Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: 00 Tuplanolla

(46 viestiä)
Kääk13
Moni muistaa varmasti taskareissa joulukuun ja maaliskuun välillä julkaistun pitkän jatkosarjan joka kantoi nimeä "00 Tuplanolla". Sarja on suomessa toistaiseksi jäänyt siihen, mutta suomessa julkaistun Tuplanollan jälkeen Italiassa, Topolinossa julkaistiin kaksi tavallisen taskaritarinan mittaista tuplanolla sarjaa, ikään kuin jatkona pitkälle 142-sivuisella sarjakuvalle.
Fausto Vitalianon kirjoittama ja Giorgio Cavazzanon piirtämä Prima della Prima ilmestyi Topolinossa viime vuoden lopuilla.
Toinenkin lyhyempi Tuplanolla tarina nähtiin Topolinon numerossa 2784.
Siinä olevan sarjan juonesta vastaa Marco Bosco ja piirrokset ovat Vitale Mangiatordin käsialaa.

Tuplanollasta ilmeisesti pidetään kovasti italiassa, sillä sarja saa taas jatkoa.
Topolinossa alkoi viime viikolla jälleen pitkä Tuplanolla jatkis.
Sarjan kirjoittaja on monesta aiemmastakin Tuplanolla sarjasta tuttu Fausto Vitaliano.
Ensimmäisen osan on piirtänyt Corrado Mastantuono. Kakkososan kuvituksesta vastaa
Marco Mazzarello ja kolmannen episodin piirtäjäksi on valittu mestarillinen Francesco D’Ippolito.

Ensimmäisen osan voi käydä tarkastamassa Topolinon nettisivuilta.
Toivottavasti Tuplanolla jatkuu pian myös suomessa.

Mietteitä Tuplanollan seikkailuista voi kirjoittaa tähän uuteen, vartavasten Tuplanollalle avattuun topicciin.
Karhula
Tuplanolla oli kyllä äärimmäisen hyvä sarja, ja piristi taskukirjaa positiivisella tavalla.

Mikäs tarina tämä sitten on?
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2790-3

Joo, laitan vähän pidempää kommenttia myöhemmin, sillä vieraat tulee justiinsa ja pitää lopettaa...
Kääk13
Oho!
Tuollainenkin löytyy.
Vaikka tiiviisti seuraankin, mitä Topolinossa tapahtuu, en jostain syystä ole huomannut tuota sarjaa.
Kiinnostavalta kuitenkin vaikuttaa. Pitääkin tarkastella hieman tarkemmin...

Kiitti, Karhula.
akuankka1313
Luulen kyllä tuon tarinan olevan jatkoa tuolle tuplanollalle, sillä tuo viimeisin tarina loppui epäilyttävän tönkösti. Olisin luullut tarinan jatkuvan vielä, mutta toisin kävi.
Jostain on kuitenkin kohistu, että tarinasaaga saisi jatkoa vuoden lopussa..
Anonymous
Tuplanolla oli hauskasti toteutettu ja piirretty. Juoni oli hieman sekava mielestäni. Näin ollen kun pääsin lukemaan viimesen osan niin huomasin kuinka kaikki hauska oli laitettu melki viimeiseen. Kokonaisuudessa antaisin arvosanaksi 7½/10+.
Anonymous
Oli tosi mukava sarja toi Tuolanolla. Hauska ja jännä ja siinä jäi aina pohtii mitäköhän ens tarinas tapahtuis. Toivottavasti ne toiset tarinat saadaan suomeen mahdollisimman pian.
Peetukka
Tuplanolla oli kerrassaan mahtava. Erityisen hyvää oli myös se, että tarinan arvoitukset selvisivät pikku hiljaa, ei kiirehditty minnekkään ja kaikki tiivistyi vasta viimeisessä osassa. Tarinasarjan lopetuskin oli mielenkiintoinen. En ollut aikoihin ostellut uusimpia taskukirjoja, mutta Tuplanolla sai minut ostamaan kyseiset taskarit joissa ne Tuplanollat julkaistiin. Ja jos nuo uudet sarjat julkaistaan Suomessa, ostan kyllä nekin julkaisut. :)
Karhula
Nyt, kun vieraat ovat lähteneet, voin kertoa vähän enemmän mietteitä sarjasta...

