Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Vanhat vai uudet taskarit?

(34 viestiä)
Kreach
En tiedä, onko tälläinen aihe jo (en ole huomannut) tai muuten huono aloitus, mutta:
Miten on, kannattaako minun ruveta keräilemään uusia numeroita (n. 300 -->) vai vanhoja (n. <-- 100), kun en millään osaa itse päättää!
Kirppareilta tietenkin vanhoja ja uutukaisia kaupasta. =) Kun itseni mielestä molemmat ovat hyviä, mutta silti en kaikkia lähde keräämään.
Entä, mitä mieltä itse olisit, vanhat vai uudet taskarit?
(Ja muutakin tämäntapaista keskustelua tänne! Mikäli nyt aihe on "uusi")
Niin ja lisäsin äänestyksen. :)
HN Erkka
Vastasin vanhat, pidän enemmän niiden sekavasta värityksestä. :)
Uudetkin taskarit ovat kyllä ihan hyviä...
Tiala
Kyllä vanhat ovat parhaita, vielä kun yrität löytää eka painoksina. Niissä on tunnetta! Ja tarinatkin ovat parempia.
karvanoppakuningas
Vanhat on aina parempia ;D. Musta vieläkin pitäis olla saman laisia :P
akuankka1313
Taskareiden kulta-aika on ollut ehdottomasti vuosien 1994-1998 välillä. Sen ajan tarinat olivat mieleeni. Oi sitä sekavuutta ja omaperäisyyttä... :)
rulezman
Vanhoja ehdottomasti. Minä pidän erittäin paljon enemmän vanhoista, kun oli vielä loistavat esinäytöksetkin, ja kaikki tarinat menivät yhteen.
Crosby
Kaikkein vanhimmat 1-75 suunnilleen ovat mahtavia. 75-numerosta eteenpäin uusintapainoksina ilmestyneet ovat myös hyviä, kun paperin laatu ja kannet on hienompia. Kaikkein vähiten pidän taskareista n. 140-200, ne eivät vain pure minuun. Piirrokset ei iske, tarinat yleensä sekavia ja mikään ei ole hienoa. 200 eteenpäin olen taas enimmäkseen pitänyt piirroksista, mutta tarinathan ovat välillä latteita. Piirrokset ja taskarien laatu taas ovat parantuneet. Eli vaikea on valita. Ehkä nuo kaikkein ensimmäiset on parhaita, mutta kyllä nämä uusimmat jo perässä hengittää. Ulkonäkö ja kestävyys on vain niin paljon parempaa uudemmissa. Vanhempia ei kohta uskalla edes lukea, kun hajoavat käsiin ja arvo lähtee.
TKal
On tullut luettua sekä vanhoja, että uusia taskareita ja pitää kyllä sanoa, että vanhat vievät voiton. Tarinat ovat pitkiä, niissä on tunnelmaa ja koko kirja tuntuu hupaisien esinäytöksien vuoksi kuin yhdeltä tarinalta. Harmi vaan, etten omista noita vanhoja numeroita juuri yhtään vaan on tullut lähinnä mummolassa luettua niitä. Uusintapainoksien ostoa en suosittele.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: TKalUusintapainoksien ostoa en suosittele.
Varsinkaan näitä uusia uusintapainoksia. Eikö niissä ole kaikki sivutkin väritettynä? Kerran vilkaisin sattumalta tällaista taskukirjaa, oli kyllä suuri pettymys. Lisäksi näissä on kylkikuvakin. Olisivat pitäneet vanhat taskukirjat vanhan tapaisina.
Aikakone
Uusista tykkään enemmän. (En tiiä mikä siinä on) Mutta sitten jotkut vanhoista on täydellisiä, koska niissä on kaikki luvut erittäin hyviä. Kun taas uusissa yleensä ei kaikki ole hyviä.
TKal
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: TKalUusintapainoksien ostoa en suosittele.

