Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Ankkalinan Maamerkit.

(15 viestiä)
Anonymous
Kai olette saaneet uusimman Aku Ankan? Tietenkin olette!
Olette kait huomanneet, että lehdessä alkaa ilmestyä 12-osainen Ankkalinnan Maamerkit sarja, elikkä se ilmestyy 12 kertaa(?). Tiiättekö miten usein nämä Maamerkki sarjat tulevat? Kerran kuukaudessa, kenties?
Tänään Aku Ankassa oli Ankkalinan Maamerkin kohde Peikonhammas. Itse Barksin hieno Peikonhammas tarina julkaistiin lehdessä tänään. Peikonhammas ensiesiintyminen oli vuonna 1953 Amerikan Akussa(?), mutta tänäpäivänä se julkaistiin ihan Suomen Akussa.
Koska oli Barksin Peikonhammas tarinan ensiesiintyminen Suomessa?
Tietääkö kukaan?

No niin hyvät ankkislaiset. Mitä mieltä olette tästä uudesta 12-osaisesta Ankkalinan Maamerkkit sarjasta?
Minusta se on ihan kelpo idea. Lisää vaan kehiin. Lisää. Kyllä.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: KananjalkaKai olette saaneet uusimman Aku Ankan? Tietenkin olette!
Olette kait huomanneet, että lehdessä alkaa ilmestyä 12-osainen Ankkalinnan Maamerkit sarja, elikkä se ilmestyy 12 kertaa(?). Tiiättekö miten usein nämä Maamerkki sarjat tulevat? Kerran kuukaudessa, kenties?
Et sitten jaksanut lukea sitä hurjan pitkää 3 rivistä tekstiä siitä peikonhampaan yläpuolelta,jossa sanotaan maamerkkien tulevan kerran kuussa. Hyvä ideahan se on ,mutta laittais mieluummin vaikka keskiaukeamalle erillisen julisteliitteen että vois vaikka pistää seinälle,kun en nyt viitti kantta irrottaa.
Anonymous
No jos se tuo niihin liittyviä hyviä sarjoja niin mikä ettei. Muuten moinen maamerkkien info pläjäys on turha. Tulisi edes joku siihen littyvä juliste.
EetuL
Jep, maamerkit julisteina ja sarjat laadukkaita.
Jälkimmäisen kyllä tämänpäivän lehti täytti hyvin.
korri
Mitäköhän muita tarinoita on luvassa...Barksilta tullee myös joku rahasäiliö-tarina, ehkä myös Maailman rikkain mies (Ankanpään patsas) sekä Notre Ankan pillipiipari (vaikkakaan tuota kirkkoa ei ole muissa tarinoissa nähty)...mitäs muuta siellä Ankkalinnassa on?
Anonymous
Onhan se ihan ok, jos tuo hyviä sarjoja tullessaan.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: KananjalkaTänään Aku Ankassa oli Ankkalinan Maamerkin kohde Peikonhammas. Itse Barksin hieno Peikonhammas tarina julkaistiin lehdessä tänään. Peikonhammas ensiesiintyminen oli vuonna 1953 Amerikan Akussa(?), mutta tänäpäivänä se julkaistiin ihan Suomen Akussa.
Koska oli Barksin Peikonhammas tarinan ensiesiintyminen Suomessa?
Tietääkö kukaan?

Aku Ankassa 1/1955. Voimalääke maksoi tuolloin 1000 markkaa tippa ja lasillinen nuorennuseliksiiriä 100 000 markkaa. Viimeisessä ruudussa Roopelle jäi 25 markkaa. Paljonko hinnat ovat euroissa?
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: AriVoimalääke maksoi tuolloin 1000 markkaa tippa ja lasillinen nuorennuseliksiiriä 100 000 markkaa. Viimeisessä ruudussa Roopelle jäi 25 markkaa. Paljonko hinnat ovat euroissa?
Ensinnäkin nuo summat täytyy jakaa sadalla johtuen siitä, että vuoden 1963 alusta otettiin käyttöön uusi markka, joka vastasi sataa vanhaa markkaa. Eli tuo tuhat markkaa on noin 1,7e, 100 000mk n. 170e ja 25mk n. neljä senttiä. Inflaatiota ei ole huomioitu. :)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: AntsaEnsinnäkin nuo summat täytyy jakaa sadalla johtuen siitä, että vuoden 1963 alusta otettiin käyttöön uusi markka, joka vastasi sataa vanhaa markkaa. Eli tuo tuhat markkaa on noin 1,7e, 100 000mk n. 170e ja 25mk n. neljä senttiä. Inflaatiota ei ole huomioitu. :)
Hinnat saa suoraan muutettua nykyarvoon vaikka tästä. Summat olisivat nyt pyöreästi 25 €, 2500 € ja 65 senttiä, jolla tuskin tänään saisi edes jätskipuikkoa. Kymysykselläni tarkoitin, että mitkä nuo summat olivat viime joulukuun Peikonhammas-uusinnassa, ja että miten niitä on korjailtu uusintapainoksissa vuosien varrella rahan arvon ja rahayksikön muuttuessa.
PetteriZ
Kyllä toi ihan kelpo hommalta vaikuttaa kunhan ne sarjat olis sellasia joissa maamerkki esiintyy ekaa kertaa.Ois kiva lukee ensiesiintymisiä :) .Mitenkähän toimitus on keksinyt niin monta maamerkkiä...ittelleni tulee mieleen vaan Peikonhammas,Rahasäiliö,Julle patsas,Majakka ja olisiko Ankkajokikin samaa sorttia :D
Jenni
Kattivaaran margariinitehdas ja kaupungintalo..? :D Ja Pelottoman työpaja. Eivät sinäänsä mitään maamerkkejä kylläkään.. Mutta tärkeitä kaupungin osasia..
Anonymous
Onhan se mukavaa koska ne on mielästäni tavallisia Aku Ankan tarinoita mukavempia. :)
samppali
Minä pidän näistä. Aina varsin viihdyttäviä juttuja! sitäpaitsi hyviä piirtäjiä niissä tarinoissa!
Nigoz
Ihan kivaa vaihtelua perus-Ankkaan, hyvä jos tarinatkin parempia.
Esim Barks-klassikkoja! Jotkut oli jotain perus Vicar-roskaa.
Kreach
Hyvä idea, joka kuitenkin loppuun tämän vuoden jälkeen. Tulispa seuraavaksi vuodeksi joku samantapainen.
Sivuja: 1