Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Hahmojen kuolemat

(35 viestiä)
jho
Kun tuo Pellen kuolema -ketju meni lukkoon niin voisin vähän jatkaa vielä.

Joku kirjoitti:
Lainaus:Mistä tällaista sait päähäsi?
Rosa ei ole kertonut koska Pelle kuolee.
Sitä vähän minäkin ihmettelen aika usein, että mistä te saatte päähänne aloittaa tällaisia aiheita? Kohta varmaan tulee aihe, kun Aku on niin vanha että koska Aku mahtaa kuolla. Ja miks just Rosan tarvis kertoa että ketä kuolee ja ketä ei, ja ei se Roopen kuolemaa käsittelevä kuva ole niin virallinen. Ihan hyvin joku Marco Rota/Cavazzano voisi tehdä kuvan, jossa joku on kuollut, mutta en oikein jaksa uskoa siihen. Mutta se mua kiinnostaa jos joku tietäjä (ei arvaaja) tietää että miksi Rosa on sen Roopen kuolemaa käsittelevän kuvan tehnyt.

Kiitos, ja älkää nyt ihan heti laittako lukkoon.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: jhoJa miks just Rosan tarvis kertoa että ketä kuolee ja ketä ei, ja ei se Roopen kuolemaa käsittelevä kuva ole niin virallinen. Ihan hyvin joku Marco Rota/Cavazzano voisi tehdä kuvan, jossa joku on kuollut
Rosa on tietääkseni ainut hengissä oleva tekijä joka tekee kaikki Carl Barksin mukaan sekä sijoittaa tarinansa 50-luvulle.
Ja siksi Rosa, koska on paljon realistisempaa se että Roope kuolee 100-vuotiaana eikä 140-vuotiaana(Rota ja Cavazanno sijoittavat tarinat 2000-luvulle)

Rosa teki sen siksi koska asia hänen mielestään on niin.
Roope kuoli silloin kuin C.Barks jäi eläkkeelle jne.

Eniwei, toi PP-kuolema aihe oli kyllä turha.
jho
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyRosa on tietääkseni ainut hengissä oleva tekijä joka tekee kaikki Carl Barksin mukaan sekä sijoittaa tarinansa 50-luvulle.
Niin munkin tietääkseni on, mutta ei se Rosasta mitään ainutta ja oikeaa tee.
Karhula
Kun on nyt tällane aihe niin kysynpä yhtä juttua.
Kyse on Roopen sedästä Jake MacAnkasta. Olen nimittäin aina ihmetellyt, sitä kun Ankkapurhanlinnan hautausmaalla ei näy Jaken hautaa. :o Uusimmat ovat Lauhan ja Fergusin haudat, mutta Jaken hautaa ei näy missään. Hän on varmasti kuollut, mutta missä hänen hautansa on? ??? Sitä kysyn.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: jhoSitä vähän minäkin ihmettelen aika usein, että mistä te saatte päähänne aloittaa tällaisia aiheita? Kohta varmaan tulee aihe, kun Aku on niin vanha että koska Aku mahtaa kuolla.
Muutama vuosi sitten tänne tehtiin aihe siitä, milloinkahan Don Rosa kuolee. Se meni melko nopeasti lukkoon.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: jho...mistä te saatte päähänne aloittaa tällaisia aiheita?
Luultavammin siksi, että jotkut ovat nähneet monia kuolemis-aiheita, kuten "Roope Ankka kuollut?" tai "Taavi Ankka kuollut?". Niinpä he sitten rupeavat kyselemään kaikilla ihme aiheilla, että onko esimerkiksi nyt Pelle Peloton kuollut. Tai sitten he vain haluavat saada nimensä ahkerimpien aiheidenaloittajien kärkisijoille.
Turtana
Ääh, enpä ole noita kuolemia ajatellut. Mutta paras olisi, jos ne ei kuolisi. Tai olisi aina vaan siellä 50-luvulla. Vaikka hyvähän olisi ajatella realistisesti.

