Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK 13

(15 viestiä)
176-716
Aku Ankan taskukirja nro 13 on yksi sarjisharvinaisuuksista. Oma yksilöni on kolmatta painosta, jota painettiin Tampereen Arpatehtaalla vuonna 1987.

Onko jollain Ankkiksen käyttäjällä tarkempaa tietoa tuon taskukirjan painosmääristä? Onko jollain muulla käyttäjällä myös tämä kirja?
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: 176-716Aku Ankan taskukirja nro 13 on yksi sarjisharvinaisuuksista.
Onko jollain Ankkiksen käyttäjällä tarkempaa tietoa tuon taskukirjan painosmääristä?

Taskarien painosmääriä ei olla varmaan julkaistu missään. Jos joku tietää niin kertokoon.
Fergus
Mistä muuten tietää mikä on harvinaisuus ja mikä ei? Itse en ole kyllä kolmeatoista nähnyt mutta enpä ole sataa yhtäkään vaikka se on paljon uudempi. Satayksi on siitä jännä kun siinä oli Rotan ensiensiintyminen taskareissa!
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Fergusmutta enpä ole sataa yhtäkään vaikka se on paljon uudempi.
Varmasti olet nähnyt tai sitten olet kulkenut taskarihyllyjen ohi silmät kiinni. Taskarista 101 tuli nimittäin viime vuonna 2. painos.
Fergus
Jaa niinhän se on kun nyt on numero 109 menossa... No en kyllä muista mitä päässäni taas liikkui kun tuon viestin laitoin... no kai luultavasti tarkoitin alkuperäistä painosta...
isokana
Lainaus käyttäjältä: FergusMistä muuten tietää mikä on harvinaisuus ja mikä ei? Itse en ole kyllä kolmeatoista nähnyt mutta enpä ole sataa yhtäkään vaikka se on paljon uudempi. Satayksi on siitä jännä kun siinä oli Rotan ensiensiintyminen taskareissa!
Oikeastaan se oli Rotan viimeinen esiintyminen pitkään aikaan. Rotaa oli ollut ennen sitä taskareissa 37, 45, 47, 62, 68, 70, 75 ja 83. Sen jälkeen vain vähän aikaa sitten ilmestyneessä 304:ssa.

Taskareiden myyntimääriä löytyy viime vuosien osalta Suomen Kustannusyhdistyksen sivuilta osoitteesta
http://www.skyry.net/sky/tilastot_k.htm
Valitseen jonkun vuoden bestseller-listan ja kelaa avautuvan sivun loppuun, niin löytyy käännetyn sarjakuvan tilastot.

Taskari 13 ensimmäinen painos on varsinainen keräilyharvinaisuus, koska siinä käytetty liima oli ala-arvoista ja suurin osa kappaleista on hajonnut aikoja sitten. Uudemmat painokset eivät niin suuressa arvossa ole.
Shinkansen
Joo-o. 70€ luokkaista hintaa olen nähnyt 1. painoksista. Vaikka suosinkin nykyään ensipainoksia, tyydyn todennäköisesti mainioisti priimaan myöhempään painokseen. :)
Barksi
Itse löysin kirppikseltä kyseisen lehden 2.painoksen. Maksoin 1.5€. En sitten tiedä minkä arvoinen se on.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: BarksItse löysin kirppikseltä kyseisen lehden 2.painoksen. Maksoin 1.5€. En sitten tiedä minkä arvoinen se on.
Eiköhän se sen 1.5e jonka siitä maksoit. :)
Itseltäni löytyy kyllä ensimmäinen painos tuosta numerosta 13. mutta sivut ovat kyllä irti kansista ja lähes kaikki vielä irti toisistaan. Kaikki kuitenkin tallessa.
---
Tuo 70e kai on hyväkuntoisesta jossa sivut ovat kiinni? Paljonko laskee arvoa jos sivut ovat kaikki tallessa mutta irti? (paljon kai)
Nigoz
Aika jännää muuten et se liima oli huonoa just 13-numerossa.
Minä muuten omistan tuon 13 1. painoksen.
samppali
Eipä se nyt niin ihmeellistä ole. :)

Mistä muuten johtuu että liimat olivat huonoja ainoastaan tuossa Taskarissa, ei muissa. Eli vaihdettiinko liimat? Vaiko painopaikka?
Nigoz
Kai ne halus kokeilla jotain toista liimaa, mikä osoittautuikin huonoksi. :P
akuankka1313
Minä ostin kolmentoista toisen painoksen vähän aikaa sitten, ja sivut ova kyllä irtoilleet tosi helposti. Teipillä ne on kyllä korjattu... :D
Ankka313
Joo huomaa kyllä, että nro 13 on epäonnen luku, kun juuri siinä taskarissa liima on jotenkin erikoista :)
Itse omistan kyseisen kirjan, mutta ei ole ihan priima.
Akuhullu97
En omista tätä. Mutta eikös sitä painettu suunilleen saman verran, kun muitakin sen ajan taskareita? Ja vasta myöhemmin on sitten harvinaistunut huonon liiman ansiosta?
Sivuja: 1