Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Teemataskarit

(145 viestiä)
Turtana
Teemataskarit on useinmiten tosi hyvää luettavaa, ja olen ajatellut kerätä kaikki... Tällä hetkellä omistan numerot 4, 5, 7, 9, 11, 12, 16, 17, 18 ja 19. Parhaat noista taitavat olla 7 ja 9. Molemmissa on monipuolisesti hyviä tarinoita. Viimeksimainitussa tosin hiiri-tarinat ovat poikkeuksellisesti ankka-tarinoita parempia. Kovin usein niin ei ole mielestäni ollut.
Myös uusin teema on erinomainen, siinä on pääosin tosi hyviä tarinoita, ja ehkä pari vähän vähemmän mielenkiintoista. Kansi on todella upea!

Kääkin tapaus oli ikävä, uskon että ärsyttää. Toivottavasti saat vielä taskarisi takaisin.
Kääk13
Joo. Jätin sen pässinpään omaan arvoonsa ja kun mulla viikko sitten alkoi loma(joka muuten päättyy tänään), niin ajattelin, että turha sitä on tässä enää surra. Ostin uuden ja aloitin loman lukemalla tätä taskaria kotisohvallani syöden jäätelöä.

Noista uusista suomennoksista minulla olisi muuten pari sanaa sanottavanani.
Olen lukenut alkuperäisuomennoksen Akun hahmonvaihdoksesta niin useasti, että muistan monet kuplat jo ulkoa. Oli varsin mielenkiintoista verrata tätä uutta käännöstä, joka varmasti on tarkempi alkuperäisveriota ajatellen.

Sellaiset yksityiskohdat pomppasivat silmilleni kuin, että Fantom Ankkaa ei tässä uudessa versiossa mainittu ollenkaan. Ja alkuperäisestä Taikaviitastakin käytetiin nimeä Varjovaras.
Mietinpähän vain, miten Aku sitten keksi kutsua itseään Taikaviitaksi heti puettuaan asun ylleen?

Myös alkuperäinen Ruususen linna(joka nyttemmin tunnetaan nimellä Ruusulinna) oli käännetty Villa Ruusuksi.

No, joka tapauksessa uusi suomennos oli kaikein kaikkiaan ihan mukavaa luettavaa. :)
Taikaviittafanina voin huoletta sanoa tätä parhaaksi teemaksi, vaikkakin kymmenen vuotta takaperin ilmestynyt Viitanvarjo-erikoisnumero oli tarinavalinnoiltaan parempi.
Juzz1
Omistan numerot: 2,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,17 ja 18 Ja uusin pitäs ostaa lähiaikoina.
wierii2
Nämä teemat omistan: 1,2,5,9,11,12,13,14,15,16,17,18 ja uusin pitäisi ostaa...

Ja muuten, kääk, saitko taskarisi takaisin?
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: wierii2Ja muuten, kääk, saitko taskarisi takaisin?
Turha kysymys, sillä:

Lainaus käyttäjältä: Kääk13Joo. Jätin sen pässinpään omaan arvoonsa ja kun mulla viikko sitten alkoi loma(joka muuten päättyy tänään), niin ajattelin, että turha sitä on tässä enää surra. Ostin uuden ja aloitin loman lukemalla tätä taskaria kotisohvallani syöden jäätelöä.
Samuel
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Sellaiset yksityiskohdat pomppasivat silmilleni kuin, että Fantom Ankkaa ei tässä uudessa versiossa mainittu ollenkaan. Ja alkuperäisestä Taikaviitastakin käytetiin nimeä Varjovaras.
Mietinpähän vain, miten Aku sitten keksi kutsua itseään Taikaviitaksi heti puettuaan asun ylleen?

Myös alkuperäinen Ruususen linna(joka nyttemmin tunnetaan nimellä Ruusulinna) oli käännetty Villa Ruusuksi.

Villa Ruusu on mielestäni parempi käännös kuin Ruususen linna, mutta vain siinä tapauksessa, että vain tätä uutta käännöstä käytetään jatkossa. Linnan alkuperäinen italiankielinen nimi oli Villa Rosa, joten Villa Ruusu on sille hyvä käännös.

Sen sijaan Varjovaras on ärsyttävä suomennos Fantom Ankalle. Niin ärsyttävä, että tulee mieleen oliko käännöksestä vastuussa joku, joka ei tarkasti tunne Taikaviitta-tarinoiden suomennosten vakiintuneita nimityksiä.

Itselläni ei tuota taskaria 41 ole, joten en olisi ollut pahoillani, jos tuossa teemassa olisi julkaistu loputkin tuon taskarin tarinoista (eli tarinat Taikaviitta vauhdissa ja Taikaviitta ylittää itsensä).

Parasta olisi ollut, jos olisi julkaistu kronologisessa järjestyksessä ensimmäisistä Taikaviitta-tarinoita esim. kahdeksan kappaletta.
Juzz1
Nyt puttuu enää 1,4 ja 5
Nanopoli
Lainaus käyttäjältä: Juzz1Nyt puttuu enää 1,4 ja 5
Itseltä puuttuu enää numero 8. Uusin teema ja numero 15 on vielä lukematta, mutta ihan hyvältä molemmat vaikuttaa.
samppali
Olipa tosiaankin hyvä tämä uusin Teema. Paras tarina oli ensimmäinen. Tosin hinnassa olisi tinkimisen varaa. 5,9€ on aika paljon verrattuna taskarin hintaan, kun sivujakin on vain 50 enemmän.
The Aku Man
Ny kyllä kävi minulle aivan loistava tuuri! Minun piti ostaa uusin teemanumero Kaksoiselämää sunnuntaina itiksen uudesta Prismasta, mutta ihmisiä oli niin paljon, että en jaksanut sitä loppuenlopuksi hakea sitä. Kotona sitten harmitti, mutta eilen sitten yksi kaverini laukoo, kun olen kävelemässä kotiin niin, että onko minulla uusin teemanumero? Vastaan, että ei vielä. Sitten hän kertoo, että hänellä on kaksi ja haluanko niistä toisen. No tietenkin otin. :)
Itse taskari on loistava, vaikka olenkin lukenut jo osan tarinoista ennen, kun omistan tuon aatk 41:n, mutta pieni "kertaus" ei ole koskaan pahaksi.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10