Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Hahmolista

(21 viestiä)
Anonymous
Tänne voisi siis kerätä näitä Aku Ankan hahmoja. Jokainen voisi aina yhden hahmon per viesti. No, mutta mitään mukisematta sen kummemin aloitetaan. Aloitan sanomalla tämän aika harvinaisen Marco Rotan August Ankan. :) Muuten voisitte myös kertoa näistä hahmoista mitä pistätte tänne. No minäpä nyt kerron vähän August Ankasta. Augusthan taitaa olla viikinki, joka esiintyy, joskus Marco Rotan sarjakuvissa. Olen lukenut ainakin kaksi tarinaa missä on August Ankka. Toinen niistä on Aku Ankan taskukirjassa numero 313 ja toinen Marco Rotan juhlanumerossa. August Ankka on Kaledonien komentaja, jolla on välillä ongelmia tämän iso mahaisen kaverinsa kanssa (en sano nimeä, koska muuten tulisi sanottua tässä viestissä kaksi hahmoa) .
En tiedä paljoa muuta tästä August Ankasta (taitaa olla jotain sukua Akulle?). Äsken tämä oli jäänyt vähän lyhyeksi joten editoin vähäsen pidemmäksi tätä viestiä.
Destiny
Nimi kyllä kuuluu Augustus, eikä tämä nyt niin kovin harvinainen ilmestys ole. Viime vuosina on näkynyt näitäkin tarinoita. Ja minun käsittääkseni tämä on täysin ankkalinnasta riippumaton jatkumo, eikä Augustuksella olisi mitään tekemistä Akun kanssa.

En kyllä ole ihan varma mitä tällä ketjullakaan haetaan. Etsitäänkö tässä hahmoja jotka ovat Akun ns. "vastineita", mutta kuitenkin eri hahmo, vai onkos tässä nyt jotain muuta haussa? Selvennätkös vähän Anssi :).
korri
Viestiketju eksyy aloitusaiheestaan mutta...

Augustus ei ole viikinki vaan kaledonialainen, siis skotti, ja kahinoi usein viikinkejä vastaan. Ensimmäinen tarina julkaistiin Akkarissa jo joskus 1983 ja siinä taustatarinana Tupu, Hupu ja Lupu lukevat tarinaa, joka taisi olla jostain esi-isästä tms. Sen jälkeen olikin useiden vuosien tauko ennen kuin seuraava tarina julkaistiin...
Anonymous
Siis tässä nyt listataan kaikkia Aku Ankka ja Roope setä lehdissä olleita hahmoja.
Anonymous
Selvä siis . Ankka sarjoissa on seikkaillut :

Pepi
Veli-Karhu
Veli-jänis
Dumbo
Tiku
Taku
Kultu Kimallus
Kaunotar
Kulkuri
Karhu-kopla
Milla Magia
Iines
Minni
Mikki
Mortti
Vertti
Aku
Roope
Tupu
Lupu
Hupu
Kroisos Pennonen
Kulta into Pii
Pelle Peloton
Pormestari Pösö
Musta Pekka
Luihu
Musta Kaapu
Veli Kettu
Augustus Ankka
Heluna
Super Hessu
Taikaviitta
Polle Konin kaulus
Hessu Hopo
Tri Staattinen
Musta ritari

Nyt en muista yhtään enenpää aku ankka tai Roope-setä lehdissä olleita hahmoja ,vaikka tuossakin oli jo aika litania . 8) ;)
Barksi
Pilaan vähän idean laittamalla tähän linkin, josta löytyy lähes kaikki hahmot jotka Disney-maailmassa ovat esiintyneet.
Tässä linkki.
Shinkansen
Mutta ideasta eksytään jälleen. Eikös tässä pitänyt valita hahmo ja kertoa siitä jotain ei-triviaaleja tietoja.
KoDo
Minäpä kerron Touho Ankasta:
Touho on Akun pitkätukkainen, harvahapsinen, pipopäinen ja jatkuvasti sähläävä serkkuankka. Kerran toisensa jälkeen helposti innostuva Touho onnistuu pilaamaan Akun loman tai arjen -vaikka toki aina tarkoittaakin hyvää.
Touho nähdään usein yhdessä Akun kanssa, esimerkiksi soheloivana PAM-agenttina tai muuten vain säheltävänä seuralaisena. Monipuolisen vaikkakin hataran sivistyksensä Touho on saanut lähinnä kirjekurssien kautta, ja vaikuttavienkin diplomien ja oppiarvojen myöntäjäksi paljastuu yleensä Leväperän opisto tai jokin muu vähemmän arvovaltainen opinahjo
Hupu
Oliskohan kannattanut lukea ensin tuo ensimmäinen viesti kunnolla ja sitten vasta alkaa kirjoittamaan.
Bomber
Juusto on kyllä tuon tiedon tainnut kopioida Wikipediasta... ;)
Bomber
Palle Pulppu:

Palle Pulppu on jääräpäinen ja hieman tukevampi ankkahenkilö, joka on niin ja näin sanotusti yleinen epäonnistuja.