Varsinkaan näitä uusia uusintapainoksia. Eikö niissä ole kaikki sivutkin väritettynä?Kerran vilkaisin sattumalta tällaista taskukirjaa, oli kyllä suuri pettymys. Lisäksi näissä on kylkikuvakin. Olisivat pitäneet vanhat taskukirjat vanhan tapaisina.

Itseltäni löytyy uusintapainos Taskukirjasta 82: Mikki hiiri junailee. Tuon kannessa lukee isolla "Nyt kokonaan väreissä", ja kansi on väritetty eri tavalla kuin ensimmäisessä painoksessa, ainakin jos Taskaritietokannan kuvaan alkuperäisestä Taskarista on uskomista (tietokannan kuvassa kansi on taustaväriltään vihreä, tässä uusintapainoksessa sininen).

Sama toive on kyllä itsellänikin, uusintapainokset mahdollisimman paljon alkuperäisiä Taskareita muistuttaviksi!
Mikko M
Parhaat tarinat ovat siinä keskivaiheilla taskareissa 100-260. Sitten tulevat kaikki vanhat taskukirjat. Nehän ovat klassikoita, mutta pidän enemmän uudemmasta tuotannosta. Kaikki uusimmat ovatkin sitten todella huonoja. Tyhmintä on, että pohjoismaalaisia Aku Ankka-lehden käsikirjoittajia on päästetty tekemään käsikirjoituksiaan taskareihin. Ne ovat melkoista tusinakamaa eivätkä jaksa kiinnostaa. Kohta näemme varmaan Vicarin ja Gattinon piirtämiä tarinoita taskukirjoissa. Toivokaamme, että emme näe. Niin hyvä kuin Kari Korhonen onkin, en koskaan haluaisi nähdä taskukirjoissa hänen tarinoitaan. He sopivat paremmin lehteen. Italialaistarinatkin ovat huonompia kuin koskaan aikaisemmin. Kuukauden klassikotkaan eivät ole vielä säväyttäneet. Vaikka Scarpa onkin hyvä piirtäjä, niin ei se sentään tarkoita, että hänen piirtämät tarinat olisivat hyviä. Jos on huono käsikirjoittaja, mutta hyvä piirtäjä, luokittelen tarinan silti kehnoksi. Tarina on minusta piirrosjälkeä tärkeämpi. Scarpalta saisivat julkaista vain hänen itsensä käsikirjoittamia tarinoita tai jonkun muun HYVÄN käsikirjoittajan. Toki huononkin tarinan lukee hyvän piirtäjän takia. Parempi onkin, että piirrosjälki ja tarina ovat tasapainossa. Kuka lukisi tarinaa, jonka piirrosjälki on kuin lastentarhasta, mutta tarina hyvä?
Ja sitten taas asiaan. Jossain aikaisemmassa taskukirjassa 100-200 välillä oli artikkeli, jossa sanottiin, että taskukirjoissa tarinat olisivat seikkailullisempia ja jännittävämpiä kuin lehdessä. Nykyään taskaritarinatkin ovat yleensä melko tavanomaisia. Toivokaamme, että laatu paranee. Sitä odotellessa voi iloita sitä, että uusintapainostaskukirjat saavuttavat omasta mielestäni parasta aikakauttaan.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: Mikko MParhaat tarinat ovat siinä keskivaiheilla taskareissa 100-260. Sitten tulevat kaikki vanhat taskukirjat. Nehän ovat klassikoita, mutta pidän enemmän uudemmasta tuotannosta. Kaikki uusimmat ovatkin sitten todella huonoja. Tyhmintä on, että pohjoismaalaisia Aku Ankka-lehden käsikirjoittajia on päästetty tekemään käsikirjoituksiaan taskareihin. Ne ovat melkoista tusinakamaa eivätkä jaksa kiinnostaa. Kohta näemme varmaan Vicarin ja Gattinon piirtämiä tarinoita taskukirjoissa....
Wou! Nasevaa ja tietävää tekstiä! Tostahan tulis hyvä kolumni tai vastaava
Karhula
Tottahan se on, että taskareiden nykytaso on surkeaa.

