Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Iines Ankka

(24 viestiä)
kirja
Edes Iineksestä ei ole vielä topicia. Se pitää kyllä korjata.

Iines Ankka on yksi Ankkalinnan ensimmäisistä naishahmoista. Iineksen luojasta ei ole varmaa tietoa.

Seuraavassa muutamia kysymyksiä. Ei ole tarkoitus, että niihin vain vastattaisiin. Niiden tarkoitus on herättää keskustelua. Lisäksi ne alustavat viestiäni.

Ansaitsisiko Iines enemmän sarjoja?
Aku vai Hannu?
Onko Leenu, Liinu ja Tiinu-tarinoita tarpeeksi, liikaa vai liian vähän?
Mitä Iines merkitsee sarjakuville?
Iines-lehti, turha vai hyödyllinen?
Mitä Iineksestä puuttuu?
Mitä Iines mekitsee Akkarille?
Miten Iines on vaikuttanut?
Onko Iines mielestäsi liian stereotypiamainen?
Onko Iines-tarinoita liikaa/liian vähän mielestäsi?
Iines, viekö tarinoita eteenpäin vai onko vain sivuhahmo?
Mikä on Iineksen rooli Akkareissa?
Onko Iines oikeasti hyödyllinen?
Ansaitsevatko useimmat vain Iineksestä kertovat tarinat lukemisen?
Kuka on paras Iines-piirtäjä?
Mikä on paras lukemasi Iines-tarina?
Toistaako Iines itseään liikaa? Voiko Iinekseen kyllästyä?
Mikä on parasta Iineksen luonteessa?
Mikä on huonointa Iineksen luonteessa?
Pitäisikö Iinestä muuttaa jotenkin?
Mikä on mielestäsi paras työ Iinekselle? Pitääkö Iinekselle kuvata työtä?

Iines on omalaatuinen hahmo. Hän ei ole ainoa omalaatuinen. Se on vain hyvää Akkarille. Iineksestä saa aikaan paljon tarinoita, koska hän on niin omalaatuinen. Iines on todellakin ainoa hiemankin Iinesmäinen. Iinestä ei voi sekottaa keneenkään muuhun.
Koska Iines on niin omalaatuinen, on useita tarinoita, joissa hän on päähenkilö. Se on hyvä asia. Päähenkilöksi vaaditaan joku vahva persoona. Omalaatuisuus on vahvan esiaste. Koska Iines on omalaatuinen, hän sopii hienosti päähenkilöksi, sillä Iineksen omalaatuisuudella saadaan useiden tarinoiden juonet aikaan. Iines voi ratkaista asian omalla tavallaan (esim. Hessu on ratkaissut paljon rikoksia) tai vaikka aiheuttaa itse jotain. Kaikki nuo asiat saavat alkunsa Iineksen omalaatuisuudesta. Omalaatuisia hahmoja ei oikeastaan koskaan voi olla liikaa, koska juuri kaikki omalaatuiset saavat tarinat eloon. Akkarikin elää melko paljolti omalaatuisista hahmoista, sillä Akkarin juonet perustuvat juuri omalaatuisuuteen. Eivät ankkajulkaisut oikeastaan muuta voikaan tehdä, kun kaikki hahmot ovat kuten Iines: Loppuun asti omalaatuisia.

Iineksen luonne on täysin oma lukunsa. Se on äärimmäisen vaihteleva, sillä eri tarinoissa se kuvataan täysin eri tavoilla. Luonnekin liittyy edellämainittuun omalaatuisuuteen. Koska Iineksen luonne vaihtelee todella paljon, saadaan paljon erilaisia tarinoita, joissa kuitenkin teemana on Iineksen omalaatuisuus. (Lähes kaikissa tarinoissa nykyään on teemana tai ''piiloteemana'' omalaatuisuus, kuitenkin poikkeuksia löytyy, esim. uusimmassa Akkarissa Huli ja Vili-tarina.) Iineksen luonteesta löytyy useita piirteitä, jotka vaihtelevat. Niihin kuuluvat ainakin äkkipikaisuus, listaaminen sekä Aku vai Hannu-mielipide (jonka voi lukea myös muuksi asiaksi kuin luonteenpiirteeksi). On hyvä, että Iineksellä on useita erilaisia luonteita, sillä se estää kyllästymistä. Kun Iines on niin erilainen eri tarinoissa, Iinekseen on paljon hankalampi kyllästyä. Iineksestä saa myös todella paljon erilaisia tarinoita, koska samanlaisesta Iineksestä (eli sama luonne) ei paljoa tarinoita kannata tehdä, koska niihin kyllästytään, mutta kun luonne vaihtelee todella paljon, Iineksestä saa aikaan todella paljon tarinoita. Iines onkin yksi päähenkilöistä. Iineksen luonteista saa paljon yksisivuisia tarinoita, mutta pidemmissä tarinoissa hänen luonteensa voi olla suuressa osassa. Iineksestä saa myös ''keskipituisia'' tarinoita, joissa käytetään luonnetta apuna. Iineksen luonne soveltuu siis oikeastaan kaikkiin tarinoihin, koska se muuttuu, vaihtuu eli ei pysy käytännössä missään tarinoissa samana. Mikäli olet lukenut Iines-aiheisia tarinoita, luultavasti oletkin huomannut niistä Iineksen vaihtelevan luonteen. Se saattaa vaihtua kesken tarinankin. Omasta mielestäni se on hyvä, koska Iinekseen ei voi kyllästyä (ta Iines ei ainakaan toista itseään), tarinoihin saadaan uusia näkökulmia ja Iines antaa useita eri aiheita tarinoille. Iines onkin Roope-tarinoissakin usein sivuhahmona, vaikka kyseessäolevat tarinat eivät ole ''hänen osa-aluettaan''. On myös tarinoita, joissa ei ole Akua, Roopea yms. hahmoja, mutta on Iines. Se kertoo hieman Iineksen moniulotteisuudesta. Iines on niin vahva, että hän kykenee toimimaan itse juonen perustana, päärakenneosana. Kovin moni hahmo ei todellakaan kykene samaan asiaan.

