Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Hekla Velho

(14 viestiä)
akuankka1313
Hekla Velhon on luonut Carl Barks vuonna 1952 kuuluisassa tarinassaan "Karkkeja ja kepposia", joka on ilmestynyt Suomessa mm. Aku Ankan juhlasarjat 4:ssä. Muutaman vuoden kuluttua käsikirjoittajat Luciano Bottaro ja Carlo Chendi kehittivät hahmoa eteenpäin, jolloin saatiin enemmän selville tästä ennen niin mystisestä noidasta.

Hekla Velho tunnetaan ennen kaikkea Hessu-tarinoista, joissa hän yrittää kaikin keinoin saada Hessu uskomaan hänet noidaksi. Hekla on myös pyöriskellyt myös Ankka-sarjoissa aina vähän väliä.

Hekla Velhon tuntomerkkejä ovat iso, kumimainen nenä, korkea noitahattu ja musta noitahame.

Omasta mielestäni Hekla oli oiva lisä Ankka- ja Hiirimaailmaan. Parhaimpia tarinoita ovat lyhyet (ja myös pitkät) Hessu ja Hekla-kommellukset. Varsinkin, jos käsikirjoittajana on Luciano Bottaro! Ensimmäisessä Taskarissa oli eräs tarina, jota en ikinä unohda.

(Huom! Hekla Velho ei ole kopio Milla Magiasta, sillä hän luotiin ennen Millaa)
HN Erkka
Ihan hyvä hahmo, muttei kuitenkaan korvaamaton. ::)
Mutta juuri ne tarinat, jossa Hekla yrittää saada Hessun uskomaan että
hän on oikea noita, ovat kyllä parhaita Hekla -tarinoita.
Ei nyt silti ole jäänyt mitään muistiin...
rulezman
Hekla jää kyllä aika pahasti Millan ja Matami Mimmin jalkoihin.
Bomber
Ei minun mielestäni, oikeastaan Hekla-velho päihittää ainakin Mimmin. Hekla on reilu ja oikeudenmukainen noita, otetaan nyt esimerkiksi juuri tämä Karkkeja ja kepposia. Siinähän Hekla auttaa ankanpoikia päihittämään itsekkään ja pirullisen Akun.
Karhula
Hekla on ihan hyvä hahmo. ::) Parhaita on ne tarinat joissa Hekla yrittää sanoa Hessulle, että hän on oikea noita. :D Muuta hienoa hahmossa ei olekaan ku se on muuten tylsä. :( Paras Hekla tarina on mielestäni Karkkeja ja Kepposia, koska se on hauska ja hyvä.
Etsivä Kaasi
Hekla on Matamia parempi, muttei mikään hyvä hahmo. Paras tarina missä Hekla on Carl Barksin Karkkeja ja Kepposia. Muuten tylsä hahmo.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: TaikaviittaEn oo ikään kuulukkaan koko tyypistä ku mulla ei oo kyllä niitä ihan vanhimpia Aku Ankka lehtiä :-X :-[
Carl Barksin 32 -sivuinen Karkkeja ja kepposia, jossa Hekla esiintyy, on ilmestynyt Suomen Aku Ankassa 44/2000. Eipä tuota niissä "vanhemmissa" ole näkynytkään. On muuten yksi Carl Barksin parhaimpia tarinoita. Ainakin minusta. Yhdysvalloissa kyseinen tarina joutui sensuurin kohteeksi, joten siitä poistettiin 9 sivua.
TKal
Kyllähän Hekla-hahmolla jonkin verran ikää on, tuo Barksin sarjakin on tehty vuonna 1952. Ihmettelen kyllä vähän, jos Heklaa ei tunne, hahmohan on melko yleinen vieras Taskukirjoissa (Akkarissa edellinen esiintyminen taisi olla tuo Barksin Halloween-tarina)

Sanonpas vielä loppuun, että tuo Karkkeja ja kepposia on tosiaankin hyvä sarja, ei todellakaan mikään tyypillinen Aku Ankka-sarja. Barksin parhaimmistoon en sitä kuitenkaan laskisi.

Italialaissarjoissa Hekla ei mielestäni ole parhaimmillaan, vaikka välillä nuo Hessun ja Heklan seikkailut ihan huvittavia ovatkin.
Kreach
Surkeaa, Surkeaa, Surkeaa... Noitia on muutenkin jo paljon, ja tämä niistä huonoin. Muutaman tarinan lukenut ja niin kuraa ovat olleet ne ainakin, en sitten muista tiedä, Barksin tarinaa en ole lukenut, täytyisi jostain bongata.
Zakari
Ovatkohan italialaiset matkineet tuon Hessun suhtautumisen Heklaan Floyd Gottfredsonilta? Eka Vekaran ensiesiintymisessähän Hessu ei millään uskonut Ekan olemassaoloonkaan, vaan piti tätä kummituksena tai jotenkin.
Akuhullu97
Joo, ei Hekla Velho minustakaan ole mikään eliittihahmo. Pahaita tarinoita, jossa Hekla esiintyy ovat ainakin Barksin "Karkkeja ja Kepposia" jossa Hekla yrittää auttaa Ankanpoikia saamaan Akulta karkkeja...:) Niin, ja se toinen on sitten ne tarinat, joissa Hekla yrittää saada Hessun uskomaan, että ON noita. Nuo tarinat ovat siis ihan siedettäviä.
Fauntleroy
Heklahan on siinä mielessä "merkittävä" hahmo, että kyseinen hahmo esiintyy ensimmäisen taskarin ensimmäisessä ruudussa... :P (ja ensimmäisessä esinäytöksessä)

http://outducks.org/renamed/de/ltb/0011 ... 1b_001.jpg[/img]

(C) Disney :-D
Helmi
No joo, Hekla ei nyt ole niitä tärkeimpiä henkilöitä. Miksi? No siksi, että se on niinkuin Milla Magian ja Matami Mimmin matkijoita. Ja miksi Heklasta on tehty oma keskustelu? Se on vain turha noita. Noitia on Aku Ankassa jo ihan tarpeeksi.

//: Ja Heklaa näkyy Aku Ankassa TODELLA vähän
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: HelmiNo joo, Hekla ei nyt ole niitä tärkeimpiä henkilöitä. Miksi? No siksi, että se on niinkuin Milla Magian ja Matami Mimmin matkijoita.
Hekla kuitenkin muistaakseni ilmestyi sarjakuviin ennen Millaa ja Mimmiä.
Sivuja: 1