Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Äänestys: Ankkalinnan pahin roisto?

(52 viestiä)
samppali
Kertokaapas kuka ankkalinnan roistoista on mielestänne pahin. Kunnon perustelut vaaditaan.

Itse olen kahden vaiheilla. Se on joko Mustakaapu tai Musta Pekka. Pitkällisen pohdinnan tuloksena päädyin kuitenkin Mustakaapuun. Hän pyrkii päämääräänsä keinoja kaihtamatta, kuten voi huomata AATK 55 ensimmäisestä tarinasta "Mustan aaveen arvoitus". Kyseisessä Tarinassa Mustakaapu menee jopa niin pitkälle, että yrittää Mikin kautta murhata poliisimestari Simo Sisun. Ikävä kyllä nykyinen mustakaapu on aika tylsähkö hahmo, ja sensuurin takia nykyään ei tuollaisia tarinoita enään annettaisi luultavasti julkaista.

Itse siis vastaan Mustakaapu, mutta hyvänä kakkosena tulee Musta Pekka, joka on parhaimmillaan Paul Murryn legendaarisissa Mikki -jatkiksissa apunaan monet muut konnat.

E: Laitoin Millan mukaan vaikka ei hän nyt varsinainen roisto olekkaan, mutta yrittäähän hän varastaa Roopen ensilantin...
Nyt siis äänestämään ja perustelemaan vastauksiaan. ;)
Kreach
Noista vaihtoehdoista potentiaaliseksi voittajaksi olisi neljä roistoa.

Sanottakoon ensimmäisenä Musta Pekka, joka on aito ja oikea roisto, eikä parannusta tee vaikka saisi siitä miljoonan. Ei pysty olemaan tekemättä rikoksia. Mikki Hiiren oikea päänvaiva, harvemmin Aku seikkailuissa nähty. Pekasta saadaan kunnon kelmi, jos soppaa on heitetty myös hänen keksijä serkkunsa Karvakatti.

Tulemmekin seuraavaksi toiseen Mikin vastukseen, eli Mustakaapuun. Jos Musta Pekka yrittää aina suoraviivaista taktiikkaa Hertan ja Karvakatin kanssa, niin Mustakaapu juonii aina itse kaiken. Erittäin pahamainen roisto, joka on pukeutunut lisäksi naamioon.

P.J Petkunterä puolestaan ei sääli vastustajiaan ollenkaan, keinoja kaittamatta hän on yleensä nappaamassa saaliin Roopen nenän edestä. Musta Ritari kuului myös tähän kaartiin, mutta Milla Magia ja Karhukopla harvemmin ovat tosissaan, yleensä naurettavia. Itse kuitenkin päädyn kahteen nyt ensimmäiseksi: Musta Pekkaan ja Mustakaapuun. Pekka on joskus myös tälläinen naurettava, joten sanottakoon, että Mustakaapu vie roistojen voiton. Pravoo, Kaapu!
Bomber
Arsene Lupin vie kaikkia ihan 100-0. Pöllii joltakin kalsarit silmänräpäyksessa ja tiirikoi lukon vaikka viiksikarvalla. Aksentilla veti myös ääntäni hänelle päin. Mustana ritarina raaka ja kylmä peltiseppo. Kova jätkä!

Kuten edeltäjätkin sanoivat, myös minun mielestäni Karhukopla piirretään usein parin tollon kelmin sähellysporukaksi, jotka eivät pääse piikkilanka-aidastakaan läpi, tai häviävät tappelussa ankanpojille. Pidän joidenkin piirtäjien näkemyksestä jolloin he ovat kunnon sikoja, kuten kunnon rovon pitäisikin olla. Karhuvaari näytti puuttuvan, vai lasketaanko hänet Karhukoplaan?

Musta Pekka on myös kova jätkä, vie kaikkia tappelussa mennen tullen ja karjuu kätyreilleen. Mustakaapu on ihan nero, mutta ehkä vähän heiveröinen. P.J. Petkunterä on myös ihan kylmä, ei sääli ketään, ja yrittää päästää Roopen pois päiviltä minkä kerkeää. Milla Magian lasken myös aika pelleksi, paitsi ehkä Rosan ja Barksin tarinoissa. Brutopian konsuli jäi pois, sehän on kanssa aika kova.

