Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -kansiot

(43 viestiä)
samppali
No, nostetaanpas nyt ylös... :-X

Niin että onko teillä kahden eri vuoden lehtiä kansioissa? Itselläni on, koska nuorena aloin pistämään nro. 45 eteenpäin. Olisin toki voinut odottaa seitsemän viikkoa, ja alkaa laittaa ykkösestä, mutta toisaalta, haluan kaikki itse tilaamani lehdet kansioon. Eikä tuossa nyt minusta erityistä haittaa ole, kun eihän se lukemiseen mitenkään vaikuta miltä vuodelta lehdet ovat, mutta toki myyntiä tuo haittaisi, mutta enpä ole myymässä, ja jos joskus niin tyhmä olisinkin, niin eipähän mene niin hyvin kaupaksi! ;D
Kreach
Tottakai on kansioita (punaisia). Aku Ankan tilaus alkoi joskus numerosta 4, joten ei aina ihan vuosittain mene, mutta eihän se haittaa.
The Aku Man
Itsellä on erivuoden lehtiä kansioissa, vaikka olen suunnitellut laittavani niihin 1987-1989 lehdet.
Minulla on punaisia ja keltaisia kansioita. Nyt olen laittanut kansioihin lehdet vasta 2007 alusta, vaikka tilasin jo vuonna 2002. 2002-2006 lehdet ovat kaapissa, koska kansiot on aika kalliita.
samppali
Olen tehnyt sellaisen päätöksen, että en laita lehtiäni enää kansioihin. Kalliita ja lehdet menee niissä ajan kuluessa pilalle. Lehden alakulmat ovat jo aika karmeaa katseltavaa ja ne kiinnityslangat sotkevat ja repivät lehtiä. Veikkaan että tuotamenoa ei ole paljoa kohta jäljellä lehdistä... :-
Ankkafani
Minulla on tällä hetkellä viisi kansiota. Ne ovat tosi hienoja! Olen tilannut Aku Ankka- lehteä vuodesta 2006 lähtien. :D
Turtana
Pitkään sai Akkarit olla ilman kansioita, mutta pari kuukautta sitten tilasin viis kansiota, joihin suurin osa lehdistä on jo päätynyt, ja osa odottaa vielä pääsyä (olenpa laiska). Kansioissa on hyviä ja huonoja puolia. Hyviä ainakin että lehdet pysyy järjestyksessä (se on tärkeää). Huonoja viimeisten lehtien sivujen mahdollinen ryttääntyminen ja korkea hinta.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: TurtanaJoihin suurin osa lehdistä on jo päätynyt, ja osa odottaa vielä pääsyä (olenpa laiska).
Pöh, itse en jaksa ikinä laitella akkareita kansioihin, melko korkea pino kertyy aina pöydälle, ennen kuin aloitan sitten kerralla mättää niitä kansioihin. Hirveän hankalaa ja ärsyttävää puuhaa tuo, mutta onpahan ainakin hyvässä tallessa sitten.
Buckbeak
Minä pidän Akkareitani tavallisissa mapeissa (tosin väriltään punaisia... :)). En laita niihin reikiä, vaan laitan ne "muovitaskuun" (vai miksi niitä ikinä sitten kutsutaankaan...). Ei tarvitse maksaa ylimääräistä postimaksua, kun ostaa mappeja ja "muovitaskuja" kaupasta, jotka eivät maksa edes paljoa. Ja yllätys,yllätys, yhteen mappiin mahtuu Akkareita 40 kappaletta, joten miksi maksaa ylihintaa kansioista, joissa ei ole mitään muuta eroa kuin Akun kuva ja ajan kuluessa lehden alaosa menee pilalle, jos pitää kansiota pystyssä, kuten minä teen, kunhan saan hieman tilaa huoneeseeni.
Anonymous
Itselläni tulee aina kansioissa olevien lehtien sivuille omituisia "painaumia", johtuen kenties siitä pinnimekanismista. Nuo pinnit saisivat olla myös paljon lujemmin kiinni, sillä jos kansio putoaa lattialle, niin kaikki lehdet irtoavat ja sitten on kova työ laittaa ne takaisin. Mieluummin minä kyllä laitan lehteni kansioon, kuin laittaisin ne jonnekin laatikkoon, jossa ne sitten putoilevat sinne laatikoiden väliin ja menevät ihan rullalle. Harmittaa, kun aloin vasta vuonna 2007 laittamaan lehtiä kansioihin, vaikka olen Aku Ankkaa tilannut vuodesta 2002. Moni hyvä lehti on kadonnut.

Minun mielestäni olisi hyvä, jos kansioiden väri vaihtuisi aina vuosikymmenien mukaan. 90-luvulla ja sitä ennen oli keltakantiset, 2000-luvulla vaihtui punakantisiin ja olisi mukavaa, jos tulevalla 2010-luvulla kansioiden väri olisi vaikkapa sininen. Monet kovakantisetkinhan ovat sinisiä (ei kaikki), joten sininen väri sopisi hyvin hyllyyni ja olisi kauniskin. ;)
Fauntleroy
Tottahan toki minulta kansioita löytyy. Vähän kyllä arveluttaa, että kannattaako niitä pitää pystyssä. Mitä nyt täältä olen lukenut, niin ne lehden alaosat voivat mennä huonoon kuntoon. Kalliitahan nuo on (6,00-6,70€ + postikulut), sille ei voi mitään. Nyt en ole hetkeen tilannut, joten lehtipino kasvaa uhkaavasti...
Tive
Itse keräsin 2000-luvun alusta asti kaikki Akut niihin Aku Ankan "virallisiin" kansioihin, mutta tänä vuonna päätin aloittaa Akujen laittamiseen tavalliseen mappiin muovitaskuihin. Nyt lehtien säilöön laitto on paljon helpompaa, eikä ole niin kallista ja lehden alaosat eivät mene piloille (olen ainakin toistaiseksi säilyttänyt kansioita pystyasennossa).
Ankka313
Omistan kansioita jonkin verran, sekä keltaisia, että punaisia. Loput lehteni ovat tavallisissa koteloissa, ja vanhat lehdet ovat muovitaskuissa ja koteloissa. Lehteni ovat numerojärjestyksessä, eivät sikin sokin.
Fauntleroy
Vanhimmat ja kannettomat (eli ne parhaat) akkarit löysivät kovan uurastuksen jälkeen tiensä pois kansioista laatikoihin. Sama kohtalo kävi Kuukauden sarjisekstroille, B-numeroille, liitteille ja Barksin & Rosan jatkosarjoja sisältäville lehdille. Uusimpia en ole vielä laittanut, tarvitsin monta hyllymetriä lisää, että laatikot mahtuisivat.
Sivuja: 1 2 3