Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -kansiot

(43 viestiä)
samppali
Kälikkäs!

Täällä nimenmukaisesti keskustelua kansioista.
Onko teillä näitä? Mitä pidätte?

Minä omistan 9, ja hyviä on. Hienojakin nykyään, kuin kirjat!
Milloin ensimmäiset kansiot tulivat markkinoille?
Minusta ne keltaiset ovat aika...järkyttäviä! Keltainen...kirkkaankeltainen, on minusta aika ruma. Mutta toki joku voi niistä pitää. Pää-asiahan kuitenkin on se, että lehdet pysyvät hyvässä kunnossa ja järjestyksessä.
Kvaakissa sanottiin, että rauta hommeli, jolla ne lehdet kiinnitetään kansioon, voi ajan myötä hapettua. Onko näin? Onko jollekin käynyt näin?

Keskustelemaan vaan! ;)
KoDo
Minulla on 4 kansiota ja ihan hyviä ne ovat.
akuankka1313
Ei ole yhtään mutta haluaisin, kirpparilla ne ovat niin törkeän kalliita.
samppali
Mikset tilaa? Aika kalliita, toisaalta, kun tulee ne postikulut. Mutta akujen kunto on pää-asia! :)
Barksi
Minulta löytyy lähes 20. Vuodesta 1994 vuoteen 2003 kaikki kansioissa. Ihan hyviä kansioita. Tosin vanhimmat alkavat jo hieman hajota.
juketsu
Meiltä löytyy 22 keltaista ja 14 punaista kansiota. Hyvin säilyy ankat ja hyvää materiaaliakin.
Egoisti
Itselläni on vissiin noin 20 kansiota, joista suurin osa on näitä punaisia kansioita. Itseasiassa minulla on käyttämättömiäkin kansioita, koska en ole jaksanut laittaa niihin ankkoja kiinni. Pitäisi kyllä laittaa ja tilata kansioita lisää, ennen kuin lehdet ovat pelkkä muisto vain. Molemmista kansioista kyllä löytyy omat huonot puolensa. Punaiset kansiot ovat keltaisia kansioita hienompia ja kestävämpiä, mutta keltaiset kansiot tuntuvat mukavemmilta käytössä.

Melkein jokainen omistamistani keltaisista kansioista on hajonnut, lähinnä kiinnitysmekanismin petettyä. Tarkoitan siitä kohdalta, johon ne rautalangat kiinnittyy. Ja kannet on muutenkin hajonneet niin, että tukilevyt vaan paistavat alta. Kovakouraisesti on tullut kyllä niitä käsiteltyä, joten en yhtään ihmettele. :)

Punaiset kansiot ovat kiinnitysmekanismin kohdalta tavallaan parempia, mutta siinäkin on oma ongelmansa. Mitä enemmän lehtiä kiinnittää, sitä vaikeampi on uusia lisätä. Tässä täytyy olla tarkkana, sillä lehdet voivat repeytyä helposti. Varsinkin vanhojen lehtien kanssa täytyy olla varovainen, sillä tarkoitushan ei ole käyttää kansiota paperisilppurina. Osa punaisista kansioistani on tosin huonossa kunnossa, koska kissat päättivät pentuna aterioida kansioideni kanssa. Onneksi lehdet sentään säästyivät tuhoilta, vaikka kansioista osa onkin täynnä hampaanjälkiä.
samppali
Huh! Teilläpä on paljon. Kvaak.fi palstalla joku kertoi omistavansa jotain 70 kansiota. Aika kauan saanut tilata! :D
Destiny
Itse en omista yhtäkään Aku Ankka -kansiota. Laitan Akuni tavallisiin mappikansioihin, koska ns. "viralliset" kansiot ovat aivan liian kalliita, eivätkä mielestäni ollenkaan parempia kuin mappikansiot.
juketsu
Jaa, miten kiinnit? Rei'ittämällä?
samppali
Laitattekos te aina ne "B" numerotkin kansioihin, nyt, kun niille on tehty oikein tilakin sinne kasnioon?

Itselläni on ollut tapana jättää laittamatta, yleensä säilytän ne erikseen jossain muualla. Ehkä niillekkin pitäisi hankkia om kansio! :)
Crosby
Itse ainakin laitan myös B-numerot kansioihin. Itselläni on 10 kansiota ja lisää täytyis taas kohta tilata. Kansiot ovat mielestäni hyvännäköisiä ja laatukin on niissä hyvä.
samppali
Juu, onhan se laatu hyvä. Ainut mikä häiritsee, on se, että niihin on ahdettu aivan liikaa niitä kiinnityspinnejä. Viimeiset lehdet ei oikein tykkää siitä laittamisesta, jos sitä siksi voi sanoa, meinaan se on ennemminki survomista.
Ja ajan kuluessa ne lehden alakulmat menevät muusiksi, koska lehdet roikkuvat hieman kansioista, ja näin kulmat osuvat hyllyy, oletettaen, että niitä säilytetään pystysuorassa. Vaakasuorassa saattaa sitten ilmetä toisenlaisia ongelmia. ni, jospa ne säilyisi.... 8)
Crosby
Joo se on totta että viimesen 5 lehden kanssa saa olla tosi tarkkana tai muuten niihin tulee sellaista outoa ryppyä sivuihin.
samppali
Ja minulla ainakin on tullut, vaikka olen suurennuslasin ja pinssien kanssa nyplännyt. no ei nyt sentään. Melkein.
Sivuja: 1 2 3