Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Taavi Ankka kuollut?

(37 viestiä)
Heka
Don Rosaahan on kielletty piirtämästä Taavia, koska Taavi on kustannusyhtiön mukaan "virallisesti kuollut". Näin Keno kertoo Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita-kirjassaan "Kaikkein mieluisin lahja"-tarinan esittelytekstissä.
Miksi siis näin? Milloin Taavi on kuollut? Barksin idea? Olen pihalla. :|

Tuli todella yllätyksenä tuo.
Barksi
Tuskinpa tuo on Barksin ideasta poistettu, sillä Barkshan ei Taavia edes keksinyt. Barksin tarinoissa Taavi ei esiintynyt kuin kerran ja silloinkin muistaakseni vain kahdessa ruudussa. Eihän Taavi ollut Rosan sukupuussakaan, koska Egmont kielsi (?) sen. Liekohän syynä Taavin "kuolemiseen" se, että hän ei ollut läheskään yhtä suosittu kuin Mikki tai Aku.
Taavista kyllä saisi keksittyä vaikka minkälaisia tarinoita.
Jenni
Niin ja eikös Taavi ole joku.. hmm.. Roopen setä tai vastaavaa? Niin silloinhan se olisi myös aika järjetöntä, että se eläisi? Pitäisi olla reippaasti yli 100-vuotias!
squid
Ja jos tuolta kannalta otetaan, niin eikös ole aika järjetöntä, että Aku Ankka oli ilmestyessään jo "aikuinen" ankka? Eikä ole tippaankaan vanhenman näköinen kuin ennnen(hieman kehittynyt kylläkin). Ja Roope-Setä tuli vasta Aku Ankan jälkeen, ja oli jo silloin rutkasti Akua vanhempi.

Eli yksinkertaisesti: Aku Ankassa ei oikein ole aikaa. Eli eivät ne henkilöt vanhene siellä sarjakuvissa, niinkuin oikeasti.
juketsu
Ei tietenkään, olisi se hölmöä olla Aku Ankka lehti ilman Akua :) Ankoilla ei ole vessoja eikä ne voi kuolla. 8)
Kurmeloinen
On niillä vessat, koska yhdessä jaksossa, kun Aku hoiti jotain lapsia (tai jotain sinne päin), niin erään pikkutytön piti käydä vessassa koko ajan. :P
Jenni
Ei mutta siis esimerkiksi Rosa keskittää tarinansa -50 luvulle tämän ikäjutun takia, jos olen oikein ymmärtänyt (tai sitten olen vain saanut päähäni tälläistä)
Kurmeloinen
Ja varsinkin siksi, koska Barksin tarinat sijoittuvat 50-luvulle. Barksiahan Rosa ylistää yli kaiken.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenJa varsinkin siksi, koska Barksin tarinat sijoittuvat 50-luvulle. Barksiahan Rosa ylistää yli kaiken.
Rosan mukaan Roope kuoli 1967 elettyään 100-vuotiaaksi, muutenhan Roope olisi jo yli 130 vuotta. Mutta onhan toikin totta, että Don ylistää Barksia yli kaiken, koska luki 1950 -luvulla Barksin tarinoita kun oli pikkupoika.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenOn niillä vessat, koska yhdessä jaksossa, kun Aku hoiti jotain lapsia (tai jotain sinne päin), niin erään pikkutytön piti käydä vessassa koko ajan. :P
Vielä tähän vessajuttuun lisätäkseni; Yksi hauska kohtaus on myös, kun Rosan Kirje kotoa-sarjakuvassa Aku tippuu Ankkapurhan linnan huussin kautta vallihautaan luullen koloa temppeliherrojen kyhäämäksi ansaksi. Ankanpojat vain toteavat, ettei kannata kertoa Akulle mihin hän putosi! :D
Jenni
Lainaus:Vielä tähän vessajuttuun lisätäkseni; Yksi hauska kohtaus on myös, kun Rosan Kirje kotoa-sarjakuvassa Aku tippuu Ankkapurhan linnan huussin kautta vallihautaan luullen koloa temppeliherrojen kyhäämäksi ansaksi. Ankanpojat vain toteavat, ettei kannata kertoa Akulle mihin hän putosi! :D
"Ansa, arvaan ma?" x) Yksi sen sarjan parhaista vitseistä :)
korri
Taavi on/oli nimetty Akun enoksi. Eli siinä mielessä luotu irrallaan tuosta sukupuusta (ja Barks on tosiaan käyttänyt häntä kahdessa ruudussa yhdessä yksisivuisessa).
Taskareissahan Taavi kyllä yhä seikkailee.
kyborgi
Jostain olen kuullut että Rosa olisi halunnut pistää Taavin Matilda Ankan mieheksi. Toisaalta ne tarinat missä Matilda (aikuisena) esiintyy, hän on aina yksin. (Kirje kotoa, Roope Ankan elämä ja teot -sarja)
Mutta mehän voisimme päätellä että Taavi on Matildan ex-mies, eli he olisivat eronneet jossain vaiheessa, "hyvä" syy olla pistämättä häntä Ankkain sukupuuhun.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: JenniNiin ja eikös Taavi ole joku.. hmm.. Roopen setä tai vastaavaa? Niin silloinhan se olisi myös aika järjetöntä, että se eläisi? Pitäisi olla reippaasti yli 100-vuotias!
Barkshan sanoi,ettei halua käyttää taavia, koska hän muistuttaa ulkonäöllisesti Roopea, ja ominaisuuksiltaan Pelleä.
korri
Lainaus käyttäjältä: Donald_KongBarkshan sanoi,ettei halua käyttää taavia, koska hän muistuttaa ulkonäöllisesti Roopea, ja ominaisuuksiltaan Pelleä.
Ihan ymmärrettävä pointti, joskin taskareissa on ollut joitain hyviä juttuja joissa Pelle ja Taavi yrittävät ratkoa ongelmia, yleensä hyvin eri lähestymistavoilla...Taavi kuitenkin on tiedemies siinä missä Pellellä on enemmän insinöörimäinen tapa käsitellä ongelmia.
Sivuja: 1 2 3