimerkin mukaan. Herätyskello säpäleiksi ja... ;D

Lainaus käyttäjältä: PadiMuuten, hieman offtopiccina, näkikö joku teistä muistakin että tämän viikon akkarin kansi oli Barksin oma piirros? Itse luulin että se oli Korhosen piirtämä kunnes katsoin siitä viimeisen sivun boksista niin siinä luki että se olisi Barksin oma piirros. Kyllähän sen nytten näkee noitten veljenpoikien ja tuon jääkarhun ulkonäöstä mutta tuo Roope muistuttaa vieläkin Korhosen Roopea, lisäksi on omituista että Barks piirsi nuo kolme koiraa huskeyksi. ??? Minä en luullut, että se on Korhosen piirtämä, mutta luulin sitä jonkun muun kuin Barksin tekemäksi. Onhan lehden lopussa myös Barksin luonnos tarinan kansikuvasta ja se on hieman erilainen kuin valmis kansi. Esimerkiksi koirat Roopen reessä, Roopen takin huppu, ankanpoikien reessä heidän lisäkseen tarinassa nähty inuiittiohjastaja.
Frodo
Itse äänestän numero ykköstä, elikkä Barksilla mennään. Nelikulmaiset munat -kansi siis tuo ykkönen. Ihan hyvä värimailma, kuva sitäkin loistokkaampi.

Myös monet nuo Korhosen käsialaa olevat kannet miellyttävät silmääni, toivottavasti saataisiin siis Barksia ja Korhosta julisteisiin.
Peetukka
Mistä tuolta sitä kanssa pääsee äänetämään, itse en löydä?
Toke
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaMistä tuolta sitä kanssa pääsee äänetämään, itse en löydä?
Minä äänestin www.akuankka.fi/palkintotehtava

Ja kyllähän tuo vastauksen otti vastaan. Ei taida olla kansia nimittäin nettisivuilla näkyvissä tänä vuonna.
souffleur m
Äänestyksessä kävi sitten juuri niin kuin pelkäsinkin. Omasta mielestäni turhan vaatimaton kasvokuva vei voiton, eikä Kulmikkaat munat -kansi yltänyt edes kärkikolmikkoon. :'( Alkaako Barks kenties jäädä unholaan, kun edes hänen hienoimpien tarinoiden kannet eivät ikinä tunnu pärjäävän (Takaisin Klondikeen, jne.)? No, ehkä hieman liioittelen, ylsihän tuo kakkukansi peräti toiseksi. Silti olen hieman pettynyt lopputulokseen, vaikka onhan makuja tunnetusti monia.

Rosa pääsee siis taas seinälleni, onneksi piirros on tällä kertaa ihan mukiinmenevä. Tosin tämä olisi ollut vielä hienompi vaihtoehto.
akuankka1313
En ole laisinkaan pettynyt tulokseen, kerrankin Rosan poissaolon ansiosta oli ennalta-arvaamaton kansikisa. :)
Sivuja: 1 2 3 4 5