Iineksen rooli Akkareissa on pääasiassa Aku ja Hannu-aiheisissa tarinoissa. Se ei ole hyvä asia, sillä Iines-tarinat saattavat siltä osin alkaa toistamaan itseään. Melkein aina tarinoissa joissa on Iines on myös Aku (ja usein Hannukin). Tarinat ovat vain taistelua Iineksestä - pääosin, tosin poikkeuksiakin löytyy paljon. Esimerkiksi Iines-lehdessä on tarinoita, joissa Akua ja Hannua ei näe, mutta Iines näkyy. Iines-lehti tuo mielestäni sitä puolta Iines-tarinoihin, mitä kaivataankin, mutta muuten lehti on vain toinen Aku Ankka-aiheinen lehti (tosin naishahmoilla) ja sen lukijatavoitteena on naispuoleiset lukijat. Miksi Aku Ankka-lehti ei kelpaisi naisille/tytöille? Mielestäni siinä osin Iines on turha. Akkariin voisi tuoda lisää Iines-lehden kaltaisia Iines-tarinoita, jolloin Akkari käytännössä ajaisi saman asian kuin Iines-lehtikin. Iineksen (ja muiden naishahmojen) roolin kasvattamisen. Nykyäänhän Akkareissa naishahmojen rooli ei ole kovin suuri, joka on mielestäni huonoa. Monipuolisuutta ei ole hankala tuoteuttaa. Akkareiden kyllästymisen saattaa aiheuttaa juuri monipuolisuuden uupuminen, sillä esimerkiksi Rahasäiliö-tarinat toistavat usein itseään. Iines Ankka-tarinat samoin. Piirtäjille hieman mielikuvituksen käyttöä mukaan, kiitos! Tällä hetkellä Iines-tarinat toistavat itseään liikaa Akkareissa, vaikka selvästi parempaan olisi mahdollisuus. Iineksen luonne on niin moniuloitteinen (kuten jo mainitsinkin), että toistuvuuden saisi helposti pois. Iines-lehti toi tähän poikkeuksen, mutta muuta se ei tuonutkaan. Kun Akkariin saataisiin erilaisia tarinoita Iineksestä, Iineksestäkin tulisi heti tärkeä hahmo, mitä Iines ei tällä hetkellä ole (vaikka pystyisi) muualla kuin Iines-lehtien tarinoissa. Jos tuo pieni seikka korjattaisiin, niin Iineksestä tehtäisiin paljon enemmän tarinoita mitä Iines ansaitsisikin, mutta käsikirjoittajat kuvaavat Iineksen luonteesta vain joitain puolia ja alkavat toistaa itseään. Iineksen luonteesta ''kaiken pitää mennä niin kuin haluan''-piirrettä kuvataan aivan liian usein, kuten myös Iineksen raivostumista Akulle. Muita luonteenpiirteitä ei kovin usein kuvata, vaikka muitakin luonteenpiirteitä Iineksellä toki on, niitä ei vaan kovin moni muista. Kuinka moni muistaa esimerkiksi tarinaa, jossa Iines olisi vienyt Akun syömään osoittaakseen kohteliaisuutensa? Kohteliasta Iinestä ei kovin monessa tarinassa nähdä, mikä on sääli, sillä Iineksen luonteet todellakin toistavat itseään (kuten tämä viestikin). Iines-tarinoista olisi mahdollista löytää uusi maku, eikä siihen edes paljoa vaadittaisi. Monipuolisuutta vaaditaan todella monissa asioissa, ja ankka-aiheiset tarinat kuuluvat niihin. Iines ei ole monipuolinen - vielä.

Tarinat, joissa mukana ovat Leenu, Liinu ja Tiinu, toisivat piristystä Iineksen toistuvuudelle. Harvoissa tarinoissa (miinus Iines-lehti) nähdään Leenua, Liinua ja Tiinua, vaikka hekin toisivat monipuolisuutta, sillä samalla mukaan saisi Tupun, Hupun ja Lupun. Se paisuttaisi tarinan hahmokaartia selvästi, mikä saattaisi piristää tarinaa. Iines-tarinat kun tuppaavat toistamaan itseään, Leenu, Liinu ja Tiinu toisivat erilaisuutta ja mahdollisesti jopa täysin ennennäkemätön tarina saattaisi syntyä, kun käyttäisi hieman mielikuvitusta (mihin käsikirjoittajien pitäisi kyetä) ja Leenua, Liinua ja Tiinua. He saattaisivat avata Iineksestä täysin uuden luonteenpiirteen ja Iines saattaisi alkaa ymmärtää Akun elämistä Tupun, Hupun ja Lupun kanssa, joka johtaisi siihen, että Iines alkaisi ymmärtää Akua enemmän. Tässä vaiheessa tarina olisi jo täysin erilainen kuin useimmat Iines-aiheiset tarinat. Haluan siis osoittaa, että Leenu, Liinu ja Tiinu toisivat Iines-tarinoihin selvää piristystä.

Iines on liian stereotypiamainen (omasta mielestäni). Iines on helposti raivostuva naisankka, mitä useimmat naiset eivät ole. Iineksen luonteesta löytyisi uusia piirteitä, jos niitä jaksettaisiin käyttää. Se saisi Iineksen vähemmän stereotypiaiseksi. Se taas lisäisi Iineksen suosiota, sillä Iines olisi selvästi kehittynyt, koska oltaisiin päästy pois yhdestä vaiheesta, mihin juututaan usein. Stereotypiat eivät ole aina huono asia (Aku sekä laiskuus), mutta joskus ne pilaavat useiden lukijoiden mielestä tarinat (Mikki ja täydellisyys). Iineksen osalla näin on tapahtunut, tosin melko lievästi. Iines ei ole tarpeeksi aito, vaikka täysin aitoa hahmoa emme haekaan. Aitoutta tarvitaan lisää (joka vähentäisi stereotypiamaisuutta), jotta Iineksestä alettaisiin pitää kunnolla. Liika aitous tosin karkottaisin lukijat. Täytyisi löytää kultainen keskitie, josta ollaan tällä hetkellä aivan liian kaukana. Mielestäni Iineksen luonnetta pitäisi siis muuttaa todella selkeästi.

