Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Satunnaiset kysymykset

(150 viestiä)
Destiny
Tähän topiciin olisi siis tarkoitus postata kaikki ne ankkoihin liittyvät satunnaiset kysymykset, jotka ovat liian pieniä omaa threadia varten.

Esimerkkinä lainaan TikkaToukkaa:
Lainaus:Esim. jos joku noudattaa tyhmää 7-rivin sääntöä ja tarkoituksena olisi kysyä, että missä numerossa julkaistiin Barksin sarja "Matterhornin valloittajat", niin kuinka teet tuosta seitsemän riviä pitkän? Menee niin vaikeaksi, että joku jättää sitte topikin tekemättä ja elää mielummin tietämättömyydessä.
Tämäntyyliset kysymykset siis jatkossa tänne. Ja täällä on tarkoitus kysyä vain ankka-aiheisia kysymyksiä, toinen samankaltainen thread voidaan perustaa Lorem ipsum... alueelle, mikäli tarvetta on.

Tuosta lainauksesta käy myös ilmi tämän threadin varsinainen syy. Toinen on se, että se puuttuu.

Itselläni ei ole mitään kysyttävää, kysyköön hän, jolla on jotain kysyttävää,
Heka
Kuinka monta litraa vettä Ankkajoessa virtaa päivittäin?
Se oli kerrottu jossain, mutta on päässyt unohtumaan.
Fergus
Se kerrotaan Barksin tarinassa Tietokilpailu en vain saa sitä käsiini juuri nyt yhtään mistään. Voisin kuitenkin kysyä omankin kysymykseni:
1 Kuka on piirtänyt/kirjoittanut tarinan Manhattanin köyhä vanhus? Ja toinen kysymys:
2 Onko kenelläkään mitään tietoa siitä että joku ankkataiteilija olisi tehnyt jonkin sortin Matrix Fani ankkatarinan. Joka olisi niinkuin parodia tai mukaelmas tai sellainen?
Sormusten herrasta sellaisia taitaa olla useampikin!
Leo
Inducks ei löytänyt hakusanalla 'matrix' mitään. Ainakin viimeaikoina on kuitenkin olult pari Matrixiin viittaavaa tarinaa. En nyt muista nimiä enkä taskareita, mutta jos tulevat vastaan niin ilmoittelen.
Egoisti
Tässä tulisi yksi kysymys niille, jotka ovat kiinnittäneet piirtäjien piirtämistahtiin huomiota. Eli kun yleisesti jossain on valitettu kuinka kauan Don Rosalta menee yhden tarinan tekemiseen, niin kuinka kauan noin yleisesti ottaen tavalliselta lehteen piirtävältä Perttu Peruspiirtäjältä menee aikaa yhden normaalin Aku Ankka tarinan tekemiseen?
Fergus
Kun mietimme esim. Vicarin piirrustus ja esiintymis tahtia Akuankka lehden johtosarjoissa. Joku matikkanero voisi laskea. Parempi on tietenkin kylmä fakta. Haluaisin muuten myös tietää mistä saisin Rosna olympiatarinan. Olen sen joskus pienenä lukenut mutta sittemmin hukannut tuon lehden.
Leo
Rosan olympiatarinan? En onnistu saamaan tällaista mieleeni. Julisteen kyllä muistan, mutta olympialaiset?
Fergus
Aam. No tuota tuota. no en ole kyllä varma. No aivan niinhän olikin!!!!
Eihän ne mitkään olympialaiset olleet vaan talviurheilukisat joihin osallistui vain Aku ja Hannu! Aku Ankkalehden kannessa missä se julkaistiin Aku luistelee jäällä ja hänen jalkovälissään on levenevä halkeama siis railo. Juu muistaakseni vuodelta 1994. Valaisiko?
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: HekaKuinka monta litraa vettä Ankkajoessa virtaa päivittäin?
972 536 kvintiljoonaa, 341 869 triljoonaa, 940 biljoonaa, 327 miljardia, 884 miljoonaa, 764 897 ja puoli sangollista.
Jatkokysymys kuuluu, että mikähän mahtaa olla sangon tilavuus...
Fergus
Jaa no jos sangon tilavuus olisi oletettavat kymmenen litraa vettä virtaisi litroissa kymmenkertainen määrä eli:972 536 341 869 940 327 884 764 8975 litraa päivässä. Eli aika paljon! Ja sitten minulla olisi taas uus kysmys. Miten vanhojen roopesetien tarinoioden alussa olevasta numerosarjasta voi päätellä piirtäjän. Sen olen kuullut että jotenkin sen tiedän että D merkitsi tanskalaista tai jotenkin sinnepäin.
korri
Koodeista saa irti ainakin mille firmalle sarja on tehty, D on tanskalainen, I italialainen, H hollantilainen...Westernillä oli oma koodi, oliko se W tai WW (siis vanhoissa Barkseissa, Murryissa jne), samoin nuo ovat joskus laittaneet myös alkuperäisen lehden jossa se tarina on julkaistu...

