Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Mikki Hiiri

(99 viestiä)
kirja
Itse pidän Mikistä. :D

Topicissa on sanottu, että Mikki on liian täydellinen. No, kaikkeahan on liioiteltu Aku Ankoissa: Akun epäonnea, Hessun outoutta, Hannun onnea, Mikin taitoja, Roopen rikkautta... Se on yksi Akkareiden hyvistä puolista, sillä ketään ei kiinnostaisi lukea tavallista sarjaa, jossa kaikki olisivat tavallisia. ;)

Mikki on siis muihin verrattuna aivan normaali hahmo, koska jotain hänen ominaisuuttaan on liioteltu. ^^

Mikki-piirtäjiä on pelästyttävän vähän. Se johtuu juuri siitä, että hänestä ei pidetä, lukijat eivätkä piirtäjät eivät pidä, koska hän on liian täydellinen. Itse lukeudun poikkeuksiin. Mikki-sarjoja on vähän, mutta se on niiden hyvä puoli, sillä niihin ei kyllästy. Itseäni ei huvittaisi kerran viikossa lukea Mikin täydellisyydestä, mutta kymmenen kertaa vuodessa se kyllä onnistuu. Harvinaisuus estää kyllästymisen.

Jos sanotaan, että Mikki Hiirestä kertovat sarjat toistavat itseään, mieti tätä, kiitos:
- Aku Ankka on usein sarjojen alussa hyvä jossain ammatissa, mutta sitten epäonnistuu siinä.
- Entäs Milla Magia? Lentelee luudallaan, heittelee posauspommeja, epäonnistuu aina. Jos tämä ei ole itseääntoistavaa, niin mikä sitten? :D
- Karhukopla samaten.
- Hannu Hanhi: Onnesta onneen. Neliapilasta neliapilaan.
Esimerkkejä löytyy huimasti. Karu totuus on, että Aku Ankka toistaa itseään. Onneksi. Juuri siksi Aku Ankka on juuri Aku Ankka eikä lehti, joka muuttuu jokaisella kerralla erilaiseksi.

Mikki-tarinoissa on myös itseääntoistamaton puoli: Joka kerta uusi rosvo, uusia poliisin apulaisia, uusia ryöstökohteita... Ei se sittenkään ole niin itseääntoistava, eihän? :D

Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta oma mielipiteeni on, että Mikki on yksi värikkäimmistä hahmoista, sillä häneen ei kyllästy ja hänen tarinoistaan löytyy monipuolisuutta.

~kirja
samppali
Kyllä kirja antoi paljon pohdittavaa. Tottahan Mikki tarinoiden juoni toistaa itseään, hän saa uuden rikoksen, selvittää sen yms, mutta tarinat sijoittuvat eri ympäristöihin ja rikolliset ovat monesti täysin uusia tuttavuuksia. Eli tarkemmin ajateltuna tarinat ovatkin aika erilaisia.

Uusissa Mikki-tarinoissa ärsyttää lähinnä hiiren uskomaton hinku tunkea siimahäntänsä jokaiseen soppaan. Ja aina hän huomaa pienenkin johtolangan, hyvänä esimerkkinä dekkaripähkinät. Tämä asia taas johtuu luultavasti sivumäärästä. Tarinat eivät saa olla mitään 100 sivuisia järkäleitä, koska nykyisin suositaan yleensä 20-40 sivun tarinoita. Tämän takia esimerkiksi johtolangan etsintää ei voi venyttää paria sivua pitemmäksi, koska silloin se veisi liian monta sivua tarinalta. Kun johtolanka löytyy nopeasti, jää tarinan kertomiselle enemmän aikaa. Joten on helpompi kirjoittaa tarina, jossa Mikki hoksaa nopeasti, kuka on syyllinen, tai löytää johtolangan ensimmäisellä katsauksella rikospaikkaan.

Lainaus käyttäjältä: kirjaMikki-piirtäjiä on pelästyttävän vähän. Se johtuu juuri siitä, että hänestä ei pidetä, lukijat eivätkä piirtäjät eivät pidä, koska hän on liian täydellinen.
Tässä olen eri mieltä. Mikkihän on muualla maailmassa erittäin suosittu hahmo. Ameriikoissa taitaa olla suosituin. Eli ei johdu siitä, että lukijat eivät pidä. Ja pitävät piirtäjätkin, eivät he tarinoita muuten piirtäisi. Eivätkä opettelisi edes piirtämään Mikkiä. Mikki-tarinoita on varmasti useita suomentamatta, mutta huonon levikin takia niitä ei Suomeen paljoa hankita. Suomi ei ole sarjakuvien luvattu maa, ikävä kyllä.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: samppaliMikkihän on muualla maailmassa erittäin suosittu hahmo. Ameriikoissa taitaa olla suosituin.
Luulen, että Barksin ankat ovat suositumpia. Ainakin uusissa WDC*-lehdissä on Barksin 10-sivuisia. Tosin Gottfredsoniakin näyttää olevan. Ken tietää.