Lainaus:Kyse on Roopen sedästä Jake MacAnkasta. Olen nimittäin aina ihmetellyt, sitä kun Ankkapurhanlinnan hautausmaalla ei näy Jaken hautaa. :o Uusimmat ovat Lauhan ja Fergusin haudat, mutta Jaken hautaa ei näy missään. Hän on varmasti kuollut, mutta missä hänen hautansa on?
Juup, tuota minäkin kyllä olen pohtinut :D Joko Don Rosa ei ajatellut asiaa piirtäessään sitä kirje kotoa tarinaa tai sitten Jaken hauta on vähän kauempana tai täysin muualla. Tai sitten hän on hukkunut. Selityksiä voi olla monia...
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KarhulaKun on nyt tällane aihe niin kysynpä yhtä juttua.
Kyse on Roopen sedästä Jake MacAnkasta. Olen nimittäin aina ihmetellyt, sitä kun Ankkapurhanlinnan hautausmaalla ei näy Jaken hautaa. :o Uusimmat ovat Lauhan ja Fergusin haudat, mutta Jaken hautaa ei näy missään. Hän on varmasti kuollut, mutta missä hänen hautansa on? ??? Sitä kysyn.

Rosa on varmaan ajatellut ettei ole tarpeellista näyttää Jaken hautaa kun Lauhan ja Fergusin hautoja on näytetty..
Karhula
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: KarhulaKyse on Roopen sedästä Jake MacAnkasta. Olen nimittäin aina ihmetellyt, sitä kun Ankkapurhanlinnan hautausmaalla ei näy Jaken hautaa. Uusimmat ovat Lauhan ja Fergusin haudat, mutta Jaken hautaa ei näy missään. Hän on varmasti kuollut, mutta missä hänen hautansa on? Sitä kysyn.
Rosa on varmaan ajatellut ettei ole tarpeellista näyttää Jaken hautaa kun Lauhan ja Fergusin hautoja on näytetty..

Hmm...saattaa se niinkin olla, mutta kun se on vain kummallista, että missään ei edes näytetä hautaa. Joku vähemmän ankoista tietävähän voi luulla, että Jake on hengissä. ::) (Ei varmaan kyllä moni). Niin olisihan se kiva, että Jaken hauta näytettäisiin jossain tarinassa. ::)
jho
Lainaus käyttäjältä: TaikaviittaMiks hahmoja kuolee ???
Ei vielä yhtään kuolemaa ainakaan Ankka-sarjoissa oo tullu vastaan. Paitsi Taavin ja sekin on joku Tanskalaisten (?) typerä juttu.
Ja sitten vielä se Rosan piirtämä kuva, mutta sekään ei meinaa sitä että Roope ois kuollu.

e. No onhan siellä Lauha ja Fergus ja muut kuolleet, mutta ei mitkään keskeiset ja meille tutuimmat hahmot.
TKal
Pidättekö muuten Rosan ja Barksin sanomisia ja piirroksia ikään kuin lakina ankkamaailmassa? Jos Rosa on piirtänyt kuvan, jossa Roope on kuollut, minusta hahmo on kyllä kuollut, mutta vain Rosan näkemyksen mukaan. Jokaisella piirtäjällä ja käsikirjoittajalla saa olla omat käsityksensä Ankoista.

Saman voisi sanoa Taavin kuolemasta. Se on vain Egmontin näkemys, eikä sen tarvitse rajoittaa muita kuin Egmontin piirtäjiä.
Barksi
Itse olen sitä mieltä, että Barksin sana on laki. Rosan ei niinkään. Jos Barks olisi piirtänyt kuva, jossa Roope kuolee, olisi Roope silloin myös kuollut. Mutta kuitenkin, tämä on vain sarjakuvaa, joten ei sillä niin suurta väliä ole. Monet italialaiset piirtäjät eivät juurikaan Barksin tarinoiden "faktoja" kunnioita, mutta kyllä ne silti ihan luettavia tarinoita ovat.
Samuel
Itse olen tykästynyt leikkimieliseen ajatukseen, että Mikki Hiiri kuoli vuonna 1966... Olen pohtinut mielessäni, että Mikin viimeisestä seikkailusta saisi hyvän sarjakuvan. ;D

Mitä tulee Disney-sarjakuvien kanonisointiin, niin minusta se on hauskaa. Minulle Carl Barksin lisäksi myös Don Rosan sarjakuvat ovat virallista ankkajatkumoa. Hiiriuniversumissa minulle kelpaa useamman käsikirjoittajan tarinat. Ja toki luen mielelläni myös muiden käsikirjoittajien ankkatarinoita, mutta en ota niitä yhtä vakavasti kuin Rosan ja Barksin tarinoita.

edit: En oikeasti ajattele Mikin kuolleen. Suurin osa varmaan tietää mitä vuonna 1966 tapahtui ja miksi se sopii Mikin kuolinvuodeksi. Oikeasti Mikin tai muiden Disney-hahmojen kuolemisia on turha pohtia.

