Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Esi- ja välinäytökset taskareissa

(56 viestiä)
Shinkansen
Aku Ankan taskukirjoissa numeroissa 1-79 sekä 90 ja 107 löytyy niitä aitoja ja alkuperäisiä esi- ja välinäytöksiä. Nämä on tehnyt italialainen piirtäjä Giuseppe Perego, joka palkattiin tekemään erillisiä tarinoita yhdistäviä pätkiä.(lähde:Taskaritietokanta)
Nytpä kysynkin teiltä mielipiteitä esinäytöksistä. Pidättekö enemmän kirjoista, joissa on esinäytöksiä vai niistä, joissa ei ole?

Entä kun vertaillaan taskareita, joissa on tarinasarjoja, eli niissä tarinat on alunperin tarkoitettu yhteen esim. 142, 133, 90(tässä myös esinäytöstä tietääkseni.)Ovatko ne hauskoja/hauskempia?

Sanokaa sellaisia välinäytöksiä jotka ovat mielestänne tyhmiä. Omasta mielestäni yleensä sellaiset, joissa henkilö näkee unta. Alunperinhän tarina ei ole uni, mutta välinäytös tekee siitä sen. Omasta mielestäni se on hiukan väärin. On oikeasti eri asia ajatella, että Roope on joskus löytänyt shakki *jutska laaksosta rubiinin kuin että hän on uneksinut siitä. Toisinaan esinäytökset ovat mainioita. Taskarissa 11 välinäytös on mainio, mutta yleensä vastaavat välijutut, jossa oikeat tarinat ovat vain kertomuksia eivät mielestäni ole idearikkaita.

Itse pidän esinäytöksistä, se tekee kirjasta yleensä hauskan kokonaisuuden.
submin
Hmjaa.. Pidän molemmista.
Riippuu siitä millä tuulella olen sinä päivänä kun luen ;)
Heka
Taskari numero 58.
Mua ärsytti ihan kauhijasti teennäiset vuorosanat... Kamalat!!! :x
Leo
Kivojahan ne on, mutta pienempänä ei ikinä erottanut missä kohtaa se näytös alkoi tai loppui vaikka se piirrostyyli olikin ihan erillaista :P
Yleensä mäkin pidän välinäytöksistä, mutta se on tyhmää jos hienosta tarinasta tehtiinkin uni! Jos mä olisin Ankka-piirtäjä (no, enpä ole) niin en haluais että mun hienosta tarinasta tehtäis uni.
Shinkansen
You got exactly my point Leo
Anonymous
Ne on just parhaita. Ainoa asia jonka takia Taskareita luen. (melkein) Hirveän epäarvostettujahan ne on, mutta mä tykkään. Eihän se piirrostyyli mitään parasta ja Aku on koko ajan antamassa piiskaa pojille, vaikkeivät he mitään olisi tehneetkään. Se on ärsyttävää. Sellaiset on myös unien lisäksi huonoja esinäytöksiä jossa joku kertoo ne tarinat satuina. Mielestäni parhaat AA Taskukirjat ovat niitä joissa on esinäytös ja välinäytökset.
Shinkansen
Joo. Tästähän on puhuttu tästä Giuseppe Peregon piirtäjänlahjoista. Niitä kyllä haukutaan. Ja täytyy myöntää, että jälki nyt on vähän.. Joissakin taskareissa esinäytösten piirtäjä on eri heppu. Voisi ottaa ja tehdä vertailun kahden eri piirtäjän esinäytöksistä.

Sitten kummajaisia: AATK 75 on esinäytöstä, vain kaksi sivua, ja sekin on lopussa. Tästä päästään käsittelemään kirjoja, jotka on yhdistetty kahdesta eri alkuperäisteoksesta. Tällöin välinäytöksissä on omituisuuksia, selittelyä, epäjohdonmukaisuuksia, outouksia. Onko teillä hölmistyneitä kokemuksia siitä, että tämä tilanne tulee vastaan?
Itselläni on. Sanon myöhemmin missä.
Leo
Noh, itse en ollut pahemmin huomannut, mutta tuolta taskaritietokannastahan ne selviävät. En kuitenkaan paljasta mistä taskareista on kyse, sillä haluan kuulla muiden kokemuksia.
Shinkansen
Olet oikeassa Leo, ja juuri taskukirjatietokannan ansoista ymmärsi vihdoin osan niistä "mielettömyyksistä". On vaikka niin että joku tarina ei oikeastaan liity muihin ja sitten selitetään tekstilaatikossa. Selväiä muistikuvia on.. pitääpä etsiä missä taskarissa niin saa ehkä konkreettisemman esimerkin.
Anonymous
Luin tuossa vähän aikaa sitten uudelleen Aku parrasvaloissa-taskarin, jossa tarinoista tehtiin noissa välinäytöksissä elokuvia. Otti pannuun kyllä, että mentiin tekemään hyvistä tarinoista muka keksittyjä. Samoin ankoista tuli tietysti leffatähtiä, mikä ei oikein sovi meikäläisen ajatteluun. Millaista ankanpojillakin oli mennä kouluun, kun tähdittivät neljää seikkailuelokuvaa? Tuliko niistä pikkutyttöjen palvomia idoleita? Menikö päivät nimmareiden jakamiseen?

Täytin just kolmekymmentä ja mietin tämmöisiä. Pitäisiköhän hakea apua... :D
Destiny
En pidä yhtään. Syitä: (a) piirrostyyli mielestäni kehnoa, (b) piirroksien ja repliikkien luonteet eivät natsaa (esim aku sanoo pojille, että nyt saatte piiskaa ja näyttää iloiselta!) ja (c) repliikit ovat mielestäni laimeita ja mielikuvituksettomia.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenPidättekö enemmän kirjoista, joissa on esinäytöksiä vai niistä, joissa ei ole?
Esinäytökset on ihan mukavia. Jotkut aiheuttavat kyllä vihastusta.
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenSanokaa sellaisia välinäytöksiä jotka ovat mielestänne tyhmiä.
Sellaiset joissa ei tapahdu mitään erikoista, eli esim. taskukirjassa 58 oleva esinäytös, jossa ankat kertovat vuorollaan tarinoita.
Barksi
Ennenkuin olin Ankka-keräilijä eli joskus 5-6 vuotiaana en kiinnittänyt huomiota edes koko juttuun ja luulin että se kuulu siihen tarinaan. Luin tossa just Taskarin numero 66. Siinä Taavi alkoi tehdä Roopen rikastumisesta elokuvan. Se oli aika huono.
Anaconda
Offtopic: Hoksasin vasta äsken että taskarin 66 viimeinen tarina on aika samantyylinen kuin taskarin 19 toinen tarina. Kummassakin on sama tekijäkaksikko. Toisessa vaan metsästetään kadonnutta tiilikiveä ja toisessa painovirhettä. :)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: AntsaHoksasin vasta äsken että taskarin 66 viimeinen tarina on aika samantyylinen kuin taskarin 19 toinen tarina. Kummassakin on sama tekijäkaksikko. Toisessa vaan metsästetään kadonnutta tiilikiveä ja toisessa painovirhettä. :)
Mä oon miettinyt että kuka sen on piirtänyt kun tuntu jotenkin niin tutulta.
Sivuja: 1 2 3 4