Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Tarinasarjat taskareissa

(28 viestiä)
Shinkansen
Hauskaa, että taskareissa on tällaisia "jatkuu ensi numerossa" -sarjoja, vaikka niiden luonnehan onkin sellainen ettei niille välttämättä tiedä odottaa jatkoa, ja päätös jatko-osasta on voitu tehdä myöhemmin kuin itse alkuperäinen tarina. Taskaritietokannassakin puhutaan tarinasarjoista, mutta siellä sinne määritellään myös Aikakone(museo), ATP/RSP ja Indiana Hopo -sarjat. Mielestäni ne ovat jo aika arkisia hahmoja. Tarinasarjaksi määrittelisin sellaisen, jossa joku tarina selvästi on tapahtunut ennen muita, eli se jotenkin ilmenee tarinasta jos se on jatkoa jollekin aiemmalle.
Näitä moniosaisia seikkailuja on taskareissa kumminkin kiitettävä määrä. Paljon niitä tuntuu olevan 100-200 alueella, mutta muuallakin. Pisin Suomen taskareissa lienee 7-osainen Mikin esi-isäjuttu, valitettavasti sitä ei ole julkaistu kokonaan.
Mutta kuitenkin pidän viihdyttävänä näitä sarjoja. On jännää, kun lukee tarinan ja esim. viiden vuoden päästä uudessa taskarissa on sille jatkoa. Tosin itse elän sitä aikaa että olen useammin lukenut jatko-osat ennen kuin löydän käsiini sen ensimmäisen.

Äänestyksessä hieman erilaisia sarjoja mikä niistä on paras ja miksi?
Anaconda
Kyllä se tuo Taikamiekka on. Niissä on aivan mahtava tunnelma. Ja kun piirtäjänä on Massimo De Vita, niin valinta on selvä. Pidän ko. henkilön piirrostyylistä erittäin paljon. Enempää en keksi perusteluja.
Leo
En vastannut, koska PAM puuttui joukosta. Ne tarinat ovat siis aivan vertaansa vailla (Aku ja Touho ovat agentteina, ufoja vastaan). Pilkatkaa vain niitä, mutta se ei niiden loistoa vähennä :)

//Lisäsin vaihtoehdon sinne.
Olisit voinut tehdä sen itsekin... :) -Heka
Anaconda
PAM tarinat ovat kyllä ihan hauskoja, mutteiväi yllä muiden äänestystevaihtoehtojen tasolle. :)
Ja missäs se PAM äänestysvaihtoehto muuten on?
Nyt kun olen vähän aikaa miettinyt, niin henkilökohtainen paremmuusjärjestys on seuraava: Taikamiekka, Ankkandria, Matka maailmankaikkeuteen, Tulikiven valtakunta, Mikin esi-isät, Paxossaari, Vihreän timantin metsästys ja Kultala.
Anonymous
Taikamiekka o vertaasa vailla. Se vaa vetää mukaansa, ja tuo Massimo De Vita kruunaa kokonaisuuden.

PAM:t ei kyl yllä Taikamiekan rinnalle, ne on omalla tavallaan hauskoja, muttei kuitenkaan vastaavanlainen 'trilogia' ku Taikamiekka.
Shinkansen
Niin no, itse asiassa unohdin PAM :in. Toisaalta ei tuossa muutenkaan ole kaikki, koska niitä on paljon, ja tuossahan lukeekin että mikä on paras noista vaihtoehdoista. Pam oli kyllä selvä unohdus, koska yritin laittaa vähintään erityyppisiä, kun ei kaikkia pysty.

Lisäsin PAMin listaan, se oli puute.