Iines merkitsee Akkarille mahdollisuutta luoda tarina, joka painottuu suhdekuvioihin sekä suhteiden mukaantuomista. Sitä(kin) pitäisi mielestäni päivittää rajusti. Iineksessä on aineet paljon parempaankin, mutta tällä hetkellä niitä ei käytetä. Iineksen merkitys tarinoille on yleistetty aina samaan, eikä osata hakea uusia puolia. Ei näin! Kaikkea (mikä ei toimi) pitäisi päivittää tai kehittää, ja Iines ei toimi kunnolla tällä hetkellä. Jos Iineksen saisi kuntoon, Iines olisi Akkarille tärkeä perusta. Iineksestä saisi paljon erilaisia tarinoita ja merkityksiä tarinoille. Iines voisi esimerkiksi auttaa Akua, ei Iineksen halujen mukaan vaan Akun ohjilla. Tämänlainen tarina tuntuu hullunkuriselta, mutta se johtuu vain siitä, että esikuvia ei sille ole. Muita vastaavanlaisia tai edes melkein vastaavanlaisia tarinoita ei vain - valitettavasti - ole olemassa lainkaan, vaikka siihen olisi selvä mahdollisuus. Iines-tarinoita pystyttäisiin tekemään paljon enemmän ja paljon tärkeämpiä, mutta kukaan ei tee. Miksi?

Se johtuu siitä, että käsikirjoittajat eivät uskalla uudistua/uudistaa. Olisi katastrofi, jos he yrittäisivät jotain, mikä ei onnistuisi - heidän mielestään. Uudistuminen on hyvästä, ja Iines tarvitsee uudistumista. Käsikirjoittajien (ja piirtäjien) tulisi uskaltaa ottaa se riski (vaikka eihän se riski ole muualla kuin heidän mielissään). Se ei ainakaan voisi epäonnistua pahasti, sillä tällä hetkellä Iines on liian stereotypiamainen, liian itseään toistava ja liian vähäuloitteinen. Kun muutamia tarinoita, joissa asiat ovat toisella tavalla, saataisiin, niin tarinoita tulisi vain lisää ja ''uudistumistauti'' leviäisi. Jos muutama tekee jotain, niin useat tekevät sitä perässä. Pitäisi vain saada hieman uskallusta käsikirjoittajille, jotta kaikki onnistuisi.

Iineksestä puuttuu todella paljon asioita. Esimerkiksi perusluonteista aloitekyky, luottaminen ja kunnianhimo ovat kaukana siitä, minkälainen Iines-kuva meille annetaan. Muitakin luonteita puuttuu paljon, mutta tuossa oli vain muutama esimerkki. Iines on todella rajoittunut hahmo, mikä on äärimmäisen harmillista, sillä Iineksestä saataisiin paljon laajempi hahmo ja paljon parempia tarinoita, mikäli asioita vain lisättäisiin. Iineksen luonteenpiirteet joita kuvataan useimmiten ovat (melkein) kaikki samanlaisia. Millään muulla hahmolla ei ole niin samantapaisia luonteenpiirteitä kuin Iineksellä. Tämä onkin ongelma. Iineksestä saadaan vain yhdenlaisia tarinoita, kun luonteita ei uskalleta laajentaa kunnolla. Jos jotkin asiat ovat samanlaisia, ei niistä voida tehdä erilaisia! Iineksen luonteet ovat samanlaisia, jolloin Iines-tarinoista ei saada erilaisia kuin mitä luonteet ovat. Kyllästyminen uhkaa vahvana. Iineksen luonteita pitäisi todellakin monipuolistaa ja luoda erilaisia luonteita, jotta Iines-tarinoiden mielenkiinto pysyisi yllä. Sen ei pitäisi todellakaan olla liian hankalaa käsikirjoittajille.

Tässä viestissä tuon melko selvästi esiin Iineksen huonoja puolia, mutta onhan hyvistäkin puolista muutama kappale. Mielestäni selvä fakta on kuitenkin se, että Iines kaipaa muuttumista, jolloin Iineksestä saataisiin selvästi tärkeämpi ja monipuolisempi hahmo.

~kirja
Aku Vankka
Hyvä tavaton mikä viesti, tuolla olisi voinut osallistua Viestimaratoniin, jos aihe olisi ollut Iines Ankka.. muttajoo, Iines ei ole mielestäni parhaimpia hahmoja, muttei kuitenkaan aivan huonoimpia. Usein Iines on kuitenkin Akua kohtaan vähän liian ärsyttävä ja tyly, josta en hänessä pidä.
Hirmu
Iines ei missään nimessä kuulu omiin lempihahmoihini, mutta kirjan pohtiva teksti herätti ajatuksia.

Iines on tosiaan hyvin stereotypinen ja (ainakin minua) ärsyttävä hahmo. Äärimmäisen ailahtelevan, Akua käsilaukulla hakkaavan ja ylinaisellisen hahmon on hyvin vaikea voittaa lukijan sympatioita puolelleen. Itse pystyn samastumaan Iinekseen korkeintaan tarinoissa, jotka kerrotaan Iineksen päiväkirjan kautta. Sellaisten kertomusten avulla saakin aivan erilaista kuvaa Iineksestä; tavallisestihan näemme kaiken Akun silmin, ja Iineksen käytös tuntuu usein epäreilulta.

Aku vai Hannu -kysymykseen: mielestäni Iines kuuluu Akulle (, vaikkei hän oikeastaan ansaitse kumpaakaan xD). Hannun kuuluu olla ikisinkku, eihän kukaan oikeasti kestäisi jokapäiväistä elämää niin onnekkaan ankan lähettyvillä. Ei ainakaan Iines, hän on pohjimmiltaan ovela ja kekseliäs nainen, ja tarvitsee mielestäni "haastavamman" kumppanin kuin Hannu, jottei kyllästyisi arjen menoon. Ainakin siinä mielessä Aku on hänelle täydellinen pari.

