Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Vanhimmat taskarisi

(101 viestiä)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenNythän on niin, että jonkun mun äidin työkaverin poika aikoo luopua kaikista taskukirjoistaan äkkiä. Mää satuin kuulemaan siitä, ja se tyyppi kun on keräillyt niitä joskus, niin ei ne varmaan aivan sekundakamaakaan ole. Se pyysi sen verran halvan hinnan, että ajattelin ostaa kaikki, vaikka yli 100 niistä on minulla itselläni. Mutta koska hinta oli halpa, niistä voi vaikka netota hyvin. Vaikka vain osan myy eteenpäin niistä voi saada rahat pois kaksinkertaisena.
Kuinka paljon pyysi? Eli onko tosi hyväkin tarjous? Varo, ettei ne oo ihan rikkinäisiä.

EDIT Ai luinkin jo tuolta osto ja myynti ketjusta. Ei kaks ja yks euro kappaleelta ole mitään erityisen halpaa, ellei kyseessä sitten ole alkupään numeroiden ensipainoksia tai ihan uusia.
Leo
Miksi Ezalla lukee "Ankka"?

Niin Eza tarkoitus oli että Shinkansen myy niitä tuohon hintaan, mutta varmaankin ostanut halvemmalla, eikö?
Shinkansen
Lainaus käyttäjältä: eza90EDIT Ai luinkin jo tuolta osto ja myynti ketjusta. Ei kaks ja yks euro kappaleelta ole mitään erityisen halpaa, ellei kyseessä sitten ole alkupään numeroiden ensipainoksia tai ihan uusia.
Tarkoitan siis, että pyydän itse niistä yksi tai kaksi euroa kappaleelta.
Se on normaalien divarihintojen luokkaa. Itse maksoin niistä vähemmän kuin euron kappaleelta.
Shinkansen
Kauppa se on joka kannattaa. Olen myynyt jo 21 taskaria(pari hyvää, pari huonoo, muut keskitasoo) ja saanut 21€. Joku on jo tehnyt tarjouksen yhestä huuto.net:ssä olevastakin. Se koko taskarierä maksoi mulle muuten 50€.
Itelleni valkkasin siitä 42 taskaria. 68 olis ollu sellasta ettei mulla oo, mut ne oli mulle liian huonoja tai en oo päättäny vielä. Niitäkin olen jo myynyt pois.
Destiny
Siis mulla on seuraavat taskarit (väliltä 1-100):
6, 9, 12, 27, 33, 35, 41, 43, 44, 55, 56, 67 (uusinta), 72, 87, 91 ja 100
Shinkansen
Destiny, ovatko muut kirjasi siis ensipainoksia paitsi tuo 67?
Destiny
Kyllä mä niin luulisin. Ainakin ne on niin kuluneen näköisiä, että se on hyvin todennäköistä. Ja se nro. 67 on ainoa jota mä en oo ostanu kirpputorilta/divarista. Sen mä ostin helsingin bussiasemalta.

Ja mun mielestä vanhoiksi lasketaan ne kaikki joiden takakansista ei muodostu kuvaa. (eli kaikki vuonna -94 ja sitä ennen ilmestyneet.)

//Submin muoksii
Barksi
Mun vanhin on eka painos numerosta 2. On muitakin vanhoi ensi painoksii mut se on vanhin.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: DestinyAinakin ne on niin kuluneen näköisiä, että se on hyvin todennäköistä.
Ensipainokset kyllä erottaa katsomatta Taskarin sisälle. Eri painopaikkojen Taskareissa on huomattavia tuntumaeroja.
Leo
Lainaus käyttäjältä: AntsaLainaus käyttäjältä: DestinyAinakin ne on niin kuluneen näköisiä, että se on hyvin todennäköistä.
Ensipainokset kyllä erottaa katsomatta Taskarin sisälle. Eri painopaikkojen Taskareissa on huomattavia tuntumaeroja.

Tai sitten vain katsotaan a) painovuosi ja/tai b) lukeeko taskarissa "2. painos" tms. :)
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Leo LehtinenTai sitten vain katsotaan a) painovuosi ja/tai b) lukeeko taskarissa "2. painos" tms. :)
Se on vaan niin hidasta tehdä noin. Divareissa on helppoa katsoa Taskaria vaan päällisin puolin. :)
Shinkansen
Höh. Eikö divareissa muka ole aikaa keskittyä taskareille? Ei luulisi olevan mitään niin kiirettä ettei ehtisi katsoa taskarin sisälle, ja siksi toisekseen, en koskaan osta divarista akkaria ellen muutenkin tarkisa millainen on sisältö.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenHöh. Eikö divareissa muka ole aikaa keskittyä taskareille?
Ajoin takaa sitä, että ensin katsoo onko ensipainos, jos on, niin sitten sen jälkeen ottaa sen Taskarin tarkempaan syyniin. En minäkään osta mitään sisältöä tutkimatta.
Minä en ole enää henkilökohtaisesti käynyt Divareissa kun vain sen takia, jos sieltä löytyisi ensipainoksia vanhoista Taskukirjoista. Tai vaikkapa se ensimmäinen erikoisnumero. :)
Anonymous
Mulla on kaikki väliltä 1 - 165, ja käsittääkseni vain harvat uusintapainoksia. Ainakin väliltä 1 - 20 kaikki ensipainoksia 8). Tänäänkin sain juuri ostettua Voimakolmikon ensipainoksen.
Anonymous
Mun vanhimmat taskarit on numero 3 Mikki ja viidakon vaarat (1983) ja numero 4 Älä hermoile Roope-setä (1984). Uudempia taskareita löytyykin muutama sata... :D Noita vanhempia taskareita ei oo tullu ostettuu mistään divareista joten kokoelma on vielä pieni :?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7