Mielestäni parhaat taskarit ovat väleille 1-150, 250-285 ja 326-3??, koska näillä väleille löytyy kunnon tekijöiden kuten Giorgio Cavazzanon, Romano Scarpan, Giovan Battista Carpin, Carl Barksin, Flemmig Andersenin, Luciano Bottaron, Massimo Fecchin, Massimo De Vitan, Alessandro Pasttroviccion, Carlo Panaron, Guido Scalan, Valerio Heldin, Bancellsin jne, jne. Nykyisin pitäisi tsakareissa näkyä sellaisia piirtäjiä kuten Luciano Bottaroa ja Massimo De Vita töitä. Käsikirjoittajista taas Carlo Panaroa ja Enrico Faccinia, koska heidän työnsä ovat hauskoja.

Vähemmän saisi taas olla Mark & Laura Shawta, jotka tekevät hyviä käsikirjoituksia, mutta kaikki ovat täysiä sekoiluja. Näin on ollut siitä asti kun Laura astui kehiin. Hän taisi ottaa ohjat heti käsiin jos vaikka vertaa Lauran ja Markin yhteisiin kässäreihin vs Markin itse tekemät kässärit, Mark jyrää itse tehdyillä kässäreillään ylivoimisesti Lauran.

Eikä sovi myöskään unohtaa muitakaan piirtäjiä kuten Sandro Dossia, Alessio Coppolaa, Paolo Motturoa, Castya eikä montaa muutakaan. Tällaisten tekijöiden tekemiä tarinoita taskareihin tarvitaan.

Rune Meikleä ja Andreas Pihliäkin saisi olla paljon enemmän, koska Pihl on uskomattoman upea käsikirjoittaja, ja hänen kässärinsä sopivat parhaiten Taikaviitta tarinoihin.

Rune Meikle taas dramatisoi käsikirjoituksiaan erinomaisesti, esimerkkinä vaikkapa Kauhujen kartano jossa huomaa esimerkiksi sen, että Rune Meikleä saisi olla enemmän.

Nostanpa vielä yhden piirtäjän tähän nimittäin Corrado Mastantuonon jonka tyyli on muuttunut paljon omaperäisemmäksi. Esim, ensimmäisissä tarinoissaan hänen tyylinsä on aivan Cavazzanomaista kun nykyisimmissä piirroksissa Cavazzanomaisuus on kadonnut melkein, mutta sehän pysyy varmasti hänellä. Käsikirjoituksetkin sopiosivat taskareihin, mutta kun ei niin ei. Onhan näitä näkynyt pari, mutta nykyisin eipä ole, ei.

Sitten otataan Miguel, jonka tyyli on jäykkää, karmeaa ja vaikka kuinka ällöttävää. Enen asia oli toisin. Tyyli oli lennokasta ja iloista, mutta näkyisin tuntuu vähän siltä kun hän olisi kedottanut piirtämisestä hauskuuden.

Sietten otan vielä yhden piirtäjän jota ei ole tainnut näkyä missään taskarissa. Stefano Intinin. Piirrostyyli on letkeää ja hallittua, eli hyvää. Vain uusimmassa taskarissa ja parissa muussa taskarissa häntä on näkynyt.

Eli tällaisia tekijöitä pitäisi olla enemmän nyky taskareissa, että taskarin nykytaso pystyttäisiin vielä nostamaan ylöspäin.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: KarhulaSietten otan vielä yhden piirtäjän jota ei ole tainnut näkyä missään taskarissa. Stefano Intinin. Piirrostyyli on letkeää ja hallittua, eli hyvää. Miksiköhän häntä ei näe taskareissa koskaan (?) paitsi tuossa uusimmassa taskarissa?
Kyllähän Intiniä muutenkin on näkynyt. Tuulihattu-taskarissa oli joku tarina, ja muistaakseni muutama muukin on.
Sivuja: 1 2 3