Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Mikki Hiiri

(99 viestiä)
TKal
Aikaisemmin aloittamani Mikki Hiiri-aihe poistui, joten taitaa olla tarpeellista aloittaa uusi, onhan Mikki kuitenkin tärkein Disney-hahmo. Tänne siis keskustelua ja nippelitietoa kyseisestä hahmosta.

Omasta mielestäni Mikki Hiiri on hyvä hahmo, erityisesti pidän pitkistä Paul Murryn piirtämistä sarjoista, joita löytyy mm. Aku-Paloista ja vanhoista Aku Ankka-lehdistä. Näissä sarjoissahan Mikin kanssa seikkailee yleensä myös Hessu Hopo. Muita vakiohahmoja ovat mm. Musta Pekka ja poliisimestari Sisu.

Nippelitietoa:
- Mikin englanninkielinen nimi on Mickey Mouse
- Walt Disney antoi Mikille oman äänensä
- Yksi Walt Disneyn kuuluisista lauseista oli: "Muistakaa, että kaikki alkoi hiirestä."
akuankka1313
Pistän nyt lisää nippelitietoa, vaikka Mikki onkin inhokkihahmoni.
-Ensidebyytti tapahtui ohjelmassa "Höyrylaiva Ville", vuonna 1928
-Mikin tyttöystävä on Minni Hiiri
-Mikin ruotsinkielinen nimi on Musse Pigg
Crosby
Itse en ihmeemmin Mikistä pidä. Jokunen poikkeuskin saattaa löytyä. Pallokorvan tarinat eivät vain iske samalla tavalla kuin useimmat ankkatarinat. En oikein osaa sanoa mikä on syynä mutta joku siinä vaan mättää. Ehkä se on osasyy että aika monet mikkitarinat ovat samanlaisia. Esimerkiksi salapoliisina ja varkaita pysäyttämässä hän tuntuu olevan melkein aina. Ja niistäkin lähes kaikki noudattavat samaa kaavaa että Mikki nousee vaikeuksien kautta voittoon. Eli pysäyttää aina rosvot loppujen lopuksi vaikka olisi aivan pihalla tapauksesta tai suuressa pulassa.
Herkkukurkku
Juuh, Mikki-tarinat toistaa itteään. Mutta kyllä poikkeuksiakin on. Varsinki Payl Murry ja Ferioli tekee hauskoja Mikki-tarinoita ;) Ihan hauska hahmo.
akuankka1313
Ei toki aina Mikki-tarinat surkeita ole. McGrealit tekevät tosin aivan surkeita Mikkihypersuperseikkailuhiiritarinoita, mutta Esim. Andreas Pihl ja Darko Macan tekevät erikoisempia.
Etsivä Kaasi
Itse Mikki on mielestäni hyvä hahmo, eikä mitenkään pilaa Ankka maailmaa. Vanhat Mikit on rautaa. Esim: Gottfredsonin kaikki tarinat. Esim: Mikki Hiiri postilentäjänä. Murry on toinen suosikeistani Mikki piirtäjistä. Nykyiset Mikit ovat yleensä %#%#¤/, mutta kyllä poikkeuksiakin löytyy. Taskareissa ja Roope-sedäs on joskus todella hyviä Mikkejä. :)
Uka Ankka
Paul Murryn Mikkejä on ilo lukea, ja myös Gottfredsonin, mutta nämä nykyiset Mikki tarinat ovat niin tylsiä ja itseään toistavia, mutta kyllä myös näitä uudempiakin lukee.
Turtana
Mielestäni Mikki on melko mitäänsanomaton tyyppi. Vaikka kyllä vanhimmat Mikki-tarinat ovat hauskaa luettavaa, niissä pallokorva on mukavan vekkuli heppu. Ne uudemmat ovat sitten vähän itseään (tai toisiaan) toistavia.. Ainakin ne mitä olen lukenu.
Kääk13
Tanskalaisissa julkaisuissa Mikki tosiaan on melko tylsä tyyppi, mutta kun hypätään italialaisten remmiin, niin johan alkoi Lyyti kirjoittamaan.

