Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Suomessa julkaisematon hahmo?

(10 viestiä)
samppali
Eli. Onko mitään hahmoa, jota ei ole nähty ikinä suomen MISSÄÄN ankkajulkaisussa?
En koskaan ole kuullut, että olisi, mutta ajattelin varmistaa, koska Italialaiset ainakin aika tiuhaan tahtiin on noita keksinyt. Hahmoja siis.

Heitän samaan syssyyn toisen kysymyksen: Montako prosenttia maailman ankkajulkaisuista on julkaistu suomessa? Siis suurinpiirtein.
Ymmärtääkseni aika vähän, mutta täältä kerran voi varmistaa, niin varmistin. Tämänkin. Päättelin tuon siitä, että italiassa julkaistaan kerraviikossa samanpaksuinen ankkajulkaisu, kuin meidän taskari. Ja siellähän alettiin julkaista ankkaa aikaisemmin kuin meillä? Eikös Topolinoa nimittäin alettu julkaista joskus...öh...4o- luvun lopussa? Muistaakseni olen jossakin oli kuva ensimmäisestä Topolino lehdestä, ja siinä luki muistaakseni 1949... tai jotakin semmoista.
Eli vastauksia saa laittaa. Te kun tiedätte asioista niiiiiiiin paljon!

edit. Hups! Viimeinen kysymys väärässä topicissa? Anteeksi :-O
korri
Topolinossa on epäilemättä ollut runsaasti sarjoja joita täällä ei ole nähty, erityisesti noita vanhempia.
Sitten on nämä maat joiden ankka-tuotantoa ei Suomessa ole juuri ollenkaan julkaistu. Hollannin ankkoja on tullut vasta viime vuosina esille, Ranskassa on käsittääkseni omaa tuotantoa kuten myös Etelä-Amerikassa.
Olikosenyt Minä, Hessu -kirjassa jossa oli puhetta myös Britannian sarjakuvatuotannosta tuossa 40-luvun tienoilla, jolloin siellä suosittuja hahmoja olivat mm. Kille Kilpikonna ja Elmeri Elefantti, molemmat alunperin keksityt Silly Symphony -animaatioihin.
akuankka1313
Topolinossa on myöskin kansikuvia jotka taas ovat usein Aku Ankka-lehdessäkin.
Zakari
Lainaus käyttäjältä: samppaliMontako prosenttia maailman ankkajulkaisuista on julkaistu suomessa? Siis suurinpiirtein.
Kun Inducksin kokoelmiin laittaa omistavansa kaikki Suomessa Inducksin mukaan ilmestyneet ankkajulkaisut, tulokseksi tulee erittäin suurinpiirtein 15%. Niihin sisältyy tietysti myös uudelleenjulkaisut.
Fergus
Onpa muuten naurettavan vähän. Toisaalta hyvä ettei kaikeka tanskalaistuuba tänne tuodakaan, eihän se menisi sensuurista läpikään..
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: ZakariLainaus käyttäjältä: samppaliMontako prosenttia maailman ankkajulkaisuista on julkaistu suomessa? Siis suurinpiirtein.
Kun Inducksin kokoelmiin laittaa omistavansa kaikki Suomessa Inducksin mukaan ilmestyneet ankkajulkaisut, tulokseksi tulee erittäin suurinpiirtein 15%. Niihin sisältyy tietysti myös uudelleenjulkaisut.

Juu, samaa ajattelen minäkin. Ajattelin ensin jotain pyöreät 6O% mutta sitten ajattelin että hei, Aku-piirtäjiä on monista maista ja eihän Egmont pysty toimittamaan tarinoita kaikkiin maihin. Semmoinen oli vastaukseni.
Bomber
Joo luulen että ainakin Ranskassa ja Hollannissa on niitä omia ankkahahmoja joita Egmont ei ole julkaissut täällä Skandinaviassa. Luulisin samaa myös Saksasta, siellähän on niin suuri tuotanto kun massia löytyy...
korri
Saksassa ei ole omaa tuotantoa, siellä julkaistavat Disney-sarjikset ovat Tanskasta, Italiasta ja Hollannista...eli sama tavara mitä Suomessakin.

Noista hahmoista sen verran että ainakin eri hahmot ovat erilaisessa suosiossa eri paikoissa...Kroisosta ei juuri Egmontin sarjoissa näy kun taas Topolinossa vakiohahmo, Milla on ymmärrettävästi myös suositumpi Italiassa kuin muualla...samoin tietääkseni Jose Cariocasta ja Panchitosta kertovia sarjoja on Etelä-Amerikassa tehty paljon mutta muualla eivät juuri näy (tai ovat alkaneet näkyä vasta viime vuosina mm. Suomessa).
Bomber
Lainaus käyttäjältä: korrisamoin tietääkseni Jose Cariocasta ja Panchitosta kertovia sarjoja on Etelä-Amerikassa tehty paljon mutta muualla eivät juuri näy (tai ovat alkaneet näkyä vasta viime vuosina mm. Suomessa).
Nii-in, Brasiliassahan niitä julkaistaan ihan urakalla...
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: korrisamoin tietääkseni Jose Cariocasta ja Panchitosta kertovia sarjoja on Etelä-Amerikassa tehty paljon mutta muualla eivät juuri näy (tai ovat alkaneet näkyä vasta viime vuosina mm. Suomessa).
Nii-in, Brasiliassahan niitä julkaistaan ihan urakalla...

Tosiaan... Kuinkahan monta sivullista noita on?
Sivuja: 1