Nämä Aku vs. Hannu tarinat, joissa kilpaillaan Iineksen suosiosta, vedetään kyllä joskus aivan överiksi. Eräässä tarinassa (en muista nimeä tai numeroa) Aku ja Hannu yrittävät voittaa Iineksen puolelleen hankkimalla toinen toistaan hienompia autoja. Iines toden totta vaihtaa miestä sitä mukaa, kun toinen saa paremman auton. Tällaiset tarinat eivät kiehdo, jokin raja pitäisi olla Iineksen maallisuudellakin.

"Iineksen pitää muuttua" -väite on minusta hyvin kaksipiippuinen. On totta, että harva jaksaa lukea Iinestä nykyisellään. Hänen käytöksensä on ennalta arvattavaa ja stereotypistä. Toisaalta pinnallisiakin hahmoja tarvitaan. Jos kaikki hahmot olisivat samanlaisia tai jokaiselta hahmolta löytyisi äärettömästi eri ulottuvuuksia, katoaisivat hahmojen väliset konfliktit, jotka ovat useimpien tarinoiden suola ja jopa perusta. Jos yksikään hahmo ei olisi ärsyttävä, miten toisista hahmoista voisi pitää? Niin stereotypinen kuin onkin, Iines tuo hahmokaartiin värikkyyttä.

En siis pidä Iineksestä hahmona, mutta uskon, että hänenkaltaisiaankin tarvitaan pitämään Ankka-maailmaa kasassa. :D
Bomber
Minusta, kaikessa ärsyttävyydessäänkin Iines on äärettömän tarpeellinen hahmo Ankkalinnassa. Jonkinlainen hahmo myös tytöille pitää Leenun, Liinun ja Tiinun lisäksi olla samaistuttavaksi. Iines on juuri se hahmo, ja hän juuri myös pitää yllä Ankkalinnassa edes jonkinlaisia suhteita ja seurustelua. Lisäksi myös Ankassakin pitää tietenkin olla jonkinlaisia sydänsuhteitakin, vaikkakin ne ovat Ankoissa mielestäni 2000-luvulle hieman vanhanaikaisia. Aku marssii Iineksen ovelle suklaapaketti ja kukkakimppu kädessään ja pyytäää elokuviin - kohtaus on nähty moneen kertaan ankkojen maailmassa, ja mielestäni homma ei oikeassa arjessa ihan tuolla lailla kulje, vaikka löytyyhän paatumattomia vanhanaikaisia romantikkikkojakin vielä maailmasta.

Iineksen päiväkirja-tarinat ovat mielestäni hienoa luettavaa, ja varsinkin keltaiset laatikot, joissa tapahtumat selostetaan Iineksen kautta, ovat mainioita. Vanha kunnon Aku ei toimi enempää eikä vähempää kuin vain sivuosassa. Nämä ovat aina hienoja tarinoita, varsinkin Vicarin piirtäminä, vai muistanko väärin?
Peetukka
Itse asiassa, en ole tainnut lähes koskaan kokea Iinestä mitenkään ärsyttäväksi hahmoksi. Joskus kylläkin, kun hän aina hyppää typerästi Hannun matkaan vain koska hänellä on hienompi auto kuin Akulla. Joskus Iines on taas nähty vain pasittamassa Akua ties minne Iineksen asioita hoitamaan, ja kun hän epäonnestaan johtuen sählää Iines vain hakkaa Akua käsilaukullaan ja ei anna Akulle puheenvuoroa. Tai sitten pyytänyt Akua vaihtamaan huonekalujen paikkaa, vaikka lopulta ne ovatkin entisillä paikoillaan. Aku siis huhkii turhaan. Nämä tälläiset tempaukset saavat lukijan säälimään Akua, ei Iinestä, Iines koetaan vain ärsyttäväksi.

Se ikuinen Aku vai Hannu? -kysymys taitaa kyllä olla ikuisesti ratkaisematon, vaikka näissä Aku vs. Hannu tarinoiden lopussa Iines on useimmiten Akun seurassa. Kuitenkin, taas pian Aku ja Hannu tappelevat Iineksen suosiosta. Jos Iines annetaisiin Akulle tai Hanulle ikuisksi ajoiksi, katoisi yksi useimmiten nähdyistä tarinoiden juonesta lopullisesti. Eli siis Iines tavallaan kuuluu Akulle, mutta kyllä Aku vs. Hannu -tarinoitakin tarvitaan.
On olemassa myös hieman erilaisempia Aku vs. Hannu -tarinoita, joissa Aku ja Hannu eivät kilpaile Iineksen suosiosta vaan jostain muusta, jossa kuitenkin tarvitaan Iinestä tarinan alkuunpanijana. Hyvänä esimerrkinä näistä tarinoita voi mainita tarinan Vaalikuumetta. Tarinan alussa Iines ihailee pormestareja, koska nämä ovat "aina niin komeita ja uljaita". Tämän seurauksena AKu ja Hannu ryhtyvät pormestariehdokkaiksi.

Leenu, Liinu ja Tiinu tarinoista en ole ikinä erityisemmin pitänyt. LL&T -tarinoita on mielestäni ihan tarpeeksi, ei liikaa eikä liian vähän. Olen myös sitä mieltä, että kyseiset sisarentyttäret ovat ärsyttävämpiä kuin itse Iines.

Iinesksen päiväkirja tarinat ovat ehkäpä niitä parhaita Iines -tarinoita, joissa hän itse on pääosassa. Barksin kyseiset tarinat ovat hyviä, kuten myös monet muutkin, kuten esimerkiski Korhosen ja Rotan yhteistyö Akun päiväkirja.

