Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Taskarinhankintatavoista

(34 viestiä)
Shinkansen
Mitkä ovat taskarinhankintatapasi/täyden kokoelman omstajilla mitkä olivat?
Eli hankitteko enemmän käytettyjä divareista tai messuilta? Ostako aina uusimman, ja mistä lähtien olet tai milloin tapasit ostaa aina uuden ilmestyneen?
Käytkö usein divareissa vai keskitätkö ostoksesi harvoihin kertoihin? Montako ostat(edelleen täyden omistajille ostit :) )kerralla keskimäärin?
Oletko pannut merkille miten nämä tottumuksesi ovat muuttuneet vuosin varrella?

Itse olen vain noin vuoden ajan harrastanut uuden ostoa heti ilmestettyä, vuonna 2003. Muuten vain yksittäisiä uusina. En vaan ole jaksanut, divarit ovat olleet kiiytoisampia ja tuleehan se halvemmaksikin.
Nuorempana ostin suht harvoin, muutaman kerralla. Osin johtuen siitä, että asuin periferiassa. 12-13vuotiaasta alkaen käyntini yleistyivät ja ostomääräkin keskimäärin pieneni, suurimpana syynä luultavasti se, että aloin olla paljon tarkempi ostamieni kirjojen kunnosta. Suhteellisesti kuitenkin osto kasvoi.
Vuonna 2002 aloitin projektin lukea kirjani numerojärjestyksessä. Etenin suht hitaasti, koska en lukenut kovin paljoa, ja jäi pitkiäkin taukoja ilman lukemista ja myös ostoja.
Projektin loputtua ostin taas yhtä usein kuin aikaisemmin kunnes kerralla tuli yli 40 uutta taskaria, joka taas keskeytti aika pitkälle ostot kunnes nyt taas syksyn mittaan on välillä taas käyty antikvariaateissa.

Kirjamessuilta on yleensä tarttunut jokunen kirja.
Shinkansen
Hmm, kukaan ei omista taskareita...tai ei ainakaan tiedä miten ne ovat hyllyyn tulleet :P
Anonymous
No taidampa kirjoittaa jotain.
Ensimmäinen Taskukirjani oli Nokkamies. Isä osti sen minulle lahjaksi. Minä luin sen hyvin nuorena jopa niin nuorena, että en muista koska. Innostuin epätäydellisesti. Ajattelin hankkia kaikki mitkä olivat jo kaupoissa ja niin ostinkin ne. Kun kaikki kaupoista oli ostettu siirryin divareihin. Divareista tuli ostettu paljon, tosi paljon, vaikka olin jo pieni kakara silloin. Kokoelmani oli suuri. Aloin tilata Aku Ankan lisäksi Roope-Setää ja Kuukaussarja EXTRAA.
Mutta yht'äkkiä sattui iso lakko. En enään jaksanut käydä divareissa, mutta uusimmat taskarit tulivat kummiskin jo, kun äiti aina ostaa kun käy kaupassa. Vuonna n.1999 innostuin taas ja kävin vielä enemmän divareissa hankkimassa taskareita. Samaan aikaan isän työjohtaja halusi luopua suuresta Aku Ankka kokoelmastaan ja luovutti ne minulle. Itse johtajan kokoelma oli aivan suunottoman iso. Ihmettelen vieläkin, miksi ihmeessä hän luovutti suunnattoman kokoelmansa mitään hintaa vastaan.
Jossakin ajassa muistan vielä lukeneeni kaikki johtajan Aku Ankat ja taskarit ja sun muut sälät.

Ja nyt tällä hetkellä, kokoelma on suuri ja omistan kaikki taskarit. Silloin tällöin käyn divareissa ostelemassa vanhoja Aku ankka-lehtiä ja sun muuta Aku sälää. Nykypäivinä käyn harvoin divareissa, kun koulutusohjelmat käyvät kimppuuni kuin häkä. Niin se koulu...
Mutta arvatkaa misää minä luen Aku Ankkoja eniten?
No vessassa tietenkin. Se on vain perinne. Äitikin sanoo, että älä hyvä poika sentään vessassa lue kun olet siellä aina tunti kausia ja ajattele muitakin perheenjäseniä jotka kärsivät odotusta.
Aika kuluu nopeasti.

Ja nytten on mentävä asioille! Oho, melkein unohdin Akkarin ottaa mukaan ''asioille''.
Anonymous
Ostan taskareita melko harvoin eikä minulla ole niitä kovin paljoa. Yleensä ostan jotain hyviä vanhoja taskareita divareista. Ostan tosi harvoin uusimman taskarin.
submin
Ostan aina uudet taskarit heti ilmestyttyä, ja vanhempia ostan divareista ja kavereilta rahatilanteen salliessa..
July
x_X No piti tännekin kirjoittaa.. muuten Shinkansen olisi syönyt.
Etjoo.. Suurin osa perheemme taskareista on ajalta ennen syntymääni ja pikkuveljeni ostaa uusia taskareita aina silloin tällöin. Mie vaan loisin ne.
Anonymous
Divareista ostan yleensä, joskus läjinäkin olen ostellut.
Divareista ostan ihan tunnelman takia mieluiten.
Anaconda
Olen hankkinut kaikki taskarini heti myntiintullessa suunnilleen numerosta 130 lähtien. Vanhempia taskareita sitten mm. divareista 5-10 kappaleen erissä. Samoin aiemmin julkaistuja osia tuli hankittua myös uutena. Taskarikokoelma karttui todella nopeassa tahdissa.
Unkka T. Kumiankka
Suurin osa on tullut ostettua itse, yksinkertaisesti heräteostoksina kaupan kassalta. Jonkun verran olen saanut taskareita myös lahjaksi. Viime aikoina olen haalinut jonkin verran myös vieraskielisiä taskareita, sillä se on helppo ja hauska tapa oppia kieliä. Läheskään kaikissa maissa ei valitettavasti ole yhtä vilkasta taskarikulttuuria kuin meillä..

Divareista en ole hankkinut oikeastaan yhtäkään kirjaa, kirjaston poistopöydältä sentään yhden. Sikäli tyhmää, että divarista taskareita voisi ymmärtääkseni saada aika reippaalla alennuksella kaupan hintoihin verrattuna..?
akuankka1313
Hankin divareista melkein aina. Kaupasta ostan uusimmat, kun en jaksa odottaa :)
Minä saan ostaa taskareita vain kerran viikossa, eikös olekin tylsää? :x
Nigoz
En osta uusia taskareita. Ostan uusintapainoksia. Joskus käyn divarissa ostamassa jotain vanhoja.
Crosby
Divareista enimmäkseen. Silloin tällöin huuto.netistä. Välillä ostan uusiakin taskareita mutta harvemmin.
jarski
Kaupoista ja Divaareista. Mieluummin Divaareista koska siellä taskarit ovat halpoja.
KoDo
Kaupasta uusimmat ja divareista vanhimmat :D (hyvin selvä vastaus :D )
TKal
Silloin kun vielä keräilin taskareita, ostin aina joka kuukausi uusimman numeron. Ostin aina silloin tällöin myös uusintapainoksia ja vanhempia numeroita.
Sivuja: 1 2 3