Lainaus käyttäjältä: samppaliSuomi ei ole sarjakuvien luvattu maa, ikävä kyllä.
Suomi ei ole Mikki-sarjakuvien luvattu maa, ankkojen kyllä. :-]

* WDC = Walt Disney's Comics and Stories
Rosattaja
Mikki on huonoin hahmo, jonka tiedän. Mikki on aina niin nerokas ja välkky. Mikki tarinat luen taskareista ja lehdistä viimeisenä jotkin olen jopa jättänyt lukematta.
Fauntleroy
Mikki täyttää tänään pyöreitä. Odotan innolla huomista juhlanumeroa.

http://www.yle.fi/uutiset/pop/oikea/id107765.html
Aku Vankka
Onnea vain Mikillekin :)
Aika uskomatontahan se on, kahdeksankymmentä vuotta. Itsekin odotan innolla huomista juhlanumeroa, melkein päivälleen oikeana päivänäkin ilmestyy. Ja ensi vuonna sitten Akun 75-vuotissynttärit..
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka Minitaskari-ketjustaTähän mennessä olen lukenut vain neljä oikeasti hyvää Mikki-tarinaa
Minua kiinnostaisi kovasti tietää, mitä tarinoita ne neljä ovat.
Aku Vankka
Gottfredsonin Mustakaavun ensirötökset ja Mikki Hiiri ja Robin Hood. Sitten kaksi myöskin aika pitkää, suhteellisen vanhaa tarinaa, mutta nimet eivät nyt muistu mieleen.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaMikki Hiiri ja Robin Hood.
Jos pidät tuota yhtenä parhaimmista Mikki-tarinoista, niin ihmettelen suuresti. Kyllä Floydilta löytyy paljon, paljon parempia sarjoja kuin tuo. Noh, mielipiteitä on aina erilaisia...

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaSitten kaksi myöskin aika pitkää, suhteellisen vanhaa tarinaa, mutta nimet eivät nyt muistu mieleen.
Ovatko nämäkin Gottfredsonia?
Kreach
Robin Hood oli melko huono. Parhaimpia Gottfredsoneja ovat Mikki postilentäjänä sekä Mustakaavun ensirötökset. Varsinkin ensimmäseksi mainittu on hyvä. (En olekaan Gottfredsonilta pahemmin Mikkejä lukenutkaan).

Vanhojen taskarien dekkari -mikit ovat myöskin hyviä, joskus jopa loistavia. Sekä Casty tekee mielettömän hyviä tarinoita!
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaGottfredsonin Mustakaavun ensirötökset ja Mikki Hiiri ja Robin Hood. Sitten kaksi myöskin aika pitkää, suhteellisen vanhaa tarinaa, mutta nimet eivät nyt muistu mieleen.
Et näemmä ole lukenut paljoa Gottfredsonin tarinoita...
Oletteko lukeneet Dekkari-Mikki-sarjan tarinoita? Parempaa Mikkiä ei mielestäni löydy 20-vuoden säteellä. Katsokaa vaikka taskukirjatietokannan ja Inducksin arvosteluja, jos epäröitte.

Gottfredson teki muutamia poikkeuksellisen hyviä tarinoita, kuten myös Scarpa ja Martina. Casty ja Faraci ovat tämän vuosituhannen parhaimpia Mikki-käsikirjoittajia. 90-luvun Dekkari-Mikki-käsikirjoittajat, kuten Kurt Behnke, Henning Kure, Spectrum Associates, Elizabeth Rowe, Bob Langhans jne. olivat aikanaan todellisia mestareita. Dekkari-Mikki-sarjan osista mainitsen taskukirjoissa julkaistut Laventelinainen- (AATK 196), Kauhujen kartano- (AATK 181) ja Lauri Liekkimeren tapaus-tarinat (AATK 202).

Dekkari-Mikki-sarjassa on parempiakin tarinoita, mutta ne julkaistiin nyttemmin tuntemattomammissa "Mikin Dekkaripokkareissa". Surullisinta on, ettei kaikkia tarinoita julkaistu Suomessa. Ehkäpä synkkä ilmapiiri ja kehittyneempi tarinankerronta eivät vedonneet nuorempiin lukijoihin. Jos joku etsii hyviä Mikki-tarinoita, kannattaa etsiä Dekkari-Mikki-sarjan tarinoita sisältäviä tuotteita. "Hiiri, joka tiesi liikaa"-pokkari, joka julkaistiin Mikin 75-vuotissynttärien kunniaksi vuonna 2003 sisälsi näitä tarinoita.