Voiton vei Musta Ritari!
Fauntleroy
Eihän tästä tarvitse edes keskustella! Arpin Luséne alias Musta Ritari voittaa kaikki mennen tullen! Niinkuin Bomber sanoi, voi pölliä kalsarit silmänräpäyksessä, tai tiirikoida lukon viiksikarvalla. Ohjukset hajoavat, luodit eivät tehoa, eivätkä edes happoaltaat. Hiipii katossa niinkuin hämähäkki. Mikään ei pysäytä Mustaa Ritaria. Paitsi ehkä matto. Hauska aksentti ja taitava mes-tahriva-ras. Ei hamua ryöstösaalista vaan kunniaa.

Toiseksi pahin on Mustakaapu. Jossainhan se luki, että yleensä Ankkalinnan roistot ovat tunaroivia hutiluksia, mutta Kaapu ei ole. Suunnittelee ryöstönsä aina taitavasti, mutta kaatuu aina omaan nokkeluuteensa. Plussaa tuo hyytävä musta kaapu.

Karhukopla on myös aika paha. Rosan ja Barksin tarinoissa parhaimmillaan. Petkunterä on myös paha roisto. Ei sääli ketään päästääkseen tavoitteeseensa. Hyvä esimerkki löytyy siitä Barksin peruukkitarinasta.
TKal
Itse äänestin P.J. Petkunterää, itse pidän hänen juonittelujensa seuraamisesta. Melko samantyylisiin konsteihinhan turvautuu usein myös Kulta-Into Pii, mutta hänhän ei ole mikään konna, vaikka Roopen vihollisiin ehdottomasti kuuluukin.

Karhukoplan konnat taas ovat usein melkoisen tyhmiä, jos ryöstö vaikkapa sattuukin onnistumaankin, tyritään lopussa vielä jotenkin ja esitellään niitä ryöstettyjä rahoja kaikille. Milla Magiaa taas ei voi minusta pitää tyhmänä tai hauskana, sillä hänen yrityksensä Roopen ensilantin viemiseen ovat usein melko kekseliäitäkin.

Musta ritari kuuluu ehdottomasti varteenotettaviin nimiin Roopen vihollisista puhuttaessa. Aksentista en kuitenkaan erityisemmin pidä, mutta ei se muuten hyvää hahmoa kyllä pilaa.

Mustakaapu ja Musta Pekka taas ovat Mikki Hiiren vakiovastustajia. Näistä enemmän pidän Mustakaavusta, joka todellakin suunnittelee rikoksensa huolella ja jättää myös rikospaikalle oman merkkinsä. Musta Pekkakin on ihan hyvä, mutta rikosyritykset eivät ole yhtä hienoja kuin Mustakaavulla.
rhino
Lainaus käyttäjältä: BomberArsene Lupin vie kaikkia ihan 100-0.
Se on Arpin Lusene. Arsene Lupinia ei ole edes koskaan mainittu missään Rosa-tarinassa. Arsene Lupin seikkailee aivan muissa kirjoissa.
Bomber
Joo mä taisin sekottaa sen alkuperäisversion ja väännöksen :D
Anonymous
Musta ritari on pahin, mutta hän ei ole vakituinen roisto Ankkalinnassa, joten se voisi olla joku muu. ???
rhino
Joo-o, itse laitoin mustakaavun, koska muut roistot ovat tumpeloita. Mustakaapu ei.
The Aku Man
Jaahas että tämmöstä...kirjotan mun mokan takia koko jutun uudestaan.

Karhukopla: Koittaa jatkuvasti varastaa Roopelta massia, mutta kun ei onnistu niin ei onnistu
Hehän ovat häpeä pilkku koko Ankkalinnalle...Arvosana: 7+ tippui välierissä

Milla Magia: Ei kunnon roisto eikä asu Ankkikses...Ankkalinnassa. As: 6- tippui karsinnoissa

Pj Petkunperä: Ei yhtä paha roisto kun karhukopla, mutta parempi kuin Milla.As: 7 tippui alku lohkossa

Mustakaapu: Nerokas ja fiksu roisto, joka olisi monta kertaa onnistunut ilman Mikki Hiirtä. As: 9½ Voitti mestaruuden

Musta Ritari:Taitava roisto, joka pöllii kaikki alta aikayksikön. As: 9+ pääsi finaaliin.