Italialaiset osaavat oikeasti käyttää Mikkiä monipuolistesti ja mielenkiintoisesti.
Egmontilla taas suurin osa tarinoista ovat sellaisia 8-16 sivuisia joihin koetetaan ahtaa jotain ihmeellistä joka ei kertakaikkiaan voi onnistua.

Mielestäni parhaat Mikki käsikirjoittajat italiassa ovat Casty, Romano Scarpa, Corrado Mastantuono, Massimo De Vita... Ja Giorgio Cavazzanon Casablanca on aivan mahtava.
Egmontilta paras on kiistatta Andreas Pihl,
mutta Italo Mikkiä lukee mielellään...
jojo3
Katos vain, en olekaan vastannut tänne :P

Minusta Mikki-tarinoiden laatu riippuu ihan käsikirjoittajasta ja piirtäjästä.
Gottfredsonin Mikkejä luen innolla, niistä eivät Mikit enää parane.
Muita hyviä piirtäjiä ovat minun mielestä Miguel ja Rodriquez.
Bill Walshin käsikirjoittamat ja Rodriquezin piirtämät Mikki-vitsisarjat ovat todella mahtavia, jotkut menevät jopa Gottfredsonin pitkien tarinoiden ohi.

Eivät Mikit Akuja lyö, mutta jotkut niistä ovat ihan mahtavaa kamaa.

*edit*
Mielipiteeni Murryn Mikeistä on muuttunut tässä. Mielestäni Murryn pitkät seikkailut ovat parhaimpia Mikkejä.
akuankka1313
Casty, Andreas Pihl ja Massimo de Vita ovat huippuja tekemään Mikki-kässäreitä!

Castyn tarinoissa on aina selkeästi joku pahis joka on keksinyt uuden erikoisen keksinnön. Ja Mikki rupeaa selvittämään tapausta... Vaikka juoni saattaakin kuulostaa loppuunkuluneelta, silti siinä on jotain uutta mukana.

Pihl taas... Äkkiseltään tulee mieleen vain yksi Pihlin kirjoittama Mikki-sarjis. Yllätys, yllätys, joka oli mielestäni yksi erikoisimmista tarinoista. Mikki tosin leikkii taas sankaria, mutta kommelluksesta toiseen juoksemisesta pidän!

Massimo de Vita, hän on huippu tekemään Pohjola-tarinoita. Vaikka yleensä tulee semminen koskatämätarinaloppuu-tunne, niin tässä tuleekin kumpatämätarinaeiikinäloppuisi-tunne. Johtuu kai paljosta huumorista, uudenaikaisesta fantasiasta ja ironiasta.
crackmann
Itse voisin sanoa, että inhoan Mikki Hiiri-tarinoita, en tosin kaikkia, mutta suurinta osaa niistä...
Mikki on liian ärsyttävä pikkuhiiri, joka tunkee paksun nenänsä joka paikkaan :D Tarinoiden loput ovat jo arvattavissa: Mikki selvittää mysteerin ja kaikki on hyvin! Toisin kuin Aku-tarinoissa, joissa loput ovat joskus erilaisiakin. :)
Bomber
crackmann, eikös se ollut Romano Scarpa joka sanoi: pidän enemmän mikeistä, koska Mikki Hiiri voi olla joka tarinassa eri persoona, kun taas ankkamaailmassa kaikki hahmot seuraavat samaa viivaa aina: aku on tuittupää, pelle nero keksijä jne.
HN Erkka
Mikistä en pidä yhtään! >:(
Ankat ovat kyllä parempia, ehdottomasti.
Yksi Mikki-sarjis pilaa koko lehden.
Aina se pallokorva tunkeutuu joka paikkaan,
Ainoastaan Paul Murryt menee. (Joskus)
Luen kyllä mikkejäkin, mutta voin sanoo ettei
mitään mahtavia. :P
mastermind
Kyllähän Ankka-tarinat vie Mikki-tarnoita 100-0, Koska Mikki on niin yksiulotteinen hamo. Hesu sentään tuo vähän väriä. Mutta on niitä hyviäkiin Mikki-tarinoita, esim. Paul Murryn Mikit ovat erittäin hyviä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7