Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Aku, Roopea vanhempi?

(37 viestiä)
squid
Eli kuten eräässä(en muista missä) Aku on Roopean vanhempi.
Ja niinhän se on, Roope "kuoriutu" Akun jälkeen
Ei kyllä joidenkin tarinoiden mukaan pidä paikkaansa, sillä Akuhan kehuu olleensa kiillottamassa roopen rahoja pikku ankkana.

Oma mielipiteeni asiasta on, että pitäis noiden Ankka käsikirjoittajien vähän miettiä, että mitä on siinä edellisessä tullut sanottua, ettei tämän kaltaisia mokia tulisi.

Mitä mieltä te muut asiasta olette, ja olen huomannut, että on muitakin "ristiriitaisia"/epälooogisia asoita Aku Ankassa :(

Pitäisköhän sinne http://www.akuankka.fi laittaa viestiä, ja kysyä että miten asia on? :D Siinä ne sitten olisikin pulassa kun eivät osaa siihen vastata.
Anonymous
Öö... Siis Roopen hahmo on keksitty myöhemmin kuin Aku, mutta onhan Aku nyt toki sarjakuvissa nuorempi kuin Roope. Tupu, Hupu ja Lupukin ovat olleet mukana sarjakuvissa pidempään kuin Roope, mutta eihän sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, minkä ikäisiä hahmot sarjoissa ovat.
Leo
Setä voi olla veljen/siskonpoikaansa nuorempi, mutta tässä tapauksessa ei, koska Aku on Roopen pikkusiskon lapsi. Akun äitikin on siis nuorempi kuin Roope. Tuollainen "Aku on vanhempi kuin Roope" leikittely on yleistä vain synttäritarinoissa, mutten usko sen olevan kovinkaan yleistä. Karhukopla (ja Akukin) kutsuvat Roopea usein papparaiseksi.

EDIT: kirotusvihe korjattu
Shinkansen
Niinpä niin, eihän ristiriidoista pääse mihinkään kun Aku Ankkaa ei ole rekisteröity vain yhden pirtäjän ja käsikirjoittajan käytöön, niin eipä sille mitään voi että kaikea kummallista tulee vastaan.
Jossain Don Rosan hommelissa oli Roopesta kuva skottilaisena kengänkiillottajana vuonna 1877. Muistan myös Barksin yksisivuisen, jossa Roope täytti 75, mutta en muista tekovuotta. Tarina löytyy Aku Ankan parhaat... XLVII(47)? No kuitenkin nimeltä tyhjätasku se albumi oli. Akun ikää käsittelevissä tarinoissa syntymävuodeksi lienee useimmiten määritetty se 1934. Koskaan ei liene viitattu tarinoissa siihen että Roopen syntymävuosi olisi 1947 vai onko? Sanokaa yksi.
Anaconda
Barksin yksisivuinen tarina jossa Roope täyttää 75, on luotu muistaakseni vuonna 1955. Tyhjätaskusta tuo sarjakuva löytyy, sekä myös Roope-Sedän numerosta 98.
Shinkansen
Eli tahtoo sanoa että Roope on syntynyt vuonna 1880.
Anaconda
Roope täyttäisi tuon mukaan ensi vuonna 125 vuotta. Kunnioitettava ikä.
Leo
Roope syntyi muistaakseni 1877 vaikka sitä vuotta esittävässä kuvassa Roope onkin jo hieman varttunut. Aku syntyi vuonna 1934, mutta (Barksin) Ankkamaailma pysähtyi vuoteen 1947 (muistaakseni juuri tuo vuosi) Roopen ollessa 80 vuotias. Näin on jossain kerrottu. Kun tämä kerrotaan niin niitä ristiriitoja vasta syntyykin. Aku tapasi toisen kerran elämässään Roopen vuonna 1947, miten he ehtivät yhdessä vuodessa tehdä tuon kaiken? No, Ankkamaailmassa on vähän logiikkaa ja ainahan voidaan selittää niin, että Ankat lopettivat ikääntymisensä tuolloin, mutta aika kulkee eteenpäin. Nykyisissä sarjoissa tosin on kännyköitä ja tietokoneita vaikkei niitä 1947 ollutkaan, mutta jos aika on ankoille ikuista niin kehittyyhän teknologiakin.
Shinkansen
Niinpä. Roopenkin pitäisi jo kohta noilla perusteilla kuolla pois, mutta eihän sitä hyvää hahmoa voi heivata noin vain, ellei sitten kaikki maailman piirätjät sovi ettei Roopea enää piirretä :P
Anaconda
Huh, ei Roopea sovi pois laittaa. :o Se olisi sulaa hulluutta ja täysi mahdottomuus. Olisi muuten aika hauskaa jos tätä muutakin ankkasukua seikkailisi (enemmän) sarjakuvissa. Huomasin kyllä hymiön.
squid
Ei todellakaan. Jos Roope laitettaisiin pois, ei olisi enää mitään järkeä koko Aku Ankassa. Roope on ainakin yhtä tärkeä kuin Aku.
Shinkansen
Seuraava kysymys lienee se, kumpi heistä on henkisesti vanhempi? Siitä ei pysty yleistämään myöskään yhtään mitään, tarinat ei ole identtisiä. Joskus Roope on niin vain kultakultakultakulta, ettei hullumpaa enä kuvittele. Ja Aku ja pojat moraalin torven toitottajia.
Useimmiten nykyään roolit lienevät toisin päin, vaikkei kullasta olekaan kysymys.
Anonymous
Roopehan on kuollut, ainakin meidän rosabarkshullujen mukaan nimittäin vuonna 1967, hänen ollessa satavuotias. http://geirnetland.com/gallery/img/fortuna.gif
Ja Rosa on despoottimaisesti pysäyttänyt ankkamaailman noin vuoden 1955 tienoille. Siinä teille pureskeltavaa.
Destiny
Eikös aikuisilla ankoilla pitäis olla silmät kasvanu nokkaan kiinni, vai? Vai onko ne jätetty irti vain, jotta kaikki tietäisivät, etää kyseessä ovat Tupu, Hupu ja Lupu?
Shinkansen
No tuota syntymävuotta 1867 on Rosakin käyttänyt hyväkseen
Sivuja: 1 2 3