Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka - lehtien kannet

(12 viestiä)
Leo
Kuinak moni edes katsoo näitä kansia tarkkaan? Minulle ne olivat ennen vain pelkkiä turhia ja hyödyttömiä kansia, jotka vain suojasivat lehden tärkeää sisältöä eli sarjakuvia. Sittemmin aloin ihan tosissani harrastamaan Ankkoja ja tutkailin kansia tarkemmin, niiden jokaista hauskaa yksityiskohtaa ja muuta sellaista. Nopeasti katsottaessa vitsi ei välttämättä tule ilmi. Marraskuussa 2003 lähetin toimitukseen muistaakseni palautetta lehtien kansista, joissa pyysin mm. että kannen tekijä kerrottaisiin lehdessä ja kannen voisi arvostella netissä. Kaksi kuukautta myöhemmin alettiin kannen tekijä kertoa "apinanlaatikossa". En kyllä usko, ettäpalautteeni oikein vaikutti mihinkään, muttei sitä koskaan tiedä ;) . Kertokaapa omia mielipiteitänne kansitaiteesta ja siitä luetteko kannen tekijän "apinalaatikosta" ikinä, kuten minä teen aina. Kertokaa myös kuinka paljon kiinnitätte huomiota kansiin.
Barksi
Mä ainakin luen aina tekijän ja yritän ite arvata kuka sen on tehnyt.
Shinkansen
Tyhmä kysymys varmaan, mutta mikä on "apinanlaatikko". Eli täytynee sanoa ettei minulla ole ollut tapana tutkia kansia hirveen tarkkaan. Kuitenkin katsonut mistä on kysymys.
Leo
Apina laatikko on sivun 2 (eli kannen toisella puolella oleva) sininen laatikko, jossa mainitaan Kannen piirtäjä, kupla kisan kommentti ja lehden tekijät. Apinalaatikko on ihan virallinen Sanoman käyttämä termi.
Anaconda
"Apinalaatikko" on lehtialan ammattilaisten yleisesti käyttämä termi. Se on lyhyesti sanottuna yhteystietolaatikko, josta löytyy toimituksen, julkaisijan yms. yhteystiedot ja joskus muutakin informaatiota lehdestä.
Itsekään en ole noita kansia koskaan erityisemmin tarkastellut.
Anonymous
minä en niitä nimiä sen kummemmin katso, mutta aina ne hauskat pikku vitsit tule kansista katseltua...Don Rosan kannet on tietysti asia erikseen, niistä pitää etsiä d.u.c.k.ia puoli tuntia..tai minuutin,riippuen piilopaikasta. :D
Anonymous
Kyllä niitä tulee aina vähän vilkastua, ainakin niin, että tulee vitsi ymmärretyksi.
Jukka
Kyllä aina kiinnitän ainakin vähän huomiota siihen, mitä kuva esittää, mitä siinä on jne. En kyllä ala piirtäjää tutkiskelemaan. :)
squid
Tuleehan noita kansia taskareissa ja Aku Ankoissa katseltua.
Destiny
Minä en katso kuin kannen vitsin, ja nauran sille hetken mikäli se on hyvä. Rotan kansista masennun, koska silloin on hänen piirtämää sarjakuvaa tiedoss. Rosan kansista taas innostin koska silloin on Rosaa tiedossa.

Edit. Oli muuten sadas viestini 8)
Barksi
Kansien kuvia täällä.
Hupu
En yleensä lue kansien tekijää ellei kansi ole hieno tai jos siinä on jokin todella hauska "vitsi".
Sivuja: 1