Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Ensimmäinen lukemasi taskukirja?

(83 viestiä)
Imfromfinland08
Ensimmäinen taskari jonka luin taisi olla Kovaa Valuuttaa, eli numero 271. Luin tuon taskarin juuri silloin kun se ilmestyi kauppoihin.
Viiru
Ounastelisin lukeneeni ensimmäiseksi ihan ykkösen, eli taskarin Mikki kiipelissä, tai sitten Aku Baban, josta minulla on hyviä muistikuvia. En ole täysin varma, opin kuitenkin lukemaan vanhojen taskareidemme ja etenkin niiden kansien kautta (ensimmäiset itse lukemani sanat olivat taskareiden nimistä poimittuja - Mikki, Aku ja Roope), joten kyseisen numeron täytyy olla ensimmäisen ja kolmenkymmenennen väliltä, kun viiden ikävuoden paikkeilla niitä selailin. (:
Vince Ankka
Hmm... Mikähän se olisi ollut? Kyllä se taisi olla se Mikki menopäällä, joka melko tylsähkö. En muista siitä mitään muuta kuin nimen ja tarinan, jossa Mikki kumppaneineen tutkivat erään amerikan alkuperäiskansan kulttuuria - olisko se ollut tolmeekit? Joka tapauksessa se ei sillon jaksanut kiinnostaa, ja se jäikin todella pitkäksi aikaa hyllyyn pölyttymään. Syynä oli ilmeisesti se, etten mä sillon pitänyt Mikistä niin paljon kuin nykyään. Nykyään mulla ei olekaan tuota taskaria, hävitin sen aikanaan, kun en sillon vielä ollut Taskarihullu.
Ankkarock
Lainaus käyttäjältä: Akuhullu97Jaa... Tämä on hankala kysymys... Ehkä luin taskarin numero 46 Roopen kolikkokierre ensimmäisenä (tämä kun oli valmiiksi hyllyssä). Tästä on aikaa sellaiset 6-7 vuotta. Opin lukemaan 3-vuotiaana, mutta Akuja aloin varsinaisesti lukemaan vasta viiden ikäisenä.
Itseltäni akkari-into lähti alulle vasta kun rupesin matkimaan isoveljeäni joka luki aku ankkaa myös tässä iässä. Ja kuten teilläkin, aikaa sellaiset rapiat 6-7 v. Itse opin lukemaan 4 v, tämäkin Aku Ankan ansiota. Kyllä se totuus on, että Aku Ankka opettaa!
Vaikea se on muistaa minkä taskarin on lukenut ekana.. Hämärää muistiperä, että se sisältyy keskivaiheen taskareihin ja se on Tupla. Olikos se nyt se Ankkaenergiaa (188).
____Aku Ankka____
Tuo on oikeasti paha, mutta uskoisin että se oli Melkein Mestari. Nuemroa en muista tälle taskarille, mutta joku vähän uudempi se on, joku 280 muistaakseni. Se voisi myös olla taskri 41 Aku Taikaviitta, muistan että luin senkin tosi nuorena, en vain muista kumman luin ensiksi. Molemmat minulla on vielä jäljellä ja luen niitä aina silloin tällöin.
Mattiii
Itse luin ensimmäisen kerran taskarin 224 Kevyellä linjalla. Se oli samalla myös ensimmäinen hankkimani taskari yhdessä taskarin 225 Kuokkavieras kanssa. Tuosta ajasta muistan sen, että luin moneen kertaan nuo taskarit ennen kuin hankin seuraavan.
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: MattiiiItse luin ensimmäisen kerran taskarin 224 Kevyellä linjalla. Se oli samalla myös ensimmäinen hankkimani taskari yhdessä taskarin 225 Kuokkavieras kanssa. Tuosta ajasta muistan sen, että luin moneen kertaan nuo taskarit ennen kuin hankin seuraavan.
Tuo taskari 225 on mullakin ja se on yksi suosikeistani. Johtuu kai siitä, että kirjalla suuret tunnearvot, tätini nimittäin osti sen mulle uutena. Mutta osasyynä ovat tietenkin taskarin tarinat itse, siinä kun on tosi hyviä tarinoita. Samaisen kirjan ansiosta musta tuli Taskarihullu. ;)

Taisin viime viestissäni muistaa väärin, eka lukemani taskari ei suinkaan ollu Mikki menipäällä vaan Aku Taikaviitta. Lainasin sen peruskoulun kirjastosta monta vuotta sitten. Ja kyseisen kirjan ansiosta mä rupesin tykkäämään taskareista. Tämän ja taskarin 225 välissä oli aika, jolloin en varsinaisesti ollut Taskarien fani, tykkäsin vaan lukea niitä silloin tällöin.
ankkaetsivä
Sain ensimmäisen taskarini eli numeron 329 heinäkuussa 2007, kun opin solmimaan kengännauhani. Se taisi olla ensimmäinen lukemani taskukirja, ja tavallaan taskukirjakokoelmani "ensilantti" josta koko taskukirjakokoelmani sai alkunsa. Kirjana se oli mahtava ja vielä tuplataskari 8-) . Sen verran vaikutuin siitä, että pidin sitä jonkinaikaa omassa laatikossaan - läpinäkyvässä tottakai, jotta näkisin sen - ja arvostin sitä kovasti - sanoin sille jopa hyvää yötä joka ilta ;D - ja siitä asti olenkin keräillyt taskareita. En tietenkään jokaista hautaa muovitaskuun ja säilö jotta saisin siitä keräilykappaleena rahaa - enkä edes aio niitä koskaan myydä - vaan pidän niitä ympäriinsä huonettani. Vanhimmat taskarit ovat siististi isossa laatikossa, uusimmat rivissä hyllyssä ja siltä väliltä olevat ympäri taloa. Ne saavat olla kuin kotonansa. Kuten luultavasti Kummelitähti sanoisi: "Kirja tykkää että sitä luetaan" . Sori, taisin poiketa pahasti aiheesta, mutta tulipahan kerrottua taskarinkeräyshistoriani.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6