Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka - lautapeli

(17 viestiä)
Karhula
Harva varmaan omistaa tätä lautapeliä, mutta ajattelin kuitenkin tehdä siitä aiheen.

Eli kyse on kuukausi (tai pari) sitten ilmestyneestä Aku Ankka lautapelistä. Hintana ainakin lähi kirjakaupassa on 25,95e. Peliä voi pelata enintään kuusi henkilöä.

Idea

Ensilantti on tiessään ja sinun on lähdettävä Akun ja kumppaneiden mukaan palauttamaan Roopen Ensilantti takaisin rahasäiliöön.

Matkallasi halki Ankkalinnan joudut vierailemaan tutuissa paikoissa kuten Akun talossa ja Margariinitehtaalla. Vastaa ankka-aiheisiin kysymyksiin (ankvistit voivat kokeilla ilman vastausvaihtoehtojakin) ja voit kokeilla myös Pellen keksintöjä - hyppää vaikkapa aikakoneeseen tai käytä mynttimagneettia, jolla voit riistää ensilantin sen haltijalta.

Nappaa Ensilantti haltuusi ja vie se rahasäiliöön.
Vikkelin räpyläpari voittaa!

Aihealueet kysymyksiin
- Kuvat
- Aku Ankka ja kumppanit
- Tarinat
- Sitä Sun Tätä

Säännöt (lyhennettynä)

- Jokainen pelaaja asettaa pelihahmonsa Räpyläreittikorttinsa mukaiseen lähtökohtaan pelilaudalla.
- Ensilantin omistaja arvotaan (Vain yksi saa ensilantin, muut väärennetyn).
-Kaikki pelaajat yrittävät käydä oman Räpyläreittikorttinsa kohteet läpi liikkumalla pelilaudalla ja jättämällä kohteisiin omia pelimerkkejään.
-Ellei pelaajalla ole oikeaa ensilanttia, hän yrittää vallata sen.

-Omalla vuorollaan voi vapaasti valita miten käyttää 5 askeltaan. Askelten eri käyttötarkoitukset ja hinnat ovat:
- yhden askeleen liikkuminen - 1 askel
- kysymys - 2 askelta (jos vastaa kysymykseen oikein saa nostaa tapahtumakortin)
- onnenpyrä - 2 askelta
- ensilantin valtaaminen - 1 askel

- Ensilantin voi vallata itselleen kun:
- on lantin haltijan kanssa samassa ympyrässä
- on käynyt ainakin yhtä monessa kohteessa kuin lantin haltija
- itsellä on ainakin 1 askel käyttämättä

- Jos lantin menettää, on sen takaisin valtaamiseksi käytävä sitä ennen rahasäiliötä edeltävässä kohteessaan (jos kohteita on vielä jäljellä).
- Lantin menettämisen jälkeen sitä ei voi koskaan vallata takaisin heti seuraavalla vuorollaan.
- Pelin voittaja on se pelaaja, joka vie Ensilantin ensimmäisenä käytyään kaikissa kohteissaan.
______________________________________