Ankkandria vie toistaiseksi voiton minun leirissäni. Se on pitkä ja tarinaa se jaksaa kantaa mukanaan koko ajan. Tosin sarjan aloitusosa tuntuu vähän vaisulta tosin se on hauska. Kakkososa on mestariteos.
Anaconda
Tästä äänestyksestä näkee selvästi, kuinka äänet ovat painottuneet uudempiin tarinasarjoihin. Se kertonee jotain Ankkiksen käyttäjäkunnasta.
Toisaalta ei kai sellaista voikaan äänestää mitä ei ole lukenut.
Enkä mitenkään väheksy PAM-tarinoita, ne ovat ihan hyviä...
Ja toivottavasti saamme joskus lukea suomenkielisinä nuo loputkin "Olipa kerran Amerikassa" sarjan osat, tosin se taitaa olla vain toiveajattelua.
Shinkansen
Jep, esi-isäsarjan haluaisi nähdä, mutta eipä tosiaan ilmesty. Miksiköhän ne eivät voi päättää, että julkaisisivat koko sarjan, vai onko se ollut jostain muusta kiinni, en tiedä. Pitää etsiä alkuperöisversiot. Eiväthän edes kaksi viimeistä ole enää suoraa jatkoa että puuttuu sitten jo välistäkin.
Reginella- sarjassa on muuten aika huomattava ilmestymisväli. Sehän on 1 ja 2 välillä sunnilleen kymmenen vuotta: 51,130,151
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenReginella- sarjassa on muuten aika huomattava ilmestymisväli. Sehän on 1 ja 2 välillä sunnilleen kymmenen vuotta: 51,130,151
Lisäyksenä vielä, että taskarissa 130 ilmestynyt tarina "Tottako vai haaveunta?" on jo sarjan kolmas osa. Toista osaa ei ole Suomessa nähty, eikä varmaan tulla koskaan näkemäänkään, ellei ihmeitä tapahdu. kovin monet tarinasarjat on julkaistu Suomessa puutteellisina.
Shinkansen
Miksiköhän näin on? Eikö heillä ole ollut oikeuksia julkaista niitä.
On outoa ajatella, että he ajattelisivat, että koska väliosa on huono niin laitetaan jotain parempaa, ja sitten kumminkin seuraava osa on tarpeeksi hyvä. Ei kai sentään näin. Mutta mkä mahtaa olla syynä
Anaconda
Ja Suomella ei ainakaan enää nykyään ole paljoa päätäntävaltaa tarinoiden suhteen. Tosin eipä sitä tainnut olla aiemminkaan, taskarithan käännettiin saksalaisista painoksista.
Shinkansen
Ja myöhemmin italialaisista...hmmm ei kai nekään käännökset ole voineet olla johdonmukaisia; onhan niitä taskareita, joissa on 2 alkuteosta. Eikä sitten numero numerolta kääntämistä kai ole ollut.
Jukka
PAM* sarjat ovat ihan mukavaa luettavaa..
Hauskaa nähdä kun Aku ja Touho tekevät kaikkea yliluonnollista...
Hehän ovat jo ainakin kahdessa "järjestössä: ATP** ja PAM*.

**= Ankan Tietoturva Palvelu
*= Päihitämme Avaruuden Muukalaiset
Destiny
Muistaakos joku täällä semmoista ainakin kaksi osaa käsittänyttä seikkailua villissä lännessä? Siinä esiintyivät ainakin Mikki ja Musta Pekka. Hessukin esiintyi, mutta intiaanipäällikön roolissa. Siinä oli kaiketi juonena, että Mikki matkustaa Minnin luokse ja mitä kaikkea Mikki matkallaan tekee.

Sitten on ollut näitä "teatteriesityksiä", a.k.a. "Ankkalinnan harrastelijateatteri esittää... " tarinoita.

Nämäkin voisi ehkä laskea tällaisiksi sarjoiksi.
Fergus
mäkin laitoin ton pam jutun vaikka ne eivät varsinaisesti kylläkään ole jatkoa toisilleen. kyllähän ne välillä oikeen kunnon naurut saa aikaan. Olen lukenut joka ikisen paikalliskirjaston taskarin ja mulla itelläninkin on niitä aika paljon.
Sivuja: 1 2