Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: WALL-E

(15 viestiä)
Jukka
Suomeen syyskuussa saapuu pieni ja sympaattinen robotti nimeltä WALL-E. WALL-E on yksi sadoista roboteista, jotka on laitettu siivoamaan ihmisten jälkiä näiden lähdettyä pois maapallolta. Vuosisatojen kuluessa WALL-E:lle on kehittynyt oma tahto, johon kuuluu mielen erilaiset oikut ja suuri uteliaisuus eri asioita kohtaan. WALL-E kohtaa EVA-nimisen robotin, jonka kanssa WALL-E kokee uskomattomia seikkailuja, jotka vievät heidät läpi galaksin.

Elokuvan pohjalta keskustelua, minkälaiset ovat ennakkotunnelmat, mitä odotat elokuvalta. Jos jostain kumman suusta olet jo ehtinyt elokuvan näkemään, niin kerro fiiliksistäsi. Täyttikö elokuva odotuksesi? :)

Itselläni suurempia ennakko-odotuksia ei ollut.
Halusin nähdä jotain hienoa ja uskomatonta. Sen tottavie näin ja koin..
Fauntleroy
Eipä minulla suurempia odotuksia ole, luultavasti käy niin kuin muidenkin tietokoneanimoitujen elokuvien kanssa, eli DVD:nä tulee varmasti nähtyä. Pidän enemmän Disneyn perinteisistä piirrosanimaatioista. :)
akuankka1313
Amörikassa olen nähnyt trailerin. Ihan hauska ja humoristinen, mutta toisaalta melko yksitoikkoinen. On se WALL-E vaan aika symppis! :D
Samuel
Katsoin elokuvan eilen DVD:ltä. Elokuvan alkujakso, jossa Wall-E touhuaa Maassa, oli erinomainen, mutta loppuosa tarinasta ei sitten mielestäni enää ollut erityisen hyvä. Hyviä elementtejä lopussakin oli, mutta juoni ei ollut erityisen nerokas (tai ainakin se eteni liian nopeasti ja yksinkertaisesti). Pääjuoni eli Wall-E:n ja EVA:n suhde oli tehty hyvin, ja heidän kommunikointinsa oli toteutettu upeasti.

DVD-julkaisun mukana ollut Pixarin historiaa esitellyt dokumentti oli hyvin mielenkiintoinen.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: SamuelDVD-julkaisun mukana ollut Pixarin historiaa esitellyt dokumentti oli hyvin mielenkiintoinen.
Sattuiko olemaan "The Pixar Story"? Se nimittäin on mainio dokumentti. Jo pelkästään sen takia voisin hankkia tuon DVD:n (hankin sen jokatapauksessa...).
Samuel
Joo kyllä se dokumentti oli "The Pixar Story".

Lisäksi tuossa julkaisussa on lyhytelokuvia ja muuta extramateriaalia. En ole vielä kaikkea materiaalia katsonut, mutta kyllä tämä on ihan hankinnan arvoinen tupla-DVD.
Barksi
Ainahan noissa extraa on, usein se on vielä se kaikkein mielenkiintoisin osa-alue. Mutta jos tuo Pixarin tarina on kokonaisuudessaan levyllä, on se hankittava.
Aku-fani13
En aio mennä katsomaan, koska olen kuullut että on vähän liian tylsä( ja jännittävä :P).
Ja en muutenkaan tykkää mitenkään hirveän paljon Pixarin elokuvista, mukaan lukien Autot.
Lurker
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13...tylsä( ja jännittävä :P).
Ei yhtään tylsä, mutta toki jännittävä paikoin. Suosittelen. WALL-E on visuaalisesti näyttävin koskaan tehty tietokoneanimaatioelokuva (huh, mikä yhdyssana!).