Iinesksen työstä sen verran, että itse en ainakaan ole kovin monta kertaa nähnyt, että ankkalinnalaiset naiset käyvät töissä. Kaikki naiset siis tavallaan nähdään vain kotityöt hoitavina, naiskerhossa käyvinä miespuolisten ankkalinnalaisten heiloina. Iines on joskus nähty Roopen sihteeriksi, mutta mielestäni se työ ei sovi hänelle vaan Neiti Näpsälle. Ankkalinnan naisiin liittyen, lukaiskaapa tämä artikkeli Akkarin 50-vuotis -juhlakirjasta. Siinä käsitellään Ankkalinna naisia ja mm. naisten samaa puhekuplamäärää Aku Ankassa. Prosentti on hyvin pieni. Ankkalinnasa naiset jäävät miesten varjoihin, kaikki päähahmot taitavat olla miehispuolisia, Aku, Roope, Mikki, ankanpojat... Naiset ovat vain sivuhahmoja, lukuunottamtta teitysti Iines-lehden Iines, Minni ja Heluna -tarinoita. Naisia siis vain tarvitaan sivuhahmoina, jotka heilastelevat miespuolisten päähahmojen kanssa (Aku ja Iines, Mikki ja Minni), tai sitten antavat sysäyksen tarinan juonelle, esimerkkinä Barksin Karamellikammo.
Mirkku
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Iinestä tarvitaan Ankkalinnassa. Ilman häntä, ja hänen mukana tulleita naisyhdistyksen jäseniä ja muita ystäviä, kaupunki olisi melko miesvaltainen. Minun puolestani Iines saisi vähän muuttua, hän on aivan liian kärsimätön ja raivoisa, esimerkiksi Akun auton vähän yskiessä on heti kamala huuto päällä. Hahmoa voisi muuttaa vähän sympaattisemmaksi, mutta saisi se suht inhimmillisenä pysyä. Olen samaa mieltä kirjan kanssa siinä, että Iineksen luonteenpiirteitä voisi monipuolistaa, nykyään se on aika suppea.

Iineksellä ei ole välttämättä mitään selkeää työtä, joka kyllä on aika ihmeellistä. Onko hän siis työtön tai sosiaalitapaus? Hänhän on toki mukana järjestämässä Naisyhdistyksen arvontoja sun muita, mutta luulisi, ettei siitä saa mitään palkkaa.

Iines on varsinainen tuulihattu, ja ihmettelen todella, että Aku edes jaksaa yrittää miellyttää Iinestä. Vaikka niin kuin Hirmu sanoikin, Iines kuuluu Akulle eikä Hannulle, voi olla, että sellainen pari kuin he eivät tulisi toimeen tarpeeksi hyvin keskenään pidemmän aikaa.

Tuo Iines-lehti ei ole ollut mikään suosikkini. Ja eikös ollut niin, että tämä heinäkuun numero on se viimeinen?
Essi Ankka
Iines tuo Ankkalinnaan väriä ja temperamenttia ja on ehdottomasti yksi suosikkihahmoistani :D
Vince Ankka
Mun mielestä Iines on mielenkiintoinen hahmo. Joskus hän on ihan mukava ja keskustelee Akun kanssa sivustyneesti, ja hän jopa auttaa tätä kodin hoidossa. Yhdessä uudehkossa tarinassa hän oli tehnyt Akulle hienot verhot. Se antaa hänestä mukavan hahmon kuvan. Mutta joskus hän on ärsyttävä nipottaja ja "räjähtää" todella herkästi ja pahasti. Ja se mustasukkaisuus, se on jotenkin käsittämätöntä. Akuhan joskus juttelee jotain jollekin/joillekin naisille ja Insku on heti näkemässä punaista. Mitenköhhän siihenkin pitäis suhtautua? :)

Lainaus käyttäjältä: HirmuAku vai Hannu -kysymykseen: mielestäni Iines kuuluu Akulle (, vaikkei hän oikeastaan ansaitse kumpaakaan xD). Hannun kuuluu olla ikisinkku, eihän kukaan oikeasti kestäisi jokapäiväistä elämää niin onnekkaan ankan lähettyvillä. Ei ainakaan Iines, hän on pohjimmiltaan ovela ja kekseliäs nainen, ja tarvitsee mielestäni "haastavamman" kumppanin kuin Hannu, jottei kyllästyisi arjen menoon. Ainakin siinä mielessä Aku on hänelle täydellinen pari.
Bravoo! Mä sitten tykkään tuosta ajatusmallista. Minustakin Iines on Akua varten, sillä hehän olivat pari jo kauan ennen ilmestymistä. Tosiaan, kuka muka jaksais olla ainaisesti onnekkaan henkilön kanssa, kun ei ole minkäänlaista haastetta? Tuskin kukaan. Iines on kekseliäs nainen, ja akun kanssa heidän elämä olis mielekkäämpää, koska jos tulis ongelmia niin ne ratkottais yhdessä. Ja minusta Akullakin on kekseliäisyyttä. Mutta tuo väitä, että Insku ei ansaitse edes Akua laittoi vähän pohtimaan. Ensinnäkin, että miksi hän ei ansaitse Aku? Ja toiseksi, että kenet muun Akun sitten pitäis ottaa? Tässä olis vähän niinku... no, raapimassa päätä.
Hirmu
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaMutta tuo väitä, että Insku ei ansaitse edes Akua laittoi vähän pohtimaan. Ensinnäkin, että miksi hän ei ansaitse Aku? Ja toiseksi, että kenet muun Akun sitten pitäis ottaa? Tässä olis vähän niinku... no, raapimassa päätä.
No, jotkin tarinat antavat ymmärtää, että Iines on todellakin valmis vaihtamaan miestä sen mukaan, kuinka paljon näistä hyötyy (kuten aiemmin mainitsemani autohäslinkitarina). Iines on todella vaativa ja välillä tuntuu jopa siltä, ettei hän rakasta Akua yhtä paljon kuin Aku häntä. Lisäksi hän on Akuun verrattuna kamalan pinnallinen hahmo! Mutta kyllä he siis minunkin mielestäni kuuluvat yhteen, tai ainakaan en keksisi Akulle parempaa kumppania Ankkalinnan naisista.
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: HirmuLainaus käyttäjältä: Vince AnkkaMutta tuo väitä, että Insku ei ansaitse edes Akua laittoi vähän pohtimaan. Ensinnäkin, että miksi hän ei ansaitse Aku? Ja toiseksi, että kenet muun Akun sitten pitäis ottaa? Tässä olis vähän niinku... no, raapimassa päätä.
No, jotkin tarinat antavat ymmärtää, että Iines on todellakin valmis vaihtamaan miestä sen mukaan, kuinka paljon näistä hyötyy (kuten aiemmin mainitsemani autohäslinkitarina). Iines on todella vaativa ja välillä tuntuu jopa siltä, ettei hän rakasta Akua yhtä paljon kuin Aku häntä. Lisäksi hän on Akuun verrattuna kamalan pinnallinen hahmo! Mutta kyllä he siis minunkin mielestäni kuuluvat yhteen, tai ainakaan en keksisi Akulle parempaa kumppania Ankkalinnan naisista.