Nyt, kun kerroin pääpiirteet pelistä voisin sanoa pari omaa mielipidettäni pelistä.
Se on mielestäni ihan kiva peli ja aika kuluu ihan kivasti.
Virheitäkin kylläkin löytyy esimerkkinä kysymys jossa kysyttiin mitä sukua Taavi on Akulle ja oikea vastaus oli setä, vaikka eihän Taavi mitään sukua Akulle ole, ainakaan sukupuun mukaan.
Rosa fani
Minultakin tuo peli löytyy, mutta minusta se on aika outo. Siinähän ei ole pakko ottaa yhtään kysymyksiä ja vaikka ottaisi kysymyksen ja vastasi siihen oikein, niin voi saada tapahtumakorteista jonkin huonon kortin eli vaikka menettää vuoronsa tai jotain sen tapaista. Lisäksi peli kulkee vähän liian nopeasti, jos ei ota kortteja (Korjatkaa ihmeessä jos olen ymmärtänyt säännöt jotenkin väärin). Kysymykset ovat ihan hyviä, vaikkakin suoraan Kupla tai tuutti- ja Rahat tai kolmipyörä-kirjoista
Ronaldo
En omista tätä peli, mutta kun olin tänään Karhulalla käymässä pelisimme sitä. Ihan hyvältä se vaikutti. :)
Aku Vankka
Ääh, harvinaisen tylsä ja mielenkiinnoton peli. Koko pelissä ei varsinaisesti tapahdu mitään, eikä siinä muutenkaan ole mitään hauskaa. Kun vastausvaihtoehdot ovat mukana kysyttäessä, kysymykset ovat aivan liian helppoja. Kun taas vastausvaihtoehdot otetaan pois, jotkin kysymykset ovat aivan mahdottomia. Suoraan sanottuna huono peli, odotin todellakin parempaa.
Salwer1st/
Itse omistan tuon pelin, ja odotin niin ikään jotain parempaa. Aikas tapahtumaton peli. Mitään yllättäviä käänteitä ei ole ripoteltu koko peliin. En nyt sitä peliä kuitenkaan ihan pataluhaksi menisi haukkumaan. Ihan ok. peli, mutta parempiakin lautapelejäkin on vaikka millä mitalla.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: KarhulaVirheitäkin kylläkin löytyy esimerkkinä kysymys jossa kysyttiin mitä sukua Taavi on Akulle ja oikea vastaus oli setä, vaikka eihän Taavi mitään sukua Akulle ole, ainakaan sukupuun mukaan.
Taavi on Akulle eno. Ja Rosa olisi kyllä halunnut laittaa Taavin sukupuuhun, mutta Egmont kielsi kun Taavi on "virallisesti" kuollut.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Peetukkavaikka eihän Taavi mitään sukua Akulle ole, ainakaan sukupuun mukaan.
Oletettavasti puhut Don Rosan sukupuusta. Rosahan ei suinkaan ole ainoa, joka Ankkain sukua on tutkinut. Eli kyllä se Taavi vaan sukua Akulle onkin...
samppali
Aivan, juuri kuten Peetukka edellisessä viestissään totesi.

Peli ei todellakaan ole hyvä. Kaverini sai sen jouluna, ja pelasimme noin puoleenväliin, kunnes päätimme yhdessätuumin lopettaa. Erittäin heikko esitys, sanoisin.
Ankka313
Mulla on myös tuo kyseinen peli, ei ollut niin hyvä kuin oletin, mutta ihan ok. Ja kuten jo mainittiin, pelin kysymykset ovat samoja, kuin mitä on Kupla ja tuutti-, sekä Rahat vai kolmipyörä -kirjassa, joten kysymykset olivat tuttuja. Kukaan ei myöskään enää suostu pelaamaan peliä kanssani, sillä kun siinä on tuo askelmäärä millä mennään eteenpäin, ja askelia saa yleensä lisää oikeasta vastauksesta, niin kaikki eivät saa yhtä paljon vuoroja...
Bomber
Näiden kommenttien valossa uskoisin, että olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa se tuttu ja turvallinen Trivial Pursuit-linja..
Turtana
Jaa-a, onneksi en ollut kunnolla tämän keskustelun kommentteja lukenut, kun tänään ostin kyseisen pelin (ilman Kultu_Kimalluksen jankutusta tuskin olisin ostanutkaan). Pari kertaa pelattiin, eikä se nyt ihan niin huono ollut. Tosin jos muut pelaajat ovat tylsää seuraa, niin pelistä tuskin saa paljoa irti. Mutta hyvässä seurassa pelattuna se on mukavaa ajanvietettä. Sääntöja lukiessa se tuntui hirveän monimutkaiselta, mutta käytännössä ei niin ollutkaan.
akkaridekkari
Itselläni ei kyseistä peliä ole, mutta yhdellä kaverillani on (ei Ankkiksessa). Hän on sanonut sen olevan hyvä peli. En ole kylläkään itse ajatellut edes ostavani, sillä lautapelejäkin on varmasti paljon hauskempiakin, ja sekä "Kupla tai tuutti"-, että "Rahat vai kolmipyörä"-kirjat löytyvät kirjahyllystä.
aku taikaviitta
hmm... ??? en tiedä tuosta pelistä mutta jos monet pitävät siitä niin mistä niitä saa ;)
Aku Vankka
Uudelle tulokkaalle tervetuloa foorumille :) Kuitenkin heti alkuun pitänee huomauttaa tuosta viestin laadusta, voisit sitä koittaa hieman parantaa, niin viestejä on mukava ja helppo lukea.
T@IK@VIITTA
Minulta ei löydy tuota peliä, mutta kokeiltuahan sitä on tullut serkuilla. Ihan ok peli, ei kuitenkaan paras.
Sivuja: 1 2