Palle esiintyi ensikertaa Corrado Mastantuonon käsikirjoittamassa ja piirtämässä tarinassa Paperino e la macchina della conoscenza (AATK 220 nimellä Osaamiskone). Tässä tarinassa hän osaa yleensä vain maalata aittoja, mutta Palle saa kokeilla Pelle Pelottoman osaamiskonetta. Näin Palle alkaakin menestyä esimerkiksi shakissa ja tenniksessä, mutta Aku alkaakin tutkia asiaa. Eräässä tarinassa Palle väittää, että Lyon on Ankkalinnan kaupunginosa. Tässä tarinassa Pallen nimi on Tahvo.

Tahvona Palle esiintyy myös tarinassa Joulun syvin olemus. Hänellä on myös ainakin kaksi sukulaista joiden nimet ovat Mielikki Joutsen ja Tarmo-eno.

Pallella on oudon suuret kulmakarvat ja kolme isoa hammasta edessä. Hän pukeutuu tummanvihreisiin henkselihousuihin ja ruutupaitaan. Hänellä on myös oudon iso pää ja hän on aika lyhyt.
Tuo on sitten myös Ankkalinnakkeessakin...

Kuka muuten tuo Luihu on? Lui-hun kyllä tiedän mutta Luihu...
Kääk13
Viitatar (Naistaikaviitta)

Italialais kaksikon Guido Martinan ja Giorgio Cavazzanon vuonna 1973 luoma naispuolinen viittasankari luotiin vastapainoksi Taikaviitalle. Naamion taakse kätkeytyy Iines Ankka. Hänen avustajana toimii Hanhikki Hanhi joka myös on Martinan ja Cavazzanon hahmo. Hän on esiintynyt ainakin parissa Viitatar tarinassa jossa toisessa oli Taikaviittakin mukana. Italialaiset eivät juuri hahmoa sen debytoinnin jälkeen käyttäneet, mutta Brasilialaiset omivat hahmon omiin sarjoihinsa ja ovat kirjoittaneet ja piirtäneet lukuisia Viitatar tarinoita. Myöhemmin ovat Italialaiset, varsinkin nykyiset naiskirjoittajat ja piirtäjät lisänneet Viitattaren taas sarjoihinsa.
Tarinat, joissa Viitatar ja Taikaviitta esiintyvät, Aku jäi usein häviäjäksi (taas). Italian kustantamo sai niin paljon valituskirjeitä, että hahmo päätettin jättää joksikin aikaa. Viimeksi Viitatarta on esiintynyt (suomessa)Roope-sedän numerossa 336. Tarina on Massimo Marconin kirjoittama ja Massimo De Vitan piirtämä.

Ohessa tuore kuva Viitattaresta.

Ylläpito on poistanut liitteen
jho
Pulivari

Pulivari on Akun laiska koira, joka esiintyy harvoin ankka-tarinoissa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Disney-sarjakuvissa vuonna 1938.
Hän rakastaa takkatulen roihua ja pelkää kylmää talvisäätä. Monesti Aku ja ankanpojat ovat yrittäneet viedä häntä ulkoilemaan, mutta laiska Pulivari ei ole oikein kiinnostunut liikunnasta, vaan syömisestä ja löhöilystä. (Lähde Ankkalinnake/Mikko :P)

http://disneyzone.host.sk/gfx/encyklopedia/bolivar.jpg[/img]
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: kia karppiSelvä siis . Ankka sarjoissa on seikkaillut :

Pepi
Veli-Karhu
Veli-jänis
Dumbo
Tiku
Taku
Kultu Kimallus
Kaunotar
Kulkuri
Karhu-kopla
Milla Magia
Iines
Minni
Mikki
Mortti
Vertti
Aku
Roope
Tupu
Lupu
Hupu
Kroisos Pennonen
Kulta into Pii
Pelle Peloton
Pormestari Pösö
Musta Pekka
Luihu
Musta Kaapu
Veli Kettu
Augustus Ankka
Heluna
Super Hessu
Taikaviitta
Polle Konin kaulus
Hessu Hopo
Tri Staattinen
Musta ritari

Nyt en muista yhtään enenpää aku ankka tai Roope-setä lehdissä olleita hahmoja ,vaikka tuossakin oli jo aika litania . 8) ;)

Aika kehnosti kirjoitettu, pakko sanoa.
Näissä oli virheitä (kirjoitan korjattuna):
- Polle Koninkaulus
- Superhessu
- Mustakaapu
- Kulta-Into Pii
- Karhukopla
Aika monessa.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: kia karppiVeli-Karhu
Veli-jänis
Veli Kettu

Keitä nuo ovat?
Sivuja: 1 2