Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Ankkamaailma

(17 viestiä)
ArpinLusene
Kyllä Barksin ankkamaailman on paras, eihän se toki minua millään tavalla haittaa, vaikka tarinoissa esiintyisi kännyköitä tai tietokoneitam ym. moderneja laitteita.
korri
Juu, Rosalla on joitain uusia kiinnostavia hahmoja ja ideoita jotka ovat esiintyneet muutamassa tarinassa, kuten se kertalaaki, Musta Ritari, jotkut sukulaiset joiden olemassaolo oli tiedossa mutta joilla ei ollut nimiä tai kasvoja (kuten Akun vanhemmat)...mutta noissa on kuitenkin vähän sellainen tuntu että ne on tuotu liian valmiiseen maailmaan liian valmiina, joten kasvutilaa ei juuri ole. Vertailuksi vaikka Barks-hahmot Roope, Hannu ja Pelle jotka heitettiin yhteen tarinaan kun sellaista hahmoa satuttiin juuri nyt tarvitsemaan, ja jotka sitten osoittautuivat kiinnostaviksi ja laajemmin kehityskelpoisiksi hahmoiksi.
Ja jos noiden hahmojen ensiesiitymisiä katsoo niin näkyy että niitä ei silloin oltu mitenkään pitkälle mietitty, Pelle oli tavallinen kylähullu joka sitten vain vääntyi nerokkaaksi keksijäksi, Hannun alkuperäinen funktio oli vain toimia Akun vastustajana, siihen tarunomaiseen tuuriin ei viitattu millään tavalla, ja Roope oli vain äkäinen rikas vanha erakko, jonka tehtävä tarinassa oli toimittaa Aku ja pojat Karhuvuorelle, se maailman-rikkain-ankka-suuri-seikkailija-jne. tuli myöhemmin.

Haluan toistaa, arvostan kyllä Rosaa ja tämän tarinoita, ja moni taiteilija saa lisäinspiraatiota asettamalla itselleen rajoitteita (kuten Rosan tapauksessa päätös kanonisoida Barksin 50-luvun tuotanto), mutta ei ole mitään syytä miksi muden pitäisi noudattaa niitä rajoitteita. Ja omalla tavallaan sanoisin että osa Rosan suosiosta ja hyvyydestä perustuu juuri siihen että hän on yksi harvoista jotka moista lähestymistapaa ankkoihin käyttää.
Joka tapauksessa, jos Barks olisi aikoinaan lähtenyt tekemään "valmista maailmaa" niin Rosalle ei olisi enää tilaa siellä.
Sivuja: 1 2