Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Italialaisten luomat hahmot

(39 viestiä)
Shinkansen
Tästäpä toisen suuren hahmogallerian saisi, kun ajattelee kuinka italialaiset Ankan tekijät ovat luoneet hahmoja paikatakseen niitten pulaa saapasmaan armottomien ja innokkaiden ankistien iloksi.
Mitä löydätte?
Heka
Italialaiset?
Ferioli on Espanjalainen... en muista yhtäkään italialaista piirtäjää... Onkos Marco Rota?
Anna Erkki-esimerkki.
Leo
Italialaisia ovat esim. Romano Scarpa ja suurin osa taskarinpiirtäjistä, katso sieltä ;)

No, ainakin Riitta Hanhi, sitten se yksi Riitta Hanhen miesystävä *, Atominius ja professori Ykskorva
Anonymous
Scarpan hahmoja myös: Hertta, Eka Vekara, se Scrizzo, (en muista suomalaista nimeä siitä oli kuitenkin kisa Roope-sedässä)se Riitan "miesystävä" on ollut nimillä Reima ja Jaakko. Sitten on myös se Korppi* joka seikkailee joskus Hessun kanssa. Mulla on sellainen veikkaus, että Kumi-Kalle on italialainen?! Kenen keksimä hahmo se on?
Shinkansen
Lainaus käyttäjältä: eza90Sitten on myös se Korppi* joka seikkailee joskus Hessun kanssa.
Korppi on Kuru.
Niin italialaisia piirtäjiä tosiaan löytää taskareista julmetusti, koska ainakin 15 vuotta ne ovat olleet käännöksiä Italian Topolino-sarjoista.
Mutta ainakin olen sitä mieltä, että ilman italialaisia olisi moni hyvä hahmo jäänyt keksimättä, ja monta hyvää tarinaa tekemättä. Kyllä on onni, kun hahmomahdollisuuksia riittää.

Marco Rota on italiasta tosiaan ja sitten * henkilö, joka on piirtänyt taskarien väli- ja esinäytökset ajalla ennen syntymäämme oli italialainen, ja italialaisia kirjoja varten tehty.(Huom. käy sanomassa mielipiteesi esi- ja välinäytöksistä "taskarit" -osiossa
Anonymous
Ihan noita kaikkia eivät italialaiset ole keksineet, vaikka sittemmin ovatkin ahkerasti käyttäneet. :-)

Professori Ykskorva, Kuru Korppi ja Eka Vekara esiintyivät ensimmäisen kerran amerikkalaisen Floyd Gottfredsonin piirtämissä tarinoissa, kahta jälkimmäistä oli luomassa lisäksi Bill Walsh.

Lainaus käyttäjältä: eza90Mulla on sellainen veikkaus, että Kumi-Kalle on italialainen?! Kenen keksimä hahmo se on?
Totta, keksijä on Giulio Chierchini.
isokana
Tässä välissä on hyvä kitkeä sitkeää harhaluuloa, että taskareiden Kuru Korppi olisi sama Kuru Korppi kuin Gottfredsonin keksimä. Asia ei ole näin. Taskari-Kuru on Gottfredsonin kehittämän Kurun adoptiopoika ja Romano Scarpan keksimä ja näin ollen italialainen hahmo.

Mutta lisää italilaisia hahmoja: Indiana Hopo ja aikakoneen kanssa puuhastelevat Zapotek ja Marlin. Varsin mukavia lisäyksiä hahmogalleriaan.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: isokanaTässä välissä on hyvä kitkeä sitkeää harhaluuloa, että taskareiden Kuru Korppi olisi sama Kuru Korppi kuin Gottfredsonin keksimä. Asia ei ole näin. Taskari-Kuru on Gottfredsonin kehittämän Kurun adoptiopoika ja Romano Scarpan keksimä ja näin ollen italialainen hahmo.
Suomeksihan adoptiopojan nimi on Bruno, mutta hämäännystä aiheuttamaan hänetkin on toisinaan tosiaan suomennettu Kuruksi. Hämmennystä varmaan edesauttaa myöskin se, että Scarpakin käytti Kurua muutamassa Suomen Taskareissakin julkaistussa tarinassa. (Ainakin Inducksin mukaan, nyt ei pääse tarkistamaan omasta taskarikokoelmastani.)

Lainaus käyttäjältä: isokanaMutta lisää italilaisia hahmoja: Indiana Hopo ja aikakoneen kanssa puuhastelevat Zapotek ja Marlin. Varsin mukavia lisäyksiä hahmogalleriaan.
Totta, ja sitten vielä yksi aikaslailla merkittävä hahmo: Taikaviitta.
Leo
Italialaisethan ovat lisäksi keksineet PAM:in ja sen Ankan salainen palvelu vai mikä lieneekän homman*
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: Leo LehtinenItalialaisethan ovat lisäksi keksineet PAM:in ja sen Ankan salainen palvelu vai mikä lieneekän homman*
Joo, Ankan salaisen palvelun tarinat tosiaan ovat Italiasta. PAM sen sijaan on tanskalaista alkuperää.
Anonymous
Reima Rähmä, tosiaankin.
Onkos seuraavat sanottu:

Agnus McAnkka
Asianajaja Klaus Uuli
Reetu Mööpel

Eivät varmaan edes ole italialaisia mutta sanoin nyt kuitenkin!
Anonymous
Kamalasti tietoa taskareista ja niiden hahmoista löytyy täältä.
Shinkansen
Kiitoksia vain vieras. Mutta kyllä se taitaa aika yleisesti olla tiedossa tuo palsta. Täällä me vaan puhutaan asioista.
Noh. Ainahan löytyy sieltä jollekin jotain uutta.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: eza90se Scrizzo, (en muista suomalaista nimeä siitä oli kuitenkin kisa Roope-sedässä)
Nimi on Into Ankka, Oliko se akun pikkuserkku vai joku pikkupikkuserkku tms.
Leo
Scrizzo Ankan nimenkeksintä kilpailussa mun nimiehdotus päätyi klubimestarin sivuille. Mun ehdotus oli loistavasti Skizzo :-O mutta silti klubimestari julkaisi sen.
Sivuja: 1 2 3