Niin, onhan se hänen epävarmuus (jos sitä siksi voi sanoa) tai pilkun viilaaminen aika epämukavaa. Luulis jonkun päättäneen jo kauan sitten asettua aloilleen eikä seilaavan kahden miehen välillä. Mutta kai se on niin vaikeeta kun Aku on niin mukava häntä kohtaan ja Hannu niin... öh... puoleensavetävä. Mäkin innostuin miettimään tuota naisystäväjuttua, ja pähkäilin joitakin vaihtoehtoja läpi. Ei ainakaan Minni, ankat ja hiiret eivät sovi yhteen ja hänhän on Mikin kumppani. Eikä tosiaankaan Klaara Kotko, ei kertakaikkiaan ole Akun tyyliin. Eikä myöskään Heluna, koska näyttäis naurettavalta että ankka ja lehmä seurustelisivat. Ei tässä jää muutakaan vaihtoehtoa kuin Iines.
Akuhullu97
Iines...

Minun mielestäni Iines on todella hieno hahmo. Iines-sarjoja nähdään vain aika vähän Aku Ankassa. Kyllä niitä ainakin minun mielestäni pitäisi edes hiukan enemmän olla "akkarissa", Iines tuo aina sellaisen pikku juonenpoikasen tarinaan. Iines on aika tiukka ja helposti suuttuva hahmo, Ankkalinnassa. Se synnyttää helposti oikein mahtavan tarinakokonaisuuden. Iines-tarinat olisivat oikein kiva lisä enemmissäkin määrin meidän suomalaisten Aku Ankka-lehden sivuille.

Juuri tuo tavallinen klassikkojärjestely, Aku vai Hannu, on aika usein toimivan Iines-tarinan ydin. Riita on tavallinen asia, niin sarjakuvissa kuin muuallakin. Luulisi toistavuuden haittaavan noissa sarjoissa. Minun mielestäni asia ei kuitenkaan ole niin. Tuosta aiheesta pystyy keksimään paljon erilaisia juonijärjestelyitä, ja pidän itse asiassa todella monesta Iines-tarinasta. Parhaiten toimivana sarjana kuitenkin pidän Carl Barksin klassikkoa, Hannu Hanhen ensiesiintymistä "Avantouimaria". Tarina on niin toimiva, ja tuossa varsinkin Iines on huipussaan. Iines puolustaa Akua, mutta on Hannullekin vain juuri sopivan tiukka. Mahtavaa Barksia.

Hannun ja Akun lisäksi Leenu, Liinu ja Tiinu ovat aina värikäs lisä Iines-sarjoihin. Niissä ei kuitenkaan usein ole sitä samaa räväkkyyttä, mitä Aku ja Hannu-kaksintaistelusta useimmiten tarinaan tulee. Leenu, Liinu ja Tiinu ovat mielestäni hieman liiankin kilttejä Iinekselle, ja muillekin. Ei tarpeeksi vauhdikkaita sarjoja tule, useimmiten ainakaan. Iines merkitsee Aku Ankka-sarjakuvalle ylipäätään aika paljon. Iines on se Ankkalinnan kuria pitävä naishahmo. Iines on oikeastaan lähes täydellinen toteutus sellaisesta hieman komentelevasta ja tiukasta naishahmosta. Hienoa Barks.

Ihan kiva, että Iinekselle julkaistaan omaa julkaisuakin, Iines-lehteä, kaikki Iines-fanit saavat oman lehtensä. Ikävä kyllä niissä on useimmiten vain nykypiirtäjien useimmiten perin heikkoja tarinoita. Iines-lehti kuitenkin lopetettiin, mutta Iines-pokkari jatkaa. Iines-pokkari on oikein hyvä julkaisu, hieman liian kallis vain. Vaikka Iines on todella hyvä hahmo, ei hän minun mielestä kuitenkaan ihan omaa pokkaria/lehteä ansaitsisi. Vähän sellainen sivuhahmo kuitenkin on.

Onko Iines mielestäsi liian stereotypiamainen? Tähän kysymykseen täytyy vastata ihan näin. Iines kyllä toistaa itseään eri tarinoissa. Se ei kuitenkaan mielestäni ole ollenkaan pahasta, Iineksen kohdalla. Iineksen sopiva luonne, ja tiukka olemus, puree minuun, ja on purrutkin jo kauan. Kieltämättä Iines on vähän liian monissakin sarjoissa kuitenkin liiankin samanlainen

Iines vie minun mielestäni sekä tarinoita eteenpäin, että on kuitenkin hyvä sivuhahmo. Tuo riippuu aivan tarinoiden juonista. Sivuhahmona Iines on usein niissä tarinoissa, jossa suunnilleen koko tarinan Aku ja Hannu vain kiistelevät Iineksen suosiosta ja Iines on taustalla. Päähenkilöäkin Iineksestä löytyy. Osassa noista Aku ja Hannu-kaksintaistelutarinoista he tekevät kaikkea juuri Iineksen toiveisen mukaan. Se on minun mielestäni juuri sitä, että Iines on tarinan päähenkilö.

