Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Mikin mysteerit, juttua kirjoista.

(32 viestiä)
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Nämä Mikin mysteerit -kirjathan eivät ole sarjakuvia,vaan tavallaan kuvakirjoja,siksi eivät varmaan Akuhullunkaan (niin kuin eivät minunkaan) mielestä vedä vertoja Mikin Dekkaripokkareille...
En omista yhtäkään Mikin mysteerit-kirjaa vielä,mutta aion nekin hyllyyni aikanaan hankkia.
Mikin Dekkaripokkareista multa taas puuttuuvat vain numerot 5 ja 8.

Mikin Dekkaripokkarit, jotka siis sisälsivät harvinaislaatuisen Dekkari Mikki-sarjan tarinoita, on yksittäisenä tarinasarjanaan (vaikkeivat osat liittyneet toisiinsa) yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista ja laadukkaimmista tarinasarjoista Ankka-universumin tarinat huomioonottaen. Mielestäni dekkaripokkarit sisälsivät Egmontin ja ehkä myös kaikkien aikojen parhaimpia Mikki-tarinoita. Harmi vain, ettei kaikkia tarinoita ole vieläkään julkaistu Suomessa...

Tähän kirjasarjaan en ole tutustunut vaikka dekkareista pidänkin. Sanotaanko nyt näin, että Disneyn maailman parhaimmat dekkaritarinat on jo nähty italialaisten tarinoiden ja DM-sarjan muodossa. Luulenpa, että, jos Mikin mysteerit on toteutukseltaan samanlainen kuin nykyajan Mikki-tarinat, niin harkitsen ostoa yhä vain vähemmän. En usko, että jutun juoni tulisi olemaan tarpeeksi nokkela ja monimutkainen, kuten DM-sarjan tarinoissa (mainostusta). Eli siis, vaikka parhaat dekkaritarinat löytyvätkin Hiiriuniversumin tarinoista, tämä kirja ei innosta ostamaan, ei innostanut edes viime vuonna. Tekisivät tämänkin sarjakuvana, niin saattaisi tulla kohtuullisen sisältörikas ja jännittävä rikosjuttu.

Edit:
Tässäpä vielä lievää Dekkari-Mikki-mainontaa. Taskukirjatietokannasta otettuja kuvauksia kyseisestä tarinasarjasta (kaikki taskareissa julkaistut Dekkari-Mikit saivat muuten täydet pisteet arvosanoissa):

"Sarjassa Mikillä on etsivätoimisto, ja hän hoitaa mitä oudoimpia juttuja. Sarjan tarinat erottaa muista dekkaritarinoista sillä, että Mikillä on päällä dekkarimainen trenssitakki. Tarinoiden aiheet ovat normaalitarinoita synkempiä ja niissä on usein mukana yliluonnollisia elementtejä"

"Sarjan tarinat ovat hyvin mielenkiintoisia ja tuovat mieleen vanhat Scarpan tekemät dekkaritarinat. Tarinoiden synkkyys ja vaarallisuus tuovat kokonaan uuden ulottuvuuden; varsinkin tarina Laventelinainen saa ihan huolestumaan Mikin kohtalosta. Myös sarjan piirrosjälki säväyttää tummuudellaan: varjot, ahdistus ja sade ovat Mikin kumppaneita."

(Ja miten tämä sitten liittyy aiheeseen, niin DM-sarjan alkuperäisnimen suomennos on "Mikin mysteerit". Tarinasarja lienee myös pienoisessa yhteydessä kirjan tekoperiaatteen kanssa, sillä molemmat tehtiin samaan tarkoitukseen, kenties. Sori nyt vain offista)
Kreach
Hitsi, pidän todella paljon dekkaritarinoista, mutten ole onnistunut näkemään/saamaan yhtäkään DekkariMikki -sarjat kirjoja. Haluaisin niin lukea, mutta ei löydy... -.-
Sivuja: 1 2 3