Elikkäs Mustakaapu on minun vastaukseni
Bomber
???? Must Ritari antaa köyhille massia?
Taisit sekoittaa hänet hahmon "originaaliversioon", Arsene Lupiniin.
Tai sitten sulla on pää täynnä Robin Hoodia ym.
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: Bomber???? Must Ritari antaa köyhille massia?
Taisit sekoittaa hänet hahmon "originaaliversioon", Arsene Lupiniin.
Tai sitten sulla on pää täynnä Robin Hoodia ym.

Jep nyt menin iha sekasin...sorry my mouka (suommennos: mun moka)...pitääpäs korjata se ja vähä äkkiä. Anteeks viel kerran, joku on jo saannu varmasti mun takia hirveet traumat! Sorry

ps. Luin kyl just ennen tän kirjottamista Robin Hoodista. ;)
Jukka
Karhukoplalla on aina se yleinen ongelma, eli tyhmyys tiivistyy porukassa. Yhdellä on hyvä idea, muut pilaavat sen toteutuksella. Suuren porukan ongelma on aina se, että yhden mokaamisesta kärsii koko joukkio. Näin myös Musta Pekan kohdalla. Musta Pekalla on vähän samaa taipumusta, kun hän työskentelee apuriensa kanssa. Hommaa kaatuu aina jonkun apurin mokaan.

Milla Magia osaa loitsimisellaan välillisesti yllättämään. Loitsut ovat aina rajallisia, ja vaikutukset usein loppuvat äkkiseltään. Pj Petkunperä hallitsee myös keplottelemisen taidot, mutta ei ole kertaakaan tainnut "kunnolla" hallita Roopen omaisuutta pidemmän aikaa.

Mustakaavun ja Arpin Lusenen taistelu kärkisijasta on tiukka. Mustakaapu on lukemattomien tarinoiden avulla osoittanut, että hänellä riittää älyä ja osaamista huijata Mikkiä ja koko poliisivoimia. Arpin eli "Musta Ritari" taas on vain muutamassa tarinassa esiintynyt, mutta tehnyt erittäin vaikuttavaa jälkeä.

Tuomioni on tämä: Mustakaapu on pidemmällä aikavälillä parempi roisto, Arpin taas lyhyemmällä aikavälillä.
kirja
Itseni mielestä melko selvä peli.
Mustalla Ritarilla on erikoiskykyjä, joita hän käyttää. Hänellä on siis etua. Musta Ritari on jopa onnistunut joskus tuhoamaan rahoja. Don Rosa piirtää Mustan Ritarin huumorin sävyttämänä, joten häneen on helppo tykästyä. Musta Ritari on paljon taitavampi kuin mm. Karhukopla, kuka tahansa ei osaa tippua niin taitavasti ;) Tai saada lukkoa auki vaikka viiksikarvalla (ks. Don Rosan uusin Musta Ritari-tarina). Mustalla Ritarilla on etujensa lisäksi myös paljon taitoa.
Ääneni meni hänelle. :)
~kirja
Karhula
1. Kyllä se pahin roisto on Mustakaapu! Se vain jotankin aina iskee ja tarinat on hyvää kamaa. Lisäksi aivan uskomattoman kekseliäs roisto. Jos ei Mikki tulisi aina sen tiellä niin poliiseilla ei olisi mitään majiksia.

2. Toisena tulee ehdottomasti Arpin Lusene alias Musta Ritari, koska se on vaan niin hyvä hahmo kun se aina laittaa sen haarniskan ja lähtee tekemään varkauksia. Olen vain jotenkin pitänyt siitä lähtien kun luin ekakerran Musta Ritari tarinan!

3. Kolmanneksi sijoittaisin Milla Magian vaikkei hän asukaan Ankkalinnassa niin ei Arpin Lusenekään asu vakituisesti Ankkalinnassa. Laitan kolmanneksi Milla Magian siksi, koska jotenkin ne on aina kivoja vaihteluja kun Milla yrittää varastaa Roopen ensilantin. Lempi Milla tarina taitaakin olla tuo Maailman rikkain noita.
Sivuja: 1 2 3 4