Iineksen rooli Aku Ankassa on minun mielestäni olla yleishyödyllinen naishahmo, joka sopivan tiukka kuitenkin joka tilanteessa. Iines on hyödyllinen lisä Ankkalinnaan, joka pistää jokaisen asian kuriin, välillä kovinkin ottein, sopivien "tiukan tädin" otteiden mukaan. Minun mielestäni monissa Iines-tarinoissa on yhdenlainen kiertokulku. Jotkin tarinat tarvitsevat Iineksen mukaansa, ja taas Iines tarvitsee useimmiten jonkin vauhdittavan sivu- tai päähahmon mukaan. Itse en kyllä voi kyllästyä Iinekseen, ainakaan lempipiirtäjäni Iineksenkin osalta, Carl Barksin tarinoissa. Barks on onnistunut luomaan Iineksestä juuri sellaisen, kuin pitääkin. Sopivan lisän Ankkalinnan hahmoihin.

Iineksen luonteessa on parasta kyllä se tiukkuus. Iines voi miten vain seurustella jonkin vieraanmiehen kanssa, mutta sitten kun näkee Akun tai Hannun jonkun tytön kanssa, niin Iines sulkee heti välit. Se on aika huvittavaa. Huonointa hänen luonteessaan on ehkä se ylenpalttinen shoppaileminen. Itse en erityisesti pidä niistä sarjoista, missä Iines melkeinpä pakottaa Akun kanssaan ostoksille. Lopulta Aku maksaa kaikki ostokset ja kantaa kamalan kasan paketteja Iineksen puolesta. Iines on oikeastaann aika laiskakin monissa tarinoissa, mitä ei tule usein huomioitua.

Minun mielestäni ainakaan Iinestä ei pidä muuttaa mitenkään. Vaikka Iineksessä on joitakin ärsyttäviä piirteitä, niin kuitenkin Iines on mielestäni aivan paras tuollaisenaan, tiukkana Ankkalinnan ainoana vakituisena naishahmona.

-Akuhullu
Essi Ankka
Ansaitsisiko Iines enemmän sarjoja? TODELLAKIN!! Iines on mielenkiintoinen hahmo :D!
Aku vai Hannu? Aku, naturelement!! ;)
Onko Leenu, Liinu ja Tiinu-tarinoita tarpeeksi, liikaa vai liian vähän? Aivan liian vähän!!!
Mitä Iines merkitsee sarjakuville? Oh mon dieu mikä kysymys!!! Iines on Ankkalinnan suola ja pippuri!!
Iines-lehti, turha vai hyödyllinen? Erittäin hyödyllinen.
Mitä Iineksestä puuttuu? Lehdestä vai hahmosta? Lehdestä: Johtosarjojen monipuolisuus (Tykkään Vicarista, mutta kun suurinpiirtein kaikki Iineksen johtosarjat olivat ( :-[ ) hänen käsialaansa niin alkoihan se kyllästyttää. Iines Ankasta: Vielä kipakampi temperamentti useissa uudehkoissa sarjakuvissa. Iineksestä ei saa tehdä ylipehmoista lässyttäjää!!
Mitä Iines mekitsee Akkarille? Iines on kaikkien itseäänkunnioittavien naisten esikuva!!!!
Miten Iines on vaikuttanut? Iines tuo Ankkalinnaan potkua ja lujaa tahtoa!!
Onko Iines mielestäsi liian stereotypiamainen? No ei missään nimessä!! Iines on pippurinen ja hauska, temperamenttinen ja epätavallisen lujatahtoinen ja päättäväinen ollankseen vaaleanpunaisia hörhelöitä rakastava, hyvin naisellinen hahmo.
Onko Iines-tarinoita liikaa/liian vähän mielestäsi? AIVAN LIIAN VÄHÄN!!!
Iines, viekö tarinoita eteenpäin vai onko vain sivuhahmo? Iines on enemmän kuin tarinoita eteenpäin vievä hahmo!! Iines on paras!!!
Mikä on Iineksen rooli Akkareissa? Iines on mielenkiintoinen hahmo joka tuo tarinoihin monipuolisia vivahteita. Muutenkin monipuolinen hahmokaarti tuo tarinoihin eräänlaista syvyyttä ja mielenkiintoisia kerroksia.
Onko Iines oikeasti hyödyllinen? Ei *%&?!## mikä kysymys!!!! Sappi kiehuu...
Ansaitsevatko useimmat vain Iineksestä kertovat tarinat lukemisen? Räähh... revin jo hiuksia päästäni...
Kuka on paras Iines-piirtäjä? Carl Barks!!! Ehdottomasti!!! Absolument!!!!
Mikä on paras lukemasi Iines-tarina? Hmmm... Niitä on niin monia... Parhaita ovat kyllä Iines Ankan päiväkirja -sarjikset.
Toistaako Iines itseään liikaa? Voiko Iinekseen kyllästyä? Ei todellakaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikä on parasta Iineksen luonteessa? TEMPERAMENTTISUUSSSSSS!!!!
Mikä on huonointa Iineksen luonteessa? Ei kerrassaan mikään. Sarjakuvahahmot tulee ottaa huumorilla.
Pitäisikö Iinestä muuttaa jotenkin? OMD!!!! EI TODELLAKAAAAAANNNN!!!!
Mikä on mielestäsi paras työ Iinekselle? Pitääkö Iinekselle kuvata työtä? Treffipalvelunpyörittäjä! Ehdottomasti!

