Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Keskustelua yksittäisistä tarinoista

(12 viestiä)
Anonymous
Onko kukaan lukenut "Mehupillit" tarinaa jotenkin? Ja jos on niin miten.
Kyseinen tarina on hyvin erikoinen koska tarina löytyy VAIN taskari numero 2 ensimmäisestä ja toisesta painoksesta. :) Olen varma että moni muukin on kiinnostunut tästä mystisestä tarinasta. Mitähän erityistä tässä tarinassa on hmm. :-/
Barksi
Muokkasin otsikkoa hieman.

Kyseinen tarina on Carl Barksin piirtämä. Julkaistiin viimeksi Carl Barksin koottujen kirjassa numero 12. Julkaistu myös mm. Aku Ankoissa 18/1998 ja 3/1989.
Anonymous
Mehupillit? Eww... mitäs tämä nyt on.
Kiitoksia kun muokkasit tätä. (Jostakin syystä päätän kiittää)
Nyt myös kiitoksia tiedosta. Täytyypä hankkia jokin kyseisista kirjoista/lehdistä.
:)
Barksi
Niin, kyseinen tarina kulkee nimellä Mehupillit. Tarina on nähty myös nimellä Saituuden huippu. Vai tarkoititko jotain muuta tarinaa, kun tuota Barksin yksisivuista? Tämä tarina on ainakin julkaistu vain ensimmäisessä ja toisessa painoksessa.
Anonymous
Roope Tarjoaa Pirtelöt on tarinan nimi. Sivuja on 30. (Mikäli perunamaata uskoo)
Eli silloin noissa Kirjoissa/Lehdissä olekkaan kyseistä tarinaa? Olen nyt hieman sekaisin. :-[
Barksi
Sivumäärä on väärä. Sivuja on vain 1! Jollet usko, katso alla olevasta linkistä.

http://coa.inducks.org/story.php/3/W+US++++5-04
Anonymous
Jaaha.... ensimmäistä kertaa huomaan virheen perunamaan taskaritietokannassa. :-O :-O

Hyvä että homma tuli selväksi. Tuolta sai paintin avullakin koko sarjakuvan luettua. Eipä vaikuttanut kovin erikoiselta. Miksiköhän kyseinen tarina löytyy vain 2 ensimmäisestä painoksesta? Hmm...

Kiitoksia Barks. O:-)
isokana
Oli näköjään jääny edellisen tarinan sivumäärä Mehupilleihin. Korjasin sen juuri oikeaksi. Kiitokset anonyymille palautteen lähettäjälle.

Vitsisarjahan on varsin oudossa paikassa, takakannen sisäpuolella, joten myöhemmissä painoksissa se korvattiin mainoksilla tai taskarilistauksella, kuten muissa taskareissa oli sisäkansi tapana käyttää. Alunperin se on sinne luultavasti ilmaantunut taskarin ranskalaisen painoksen kautta, sillä ainakaan Inducksin mukaan tarinaa ei minkään muun maan taskareista löydy kuin Suomen ja Ranskan. Tämä saattaa olla yksi todiste siitä, että Suomessa käytettiin alkuvaiheessa ranskalaisia taskareita omien pohjana.
Bomber
Uusimmassa taskarissa Piraattipuisto Bottaron tarinassa havaitsin että sivulla 153 loppui kesken kaiken Bottaron käsiala ja tilalle tuli Peregon Giuseppe. Tätä jatkui sitten aina sivulle 156, kunnes lopulta sivulla 157 alkoi taas Bottaron käsiala. Mitä ih?..
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: JoakimUusimmassa taskarissa Piraattipuisto Bottaron tarinassa havaitsin että sivulla 153 loppui kesken kaiken Bottaron käsiala ja tilalle tuli Peregon Giuseppe. Tätä jatkui sitten aina sivulle 156, kunnes lopulta sivulla 157 alkoi taas Bottaron käsiala. Mitä ih?..
Minä huomasin saman. Kenties tarina oli ennen lyhyemmässä versiossa ja kun se pidennettiin, niin piirtäjäksi valittiin Perego. En kuitenkaan tiedä, miksi.
Anonymous
Luin vuonna 1973 ilmestyneestä taskukirja 14. Perhonen sentään, tarinaa: Aku Ankka vuonna 2001.
Tarina on yhden tietolähteen mukaan alunperin vuodelta 1962 .
Oli jotenkin erikoista kun nyt on v.2007 ja tuo tarina oli kuvitelma vuodesta 2001.
Vaikka tarinaa ei ehkä ole yritettykään tehdä todenmukaisesti, oli vielä -70 luvulla varmaan hyvin erikoisia kuvitelmia vuodesta 2000 jälkeen.
Kääk13
Joo! Itsellänikin tuo samainen tarina on hyllyssä ja ihan hauska se oli lukea. Pitäisiköhän penkoa se taas ja lukea tai ainakin selailla uusiksi?

Pläräilin tässä taas induksia ja ...
No, uskaltaisinkohan mennä sanomaan, että seuraavan linkin kautta löytyy tuleva taskukirja.
(En meinaa kannen perusteella)
Voi olla, että tällä kertaa olen väärässä, mutta aina välillä olen kyllä löytänyt joillakin kerroilla tulevan taskarin tarinat induksista. Katsokaapa muuten edeltävää julkaisua, ja verratkaa sitä uusimpaan, jo ilmestyneeseen opukseen. Tiedättepähän ainakin miksi epäilen tällaista.
http://coa.inducks.org/issue.php/x/no/DP++328#k
Sivuja: 1