Numerot hieman vaihtelevat. Jos olen oikein ymmärtänyt on Topolinossa käytössä juokseva numerointi ja heidän koodeissaan tuo numero ilmoittaa missä lehdessä tarina on julkaistu...tätä seuraa juokseva numerointi (eli siis esim lehdessä 1987 on tarinat I-1987-1, I-1987-2, I-1987-3...).
Tanskalaisilla ensimmäiset numerot kertovat teko- tai julkaisuvuoden ja tätä seuraa juokseva numerointi. Eli vuonna 2001 tehtiin tarinoita D2001-001, D2001-002... ja vuonna 1997 D97001, D97002... (tämä systeemi tuli käyttöön ilmeisesti joskus 80-luvulla jota edelsivät nelinumeroiset koodit).

En kyllä teidä korreloivatko nuo millään tavalla piirtäjiin tai kirjoittajiin...
Fergus
Joo no muistan kuuleeni joskus että numero viittaa jotenkin kirjailijan ikään (kenties syntymävuosi) Tai jotain sellaista. Mutta miten tuo manhattanin köyhä vanhus? Eikö kukaan tunne piirtäjää/kirjoittajaa. Vai onko asia samalla lailla kuin tarinassa Matterhornin valkea kulta. (tutkikaa sarjan kirjoittajat/piirtäjät niin ymmärräte mitä tarkoitan.)
Barksi
Manhattanon köyhän vanhuksen on tehnyt Francesc Bargad Studio ja Urios. En tiedä kumpi on piirtäjä ja kumpi on käsikirjoittaja. Tässä linkki.

Matterhornin valkean kullan on tehnyt:
Tässä linkki
Barksi
Lainaus käyttäjältä: FergusAam. No tuota tuota. no en ole kyllä varma. No aivan niinhän olikin!!!!
Eihän ne mitkään olympialaiset olleet vaan talviurheilukisat joihin osallistui vain Aku ja Hannu! Aku Ankkalehden kannessa missä se julkaistiin Aku luistelee jäällä ja hänen jalkovälissään on levenevä halkeama siis railo. Juu muistaakseni vuodelta 1994. Valaisiko?

Tarina on julkaistu Aku Ankassa vuonna 1994 numerossa 7 sekä Sportti-Ankassa.
Shawny
Tämä ei taida kuulua tänne, mutta en löytänyt muutakaan paikkaa, johon olisin voinut tämän kysymyksen laittaa.
Eli, Akkarini tilaus loppui tämän vuoden alussa, enkä vieläkään ole saanut aikaiseksi jatkaa tilausta. Sain sitten tietää, että kahdessa viimeisimmässä Aku Ankassa oli jonkinlainen Rosan tarina, jonka olisin halunnut aivan ehdottomasti. Tietääkö siis kukaan, mistä pystyisin hankkia nuo kaksi lehteä? Kirjastoon ne kai jossain vaiheessa tulevat, mutta haluaisin ne ihan omaksikin.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10