P.S Perustin joskus varmaan vuosi sitten Iines-topicin, mutta se sai sen verran tylyn vastaanoton, että ei elämä!! "Iines on niin tyhmä kun se treffailee Hannua", "Kun tota mie en oikee tykkää noista naisellisista hahmoista" LOL LOL LOL LOL. Eiköhän mene vähän liian vakavaksi. Hyvä lukija osaa katsoa erilaisten hahmojen erilaisia piirteitä monelta kantilta ja ottaa lukemansa tekstin/sarjiksen huumorilla. Iines on yksi Ankkalinnan parhaita hahmoja juuri monien hänen ristiriitaisten näkemystensä ja humorististen tunne-elämän kiemuroidensa vuoksi. Kaikissa hahmoissa on jotain hyvää ja kun on kyse humoristisesta sarjakuvalehdestä, kaikki huonot luonteenpiirteet on tarkoitettu vain ja ainoastaan huvittaviksi.
Lily
Vastaan kysymyksiini, kun viestistäni tulisi muuten aika lyhyt.
Ansaitsisiko Iines enemmän sarjoja?
Ehkei omia, paitsi Viitatar.
Aku vai Hannu?
Aku :D
Onko Leenu, Liinu ja Tiinu-tarinoita tarpeeksi, liikaa vai liian vähän?
Jos Iines-lehteä selailee niin siellähän niitä on. Niistä ei ole pulaa.
Mitä Iines merkitsee sarjakuville?
Omasta mielestäni tarpeellista sivuhahmoa, kenestä Aku muuten tappelisi Hannun kanssa?
Iines-lehti, turha vai hyödyllinen?
Sehän taidettiin lopettaa
Mitä Iineksestä puuttuu?
Kyky voittaa mieslukijoita puolelleen? Suurin osa ei-Iines-tyyppejä tuntuu olevan miehiä...
Mitä Iines mekitsee Akkarille?
Naisenergiaa :""D
Miten Iines on vaikuttanut?
Ainakin hahmo on pysynyt yhtenä tunnetuimpana, ja hänhän tapailee Akua melko säännöllisesti.
Onko Iines mielestäsi liian stereotypiamainen?
EI! En itse ole ikinä huomannut mitään stereotypiamaista. Eihän hän tuijotta aneemisesti eteensä, vaan esittää omia mielipiteitään!
Onko Iines-tarinoita liikaa/liian vähän mielestäsi?
Se riippuu... En tiedä
Iines, viekö tarinoita eteenpäin vai onko vain sivuhahmo?
Sekin riippuu tarinasta, mutta yleensä Iines taitaa olla se, joka vie tarinoita (muiden ohella) eteenpäin
Mikä on Iineksen rooli Akkareissa?
Akun tyttöystävä, kilpailun kohde, naisellisuuden purkautuma.
Onko Iines oikeasti hyödyllinen?
ON!
Ansaitsevatko useimmat vain Iineksestä kertovat tarinat lukemisen?
KYLLÄ! Ne ovat oikeasti mielenkiintoisia. Ei aina tarvitse olla seikkailua.
Kuka on paras Iines-piirtäjä?
Jaa... Miten olisi Carl Barks? Tai Kari Korhonen.
Mikä on paras lukemasi Iines-tarina?
Varmaan se Carl Barksin klassikko, jossa Aku ja Hannu olivat lyöneet kesällä vetoa, ja Hannu parka joutui sitten talvella vetämään paljon limua, kun Iines muisti Hannun velan. Sitten on myös Viitatar-tarinat vanhoissa Taskareissa
Toistaako Iines itseään liikaa? Voiko Iinekseen kyllästyä?
EI missään nimessä!
Mikä on parasta Iineksen luonteessa?
Naisellisuus? Järkevyys? Jotain sellaista.
Mikä on huonointa Iineksen luonteessa?
Ei tule mieleen
Pitäisikö Iinestä muuttaa jotenkin?
Miksi ihmeessä?
Mikä on mielestäsi paras työ Iinekselle? Pitääkö Iinekselle kuvata työtä?
Iines olisi varmaan hyvä malli XD Ja tuota jälkimmäistä kysymystä en ihan käsittänyt, anteeksi.

Lainaus käyttäjältä: Essi AnkkaP.S Perustin joskus varmaan vuosi sitten Iines-topicin, mutta se sai sen verran tylyn vastaanoton, että ei elämä!! "Iines on niin tyhmä kun se treffailee Hannua", "Kun tota mie en oikee tykkää noista naisellisista hahmoista" LOL LOL LOL LOL. Eiköhän mene vähän liian vakavaksi. Hyvä lukija osaa katsoa erilaisten hahmojen erilaisia piirteitä monelta kantilta ja ottaa lukemansa tekstin/sarjiksen huumorilla. Iines on yksi Ankkalinnan parhaita hahmoja juuri monien hänen ristiriitaisten näkemystensä ja humorististen tunne-elämän kiemuroidensa vuoksi. Kaikissa hahmoissa on jotain hyvää ja kun on kyse humoristisesta sarjakuvalehdestä, kaikki huonot luonteenpiirteet on tarkoitettu vain ja ainoastaan huvittaviksi.
Hienoja sanoja Essi Ankalla. Omasta mielestäni Iines ei ole laisinkaan pinnallinen hahmo, mitä jotkut täällä väittivät... Samoillahan perusteilla voisi samantien väittää, että kaikki muutkin Ankkalinnassa ovat pinnallisia, kun eivät ole vaihtaneet luonteitaan tässä vuosikymmenten aikana... Kyllä ainahan Roope-tarinoissa tietää, että hän on saita ja plaaplaaplaa. Iineksellä on hienoa naisellisuutta, jota tarvitaan kaikkien miesten keskellä. Hän on erittäin päättäväinen persoona, enkä ole ikinä huomannut, että hän todella leikittelisi Akun ja Hannun tunteilla.
Essi Ankka
Huh * helpottunut* :D! Ihanaa kun täällä on vielä ihmisiä jotka osaavat lukea sarjiksia asiaankuuluvalla, humoristisella tavalla!! Kiitos, Lily, erittäin päättäväisestä ja terävästä tekstistä :).

Iinestä solvaaville tosikoille: chillatkaa :) .
Pikku-IinesAnkka
Iines on lempihahmoni, mutta välillä Iines on mielestäni liian tyly Akua kohtaan.
Iines tarinoita on nykyään aivan liian vähän. Ja nyt kun Iines-lehtikään ei tule.

<Pikku-IinesAnkka>

//VÄRIT POIS! Samoin kuin turhat välilyönnit!! TÄÄLLÄ EI ELETÄ KUIN PELLOSSA! Seuraavasta napsahtaa loma palmupuiden katveessa, enkä nyt puhu siitä mukavalla tavalla!! -July
Sivuja: 1 2