Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: "Viralliset Aku Ankat"

(11 viestiä)
Fergus
Mielestäni vain Don Rosan ja Carl Barksin tarinat ovat niinkutsuttuja "virallisia Aku Ankkoja". Olen myös sitä mieltä että akuankkoja saisi piirtää vain pari henkilöä maailmassa. Nyt AkuAnkat ovat niitä harvoja sarjakuvia joissa ei ole mitään järkeä niiden jatkuvuuden ja jatkumattomuuden vuoksi. Juuri tämä on yksi syistä jonka vuoksi luen käytännössä vain Rosan ja Barksin tarinoita. Comments. olenko ainoa joka ajattelee näin? Olenko ainut Real Ankkafani?
Destiny
Tietenkin, näitä varsinaisesti suureen tarinaan kuuluvia jaksoja on hauskempi lukea kuin muita, mutta monet tarinaan kuulumattomat, eli irralliset, tarinat ovat myös olleet varsin viihdyttäviä. Mm. se, jossa Aku & pojat menivät Futumarketiin. En kyllä muista jakson nimeä, mutta joku täällä varmaan senkin osaa sanoa ;). Tietenkin on sääli, että näitä varsinaiseen tarinaan piirtäviä piirtäjiä on näin vähän.
Fergus
Niin joo kyllähän makin muita luen ei siinä mitään mutta jos vaikka jossain per hedmanin tarinassa sanotaan että akuankalla on pekka niminen isosetä se tarina on tayttää schaibaa.
Jukka
Akkarikokoelmastani löytyy "virallisia Aku Ankkoja",
eli tulee niitä aina joskus luettua.
Tietysti lähes kaikki Aku Ankka aiheinen sarjakuva kelpaa..
Fergus
niin. Muiden kuin rosan ja sellaisten tarinoita luetaan lähinnä vieroitusoireisiin. Itse oon lukenu lähes kaikki Rosan tarinat ja barksin klassikot. Rosan tarinoitahan ei vielä kai oikein voi klassikooiksikutsua.Vaikka ne mielestäni barksin tarinat hakkaavatkin.
korri
Olen ehdottomasti eri mieltä.
Minusta ankoissa on hienointa nimenomaan ajattomuus ja vapaus käsitellä näitä arkkityyppisiä hahmoja uusissa tilanteissa ilman että tarvitsee huolestua miten tämä nyt sopii kaikkiin aiemmin tehtyihin tarinoihin tai vaikuttaa tuleviin tarinoihin.
Barks itse oli varsin välinpitämätön jatkuvuuden suhteen ja niinpä monet asiat hakivat muotoaan ja vaihtuivat matkan varrella. Rosa on ainoa joka on lähtenyt kehittämään jonkinlaista absurdia kanonisointi-ideaa joka perustuu tasan hänen omiin mieltymyksiinsä, kokemuksiinsa ja muistoihinsa (eli Barksin tarinoihin 50-luvulta...jättäen esim. vanhemman Barksin vähäiselle huomiolle). Ainakaan minusta tämä ei sovi tippaakaan Aku Ankkaan, jätän tuon idean Marvelin ja DC:n supersankareille.

Sinänsä on ollut huvittavaa vertailla vaikkapa Rosaa ja Guido Martinaa (italialainen käsikirjoittaja, tehnyt esim. paljon juttuja Scarpan kanssa) ja näiden hyvin erilaista näkemystä Roopen hahmosta.
Martina perusti oman Roopensa Barksin varhaisempaan näkemykseen, jossa Roope on hyvinkin moraaliton vastus Akulle ja lähti viemään tätä näkemystä vielä jyrkempään suuntaan. Rosa taas päätyi Barksin myöhempään Roopeen, jossa tämä toimii yhteistyössä Akun ja veljenpoikien kanssa ja lähti vetämään tätä omaan suuntaansa (yleensä käytännössä heivaten Akun pois kuviosta koska tämä on niin ristiriitainen hahmo). Kumpikin perusti Roopensa saman kirjoittajan tarinoihin mutta ero on valtava. Kumpi onkaan oikeassa?
Fergus
Kyllähän se näinkin on. On paljon helpompi lukea tarinoita vapaasti kuin miettiä koko ajan miksi Roopen luonne muuttuu tarinan vaihtuessa... Mutta olen esim. pojista väsännyt oman johtopäätöksen että he aiemmin olivat rasavillejä ja Aku kasvatti heistä mallikelpoisia sudenpentuja. Tai itseasiassa jotenkin näin Al taliaferro kertoo...
Leo
Ja näin kertoo myös Don Rosa. Pidän Rosan tarinoista myös siksi, että niissä on jatkuvuutta, mutta muutkin tarinat ovat hyviä osa jopa erinomaisia. Esimerkiksi viime vuonna kokonaisena yksissä kansissa julkaistu Lohikäärme-sarja oli aivan huippua. Vähintäänkin tasoissa Rosan kanssa.
korri
Juuh, jatkuvuus on hauska asia kohtuudella käytettynä, niin Rosalla kuin vaikkapa noissa taskarien tarinakokonaisuuksissa. Mutta siinä vaiheessa hermostun kun sitä jatkuvuutta aletaan vaati kaikissa tarinoissa (tai että kaikki tarinat pitää sijoittaa 1950-luvulle).

Ristiriidat hahmojen luonteissa ovat yleensä varsin kiinnostavia, vaikkapa nyt tuo Roope jonka asema vastuksena ja sankarina vaihtelee. Samoinhan käy mm. Karhukoplalle ja Milla Magialle, nämä saavat myös olla omien tarinoidensa päähenkilöitä.
Faktojen ristiriitaisuuksille olen oppinut ummistamaan silmäni koska se tavallaan kuuluu ankkoihin...mielestäni on hyvä, jos yksittäinen tekijä noudattaa jonkinlaista linjaa mutta eri henkilöille sallin hyvin erilaisia näkemyksiä samasta asiasta.
Fergus
Juu. Luin esim en nyt muista mistä mutta jostain taskarista tarinan jossa Aku työskenteli Kroisoksen tuoksutehtaassa hajuexperttinä. Hän sai Kroisokselta parempaa palkkaa kuin Roopelta joten hän oli siellä töissä maksaakseen velkansa. Roope sai kuitenkin asiasta vihiä ja sabotoi Kroisoksen tehdasta tukkimalla akun nenän. Tässä tarinassa mielestäni Roope oli tarinan konna vaikka hänet kuvattiin päähenkilönä ja hän voitti tarinan lopussa :( . En tiedä mikä siinä on mutta jostain kumman syystä tykkään tarinoista joissa rikolliset ovatkin rehellisiä. Tai siitä että kun karhukopla aina häviää sympatiat kääntyvät heidän puolelleen eli tykkään jos karhukopla saa rahaa ikä jää kiinni. Mutta Rosan tarinoissa karhulaiset kuvataan niin pahoina että kannustan Roopea :D
Kurmeloinen
Lainaus käyttäjältä: FergusNiin joo kyllähän makin muita luen ei siinä mitään mutta jos vaikka jossain per hedmanin tarinassa sanotaan että akuankalla on pekka niminen isosetä se tarina on tayttää schaibaa.
Jep, esim mä en pidä yhtään jostain William van Hornin tarinoista, kun niissä esim. Roopella on joku ihmeen pummi veli, Unkka T. Kumiankka. Eli se RosaBarks-sukupuu on se ainoa oikea, mitä olen itse mieltänyt ankkain suvusta.
Sivuja: 1