Omasta mielestäni loppujen lopuksi sarjasta jäi loistava maku suuhun. Taskukirjojen, joissa osat julkaistiin, keskiarvot pysyivät korkealla sarjan vuoksi. Ensimmäisessä osassa mietin vielä, että mitäköhän tästä tulee? Ajattelin tietenkin, että lopulta mokattaisiin jossakin ja tarinasta tulisi pannukakku, mutta ei. Kaikki säilyi loistavasti koossa, ja hiljalleen arvoitukset valkenivat. Kolmannessa osassa jo olin vähän sekaisin, että kuka on paha ja kuka on hyvä.

Ehkä sellainen huomautettava oli tuo Kia K:n nimi. Agenttinimen ensimmäisestä ja viimeisestä kirjaimesta pystyi mielestäni hieman liian helposti päättelemään, että tämä on oikealta nimeltään Kauno Koodi. Sitä en kuitenkaan arvannut, että Jori J olisikin valeasuinen Kia.
Jäi todellakin kaivelemaan tuo loppu, olisi nyt voitu näyttää kuka se pääjohtaja oli, mutta kaipa sarjaan oli jätettävä jotain, mitä voisi miettiä itse.

Katseskelin Tuplanollaa tuolta Inducksista ja hieman ärsyttää, kun näyttää siltä, ettei Kiaa alias Kauno Koodia nähdä muuta kuin tuossa Cavazzanon piirtämässä jatkotarinasssa. Jos nyt siis oikein katsoin Marco Boscon käsikirjoittamissa Tuplanollissa ei nähdä Kiaa ollenkaan, mutta kaipa se on vain hyväksi tälle sarjalle. Ken tietää... :)

Minkäs Tuplanollasarjan kolmas osa tämä sitten on?
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2797-1P

Näyttäisi ilmestymispäivän olevan vasta 21 päivä tätä kuuta. Olisikohan tässä tuo Kääkin mainitsema pitkä jatkis Tuplanollalle, mutta tässä käsikirjoittana on kylläkin Marco Bosco, kun Kääk mainitsi nimen Fausto Vitaliano. Saattaa olla sattunut tietysti kirjoitusvirhe, tai jokin...
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: KarhulaJäi todellakin kaivelemaan tuo loppu, olisi nyt voitu näyttää kuka se pääjohtaja oli, mutta kaipa sarjaan oli jätettävä jotain, mitä voisi miettiä itse.
Se, että pääjohtajaa ei näytetty, oli mielestäni loistava päätös tarinalle. Vähän samaan tapaan kuin Hitchcockin Linnuissa, katsoja saa paljon mietittävää.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: KarhulaNyt, kun vieraat ovat lähteneet, voin kertoa vähän enemmän mietteitä sarjasta...
Minkäs Tuplanollasarjan kolmas osa tämä sitten on?
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2797-1P

Olisikohan tässä tuo Kääkin mainitsema pitkä jatkis Tuplanollalle, mutta tässä käsikirjoittana on kylläkin Marco Bosco, kun Kääk mainitsi nimen Fausto Vitaliano. Saattaa olla sattunut tietysti kirjoitusvirhe, tai jokin...

Eikö kukaan ole käynyt lukemassa(tai jos ei osaa italiaa niin selaamassa) uusimman Tuplanolla jatkiksen ensimmäistä osaa?
Linkitin sen kyllä aloitusviestiin.
No kuitenkin, tuo juuri on sen pitkän Tuplanolla jatkiksen ensimmäisen osan aloitussivu.
Inducksin tiedoissa näkyy näemmä juuri nyt kuitenkin kolmannen osan tiedot. Skannaus on kuitenkin ykkösosasta.
Tässä kolmen ensimmäisen osan aloitusruudut:

http://i29.tinypic.com/5fk7zr.jpg

Niin ja tekijänä on Fausto Vitalianon lisäksi myös Marco Bosco, kuten ensimmäisessäkin Tuplanolla sarjassa.
Kirjoitin viestin hieman hätiköiden, koska siitä oli ensin tarkoitus vain tulla ilmoitus, että Tuplanolla saa taas jatkoa, mutta viesti venyikin omaksi aiheeksi.
Nöyrimmät pahoitteluni hätäisyydestäni.

