Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankan entinen päätoimittaja Markku Kivekäs on menehtynyt

(29 viestiä)
Etsivä Kaasi
Todella harmillista, että tällainen tapahtui :'(. Hän jäi noin vuosi sitten eläkkeelle ja nyt kävi näin. Todella surullista. Hän ansiostaan Aku Ankasta on tullut yksi Suomen suosituimmista lehdistä.

Lepää rauhassa.
jojo3
Tämä uutinen tuli kuin puun takaa.
En ensiksi meinannut uskoa koko juttua.
Markku teki todella paljon Aku Ankan eteen. Ilman Markkua lehti ei olisi näin suosittu.
...En keksi mitään muuta sanottavaa. Kyllä tämä niin kauhea uutinen oli.
akuankka1313
Kamala shokki iski. Ei tällaista voi tapahtua :o :'(
Essi Ankka
Olen aivan ällikällä lyöty... Kun tulin ankkikseen, yht`äkkiä edessäni ruudulla lukee, että Markku Kivekäs on kuollut... Tämä tuli kuin kivi taivaalta! En tiedä mitä sanoa, mutta siitä olen varma, että häntä ei korvaa kukaan :'(.
The Aku Man
Äsken vielä elävä legenda ei enää ;(. Mies joka teki Ankan hyväksi kaikkensa. Ihme ku Aku Ankka lehes ei mainittu siitä. Tai meniks mulla jokin ohi?
TKal
Jos muistan oikein, niin Akkarissa on joskus kerrottu lehdessä ihan pari päivää ennen julkaisua tapahtuneita asioita - Kivekkään kuoleman ja uusimman Akkarin ilmestymisen välillä taas oli useampia päiviä. Nämä itse muistelemani tapahtumat saattoivat tosin olla sellaisia, että niistä tiedettiin jo etukäteen, en muista.
Fauntleroy
Eikös lehdet paineta jo useita viikkoja (ellei jopa kuukausia) ennen ilmestymistä. Muistaakseni Carl Barksin kuolemasta ilmoitettiin aika myöhään, vai miten se nyt oli?
hjhh
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyEikös lehdet paineta jo useita viikkoja (ellei jopa kuukausia) ennen ilmestymistä. Muistaakseni Carl Barksin kuolemasta ilmoitettiin aika myöhään, vai miten se nyt oli?
Barks kuoli 25.8, ja 04.10 tuli muistonumero, enkä ainakaan muista, että olisi mitään juttua siinä välissä ollut.
En ole ihan varma, mutta näin kai se oli.
Jukka
Toimituksessa lehdet tulevat postilootiin jo maanantaina, joten siitä voitte päätellä ilmestysaikataulun..
Markusta tulee kyllä laajaa juttua piakkoin.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: JukkaMarkusta tulee kyllä laajaa juttua piakkoin.
Jos ei Aku Ankkaan, niin ainakin Ankkalinnakkeeseen (vinkkinä vaan..). ;)
timoro
Aku Ankka laitetaan kuosiinsa n. kolme kuukautta ennen ilmestymistään. Eli niissä voi ennakoida vain semmoisia "uutisia" joiden tietää tapahtuvan, esim. Päivälehden näyttelyt, Kemin sarjakuvapäivät etc.

Timo
jho
Tulin just reissusta ja matkalla äitee kerto että Markku on kuollut. Aika puun takaa tuli.
R.I.P Markku
Turtana
Järkyttävä tapaus, aluksi en meinannut uskoa... Että niinkin merkittävä henkilö kuin Markku Kivekäs onkin nyt kuollut.. Markku teki paljon Aku Ankalle, kiitos hänelle siitä.
Barksi
Jyrki Vainio kertoi näin Kvaakissa:

Lainaus:Markku saatettiin matkaan kauniisti: siunaustilaisuuden alussa soi Bachin Toccata ja Fuuga, lopussa Ave Maria - siis Disneyn Fantasian alku ja loppu. Hyvin asiaankuuluvaa, sillä sen parissahan Markku vietti elämänsä, Disneyn fantasian.
Ja vielä huipennuksena arkun siunaamisen jälkeen soi When You Wish Upon A Star. Mikäpä muukaan siihen olisi sopinut paremmin?
Mietittiin, että eipä varmaan urkuri ollut sitä ennen soittanut, ainakaan vastaavassa tilanteessa. Mutta oikeastaan sekin vain kertoo Markun elämäntyön kattavuudesta ja vaikutuksesta: hän on tuonut Disneyn tuotannon niin jokapäiväiseksi osaksi suomalaista elämää, että nyt tämmöinenkin musiikkivalinta tuntuu täysin sopivalta ja mahdolliselta. Hänen aloittaessaan Aku Ankassa moinen ei varmasti olisi tullut kirkossa kuuloonkaan.

Täytyy kyllä myöntää, että oli todella Markun näköiset hautajaiset (vaikka Markkua en juurikaan tuntenut). Tuota siunaustilaisuuden alussa soitettua "Fantasiaa" en kyllä tunnistanut - tutulta se kuulosti, mutta elokuvaa en olisi osannut sanoa. Mielenkiintoista siis, että kaikki virret sun muut oltiin korvattu Disney-lauluilla. Todella hienoa, suorastaan.

Tuo When You Wish Upon a Star oli kyllä todella koskettava. Sitä kuunnellessa tuli samalla sekä liikuttunut että jollakin tapaa iloinen mieli. Paras mahdollinen valinta, täytyy sanoa.

Kiitos kaikesta, Markku...
Sivuja: 1 2