Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Seikkailu Euroopassa

(60 viestiä)
Tiala
Omasta mielestäni käsikirjoitus on aika.. kuraa... Piirrokset ihan mukiinmeneviä, tuo viikinkinumeron kansi oli todella hieno :o
Toivottavasti Suomi-osa on edellisiä tasokkaampi...
jojo3
No nyt on sitten Suomi-osakin luettu.

Nyt oli ihan ensimmäistä kertaa kunnolla maahan liittyviä asioita. Sauna, porot yms. + tekstissä mainittiin Helsinki-Vantaan lentoasema :o
Piirrokset olivat myös kohtuutavaraa.
Mutta siinäpä olikin kaikki hyvä. Kässäri oli todella kuiva, jotenkin se oli mielestäni aika tönkkö.

Tehtäväpähkinä oli kerrankin vähän erilainen.
TKal
Jooh, tarina oli suunnilleen samaa tasoa kuin muut Seikkailu Euroopassa- arjat. Suomeen liittyviä asioita oli mainittu jonkin verran, siitä plussaa, kuten myös siitä, että sarjassa ei ollut Joulupukkia (Joulupukki ja Suomi ovat minun mielestäni todella kulunut yhdistelmä). Juoni ei minunkaan mielestäni kuitenkaan ollut mikään kovin loistava.
Kääk13
Omasta mielestäni juoni oli sitä ainaista aarteen etsintää, mutta oli kiva, että sarjakuvasta löytyi paljon kotimaahamme liittyviä viittauksia.

Listaampa ne kaikki jotka huomaan:
Suomi
Oikeita paikkoja:

Helsinki-Vantaa lentoasema
Ivalo
Lappi
Suomen luonto:
Karhu
Poro
Sudet
valkea jänis-(talvella suojaväri)
Muuta:
Moottorikelkkoja ja pulkkia(ks. sivu 4 ruutu 5)
(Tärkeitä kulkupelejä talvisessa Lapissa)
Hiihtäminen
Sauna

Olisin halunnut, että tarina olisi ollut Carlos Motan piirtämä, mutta ei huono näinkään.
Mieltäni lämmitti kuitenkin kaikkein eniten perinteinen suomalainen hirsistä rakennettu sauna.
Tämä on vasta kolmas tekijä(t) kun näen Ankkojen olevan tekemisissä saunan kanssa.
Asiasta aiemmin maininneet:
Don Rosa
Kari Korhonen

Lopputulos: Varsin tyydyttävä ja mukava Suomeen sijoittuva tarina.
En ole pettynyt. :)
hjhh
Olihan siinä tosiaan muutamia juttuja Suomesta mukana. Juoni tosin ei taaskaan mikään yliveto ollut. :-[
Niinkuin Kääk13 tuossa sanoi, että juoni oli taas aarteen etsintää. Tämä tosiaan on häirinnyt minuakin. Voi Euroopassa muutakin tehdä, kuin etsiä Aarretta. Sitä paitsi aarteen metsästykset eivät sovi tämän pituisiin tarinoihin.
Crosby
Samoilla linjoilla olen kuin edellisetkin. Eli ei aina sitä aarteenetsintää näin lyhyisiin tarinoihin. Pii ja Roope olisivat vaikka voineet ottaa mittaa toisistaan jossain kilpailuissa tällä kertaa, kun Pii oli ilahduttavasti mukana. Mottorikelkka-ajot vaikka, tai jotain muuta kilpailua. Suomesta oli tosiaan hyvin asioita. En ala niitä listaamaan kun ylempänä ne on jo hyvin laitettu. Myös se oli tosiaan hyvä, ettei se ainainen Joulupukki ollut mukana tarinassa. Tehtäväpähkinässäkään ei onneksi suoraan kerrottu että matkusta Italiaan. Ensi kerralla on siis luvassa onnenlantin metsästystä takaisin, joka on myös melko käytetty aihe.

Suomi tarina ylsi mielestäni Hollanti-tarinan kanssa samalle viivalle joten olen varsin tyytyväinen tarinaan siihen nähden mitä alku antoi odottaa. Mutta juoni muuten ja piirrokset eivät valitettavasti sarjassa kovin hyviä olleet. Toivottavasti joskus tulee vielä joku Euroopan-kiertue tai vastaava akkariin jossa otetaan opiksi tästä sarjasta ja korjataan virheet joita tässä oli. Ideana pidin tuosta hyvin paljon. Kunnon tekijät vaan vielä puikkoihin ja virheistä opiksi niin se on sitten Deja Vu. Tekijöiksi vaikka joku/jotkut näistä:
Korhonen, Vainiomäki, Mildthun, Cavazzano, Vicar jne. Eli paremman luokan tekijöitä kuin Hedman ja Gattino, kaikella kunnioituksella heitä kohtaan.
Bomber
Olen samaa mieltä, olisi voinut olla esim. hiihtokilpailu Piin ja Roopen välillä, ja ensimmäinen kullän löytäjä saa koko suonen ihan vain itselleen. Huomasin myös että dekkari oli aika outo, sillä olisi pitänyt selailla lehden ekoja sivuja. Myös vihjaus seuraavasta maasta oli loistava.
Uka Ankka
No ei tuo Suomi seikkailu ollu niin kamalan erikoinen. Sauna, Ivalo ja nää eläimet mitä tarinassa esiinty oli tuttuja asioita Suomesta, mutta eipä siinä muuta.
Helmi
Lapin jälkeen mun muistaakseni ne matkustaa Skotlantiin. Toivottavasti se on hyvä, koska mun kotona keskiviikot on yleensä tylsiä. ( Aku Ankka tulee meille keskiviikkoisin ) Ja sitten kun on vielä joku torstai niin mä alan penkomaan Akkarien säilytyslaukkua ja ettiä sieltä joitakin 3 vuotta vanhoja Akkareita. On muuten tosi kivaa lukee ikivanhoja Akkareita :). Paitsi se mua häiritsee kun mä oon lukenu samaa Akkaria monta kertaa niin jokainen vuorosana jää mieleen. Sitten mä alan hokeen niitä vuorosanoja järjestyksessä ajatuksissani. :/.
hjhh
Sarja on jo mennyt. Viimeisessä osassa oltiin Italiassa. Skotlannissa ei käyty.

Ja voihan sen kertoa, kuinka siinä "oikeasti" kävi vaikka kuinka sanoitkin muistaakseni. ;)
Helmi
Lainaus käyttäjältä: hjhhSarja on jo mennyt. Viimeisessä osassa oltiin Italiassa. Skotlannissa ei käyty.
Mä kirjotinkin "muistaakseni", jos et huomannut hjhh.

Editoitu kohteliaampaan muotoon. Ei hjhh ilkeyttään tuota viestiä kirjoittanut. Tämän olisi voinut lähettää yksityisviestinä hyviä käytöstapoja kunnioittaen. -Anaconda
mastermind
En pitänyt. Keskivertoa huonompaa ankkaa.
Ajatus hyvä, toteutus huono.
Essi Ankka
No juu, eipä tuo sarja minuakaan juuri hetkauttanut...
Karhula
Kiva sarja, mutta kun juoni oli niin loppuun kulutettu niin ei mikään paras. Ihan kiva kuitenkin... ::)
Fauntleroy
Kyllä se luettavaa oli vaikka juoni olikin käytetty.
Sivuja: 1 2 3 4