Käykää kuitenkin lukemassa Tuplanollaa topolinon nettisivuilta. Eiköhän toinenkin osa ilmesty sinne jo tällä viikolla. :)
Toke
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaTuplanolla oli kerrassaan mahtava. Erityisen hyvää oli myös se, että tarinan arvoitukset selvisivät pikku hiljaa, ei kiirehditty minnekkään ja kaikki tiivistyi vasta viimeisessä osassa. Tarinasarjan lopetuskin oli mielenkiintoinen. En ollut aikoihin ostellut uusimpia taskukirjoja, mutta Tuplanolla sai minut ostamaan kyseiset taskarit joissa ne Tuplanollat julkaistiin. Ja jos nuo uudet sarjat julkaistaan Suomessa, ostan kyllä nekin julkaisut. :)
Samaa mieltä kuin Peetukka. Hieno sarja ja riittävästi yllättäviäkin elementtejä. Toivottavasti palaa Tuplanolla myös Suomeen pian. Ilmoittaudun ostajaksi. Kaikki piirtäjätkin noista neljästä olivat loistavia, Freccero, Mazzarello, Mangiatordi ja D'Ippolito. Vitale Mangiatordi on uusi italialaissuosikkini. 8-)
Pullasorsa
Vaikuttaa kyllä lupaavalta, toivottavasti saadan taskariinkin lähiaikoina. Tuo loppu oli jätetty hienosti auki, saa nähdä selviääkö juttu tuossa jatko-osassa. Luultavasti.
T@IK@VIITTA
Tuplanolla-tarinat olivat aivan mahtavia! En malttanut odottaa seuraavaa taskaria, kun se Tuplanolla sarja oli taskareissa. Toivottavasti nuo muutkin Tuplanolla tarinat tulevat joskus taskareihin.
Kääk13
Nyt on sitten viimein Tuplanollan jatko-osa julkaistu myös suomessa.
Itse tarinaa en ole vielä lukenut, mutta on sanottava, että loistavan piirtäjän on osa saanut. :D

No, joo. Taskarissa tulleesta artikkelista selviää, että Tuplanolla jatkaa ensi vuonna uudella pitkällä neliosaisella jatkosarjalla(eli ilmeisestikin tuolla, mistä tässä ketjussa on jo ennestäänkin puhuttu)
Mitä nyt oikein artikkelia ymmärsin, Tuplanolla jatkaisi myös seuraavassa taskarissa, mutta en ole ihan varma... Kuitenkin jotain sen suuntaista artikkelissa mielestäni sanottiin.
Jos jatketaan samaa rataa kuin italiassakin, olisi seuraava tarina sitten Souvenir de Paris.

Se on kuitenkin varmaa, että saagan jatko-osia ei tarvitse loputtomiin odotella.
Huolestuttaa vain hieman tuo julkaisutahti. Kovinkaan montaa Tuplanolla tarinaa ei italiassa olla vielä tehty(tai ainakaan julkaistu), että jos viimeisin nähdään suomessakin jo ensi vuonna, niin miten mahtaa olla sen jälkeisen jatkon laita? En epäile hetkeäkään, etteikö italiassa tuotettaisi lisääkin Tuplanolla-tarinoita, mutta mielestäni vauhti täytyisi pitää kohtuuden rajoissa. Ettei vain sattuisi materiaali loppumaan kesken... Noh, suomessa tähän tuskin on paljon sananvaltaa.
Vaari
Ostinpa sitten tuon uusimman taskarinkin kun Tuplanollaakin oli saatu taas mukaan, mutten jostain tuntemattomasta syystä ole vieläkään ehtinyt lukea kyseistä tarinaa. Jos vaikka tänään ehtisi...?

Mielestäni Tuplanolla oli vajaa vuosi sitten erittäin kaivattu piristys taskukirjan sivuille, etenkin kun Taikaviitta-sarjojen laatu on viime vuosina laskenut melkoisesti. Vitaliano ja Bosco näyttäisivät hallitsevan käsiksen ja yhteistyö sujuu saumattomasti, joten toivon todella että tuo Souvenir de Paris julkaistaisiin myös suomeksi. Piirtäjäkaartikin koostuu parhaista, pidän etenkin Frecceron ja D'Ippoliton tyylistä, toivottavasti jatkavat tulevaisuudessakin uusien sarjojen parissa.
Sivuja: 1 2 3 4