Yksi itselleni mieleenpainuvimpia sarjakuvaruutuja on eräs mahdollisesti Feriolin piirtämä ruutu, jossa Mikki ei usko jotain väitettä, ja sanoo leikillään vastaväitteeksi "Ja minä olen kuolematon sarjakuvasankari." Ja näinhän asia on.
Mikko M
Eikö täällä voisi keskustella myös niistä harvinaisista tilanteista, joissa joku hahmo tai olio todella kuolee? Siis sellaisista kohtauksista tarinoissa? Nehän ovat varsinkin nykyaikana hyvin harvinaisia. Yleensähän uhrina on sivuhenkilö tai sitten jokin eläin. Melko synkkäähän tällaisia asioita on miettiä, mutta jotkut varmasti tietävät sellaisia tapahtumia joissakin tarinoissa. Itse tavallaan metsästän Ankka/Mikki-tarinoissa kaikenlaista sellaista, mitä niissä ei odota olevan. Kuolemantapauksia on kaiketi ainoastaan vanhoissa tarinoissa ja esimerkkinä Barksin ja Martinan tarinat. Päähenkilöt eivät kuole koskaan, ellei kyse ole Rosan tarinoista, joissa eletään rajallista aikaa. Mikäli aiheen perustaja antaa luvan tällaisen aiheen keskusteluun, niin listatkaamme havaintojamme. Aloitusviestissä ei ole mainittu, että hahmojen kuolemasta tulisi keskustella yleisesti. Tällaiselle ei omaa aihettakaan tarvitse. Tänne tai sitten ei minnekään. Asia lienee perustajan päätettävissä. Itse en viitsi keskustella asiasta, ellei kukaan muu halua.

Jaken hautahan tietenkin on olemassa, mutta Barks ei maininnut koskaan, milloin tämä kuoli. Asia ei muutenkaan liene kovin tärkeä ja Rosa tuskin olisi varta vasten erikseen piirtänyt tämän hautaa. Hän oli ehkä hämmentynyt eräästä Barksin joulutarinasta, jossa Roope tervehti Jakeksi pukeutunutta Akua. Eikö Roopen olisi pitänyt tietää, että Jake on kuollut? Miksi hän sitten tervehtii "Jakea" niin kuin tämä olisi yhä elossa? Ehkä Roope ei koskaan saanut tietää, että Jake on kuollut tai sitten hän oli unohtanut asian. Jos Roope oli 50-luvulla jo melkoinen pappa, niin minkä ikäinen Jake olisi ollut? Voimme olettaa, että, koska Rosa ei piirtänyt enää Jakea, kun Roope palasi kotikyläänsä, hän ei ollut kadonnut minnekkään vaan kuollut. Barksin Roope oli vielä alkuvaiheilla Tyhjälän joulu-tarinan aikoina eikä hän varmasti pitänyt ihmeellisenä, että jo valmiiksi vanhan Roopen setä olisi yhtäkkiä tullut vierailulle. Onhan sekin toki mahdollista, että Barks ajatteli Jaken olevan elossa ja siksi hän uskalsi laittaa Roopen uskomaan niin, ja Akun myös. Sarjakuvien ei tarvitse olla todenmukaisia. Rosa kaiketi sivuutti elossaolon mahdollisuuden ja jätti asian syrjään. Eikö jossain Rosa-tarinassa mainittu Jaken olevan kuollut? Loppuanalyysi: Barks ei suunnitellut hahmoa suuremmin eli hahmo joko oli jo kuollut tai sitten eli vielä salaperäisesti. Joka tapauksessa Rosan tulkinnan mukaan tämä hahmo oli kuollut ennen Tyhjälän joulua. Roope ei tällöin vain muistanut asiaa.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: Mikko Mja esimerkkinä Barksin ja Martinan tarinat.
Totta. Erityisesti Martinan tarinoissa noita traagisia poismenoja tapahtuu. Esimerkkinä vaikka tarina Aku ja salaperäinen herra Mosteri. Eikös siinä lopussa Mosteri räjäyttänyt itsensä ilmaan? Ainakin oman käsitykseni mukaan hän oli yhä talossa.
Sivuja: 1 2 3