Mielestäni paras Mikki-tarina on Martinan Mustan aaveen arvoitus (Kalin kynsi-erikoisnumero ja AATK 55). Toiseksi paras on hehkuttamani Dekkari-Mikki-sarjan Laventelinainen.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: Mikko MToiseksi paras on hehkuttamani Dekkari-Mikki-sarjan Laventelinainen.
Tämän olen lukenut. Tarinassa on jotenkin ahdistunut ja synkkä tunnelma, jota käsikirjoittaja on varmasti hakenutkin. Kuitenkin myös todella jännittävä. Bob Langhans osaa hyvin kuljettaa juonta sopivan rauhallisesti eteenpäin. Loistava tarina.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Mikko MOletteko lukeneet Dekkari-Mikki-sarjan tarinoita?

Jos joku etsii hyviä Mikki-tarinoita, kannattaa etsiä Dekkari-Mikki-sarjan tarinoita sisältäviä tuotteita. "Hiiri, joka tiesi liikaa"-pokkari, joka julkaistiin Mikin 75-vuotissynttärien kunniaksi vuonna 2003 sisälsi näitä tarinoita.

Ostin ko. pokkarin kirjamessuilta mutta en ole saanut edes avatuksi sitä. Pitäisi varmaan...

Lainaus käyttäjältä: Mikko MMielestäni paras Mikki-tarina on Martinan Mustan aaveen arvoitus (Kalin kynsi-erikoisnumero ja AATK 55).
Tuo on kyllä aivan uskomaton tarina. Se on jännittävä ja joiltain osin jopa pelottava. Muistan ikuisesti sen kohdan, kun Mikki yrittää murhata Poliisimestari Sisun...
Heti alusta asti tarina koukuttaa lukijansa - niin kuin Mustakaapu koukuttaa Mikin hypnoosilla.

Kalin kynsi on myös loistava tarina. Sekin on todella jännittävä (tai ainakin se silloin joskus alle 10-vuotiaana oli).

Edit2: Mielestäni parhaat Mikki-tarinat kautta aikojen:

- Mustan aaveen arvoitus (Martina & Scarpa)
- Kalin kynsi (Scarpa)
- Mikki Hiiri ja irokeesikaulanauha (Scarpa)
- Kuningatar Kalhoan ikuinen tuli (Scarpa)
- Mikki ja neljäs ulottuvuus (Scarpa)
- Mustakaavun ensirötökset (De Maris & Gottfredson)
- Postilentäjä (Osborne & Gottfredson)
- Yölinnan salaisuus (Smith & Gottfredson)
- Moookin aarre (Walsh & Gottfredson)
- Mikki Hiiri ja seitsemän kummitusta (Osborne & Gottfredson)
- Casablanca (Cavazzano)
- Taikamiekka-trilogia (De Vita)
- Shambor-trilogian osat I, II ja III (McGreal & Ferioli)
- Keppostelijat (Petrucha & Ferioli)
- Mikki Hiiri ja junanryöstäjät (Fallberg & Murry)
- Merirosvojen kynsissä (Fallberg & Murry)
- Mikki Hiiri poliisin palveluksessa (Fallberg & Murry)
Aku Vankka
Mikki Postilentäjänä, hyvä kun mainitsit Kreach, se nimittäin on myös yksi suosikeistani. Joo, Casty tekee erittäin hyviä Mikki-tarinoita, on tullut jo aika monta niistä luettua taskareissa.
samppali
Mustan aaveen arvoitus on kaikkien aikojen paras Mikki -tarina. Tämä on aika paljon sanottu, koska hyviä Mikkejä on todella monta. Siltikin tämä nousee ylitse muiden. Pienenä se oli pelottava ja todellakin koukuttava tarina. Poliisimestari Sisun murhayritys ja kaikkea... Ei sellaista nykyään enää nähdä, eikä tulla näkemäänkään. Nykyään ei tälle tasolle, ikävä kyllä, enää päästä. Casty on ainoa potentiaalinen ehdokas, mutta tuskin.

Tämän takia oma innostukseni Ankkaan on loppunut käytännössä kokonaan. Parhaat tarinat on kaluttu monta kertaa läpi, ja uudet eivät enää yllä samalle tasolle. Näin myös hiiri -tarinoissa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7