Varsinkin sen "puhumaton" alkuosa on jotain semmoista, jota ei ole ennen nähty. Avaruusmatkalla nähdääkin sitten suorastaan kosmisia visioita!
Frodo
Itse pidin elokuvasta erittäin paljon. Juoni oli hyvä, kuten myös hahmojen toteutus ynnä muu. Haastavaa on ollut varmaankin saada robottien tunteet kunnollisesti esille, mutta tässä oli onnistuttu täydellisesti. Pidän molemmista, alku- ja loppujaksosta yhtä paljon. Alussa WALL-E touhuilee maassa, ja saa kuvan millaisesta robotista oikein on kyse. Loppujaksossa alkaa tarinaan tulla jännitystä.
Kun katsoi kakkoslevyn koosteita, huomasi kuinka paljon hahmot ja koko juoni on muuttunut ensimmäisestä raakaversiosta.
Elokuvan arvosana 9½.
Ankkaristi
Tännekin oli nyt aivan pakko kirjoittaa :).
Omasta mielestäni tämähän oli erinomainen elokuva. Joutuu haukkomaan henkeä, kun katselee mahdottoman hienoa kuvaa, jonka ihmiskäsi on kuitenkin tehnyt. Ehkä vähän liioittelin, mutta itse pidin tarinastakin kovasti. Pixar jotenkin vain vetoaa minuun niin kovin hyvin, en tiedä minkä takia. Toki olen nähnyt leffan ainoastaan teatterissa, joten kokemus oli tavallista parempi. Äänet ovat kuitenkin täysin oma lukunsa elokuvassa ja koneitten vingahdukset ja äännähdykset ovat todella realistisen tuntuisia.
En keksi nyt mitään negativistakaan palautetta elokuvasta, eli se oli minun makuuni ^-^.
_aku-fani_
Omasta mielestäni elokuva tosi hyvä.Sen voisi katsoa montakin kertaa peräkkäin, ja siihen ei kyllästyisi.Kaikki pixarin elokuvat ovat melko hyviä, eikä tässäkään valittamista.Suosittelen elokuvaa kaikille.
ankkaetsivä
Wattipää Automaatti Likasyöppö Lastari Ekokone eli lyhyemmältä nimeltään Wall-e on sympaattinen ja mukava Disney-hahmo. Erityisesti minua mietitytti tuossa hahmossa, että onko se tosiaan ainut edelleen toimiva Wall-e. Wall-eja oli joskus ollut ehkä tuhatmäärin. Toinen asia joka on jäänyt mietityttämään, oli se, että oliko jokaisella Wall-ella tunteet? Jos oli, niin millaista elämää Maassa onkin eletty sillä välin kun ihmiset risteilevät avaruudessa? Kolmas kysymys on se, että miten se ainut elävä kasvi 700 vuoden kuluttua on voinut elää niin pitkään? Eihän se ole siellä kaapissa, jossa on elänyt, saanut ollenkaan vettä tai aurinkoa. Ja eikö se olisi jo tuottanut lisää samaa kasvia? Teoriassahan suurin osa elokuvan tapahtumista olisi mahdottomia todellisuudessa. Eihän ihmisillä riittäisi happea 700 vuoden ajan jos he eivät käy sitä Maasta hakemassa. Muuten kyllä mainio elokuva.
Ankkaristi
Saanen vastata :).

Todennäköisimmin tuo ei tietenkään ole ainut jäljelle jäänyt Wall-e, mutta se on mielipidekysymys.
Ja elokuvahan antoi aikalailla ymmärtää, että tämä meidän tietty seuraamamme Wall-emme olisi kehittänyt itselleen tunteet tutkimalla ihmisten tavaroita, televisio-ohjelmia sun muuta. Muut ovat varmaan olleet aika tunteetonta porukkaa ja hajonneetkin tämän vuoksi jonnekin, kun eivät ole enää levänneetkään yhtään (tai sanoisinko ladanneeta akkujaan :D).
Ja tuo kasvikysymys taas, niin elokuvassahan ei sanota, että tuo olisi koko planeetan ainoa kasvi. Evoluutio on voinut muokata kasveista sellaisia, jotka elävät niukilla oloilla mullan peitossa ja niitä ei vain paljaalla silmällä näe. Mielestäni epäaidompaa toki on se, että jos kasvien määrä on noin pieni, miten ihmiset saattoivat hengittää tullessaan Maahan, kun kerran kasveja ei ollut juuri lainkaan... Ja kenties aluksessa teknologia kehittyi sen verran, että robotit pystyivät yhteyttämään, joka johti siihen, että happea riitti kaikille :D.

Mainio elokuva, en muuten alkaisikaan väittelemään :).
horst-günter
Mä en ole jostain syystä kovin innostunut näistä uudemmista tietokoneanimaatioista. Jotenkin liian hyvin tehty tai jotain. Vanhoissa on enemmän fiilistä.
Sivuja: 1